Beletristica

Ordoneaza:
Katherine Mansfield
„Pentru un traducator e un privilegiu sa transpuna in alt vesmant lingvistic povestirile lui Katherine Mansfield, asa cum pentru un cititor e un privilegiu sa le citeasca. Dupa valurile, mai vechi sau mai noi, de realism – socialist, magic, erotic etc. –, existentialism, structuralism, textualism, postmodernism, dupa avalansa d..
49,00 Lei

39,20 Lei

Marius Tucă
Te iubesc, Indiferent de cand, cum, de ce Te iubesc, Chiar daca, poate ca, pentru ca, Te iubesc, Tocmai, indeosebi, intr-un fel, Te iubesc, Fiindca, si, oricum, Te iubesc, Unde, care, ca si cand, Te iubesc, Cine, ce, deoarece, Te iubesc, Pe care, pe cine, pe tine, Te iub..
29,90 Lei

25,42 Lei

I.L.CARAGIALE
Domnul: Domnu-i acasă? Feciorul: Da, dar mi-a poruncit să spui, dacă l-o căuta cineva, c-a plecat la ţară. Domnul : Dumneata spune-i c-am venit eu. Feciorul : Nu pot, domnule. Domnul : De ce? Feciorul : E încuiată odaia. Domnul : Bate-i să deschidă. Feciorul : Apoi, a luat cheia la dumnealui când a plecat. Do..
30,00 Lei

24,00 Lei

Gellu Naum
Cartea cu Apolodor, performanta stilistica intr-unul dintre genurile cele mai dificile, poezia pentru copii, se adreseaza de fapt tuturor varstelor si a cucerit publicul inca de la inceput. ..
30,00 Lei

24,00 Lei

Rui Zink
"Un mic lucru ciudat si neprevazut mi s-a-ntamplat cand inregistram carticica asta. Undeva prin al treilea sfert, in timp ce o citeam la microfon, am simtit un reflux de emotie ca mi se catara in gat. Vocea mi-a alunecat. Nu m-a mai emotionat fizic o carte din copilarie, de la Ciresarii. De ce acum? Pentru ca o citeam cu voce tare. Asta nu ..
45,00 Lei

36,00 Lei

Andrei Plesu
Ce inseamna, de fapt, Comedii la portile Orientului? Inseamna mai multe: umor tonic, haz vehement, ochi critic fixat asupra subrezeniilor indigene, verva cotropitoare, limbaj luxuriant si un farmec al rostirii care nu se obtine din dictionare si compendii. Aveti de-a face, asadar, cu un audiobook de gala. Rostul lui e sa ne binedispuna si sa ne ..
30,00 Lei

27,00 Lei

Gabriel Liiceanu
Sa acceptam ca exista ganditori in fata carora te poti «preda», ca gandurile lor, in loc sa fie «digerate pana la a li se pierde urma», devin totodata, deindata ce le expui si interpretezi, calea ta privilegiata de acces la lucruri. Nu exista nici o garantie ca numai drumul drept te poate duce la tinta. Exista si ocoluri ..
39,00 Lei

31,20 Lei

Patrick Suskind
"Contrabasul", piesa de teatru care marcheaza debutul scriitorului Patrick Süskind este construita in jurul unui singur personaj – un contrabasist. Tradusa in peste douazeci de limbi, piesa este un monolog in care sunt prezentate cu mult umor si ironie consideratiile subiective referitoare la universul muzicii clasice ale un..
30,00 Lei

24,00 Lei

Mateiu Caragiale
„Textul lui Mateiu Caragiale e scris pentru acele momente din viaţa fiecărui om, în care trecutul e mai important decât actualitatea, voluptatea mai importantă decât adevărul, miresmele închipuite sau visate - mai importante decât realul. E o apoteoză a plăcerii, cu extazele şi abisurile ei pline de pri..
90,00 Lei

72,00 Lei

Lev Tolstoi
Lectura: Marius Manole ..
49,00 Lei

39,20 Lei

Aleksandr Puskin
„Suntem niste pigmei in comparatie cu Puskin. Nu mai exista printre noi un asemenea geniu. Ce frumusete, ce vigoare are fantezia lui ! Am recitit de curand Dama de pica. Ce fantezie !... Cu o analiza subtila el a urmarit toate miscarile lui Hermann, toate chinurile lui, toate sperantele si, in sfarsit, neasteptata si ingrozitoarea lui cade..
39,00 Lei

31,20 Lei

Bazat pe 1 recenzii.
Lucian Boia
Ne intrebam in fiecare zi de ce este Romania altfel? De ce ne aflam mai mereu pe ultimele locuri in clasamente, la mai toate lucrurile bune? Ce se intampla cu noi de nu reusim sa ne autodisciplinam ca popor si de ce nu suntem atat de eficienti pe cat ne-am dori? Istoricul Lucian Boia vine cu o scriere in 120 de pagini in care ne explica &ldq..
49,00 Lei

39,20 Lei

Gabriel Liiceanu
Audiobook-ul contine un capitol din volumul "Declaratie de iubire", dedicat Monicai Lovinescu si lui Virgil Ierunca, si articolul "In cautarea mamei", publicat in data de 25 aprilie 2008, in care Gabriel Liiceanu rememoreaza ultima perioada din viata Monicai Lovinescu. „Fiecare om isi alcatuieste de-a lungul vietii ..
25,00 Lei

20,00 Lei

Andrei Plesu
„Ingerii convertesc abisul dintre Dumnezeu si om intr-un spatiu al comunicarii. Ei dau consistenta si viata acestui spatiu, transmitand omului semnele lui Dumnezeu si lui Dumnezeu rugaciunile omului“ Andrei Plesu Lectura: Andrei Plesu ..
30,00 Lei

24,00 Lei

Gabriel Liiceanu
Aceastã carte s-ar fi putut intitula la fel de bine Despre libertate. Mi s-a pãrut însã cã este mai potrivit ca elementul care face ca libertatea sã fie libertate umanã - limita deci -, şi nu libertatea pur şi simplu, sã dea titlul acestor pagini. Am numit libertatea care, ca sã fun..
90,00 Lei

72,00 Lei

Horia-Roman Patapievici
Conferinţa de faţă nu este altceva decât anamneza unei distincţii despre care şcolile noastre nu suflă o vorbă. E vorba de deosebirea crucială între a scrie în suflet şi a scrie pe obiecte exterioare sufletului, pe care Platon a făcut-o pentru a-şi legitima obiecţiile împotriva pretenţiei scrisului că este s..
23,50 Lei

18,80 Lei

Gabriel Liiceanu
„Nimeni nu traieste cu adevarat daca nu cade sub o forma sau alta de seductie. De fapt, oamenii raman cel mai adesea acolo unde specia ii aseaza: (in «bancul de heringi», de care vorbea un filozof danez), acolo unde se traieste dupa regula tuturor. Acolo ne instalam cu totii din clipa in care venim pe lume si tot acolo ramanem,..
39,00 Lei

31,20 Lei

F. M. Dostoievski
„Marele Inchizitor urmeaza sa demonstreze ca Satana are dreptate, ca oamenii sunt infantilizabili, ca scopul propriei lor vieti trebuie sa le fie indus din afara. Lor nu le trebuie libertatea. Avand-o, ea ii incurca. Deoarece nevoia de libertate e a celor putini si alesi, rezulta ca doctrina lui Isus e una de elite, neiubitoare de multimi ..
30,00 Lei

24,00 Lei

George Topirceanu
Un perfect dozaj de mestesug, emotivitate si ironie, rezumat gratios al unei Romanii belle-epoque, asa cum imi place sa mi-o imaginez: cu ragazuri civilizate, indrazneli citadine si candori rurale. Se spune, mereu, ca poezia lui Topirceanu este minora. Se poate. Dar exista un minorat sfasietor al fiecarui fragment de viata, daca il privim pe fun..
40,00 Lei

32,00 Lei

Barbu St. Delavrancea
...Hagiul se rostogoleste in pat. Prea e fericit. Nu poate dormi. Rade si ofteaza. E destept si viseaza. Ce vis! De nu s-ar sfarsi! Daca aci, in zaduf si intuneric, ar sta in picioare, si banii ar creste, ca o revarsare de apa, de la talpi in sus pana peste crestetul capului... Oh! ce fericit ar fi Hagiul! Inainte sa-si dea sufletul, ar vedea fa..
23,50 Lei

18,80 Lei

Ioana Parvulescu
Secolul 19 este o alta planeta. Iti trebuie un anume spirit de aventura ca sa te intorci acolo, asumandu-ti riscul de a trai, zi de zi, exact ca oamenii vremii, de a te obisnui cu felul lor energic de a fi, cu regulile lor de conversatie, cu numeroasele lor obiecte de imbracaminte obligatoriu de purtat in acelasi timp pe unul si-acelasi trup, cu..
39,00 Lei

31,20 Lei

F.M. Dostoievski
"Si, fiindca tot am ajuns aici, despre ce poate vorbi cu maxime satisfactii un om cumsecade? Răspuns: despre dansul. Ei, atunci despre mine voi vorbi si eu." ..
49,00 Lei

39,20 Lei

Hanif Kureishi
Considerata cea mai buna carte de pana acum a lui Hanif Kureishi, Intimitate constituie un studiu de o sinceritate cruda al temerilor si dorințelor care il pot determina pe un barbat sa-i paraseasca pe cei pe care ii iubeste. ..
69,00 Lei

55,20 Lei

Paris, Cartierul Latin, într-una din mansardele pământului: istoria otrăvită a sfîrşitului nostru de mileniu s-a petrecut în afara acestui spaţiu nespus de modest, dar abia aici, sub acoperişul de pe strada Odéon 21, s-a născut opera care avea să devină conştiinţa nefericirii noastre. Autorul ei, un Niet..
30,00 Lei

24,00 Lei

Anne Frank
„Jurnalul Annei Frank“ este un audiobook in lectura Anei Ularu. Anne Frank si jurnalul ei figureaza pe mai toate listele de excelenta ale veacului XX privitoare la personalitati si la carti - Cei mai importanti oameni ai secolului, Cele mai bune carti publicate in secolul XX, Operele literare definitorii pentru acelasi secol, ca..
49,00 Lei

39,20 Lei

Monica Lovinescu
"Cand am redeschis, in anii '90, Jurnalele mele din Romania (din iunie 1941 pana in septembrie 1947 - sosirea la Paris) n-am facut-o din vreo nostalgie a adolescentei. Presupun ca n-am mai rezistat ispitei de a incerca sa alcatuiesc un fel de Jurnal al Jurnalului sau, cel putin, sa-mi verific biografia ..
45,00 Lei

36,00 Lei

Mircea Eliade
O data cu primul sau volum de nuvele, publicat la Madrid in 1963 si reluat dupa cativa ani in Romania sub titlul celei mai fascinante dintre ele, Mircea Eliade pare sa fi gasit tema de electie a "realismului magic", inaugurat de el in literatura. ..
30,00 Lei

24,00 Lei

I. L. Caragiale
Lectura: Ion Caramitru, Mihai Constantin, Marius Manole, Irina Petrescu, Victor Rebengiuc, Razvan Vasilescu ..
90,00 Lei

72,00 Lei

Virginia Woolf
Lectura: Irina Petrescu ..
49,00 Lei

39,20 Lei

Marguerite Yourcenar
..
39,00 Lei

31,20 Lei

Arthur Golden
Ce este o gheisa? Un obiect al dorintei. O opera de arta in miscare. Un actor, un artizan, un entertainer, dupa traditia japoneza. Un tip uman la granita cliseului cultural, imposibil de redat in categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care poseda, in cea mai inalta masura, rafinamentul artelor lumesti. Chiyo, o fata dintr-un sat de pes..
30,00 Lei

24,00 Lei

Franz Kafka
„Metamorfoza lui Kafka a fost probabil o revelatie... Era in 1947... Aveam 19 ani... Eram in primul an la Drept... imi amintesc si acum fraza de inceput: intr-o buna dimineata, cand Gregor Samsa se trezi in patul lui, dupa o noapte de vise zbuciumate, se pomeni metamorfozat intr-o ganganie inspaimantatoare... Mai sa fie! mi-am spus. Nu se ..
45,00 Lei

36,00 Lei