Livrare GRATUITA

Film

Ordoneaza:
Alex Leo Serban
„Pentru mine, existenta lui Alex. Leo Serban este o garantie a normalitatii. Combinatia de inteligenta, eleganta, fronda, fairplay, bun-simt si nonconformism a tuturor judecatilor lui ma reconforteaza in certitudinea ca viata este inca respirabila, cultura noastra inca nu a murit, noua incultura generala inca nu ne-a cules pe faras, iar vi..
19,95 Lei

15,96 Lei

Andrei Gorzo
„Cum functioneaza filmele? Daca le vezi asa cum trebuie – adica la cinema, fara intreruperi – filmele ti se intimpla. Intimplarile din ele raman intiparite in programul zilei tale, undeva intre celelalte intimplari pe care le-ai trait si cele pe care le vei visa la noapte. Nici cartile (care necesita operatia de transformare a ..
19,95 Lei

15,96 Lei

Cristina Corciovescu
Intr-o ancheta a Asociatiei Criticilor de Film, 40 de profesionisti din domeniu apartinind tuturor generatiilor au acceptat sa raspunda la intrebarea: „Care sint cele mai bune zece lungmetraje de fictiune romanesti produse din 1912 si pina azi?”. A rezultat o lista de 59 de titluri, pe primele zece locuri situindu-se: Reconstituirea ..
24,95 Lei

19,96 Lei

Gilles Deleuze
În sensul în care îl folosesc, cuvântul „cosmologie” implică deci o deschidere spre antropologie. Este oare o violenţă impusă limbii? Mai rău, o tentativă de a reduce cosmologia la o simplă „viziune despre lume”, necesarmente subiectivă – indiferent că purtătorul acestei viziuni est..
48,00 Lei

43,20 Lei

Gilles Deleuze
Odată cu apariţia celui de-al doilea volum din seria Cinema 2. Imaginea-timp, cititorii români au în sfârşit acces la integralitatea celui mai semnificativ demers analitic şi teoretic al cărui obiect a fost cea de-a şaptea artă, în decursul istoriei sale. Conceput ca o sumă de mare anvergură, dipticul lui Gilles ..
59,60 Lei

53,64 Lei

Aubrey Malone
Fara nicio indoiala, aceasta este cea mai buna carte de curiozitati de pe piata. O colectie de peste 300 de liste, gasiti aici tot ceea ce v-ar putea interesa despre starurile de la Hollywood: debuturi cinematografice de rau augur, foste joburi ale starurilor, cum au fost ele descoperite, cine a luat o pauza de la filmari, cele mai proaste filme..
32,00 Lei

25,60 Lei

Tudor Caranfil
Cunoscutul critic de film Tudor Caranfil revine editorial cu un dictionar al realizatorilor de filme romanesti. Oamenii de film inclusi in volum sint atit romani, cit si straini care au realizat filme in sau despre Romania, cu actori sau in colaborare cu regizori din tara. Pentru acest volum au fost selectati doar cei care au realizat cel putin ..
27,95 Lei

22,36 Lei

Heiko Haumann
Vlad Dracula a murit in anul 1477. Insa Dracula continua sa traiasca. Nicio alta personalitate istorica nu a aruncat o umbra atat de lunga si de sumbra in fanteziile oamenilor. Figura domnitorului din Carpati mistificata de literatura si de cinematografie se poate sa-i mai sperie si astazi pe unii. In schimb, despre personajul istoric se cunosc ..

19,90 Lei

Dawin B. Sova
Autoarea, Dawn B. Sova, a selectat cele mai reprezentative 125 de filme artistice, prezentate in ordine alfabetica, ca un dictionar enciclopedic din domeniul cinematografiei. Cinefilii pot gasi aici informatii inedite despre filme cotate cu patru si cinci stele precum: Caligula, Don Juan, Dracula, Emmanuelle, Amantul doamnei Chatterley, Ultimul ..
34,00 Lei

27,20 Lei

Cristian Tudor Popescu
Pornind de la filme ale unor monstri sacri ca Griffith, filmele sovietice de propaganda ale deceniului trei (inclusiv Eisenstein) sau cele propagandistice naziste (Leni Riefenstahl), volumul prezinta filmul romanesc de fictiune - de la peliculele interbelice, incepand cu Razboiul de independenta, pana la cele ale epocii comuniste. Acestea din ur..
29,95 Lei

23,96 Lei

Radu-Ilarion Mumteanu
"Cartea de fata este un regal si un rasfat pentru cinefil(i), dar si o lectura obligatorie, un neconventional - subiectiv, fara a fi restrictiv - curs de cinema pentru cine vrea sa se initieze in „misterele”, subtilitatile, rafinamentul celei de-a saptea arte. Chiar daca va fi sufocat de tehnica, cinematograful va supravietui in..
20,00 Lei

17,00 Lei

Cezar Gheorghe
Intr-un eseu care cauta evidenta artei cinematografice, Cezar Gheorghe demonstreaza ca filmul apartine unei vieti spirituale mai inalte, pornind de la celebra definitie a lui Godard: „Cinematograful este adevarul de douazeci şi patru de ori pe secunda”. Deoarece „scrierea cu lumina” – gindirea filmului – reus..
27,95 Lei

22,36 Lei

Tudor Caranfil
Plecind de la definitia „capodoperei”, care se refera nu doar la calitatile estetice ale unui film, ci si la locul istoric pe care a reusit sa-l ocupe acesta, autorul diseca, „povesteste” si analizeaza productii cinematografice de reper din istoria celei de-a saptea arte, trecind prin „greii” inceputului de se..
29,95 Lei

23,96 Lei

Tudor Caranfil
„O carte fascinanta, care se citeste, ca un bun roman politist, cu sufletul la gura. Cantitatea de informatie este uriasa. Calitatea ei, incontestabila.” (Eva Sarbu) ..
29,95 Lei

23,96 Lei

Tudor Caranfil
Al treilea volum al seriei abordeaza perioada in care se transeaza disputa dintre filmul „mut” si cel sonor si al carei inceput este marcat de premiera Cintaretului de jazz. Tot in aceasta perioada au loc si primele decernari ale Premiilor Oscar (stagiunea 1927-1928), care, desi la inceput ignora complet noile „talkies”, ..
29,95 Lei

23,96 Lei

Tudor Caranfil
 „Stilul narativ seducator al Virstelor peliculei, metoda biografismului critic si pofta de poveste au fost subliniate inca de la prima editie, numele lui Sainte-Beuve aparind frecvent in cronicile scrise atunci. Autorul alterneaza detaliile biografice, pitorescul, picantul cu momentele de teorie pura, dar niciodata arida, cartile sal..
39,95 Lei

31,96 Lei

Tudor Caranfil
Virstele peliculei este primul proiect editorial apartinind unui autor roman inclus in lista celor mai bune carti de film, propusa editorilor europeni de un juriu international independent, cu sprijinul Federatiei Internationale a Criticilor de Film (FIPRESCI). „Cei mai buni cronicari de film ai ultimilor 60 de ani se numesc D.I. Suchianu,..
39,95 Lei

31,96 Lei

Grid Modorcea
   Volumul Lecţiile filmului, a 80-a carte a scriitorului si cineastului Grid Modorcea, are drept obiect prezentarea şcolilor de film ale lumii prin realizările cele mai noi, din care vom trage învăţăminte, din care vom vedea care este lecţia pe care ele o propun umanităţii.    Ideea de baza a autorului a f..
49,00 Lei

39,20 Lei

Cristina Corciovescu, Bujor T. Rîpeanu
Creatorii De Cinema - Regizorii, de la Lumiere si Melies la Chaplin, Murnau si Von Stroheim, de la Flaherty, Bunuel si Disney la McLaren, Renoir, Hitchcock si Velles, de la Kurosawa la Fellini, de la Eisenstein la Godard, de la Kubrick si Vajda la Oliveira, Tarantino, Moretti, Wong Kar-wai si Angelopoulos... Interpretii - Actorii, de la Gish la ..
59,00 Lei

47,20 Lei

Cezar Paul-Badescu
Luminita si Cezar sint studenti la Litere, iar in seara in care se cunosc vorbesc ore in sir despre literatura, in camera lui de camin. La plecare, fata are un atac de panica, iar aceasta criza grabeste apropierea dintre cei doi. De altfel, afectiunea nervoasa a Luminitei va avea un rol de catalizator si va face ca toate reactiile din relatia de..
24,95 Lei

19,96 Lei

Francis Scott Fitzgerald
Nick Carraway, un tinar fascinat de visul american, proaspat venit la New York si doritor de succes, impartaseste povestea transformarii lui James Gatz in Jay Gatsby. Pe fundalul unei Americi prospere, dar haotice, Gatz, minat de mirajul iubirii fata de Daisy Buchanan, isi schimba viata, devenind din student la Oxford gangster, traficant de alco..
26,95 Lei

18,87 Lei

Cristina Corciovescu
Structurat pe teme, idei si solutii prezente in mai toate productiile din ultimul deceniu si discutind despre nostalgie, modalitati de socializare, emigratie, moarte, obsesia istoriei recente, relatia parinti-copii, umor-drama, prezenta sau absenta genurilor in acceptiunea lor traditionala, volumul abordeaza productiile Noului cinema romanesc, r..
24,95 Lei

19,96 Lei

Marilena Iliesiu
Intr-o fascinanta incursiune in cinematografia romaneasca, Marilena Iliesiu examineaza modul in care sunt spuse povestile in filmele din diferite epoci, incepand cu cea „primitiva“ si pana in prezent. Filme cu subiect istoric, filme in care povestea este distorsionata de ideologie, filme centrate pe personaje - toate se regasesc in a..
27,95 Lei

22,36 Lei

Ioan Pavel-Azap
O culegere critica temeinic documentata, care nu se fereste de judecatile de valoare, a filmelor icon lansate in ultimii patru ani (2006-2010). Meritul acestui volum este, pe langa estetic care rezida din calitatea actului critic, acela de a propune si de a structura valoric o panorama a cinematografului mondial intr-o perioada cu multe surp..
25,00 Lei

17,50 Lei

Zeami
"Acela care respecta arta si se dedica trup si suflet caii va reusi sa se afirme. In No este important ca tanarul actor sa preia tehnicile inaintasilor; daca stie cum sa le imbunatateasca folosindu-si propriul talent, faima lui nu va avea egal. Arta noastra are la baza transmiterea invataturilor despre stil si floare din generatie in genera..
19,90 Lei

14,93 Lei

Dana Duma
Un fascinant discurs despre unul dintre cei mai celebri si cei mai disputati actori si regizori, cu istorii scandaloase al caror personaj atipic a fost, cu viata – nu totdeauna lipsita de raspantii si suspans – de culise a acestui filosof al scenei si bufon metafizic al existentei. Autoarei i s-a decernat pentru aceasta carte Premiul..
16,35 Lei

9,00 Lei