Pictura

Ordoneaza:
Victor Ieronim Stoichita
„Stim de mult timp ca opera de arta este un obiect de placere. Paginile ce urmeaza nu-si propun totusi sa dea retete privitoare la «degustarea» unei opere de arta. Ele au o tinta mai degraba polemica: se indoiesc de posibilitatea de a «savura» un tablou in absenta «intelegerii» sale. Ele ilustreaza modul..
42,00 Lei

33,60 Lei

Cosmin Năsui
Monografia Francisc Chiuariu aduce în atenţia publicului pe unul dintre cei mai interesanţi pictori români ai ultimelor două decenii. Cartea oferă o generoasă inventariere a lucrărilor semnate de artist în perioada 1987-2012, redând în condiţii excepţionale imagini din cadrul unor proiecte precum: „Obs..
79,90 Lei

63,92 Lei

Charlotte Gerlings
100 Mari Artisti prezinta tot ce este mai valoros in pictura europeana, de la Fra Angelico la Whistler, de la arta secolului al XIII-lea la aceea a epocii moderne. Realizata in conditii grafice de exceptie, lucrarea isi propune sa-l poarte pe cititor intr-o lunga calatorie, pentru a arata in ce mod a fost interpretata traditia europeana in difer..
80,00 Lei

64,00 Lei

Mihai Bandac
"Mă atrage către pictura lui Mihai Bandac o elevată puritate a sentimentelor, o nobleţe a gândului şi o distinsă exprimare. Obstinată şi semnificativă este reîntoarcerea la locurile pe care le-a cunoscut bine, le-a trăit - aş zice - la locurile de unde astăzi culege cu melancolie fructele incerte ale amintirii."..
32,60 Lei

29,34 Lei

Ion Truica
Ion Truica propune metode si proceduri inedite de organizare compozitionala a suprafetei, prin care doreste sa ofere acces tinerilor artisti la geometria secreta a operelor de arta. Pornind de la convingerea ca semnificatia imaginii poate fi atinsa doar prin stapinirea relatiilor dintre formele plastice si a limbajului acestora, autorul acorda c..
34,95 Lei

27,96 Lei

Ambroise Vollard
O carte atractiva care ne intro­duce în inti­mitatea celor trei mari pictori francezi Paul Cézanne (1839-1906), Edgar Degas (1834-1917), Auguste Renoir (1841-1919) si care ne prezinta, prin prisma unui renumit negus­tor de tablouri, lumea artistica pari­ziana de la sfarsitul secolului al XIX-lea si începutul ce..
8,60 Lei

7,74 Lei

Gheorghe Leahu
Albumul Bucuresti. Portret în acuarela, de arh. Gheorghe Leahu este o lucrare deosebit de importanta pentru cunoasterea arhitecturii Capitalei. Scrisa si ilustrata de unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti bucuresteni, care a jucat un rol de seama in devenirea chipului actual al orasului, cartea contine un mare numar de acuarele infatisan..
45,00 Lei

38,25 Lei

Todor Mitrovic
Cartea din fata cititorilor este un manual de pictura destinat studentilor scolii Superioare de Arte si Conservare a Bisericii Ortodoxe Sarbe. Chiar daca prin titlu, structura si continut se leaga direct de disciplina Bazele iconografiei, care se studiaza in anul II la ciclul de licenta din cadrul ambelor specializari ale acestei scoli superioar..
120,00 Lei

108,00 Lei

Cosmin Nasui
Colorand griul/Colouring the grey cuprinde in 240 de pagini bogat ilustrate lucrarile a sapte artisti vizuali romani care si-au lasat amprenta asupra evolutiei artei contemporane din Romania ultimilor cinci ani. Insotind un proiect selectat in cadrul Bienalei Internationale de Arta Contemporana de la Moscova din 2011, albumul este o lectura obli..
79,90 Lei

63,92 Lei

Konig Frigyes
Noua carte din colectia „Micul atelier”, Compozitia, isi propune sa ne ofere cateva sfaturi si observatii legate de elemente accesibile din punct de vedere formal, necesare pentru a crea o imagine si a compune un spatiu plastic. In latina, expresia „compositio” inseamna compunere, compozitie. In artele plastice semnifica ..
49,90 Lei

39,92 Lei

Adina Nanu
Traim in era imaginii vizuale. Niciodata pana acum oamenii nu au vazut cu ochii lor tot ceea ce se spunea sau se scria (si se putea crede sau nu). Inconjurul lumii (pe care Jules Verne il imagina in sec. XIX ca pe un record, în 80 de zile) poate fi facut mult mai repede si usor, din fotoliu, la televizor sau pe ecranul compu..
25,00 Lei

22,50 Lei

Adrian Braescu, Gratiela Ionescu
„De la creativitate la creația propriu-zisă, la artă este doar un pas, un pas uriaș; îl vor face aceia care vor adăuga bucuriei de a trăi în prosperitate și bucuria de a face artă, cu adevărat, adică de a deveni nemuritori, câțiva...Ceilalți, cei mai mulți, vor face și ei tot un pas, dar de la creativitate l..
26,00 Lei

23,40 Lei

Ioan Maric
Incontestabil, Ioan Maric este unul dintre cei mai importanti pictori naivi ai acestui prezent controversat, – poate si pentru ca, spre deosebire de altii, egotisti preocupati mai mult de promovarea esteticelor lor reactii la „Clipa cea repede“, el nu ezita sa abordeze… „clipa ce ni s-a dat“, direct, cu bonom..
20,00 Lei

16,00 Lei

N/A
Albumul Gauguin, prezintă viaţa şi opera uneia dintre cele mai interesante personalităţi din istoria picturii mondiale. Paul Gauguin, născut în 1848 la Paris şi mort în 1903 în Polinezia Franceză, este unul din precursorii culturii moderne, greu de încadrat într-un singur stil artistic. Multe din lucrăr..
37,90 Lei

32,22 Lei

Nicholas Ganz
Cu mai mult de 2.000 de reprezentari ale operelor graffiti create de peste 180 de artisti, Graffiti. Arta strazii pe cinci continente este, fara indoiala, cea mai cuprinzatoare si actuala descriere a acestui fenomen artistic. Nicholas Ganz combina experienta lui subiectiva cu marturiile artistilor graffiti si ofera astfel o perspectiva din inter..
79,90 Lei

63,92 Lei

Diana Newall
Impresionistii analizeaza indeaproape, intr-un mod original, stilurile si tehnicile celor mai de seama artisti ai acestei miscari. Prin intermediul decupajelor, cartea invita cititorul sa admire si sa exploreze din perspective diferite douazeci dintre capodoperele genului, printre care Clasa de dans a lui Degas sau Dejunul canotierilor, de Renoi..
39,90 Lei

31,92 Lei

Geo Serban
„Sunt cam romantic şi de aceea fac pictură. Arhitectura îmi satisface simţul constructiv contemporan. Cu Arp, Eggeling, Hugo Ball, Huellsenbeck, Richter, Hennings şi Tzara am lansat DADA în Cabaretul Voltaire. Acolo m-a cuprins gustul de «arta», arta naturalistă, mincinoasă şi superficială, care îşi f..
36,75 Lei

33,08 Lei

Cornel Ailincai
„Meritul Introducerii lui Cornel Ailincai sta, sint pornit a crede, nu atit in expunerea clara, calda, sistematica, mereu vie, mereu participatorie, din belsug exemplificata si documentata a teoriei ca arta este un limbaj ca toate celelalte, facut din semne cu incarcatura culturala (de neinteles pentru acela care nu a invatat sa o citeasca..
35,95 Lei

28,76 Lei

Aceasta incursiune in istoria picturii va ajuta sa analizati si sa intrepretati operele de arta, rod al individualitatii creatoare a diferitilor artisti care au contribuit la dezvoltarea istoriei picturii. Cartea prezinta 100 de tablouri si picturi color, insotite de explicatii detaliate. si urmareste, in zece capitole, evolutia picturii ..
67,99 Lei

57,79 Lei

Ioan Maric
Ce altceva poate fi lumea din panzele mele, atat de laudate de privitori si de criticii de arta, care mi-au conferit nu putine premii in tara si strainatate, decat o intalnire cu neprihanirea copilariei din sufletul nostru, cu surasul limpede si senin, fidel unui umor ce loveste dar nu raneste, caci mai degraba el celebreaza puterea noastra de a..
30,00 Lei

24,00 Lei

Eugen Virgil Nicoara
Si trebuie sa recunosc ca aceasta pictura se situeaza la un nivel intelectual foarte elevat, pune o problematica critica foarte actuala si in acest moment, care este un moment de criza, pictura lui Mihai Bandac contine si conserva aspecte ale increderii in oameni, in realitate, de incredere in istorie, care in alte parti s-au pierdut din pacate ..
43,50 Lei

39,15 Lei

Ioan Maric
Daca este adevarat ca „vesnicia s–a nascut la sat”, pot spune cu indreptatita judecata a valorilor ca badita Ioan Maric apartine stirpei rare de artisti care s–au priceput si invrednicit sa desluseasca tainele acestei vesnicii, spre a ni le restitui in imagini menite sa populeze generos memoria noastra afectiva, iscodind ..
25,00 Lei

20,00 Lei

Antonio Forcellino
Cartea urmareste in mai multe capitole toate etapele vietii si creatiei artistului, are o cronologie si ilustratii color, reproduceri dupa marile opere. Antonio Forcellino se numara printre cei mai mari cercetatori europeni ai artei renascentiste. A restaurat opere de o valoare inegalabila, ca Moise al lui Michelangelo si Arcul de triumf al lui ..
47,90 Lei

39,92 Lei

Învaţă să desenezi distrându-te!   Pictatul cu degetele, acuarela, coca de modelaj, lutul nears - în acest manual vei găsi tehnici simple şi variate, explicate pas cu pas, pentru a-ţi stimula creativitatea.   Micilor artişti le va plăcea la nebunie!..
45,00 Lei

25,42 Lei

N/A
Volumul prezintă, în cele peste 200 de imagini, povestea Naşterii Mântuitorului. Conţine o călătorie în sensibilitatea artistică, pornind de la primele reprezentări artistice până la cele contemporane; este o expresie a sensibilităţii religioase, a credinţei creştine de-a lungul secolelor; este o reflexie care..
99,90 Lei

84,92 Lei

Simon Houpt
Fascinanta poveste a furtului de arta din epoca moderna se transforma in cartea lui Simon Houpt intr-o investigatie de detectiv. Ceea ce a inceput ca luare de prazi de razboi sub forma tezaurelor artistice de catre armatele invadatoare a explodat intr-o sofisticata operatiune internationala. Insa marile furturi de opere de arta constituie doar o..
69,90 Lei

55,92 Lei

N/A
O colecţie impresionantă de picturi a “naturii moarte”, care a trecut prin toate manierele şi tehnicile posibile, de la micii maeştrii olandezi care au dus genul până la extreme, până la interpretările lui Picasso, Cezzane, Renoir, Van Gogh sau Grigorescu.   ..
34,90 Lei

29,67 Lei

Vittoria Haziel
Ce legatura misterioasa il uneste pe Leonardo da Vinci de giulgiul de la Torino? Geniul poate clona imaginea lui Dumnezeu? De ce si pentru cine a facut-o? Ce iese la iveala din descifrarea mesajului codificat lasat pe relicva cea mai controversata din lume pana in zilele noastre si ce reprezinta semnul de pe frunte, imprimat cu sange, ca o pecet..
39,99 Lei

31,99 Lei

N/A
Picasso a dus încă din copilărie, după cum el însuşi va afirma, o viaţă de pictor şi, timp de 80 de ani, s-a exprimat prin intermediul artelor plastice. Albumul Picasso, apărut la Editura ‘Aquila, prezintă drumul muncii artistului, parcurgând toate etapele şi curentele vieţii şi artei sale, exemplific&acir..
43,90 Lei

29,67 Lei

Emil Pavelescu
Emil Pavelescu, prezent la datorie (o masina a Salvarii din Capitala pe care e conducator auto) si in L’album mondial de la peinture naïve (Editura Hervas), se vadeste a fi unul dintre cei mai savurosi comentatori ai mediului urban, periferic, de altadata. Bucurestiul vechi (adica cel al copilariei lui) invie, cu o rara acuitate, ..
99,90 Lei

74,93 Lei

Lucian Regenbogen
Pictori evrei din Romania. Editie bilingva- Lucian Regenbogen ..
27,25 Lei

24,53 Lei

Te asteptam la conferintele Bookland!