Poezie

Ordoneaza:
Silviu Alexandru Lupu
Poezii ..
10,80 Lei

9,72 Lei

Grigore Vieru
„Poezia lui Grigore Vieru este expresia unei sensibilităţi ieşite din comun, aproape dureroase.” (Alex. Ștefănescu) Temele creației sale: mama, patria, limba, istoria, adevărul, natura, iubirea pentru aceste importante repere din viața oricărui om, sunt cuprinse în selecția propusă publicului larg într-un volum..
22,00 Lei

18,70 Lei

Vladimir Besleaga
In aceasta colectie apar carti ilustrate, in versuri sau in proza, semnate de autori contemporani din intreg spatiul romanesc. Cartile se impun atat prin „cuvintele potrivite“ ale poetilor si prozatorilor, cat si prin ilustratiile vii, atractive, realizate de graficieni talentati din diferite generatii.   ..
10,00 Lei

8,50 Lei

Vasile Voiculescu., Ion Minulescu, Stefan Octavian Iosif, George Bacovia, Lucian Blaga
 Caseta contine: 1. V. Voiculescu - Poezii 2. Ion Minulescu - Versuri 3. St. O. Iosif - Poezii 4. G. Bacovia - Opere 5. Lucian Blaga - Poezii ..
108,90 Lei

98,01 Lei

Mihai Eminescu
Textele cuprinse in aceste doua volume reusesc sa ne dezvaluie cateva dintre tainele nasterii gandirii eminesciene precum si deschiderile lui catre literatura, filosofia, viata stiintifica din Germania, Franta si chiar din America. Dictionarul de rime, diferite traduceri din germana sau franceza, notele de curs si de lectura sunt, alaturi de cor..
190,75 Lei

152,60 Lei

Maria Calciu
..
10,00 Lei

9,00 Lei

Mircea Cartarescu
„Cand sunt intrebat care sunt cartile mele pe care le consider cele mai importante, raspund aproape automat Nostalgia, Levantul si Orbitor. De fiecare data simt insa, obscur, ca fac o nedreptate. Ca las deoparte, uitata intr-o zona umbrita a mintii, o a patra carte majora a mea, pe care de un sfert de secol ma straduiesc s-o uit, ca pe-o i..
89,00 Lei

71,20 Lei

Mihai Eminescu
Mihai Eminescu poet,jurnalist,nuvelist,patriot. ..
23,00 Lei

20,70 Lei

Colectiv
Mi-ar placea ca aceasta antologie sa faca dreptate, dupa treizeci de ani, generatiei optzeci (luata in ansamblu). Ar fi un semn de maturitate culturala. Care depinde nu atat de argumentele criticilor, cat de devotiunea tacita si tenace a cititorului de azi. Cosmin Ciotlos ..
27,90 Lei

20,93 Lei

Petru Cretia
„Lirica lui Petru Cretia penduleaza între rigoare si rafinament, iar cuvintele alese, reflexivitatea grava, se alcatuiesc într-un ritual spectaculos, oficiat de un fin cunoscator al Cuvântului.“Ofelia Cretia ..
27,90 Lei

20,93 Lei

Iv cel naiv
„16 poezii de iubire pe care mi le-aş fi scris mie dacă aş fi fost tu” este un volum care se citeşte în doi. Sau, cum au numit-o autorii, o „carte de citit cap în cap.” Dacă aveaţi nevoie de încă o dovadă că poezia aduce îndrăgostiţii împreună, aceste 16 poeme vă pot fi de folos...
25,00 Lei

20,00 Lei

Marian Ilie
poeme ..
10,00 Lei

9,00 Lei

Vicentia Vara
„Discursul poetic, delectabil si exemplar, efort catre stil si coerenta, propune un scenariu initiatic care strabate labirintul descoperirii de sine ca o forma de actiune vitala. Perfectiunea artizanala la nivelul prozodic, limbajul epurat de orice cuvinte perturbante, discursul perfect articulat, capacitatea de a imbina mai multe modalita..
4,00 Lei

3,20 Lei

Dan Stanciu
„Trebuirea pornirii de-a incetul Un uliu vede trei scaune stind agale pe un drum care se umfla. Primul (pe nume Odobescu) tocmai si-a scos flinta din stomac, s-o masoare si apoi Sa-i curete unghiile. Al doilea (pe nume Antitot) duce in spinare o lupta Cu sine si s-a oprit pentru a-i fixa reguli. Iar al treilea (pe nume Acelasi) Cauta numar..
18,00 Lei

14,40 Lei

Aurelia Marin
„Albul miresei care se vedea in oglinda este a cincea carte de versuri a Aureliei Marin. Firesc ar fi sa punem in textul nostru de recomandare spre lectura o scurta istorie a experientelor poetice ale autoarei si sa ne folosim de acest demers in decodificarea mesajului din acest volum de poezie. Dar ar fi vorba doar de o optiune mai mult s..
9,00 Lei

7,20 Lei

Alexandru Macedonsky
Editia cuprinde integral creatia literara din volumele de autor,dispusa in doua sectiuni:scrieri in limba romana si scrieri de limba franceza,grupate pe genuri literare.La volumele de autor,editorul a conexat texte aflate in periodice si colectii,unele fiind inedite(30 de titluri).Volumul I cuprinde versuri si proza in limba romana, iar volumul ..
126,33 Lei

101,06 Lei

Vasile Romanciuc
Este o carte cu un conținut inedit, în care se vor regăsi aproape toți cei ce o vor citi, fiecare poezie de aici purtând un nume de copil. Circa 70 de prenume purtate de români, rostite în versuri, pentru a-i face mândri pe micuți de numele pe care le-au primit de la părinții lor. Cartea a fost recunoscută dr..
35,00 Lei

29,75 Lei

Teodor V. Stefanelli
Despre Eminescu s-a scris atat de mult ca nici despre unul din barbatii însemnati ai neamului românesc . ..
20,00 Lei

16,00 Lei

Izbasescu Gheorghe
"Epopeea" lui Gheorghe Izbasescu se inscrie in seria acelor "Fenomenologii" ale textului care par sa constituie principala tema a poetilor optzecisti. ..
10,00 Lei

8,00 Lei

UNAMUNO de, Miguel
Este primul volum de poezie al lui Miguel de Unamuno publicat in Romania. Indoiala existentiala, viata ca vis, religiozitatea, nostalgia copilariei si a tarii (in perioada exilului), satele si peisajele Spaniei ca tema de reflectie lirica, afirmarea sinelui, revolta impotriva mortii, cultul pentru intimitatea familiala sunt temele tratate cu..
48,00 Lei

43,20 Lei

Passionaria Stoicescu
..
20,00 Lei

17,00 Lei

Fanus Neagu
În viscol de culori, în nebunie de patimi; pe malul ispitelor şi-n asfinţitul care doare numai în trecut  acolo am încercat să vă port. ..
16,00 Lei

14,40 Lei

Alecsa Lucian
Colectia de fata a fost gandita spre a-ti inlesni accesul la poezie, in special la o forma de poezie particularizata. ..
10,00 Lei

8,00 Lei

Inedite Gellu Naum, Sa punem capul pe o scandura Gellu Naum, Poezie, memorie genezica, scriere automata Sebastian Reichmann, Convorbire cu Gellu Naum ..
30,00 Lei

24,00 Lei

Henri Michaux
Când mi se vorbea despre orizontul retras, despre Magi care ştiau să-ţi înlăture orizontul şi nimic altceva decât orizontul, lăsând restul la vedere, îmi închipuiam c-o fi vreo expresie verbală, o glumă care se face doar în vorbire. Într-o zi, cu mine de faţă, un Mag a înlătura..
19,90 Lei

16,92 Lei

Cosmin Dodoc
„Desi se afla la debut, Cosmin Dodoc ne livreaza o poezie matura, complicata, care surprinde integral starile autorului. Volumul este despre tot; in el gasim «si caii baltati si starile de voma si anii astia pe care timpul ni-i arunca in van». Poetul stapaneste arta nuantarii, reusind sa scoata din fiecare traire maximul pe car..
20,00 Lei

16,00 Lei

Otilia Cazimir
Alergand ca de napasta, Au venit buluc pe coasta Doi baieti, mai isteti, Sa dea veste la neveste C-au vazut in deal la stana, Coborand din varf de munte, Peste ape fara punte, Iarna sura si batrana... ..
7,00 Lei

5,60 Lei

Samuel Taylor
Poetul romantic pare sa ilustreze in practica scriiturii una din sentintele criticului format la scoala filosofiei germane, si anume "suspendarea voita a neincrederii", care este conditia sine qua non a receptarii mesajului artistic; cu totii stim ca actorii si conflictele de pe scena nu sint reale, dupa cum la fel de bine stim si ca b..

13,00 Lei

George Cosbuc
 Colectia facsimil ..
21,70 Lei

19,53 Lei