Teatru

Ordoneaza:
Maria Zoe Ionescu, Constantin Paraschivescu
Am avut în materie de roluri tot ce-şi poate visa o actriţă. Am jucat aproape toate genurile, am parcurs epocile şi operele capitale: teatrul antic, Shakespeare şi Cehov, tragedie şi comedie, teatru contemporan american şi chiar Ionescu [...] Sunt o fire extrem de curioasă: în raport cu oamenii, cu stările, cu sentimentele; ..
21,80 Lei

19,62 Lei

Mattias Andersson
"Intuneric, nedefinit, nesfarsit. Un chip gol, luminat ca o stea izolata. Chipul este al TACUTULUI, iar buzele lui incep sa se miste incet, poate ca la inceput nu se aude nimic, dar dupa putin timp incep sa se perceapa sunete si cuvinte sporadice. Ceva cam de genul: mai sus, vrei sa ajungi mai sus, star wanted. O muzica difuza, ..
11,00 Lei

9,35 Lei

Jonas Gardell
In piesele de teatru, la fel ca-n cartile lui pseudo-autobiografice (Copilaria unui comic si Un OZN isi face intrarea, traduse, si ele, tot de Carmen Vioreanu si publicate la Vremea), obsesiile lui Gardell sunt constante - spectacolul ca substitut degradat si degradant al vietii, descompunerea corpului si a sufletului (exista o palpabila teama d..
14,00 Lei

11,90 Lei

Lars Noren
Dintre cele trei piese ale editiei de fata, Frig (2003) si Clinica (1994) au fost montate la Bucuresti, prima la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” in 2006, iar cea de-a doua la Teatrul Act in 2003, ambele spectacole-lectura fiind regizate de Carmen Vioreanu. ..
20,00 Lei

17,00 Lei

Grigore Soitu
Colectia de fata a fost gandita spre a-ti inlesni accesul la poezie, in special la o forma de poezie particularizata - aceea a unui oras anume. Poetii Urbei, desi poate fi receptata drept o colectie restrictiva (prin arealul de lirism dispus geografic), nu isi propune sa formeze tipologii, nici sa inchege o unitate stilistica, ci sa mizeze pe ..
10,00 Lei

8,00 Lei

Iulian Boldea
„George Banu are multe bagaje: mii de pagini scrise, zeci de carti editate sau personale, mii de spectacole vazute cu frenezia spectatorului insatiabil. Ce ar insemna pentru George Banu sa uite? Sa treaca oare pragul miraculos si improbabil care il separa de intelegerea spectacolului propriei sale vieti, pentru a deveni, in acelasi timp, s..
30,00 Lei

24,00 Lei

Bruno Tackels
„In fiecare an, voiam sa merg in China, ma pregateam si nu ajungeam, un obstacol se opunea; ma gandeam, anul viitor voi merge in China. Pentru ca voiam sa merg in China, am facut teatru.“ - Ariane Mnouchkine „Theatre du Soleil are un suflet, tocmai pentru ca a gasit, fara indoiala, energia unui loc veritabil. Un adapost, un ref..
39,90 Lei

29,93 Lei

Albert Camus
Teatrul reprezintă fără îndoială o cale de acces dintre cele mai atrăgătoare către temele majore ale creaţiei lui Camus. Dezbaterea problemelor de conştiinţă se desfăşoară în faţa cititorului fascinat cu aceeaşi rigoare ca şi în proză. Piesele sale de teatru nu sunt simple exerciţii de virtuozitate, ci constr..
39,99 Lei

31,99 Lei

Eugenio Barba
"Am experimentat varii moduri de a ma folosi de iluzii, evitand ca iluziile sa se foloseasca de mine. A face teatru inseamna a trai o vraja, a crea arhipelaguri de insule magice, tragice sau grotesti, oglinzi ale lumii, asa cum o cunoastem, sau ale unor lumi diferite de real, ca un delir fantastic. Dar dupa fiecare vraja, dupa fiecare labir..
29,90 Lei

22,43 Lei

Dan-Emilian Tinică
Uriasa revolutie izbucnita cu furie din nemultumirile si frustrarile unui popor umilit si infometat, tinut în lesa zeci de ani de un dictator paranoic, care a inceput la Timisoara, dar, care, in scurt timp, s-a intins pe întregul teritoriul tarii a fost un eveniment cu totul si cu totul deosebit, singular in istoria de peste 150 de a..
12,00 Lei

9,60 Lei

Jon Fosse
Jon Fosse e un prozator si dramaturg norvegian. A scris romane, povestiri, poezii, carti pentru copii, eseuri si piese de teatru, cateva dintre ele fiind puse in scena si in Romania. Operele sale au fost traduse în peste 40 de limbi. ..
17,00 Lei

14,45 Lei

Edith Negulici
Funeral of hearts, de Edith Negulici, este volumul castigator al Concursului de Debut organizat de Editura Adenium, sectiunea „Teatru“, si contine doua piese ce readuc in prim-plan vechi personaje mitologice (Dionysos, Medeea, Electra, Antigona, Penteu) si literare (Don Quijote, Dulcinea, Arlechino, Pulcinella, Trufaldino), dintr-o p..
17,00 Lei

13,60 Lei

Paul Allain, Jen Harvie
Ce este teatrul? Ce este performance-ul? Ce le conecteaza si in ce fel sunt diferite? Ce evenimente, oameni, practici si idei au dat forma teatrului si performance-ului in secolul XX? Si incotro se indreapta ele? Ghidul Routledge de teatru si performance include cateva raspunsuri la aceste mari intrebari. El ofera o introducere accesibila, infor..
29,90 Lei

22,43 Lei

Vera Molea
Cu acest volum bogat ilustrat, Vera Molea va introduce in lumea fascinanta a spectacolelor de teatru din gradinile de vara bucurestene de altadata: actori celebri, companii teatrale, piese indragite. ..
32,00 Lei

27,20 Lei

William Shakespeare
Colectia facsimil. Preluare identica dupa editia din 1942.   ..
10,80 Lei

9,72 Lei

Nicolae Iorga
Această ediţie este o reproducere în facsimil a lucrării Isus Dramă în cinci acte, de Nicolae Iorga, apărută în această formă la Editura "Ramuri" Craiova.   ..
7,63 Lei

6,87 Lei

George Banu
Cu Livada de visini se termina secolul al XIX-lea si începe secolul XX, secolul reînnoirii generalizate. Raportul între frumos si util, între memorie si utopie, sunt marile interogatii puse de Cehov în opera sa testamentara. Ce moare, ce se naste în vremuri de tranzitie? Alianta între realitate si simbol..
46,00 Lei

34,50 Lei

Dinu Cernescu
Volum memorialistic. ..
10,80 Lei

9,72 Lei

Gabriel Costan
O piesa atipica! La inceputul lecturii pare usoara, simpla, uneori previzibila, usor de urmarit, fapt intalnit mai rar în peisajul scriiturii dramatice actuale. Pare. Si totusi nu. Nu, pentru ca am citit-o dintr-o suflare. Exista un anume subtext in firescul faptelor care se succed treptat in dezvaluirea vremii noastre de azi pe ca..
12,00 Lei

10,20 Lei

Denis Diderot
Aceasta carte scrisa de Denis Diderot face parte din colectia Yorick a editurii Nemira. ..
36,90 Lei

27,68 Lei

Ana Ripka Rus
O piesa de teatru care rascoleste, care emotioneaza profund, care pune o oglinda in fata fiecarui adult pentru a analiza relatia copil-parinte. ..
17,00 Lei

13,60 Lei

George Banu
"Prima mea carte. Eram tanar, un an mi se parea mult si atunci se agrava rana care, tocmai cu un an mai devreme, se deschisese cand, singur pe o plaja, citisem inmarmurit celebrele teze maoiste din iulie 1971. Destinul mi-a fost pecetluit de temeri, infrangeri si amenintati. Pentru a le evita, ma decideam sa plec lasand in urma o viata ince..
46,00 Lei

34,50 Lei

William Shakespeare
Regele Lear rezumat : Este o piesa extrem de ciudata care incepe ca un basm, cu imaginea unui batrin superficial ce renunta prosteste la tron si isi imparte regatul intre doua fiice nevrednice. Prin aceasta, el o dezmosteneste pe mezina, Cordelia, care il iubeste, dar refuza sa ii marturiseasca o dragoste ipocrita si josnica. Goneril si Regan, f..
30,00 Lei

27,00 Lei

Dinu Cernescu
Autorul acestui volum memorialistic, Dinu Cernescu, cunoscut regizor de teatru şi de televiziune, s-a născut la 18 octombrie 1935 în Bucureşti. În anul 1957 absolvă Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografic㠄I.L.Caragiale”, punând în scenă Peer Gynt de Ibsen, spectacol ce marchează şi debutul actorului F..
21,70 Lei

19,53 Lei

William Shakespeare
Romeo si Julieta este o tragedie de William Shakespeare despre soarta a doi îndragostiti care lupta împotriva destinului.   Aicea, in Verona-ncantatoare, A doua neamuri mandre veche ura A izbucnit din nou, prin certuri care Sa curga sange mult de frati facura. Din cele doua case-ndusmanite Ies doi ind..
6,00 Lei

4,80 Lei

Zeami
"Acela care respecta arta si se dedica trup si suflet caii va reusi sa se afirme. In No este important ca tanarul actor sa preia tehnicile inaintasilor; daca stie cum sa le imbunatateasca folosindu-si propriul talent, faima lui nu va avea egal. Arta noastra are la baza transmiterea invataturilor despre stil si floare din generatie in genera..
19,90 Lei

14,93 Lei

Luigi Pirandello
Teatrul lui Luigi Pirandello izvorăşte dintr-o singură convingere, aceea că viaţa însăşi este o farsă, o ficţiune foarte asemănătoare cu ceea ce se desfăşoară pe scenă. Astfel, anormalul conduce la o frustrare tot mai acută a individului. Personajele cad în maniacal, nebunia în stare latentă devine o realitate ..
39,00 Lei

33,15 Lei

George Banu
Cateva lucruri au format genialitatea lui Shakespeare: inspiratia, intuitia si dibacia. In primul rand, el regasea teatrul pretutindeni si nu s-a abtinut sa dezvaluie asta public, scriind pe zidurile celebrului Teatru Globe deviza "Lumea-i un teatru". Criticul si istoricul de teatru George Banu comenteaza un set vast de citate, grupate..
24,90 Lei

18,68 Lei

Peter Brook
Prin crearea unui spatiu gol, actorul poate, impreuna cu publicul, sa gaseasca rezonanta si legitimitatea cuvintelor. Peter Brook se refera la necesitatea vidului, la absenta dezordinii din spatiu, precum si la cea din spirite, pentru a ajunge la aceasta transformare a banalului in magia care da nastere actului teatral, aceasta lucrare a imagina..
45,90 Lei

34,43 Lei

Sorin Crisan
Volumul Sublimul tradarii reprezinta o incursiune in lumea „multidimensionala“ a creatiei teatrale. Convins de existenta unor straturi rarefiate ale spiritului, in care reprezentatia a fost harazita sa existe, autorul se indeparteaza de orice interpretare „vulgara“, la prima mana, a artei scenice. Facandu-se apel la teori..
23,98 Lei

19,18 Lei

Werner Schwab
Volumul de fata este prima parte din lucrarile dramatice ale lui Werner Schwab, cel mai excentric si original autor dramatic de la finalul secolului XX din intreg spatiul cultural german. Anul acesta se implinesc 50 de ani de la nasterea lui si prezentarea acesti opere vine sa completeze, si chiar sa finalizeze, imaginea pe care cititorul roman ..
40,00 Lei

36,00 Lei

Eugenio Barba
„Am vorbit adesea despre teatru ca despre un corp hemofilic, deoarece pierde sange cand se ciocneste de realitate; despre teatru ca despre un ghetou al libertatii, o insula plutitoare, o fortareata plina de oxigen; despre teatru ca o canoe indreptata de vaslas impotriva curentului ramanand in acelasi loc, ce reprezinta al treilea mal al ra..
36,90 Lei

27,68 Lei