Clasici

Ordoneaza:
Roberto Arlt
Erdosain, protagonistul romanului Cei sapte nebuni (1929), este un erou existentialist, care strabate strazile din Buenos Aires „cu moartea in suflet“, constient de „zadarnicia de a trai fara iluzii“. Este un inventator care, impreuna cu Astrologul, viseaza la o societate noua, care nu se poate baza decat pe minciuna, cac..
24,90 Lei

19,92 Lei

Mihail Solohov
„Donul linistit, capodopera lui Mihail Solohov, ramane cel mai bun roman realist despre Revolutia Rusa.“ - New York Times „Donul linistit este Iliada secolului XX“. - Geir Kjetsaa „Am citit romanul acesta de trei ori, intotdeauna cu sufletul la gura, prima data uitand sa mananc si sa beau apa, prefacanduâ€..
149,99 Lei

119,99 Lei

Thomas Mann
„Ma iubesti, Usarsif, zeu intrupat in sclav, soimul meu ceresc, ma iubesti, oare, asa cum te iubesc eu, inca de mult, cu voluptate si chin? Iti arde si tie singele de dor dupa al meu, cum imi arde mie singele dupa tine, incit a trebuit sa-ti pictez scrisori dupa o lupta indelungata, vrajita cum sint de umerii tai aurii si de faptul ca toti..
22,95 Lei

18,36 Lei

Orhan Pamuk
Ma numesc Rosu, despre care Orhan Pamuk spune ca este „cel mai plin de culoare, mai optimist” roman al lui, acopera noua zile potopite de ninsoare in Istanbulul anului 1591. Miniaturistul Delicat Efendi e tocmit sa ilustreze o carte spre gloria maritului sultan. Nu peste multa vreme insa, isi sfirseste zilele pe fundul unui put, iar ..
24,95 Lei

19,96 Lei

Elfriede Jelinek.
Premiul Nobel pentru literatura – 2004. Distins si cu prestigiosul Premiu Heinrich Boll, romanul Pianista a fost ecranizat de regizorul Michael Haneke, cu Isabelle Huppert, Benoit Magimel si Annie Girardot. In 2001, la Festivalul de la Cannes, pelicula a obtinut Marele Premiu, precum si Premiul pentru cea mai buna actrita si cel ..
21,95 Lei

17,56 Lei

W. Somerset Maugham
Placerile vietii a fost ecranizat in 1974 in Marea Britanie, filmul avandu-i in rolurile principale pe Paul Aston, Barbara Atkinson si Judy Cornwell. Pentru prestatia ei, aceasta din urma a fost nominalizata in 1975 la un premiu BAFTA. Romanul, scris cu farmecul, intelegerea si umorul caracteristice lui Maugham, este o satira la adresa lumii l..
29,95 Lei

23,96 Lei

Guillermo Arriaga
Un dulce miros de moarte este un fals roman poliÅ£ist. O crimă petrecută într-un sat din Mexic trebuie razbunată. Găsirea criminalului şi trama razbunării sunt firele narative care insoÅ£esc cititorul în descoperirea lumii rurale mexicane. Ura, sărăcia, dragostea, corupÅ£ia, generozitatea, credinÅ£a sunt fragmente dintr-o lum..
19,90 Lei

15,92 Lei

Ilf si Petrov
Volumul 1001 de zile sau Noua Seherezada grupeaza povestiri, scenarii, vodeviluri si foiletoane, in care Ilf si Petrov parodiaza situatii si teme recurente in societatea rusa a anilor ’20-’30, dar si sabloane verbale, lozinci si reclame ale timpului. In Rusia anilor ’20-’30, teama de epurare conduce o serie de personaje l..
44,95 Lei

35,96 Lei

Haruki Murakami
O tinara coboara pe scara de urgenta a unei autostrazi suspendate. Intentioneaza sa ucida un om. In alta parte a metropolei, un profesor de matematica e de acord sa rescrie romanul unei fete dislexice. Fara s-o stie, cei doi se cauta, iar actiunile lor declanseaza o adevarata avalansa de evenimente, pentru ca la Murakami povestile simple nu sint..
32,95 Lei

26,36 Lei

Haruki Murakami
Raminem in 1Q84 sau exista totusi o portita inapoi catre 1984? Menit sa ofere un final povestii lui Tengo si a lui Aomame, ultimul volum aduce o serie de complicatii narative. Desi continua cu acelasi suspans nebun din primele doua volume, povestea trece acum intr-un registru mai cald, mai protector. Optica se schimba, miza se schimba. Structura..
38,95 Lei

31,16 Lei

Marie-Noelle Pichard
Va place Bach? Nu, nu celebrul compozitor, ci medicul care a descoperit sau, mai  degraba, a redescoperit, puterea vindecatoare a florilor. Pornind de la principiul de baza al homeopatiei, vindecarea raului cu ajutorul raului, sau „cui pe cui se scoate“, Bach a ales 38 de plante, carora le-a cercetat proprietatile, reusind in ce..
14,90 Lei

8,94 Lei

Sabina Manes
Un ghid practic pentru profesori, psihologi, asistenti sociali si pentru oricine vrea sa achizitioneze competente in animarea grupurilor utilizand jocurile psihologice. Volumul, alcatuit de catre experti ai Asociatiei culturale „J.L. Moreno“, propune o gama completa de jocuri pentru cresterea nivelului de constiinta al participantilo..
21,95 Lei

17,56 Lei

Ernest Hemingway
A avea si a nu avea este unul dintre romanele de senzatie ale lui Ernest Hemingway, ecranizat in 1944 intr-o productie clasica a cinematografiei, cu Humphrey Bogart si Lauren Bacall in rolurile principale – o poveste fermecatoare, cu intrigi amoroase, contrabanda si dileme morale. ..
29,95 Lei

23,96 Lei

Dan Stanca
Dan Stanca este singurul prozator de factura eliadesca pe care-l avem. Singurul la care realismul cotidian si teroarea istoriei fac saltul brusc in metafizic, in simbolismul traditiei hermetice, singurul alchimist narativ interesat – fascinat, de fapt – de camuflarea sacrului in profan. Dan C. Mihailescu DAN STANCA a publicat pana in..
26,00 Lei

16,90 Lei

Gabriel Garcia Marquez
Primul volum al memoriilor lui Gabriel Garcia Marquez a aparut in octombrie 2002, devenind in scurt timp un bestseller in intreaga lume. In cele peste 600 de pagini, cel mai cunoscut scriitor sud-american, laureat al Premiului Nobel pentru literatura in 1982, isi descrie copilaria, adolescenta si o parte din tinerete. Din paginile memoriilor tra..
42,00 Lei

33,60 Lei

Kurt Vonnegut
Vonnegut scrie cu ironie si umor, de cele mai multe ori negru, o cronica atipica a unuia dintre cele mai ingrozitoare momente din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial: bombardarea Dresdei de catre britanici si americani, in urma careia au murit o suta treizeci si cinci de mii de oameni, aproape de doua ori mai mult ca numarul celor ucisi de ..
29,90 Lei

25,41 Lei

Mihail Sebastian
Romanul “Accidentul” prezinta in paralel doua povesti de dragoste, una din trecut si una care se infiripa in prezent, foarte diferite, dar ambele traite la intensitate maxima de Paul, protagonistul acestei carti. Cartea nu e deloc siropoasa, ci, dimpotriva, foarte realista, cu descrieri extrem de bine realizate, ce te fac sa te ..
8,00 Lei

6,40 Lei

Vicentia Vara
„Discursul poetic, delectabil si exemplar, efort catre stil si coerenta, propune un scenariu initiatic care strabate labirintul descoperirii de sine ca o forma de actiune vitala. Perfectiunea artizanala la nivelul prozodic, limbajul epurat de orice cuvinte perturbante, discursul perfect articulat, capacitatea de a imbina mai multe modalita..
4,00 Lei

3,20 Lei

Florentina Cioloca
In introducerea volumului autoarea face mentiunea ca personajele lui Woolf par a fi interesate doar de identitatea care nu este definita ca identitate, ca exemplu a ceea ce au fost decat a ceea ce sunt de fapt. In primul capitol Intrinsic Identity sunt tratate aspecte privind identitatea barbatului, a femeiei, a copilului si a grupului, pentru c..
10,90 Lei

8,72 Lei

Vladimir Nabokov
Unanim considerat o capodopera a prozei americane din a doua jumatate a secolului XX, romanul Ada sau ardoarea. O cronica de familie este povestea de dragoste dintre adolescentii Van Veen si Ada Veen. Iubirea lor precoce, vijelioasa, incestuoasa – Ada si Van sint veri primari (dar au acelasi tata, pe Demon Veen) – se consuma la Palat..
26,95 Lei

20,21 Lei

Garabet Ibraileanu
Este semnificativ faptul ca romanul Adela a putut sa fie receptat ca o adevarata capodopera, chiar de la aparitie, in contextul unei afirmari maxime a romanului romanesc interbelic. In roman se radiografiaza experienta comportamentala a cuplului indragostit, intrat in criza nevrotica a incompatibilitatii de varsta. ..
14,00 Lei

11,20 Lei

Vladimir Nabokov
Adevarata viata a lui Sebastian Knight este primul roman scris in limba engleza de catre Nabokov, in perioada pe care a petrecut-o, in saracie, la Paris. Naratorul, V., este prins in prima sa incercare literara, aceea de a scrie o biografie decenta si realista a fratelui sau vitreg, celebrul romancier Sebastian Knight. Pentru a reusi acest lucru..
28,95 Lei

23,16 Lei

F.M. Dostoievski
Diferit ca ton de celelalte capodopere ale scriitorului, romanul Adolescentul (1875) ocupa un loc aparte in creatia dostoievskiana, fiind istorisit din perspectiva unui tinar de nouasprezece ani, ale carui imaturitate, prospetime si naivitate se reflecta magistral in vocea narativa. Fiul nelegitim al unui mosier depravat, tinarul Arkadi Makarovi..
49,95 Lei

39,96 Lei

F.M. Dostoievski
„Adolescentul ilustreaza perfect o eruptie originala de imagini, avantul vizionar dostoievskian. Este o viziune care depaseste cadrul vietii rusesti, tintind spre universalitate.“ - Jacques Catteau „Spre deosebire de alti romancieri, Dostoievski nu este interesat de o «unica viziune», ci prezinta situatia sub f..
39,90 Lei

33,91 Lei

Adrian Cioroianu
Un roman incins si proaspat ca o zi de plaja, toamna, pe tarmul Mediteranei. Un roman totodata carnal si misterios, ca un vin rosu din tarile Sudului. Un roman despre iubire si pacat, dorinta si iluzie, despre vanitati, gelozii si despre frica de singuratate. O carte despre un barbat si o femeie prinsi intr-o capcana a infidelitatii pe care si-o..
25,00 Lei

16,25 Lei

Goethe
Prin personaje contradictorii pentru epoca in care ele intrau in scena literaturii, romanul lui Goethe este un paradox al impotrivirilor. Eduard si Charlotte, cuplul deschis la libere alegeri, pun in scena legaturile, cind amoroase, cind pornite din apropieri ale spiritului, din Afinitatile elective. In aceasta scena, neobisnuita mai mult prin c..
16,95 Lei

13,56 Lei

Arthur Schopenhauer
Lucrarea fundamentala a lui Arthur Schopenhauer, Aforisme asupra intelepciunii in viata, tradusa de Titu Maiorescu, constituie un pretios ghid de conduita umana. Schopenhauer isi structureaza expunerea in jurul a trei mari probleme existentiale: 1. ceea ce este cineva; 2. ceea ce are cineva si 3. ceea ce reprezinta cineva. Aforismele nu sunt ins..
14,00 Lei

11,20 Lei

Ernst Junger
Culegerea de proze scurte ale lui Ernst Jünger, care a avut la baza volumul omagial Ausgewählte Erzählungen (Povestiri alese), publicat in 1975, este definitorie pentru personalitatea literara a autorului german. Stilul lui Jünger, ca al oricarui mare prozator, evolueaza, imbogatindu-se cu noi si noi valente. Coordonatele o..
44,50 Lei

37,83 Lei

Aurelia Marin
„Albul miresei care se vedea in oglinda este a cincea carte de versuri a Aureliei Marin. Firesc ar fi sa punem in textul nostru de recomandare spre lectura o scurta istorie a experientelor poetice ale autoarei si sa ne folosim de acest demers in decodificarea mesajului din acest volum de poezie. Dar ar fi vorba doar de o optiune mai mult s..
9,00 Lei

7,20 Lei

Costache Negruzzi
„Cu Alexandru Lapusneanul intram in zona marilor creatii. Nuvela aduce un conflict intens. Dezvoltat intr-o impetuoasa progresiune, cu explozii violente de patimi, revarsate in balti de sange, si o intelegere adanca a sensului istoriei. Ea ramane pana astazi un neantrecut tablou de epoca, cu infloriri si spasme de drama istorica shakespean..
9,00 Lei

7,20 Lei

Academia Romana
Editia cuprinde integral creatia literara din volumele de autor, dispusa in doua sectiuni: scrieri in limba romana si scrieri de limba franceza, grupate pe genuri literare. La volumele de autor, editorul a conexat texte aflate in periodice si colectii, unele fiind inedite (30 de titluri). Volumul I cuprinde versuri si proza in limba romana, iar ..
126,33 Lei

101,06 Lei