Livrare GRATUITA

Istoric

Ordoneaza:
Alexandru V. Boldur
Anexarea Basarabiei la Rusia a fost un rezultat al imperialismului rusesc. In dezvoltarea teritoriala a statului rusesc gasim o trasatura, foarte importanta, care o deosebeste in mod fundamental de dezvoltarea teritoriala a statului roman. La Romani expansiunea etnica preceda trasarea hotarelor politice, ceea ce inseamna ca am avut o dezvoltare ..
20,00 Lei

16,00 Lei

Mara Marginean
Volum aparut cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc   In 1945, autoritatile comuniste au initiat un plan de constructie urbana si industrializare intensiva, care avea sa culmineze in 1968 cu reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei. In acest context, s-au deschis foart..
44,95 Lei

35,96 Lei

Nicolae Dabija
Faptul ca la Chisinau, exista Nicolae Dabija si exista oameni ca Nicolae Dabija devine in pofida timpurilor de pustiire pe care le traim, un semn din ce in ce mai acut de reviriment national Dabija face parte dintr-o generatie divina de scriitori care s-au identificat pana la jertfa cu neamul lor si cu aspiratiile lui sugrumate de dubla opresiun..
25,00 Lei

20,00 Lei

Mihai Godó
„În toți acești ani de hăituire, regimul comunist a avut serios de lucru. Peste patru mii de pagini de dosar de urmărire informativă numai pentru părintele Godó. Aceeași soartă au avut-o și ceilalți părinți care au supraviețuit eroic sistemului. Care a fost secretul supraviețuirii dintr-o astfel de încleșt..
20,00 Lei

16,00 Lei

Constantin Barbulescu
Intre 1860 si 1910, asadar intr-o perioada care e considerata unanim perioada modernizarii tarii noastre, o elita intelectuala si profesionala construieste in rapoartele sale o alta Romanie: Romania medicilor. Imaginandu-si o Romanie ideala, dupa chipul si asemanarea tarilor apusene in care isi facusera studiile, medicii romani din sistemul sani..
42,00 Lei

33,60 Lei

Jose Luis Sampedro
Zambetul etrusc a reusit sa faca dintr-o istorie simpla, universala - aceea a legaturii profunde care se formeaza intre un barbat in amurgul vietii si un copil foarte mic care ii va purta mai departe numele - un roman tulburator de emotionant si poetic, de neuitat. ..
24,90 Lei

19,92 Lei

Daniel S. Burt
V-ati gandit vreodata ce carti ati alege daca ar trebui sa mergeti intr-o zona izolata? Intr-o atare situatie, lucrarea de fata v-ar fi, cu siguranta, de un real folos. Autorul Daniel S. Burt prezinta cei mai mari poeti, romancieri si dramaturgi ai lumii de la Shakespeare, Dante si Homer pana la Mihai Eminescu, Franz Kafka, Gabriel Garcia Marque..
36,00 Lei

28,80 Lei

Colectiv
Lucrarea de fata raspunde unei necesitati tot mai evident resimtite in cultura noastra, si anume aceea a conceperii unor noi modalitati de prezentare a creatorilor capodoperelor literaturii romane, diferite de ale dictionarelor si manualelor. Selectia s-a raportat la scriitorii care s-au stins din viata, reprezentanti ai tuturor perioadelor, cur..
24,90 Lei

19,92 Lei

Brain Mooney
Dintotdeauna, marii lideri au avut un impact deosebit asupra omenirii: au pus sub semnul intrebarii convingeri temeinice si au modelat cursul istoriei. Unii s-au nascut lideri, altii au devenit lideri. Multi au obtinut faima in timpul vietii, putini au murit in umbra. Nu toti au fost recunoscuti pe plan mondial, unii au facut greseli, dar toti a..
34,90 Lei

27,92 Lei

Traian Tandin
ANTOLOGIE A CELOR MAI MARI JAFURI PE MAPAMOND  ..
39,24 Lei

35,32 Lei

Eugen Istodor
Aceasta este istoria literaturii romane à la Istodor. Ce se mai poate citi astazi din literatura romana de la origini pina in prezent? „Lista Istodor” contine 101 titluri, comentate scurt si cuprinzator, „amestecind arome, carti si tarii”, si recomandate prin cite o „declaratie de dragoste” luata de la ..
27,95 Lei

22,36 Lei

David McCullough
La 4 iulie 1776, clopotul cel mare din Philadelphia anunta nasterea unui nou stat, a unei natiuni libere. Dublu castigator al prestigiosului Premiu Pulitzer, David McCullough ne ofera, dupa indelungi studii documentare, o relatare vie a evenimentelor cunoscute fie ca Razboiul de independenta al coloniilor din America, fie ca Revolutia americana...
59,99 Lei

44,99 Lei

Paul Cernat, Alexandru Matei
Teribila lupta politica a anului 2014 dintre dreapta si stanga a generat dezbateri incinse printre intelectualii neafiliati partinic. Paul Cernat si Alexandru Matei, printr-un incitant schimb epistolar in revista Observator cultural, cauta sa inteleaga cum si de ce, dupa 25 de ani de la prabusirea regimului comunist in Romania, mediul intel..
28,00 Lei

22,40 Lei

Alin Tomus
Cand scrii, orice istorie ai scrie, nu uita ca o singura forma de atasament fata de lumea in care traiesti te determina sa vezi subiectiv lucrurile. Daca ai sti sau daca ai putea sa intuiesti scopul ultimei interpretari despre om si omenire, ai putea sa analizezi cat mai aproape de adevar ceea ce noi numim istorie. ..
10,90 Lei

8,72 Lei

Alena Jezkova
Praga. Un oras cu o traditie milenara. Un oras unde istoria pandeste la fiecare colt de strada. Caldaramul de sub talpile tale, zidurile locuintelor, bisericile si palatele pe langa care treci, pietele si ungherele cele mai ascunse sunt toate imbibate de un trecut fascinant, pe care poate ca nici nu l-ai banui. Praga abunda de povesti, legende i..
27,00 Lei

21,60 Lei

Zecharia Sitchin
DOVEZI INCONTESTABILE CA TERRA A FOST LOCUITA DE O RASA SUPERIOARA! De-a lungul anilor au fost descoperite dovezi ce atesta ca odinioara pe Terra a existat o rasa superioara. Ctitori stelari au sosit aici A?n urma cu milioane de ani, plantAcnd samAcnta din care avea sa iasa o noua specie uluitoare...OMUL. Rezultatul unei cercetari de peste 3..
34,88 Lei

31,92 Lei

Tudorel Urian
Vreme de multi ani am fost o masina de citit carti. Sapte ani de cronica saptamanala la Romania literara au insemnat sute de carti citite, apartinand unor scriitori mai buni sau mai putini buni. Autorii despre care scriu in volumul de fata sunt cei pe care ii pretuiesc cel mai mult. Cartile lor m-au facut sa imi pun intrebari, sa imi configurez ..
10,90 Lei

6,54 Lei

Dan Catanus
„Plenara CC al PMR din zilele de 30 noiembrie-5 decembrie 1961, convocată, in principiu, sa dezbata invatamintele Congresului al XXII-lea al PCUS - important jalon in campania de destalinizare, lansată de N.S. Hrusciov la Congresul al XX-lea al P.C.U.S. (1956) - a consacrat victoria desavarsita a lui Gh. Gheorghiu-Dej asupra diversilor s..
22,00 Lei

17,60 Lei

Eugen Ovidiu Chirovici
    Desi aduce la viata o epoca tulbure in istoria Europei, in care intrigile, tortura si intimidarea sunt metodele uzuale prin care potentatii isi ating scopurile, volumul lui E.O. Chirovici se incheie intr-o nota plina de sensibilitate. Nefericirea omului, moartea sufletului sau, este pedeapsa pentru ca uita un adevar vechi de c..
34,99 Lei

27,99 Lei

Nicolae Cristache
Oare ce dureri poarta in sine un mare filosof care isi vede teoria si viziunea depasite de complexitatea legilor cosmice si sociale? Cititi acest roman si meditati asupra rostului nostru pe lume. ..
22,00 Lei

17,60 Lei

Hans-Joachim Neumann, Henrik Eberle
Perspectiva asupra biografiei medicale a lui Hitler atinge, astfel, zone ale vietii sale private, precum si altele, mai inalte, politice. Cat de strans s-a impletit privatul cu politicul, prin urmare ce anume a dat startul pentru construirea unei dictaturi, dezlantuirea celui de-al Doilea Razboi Mondial si uciderea a milioane de oameni – r..
28,00 Lei

23,80 Lei

LEFTER, Ion Bogdan
Dupa 7 postmoderni: Nedelciu, Craciun, Muller, Petculescu, Gogea, Danilov, Ghiu (2010), Ion Bogdan Lefter propune alte 7 studii ample despre 18 colegi ai sai de generatie: Mircea Florian, Sebastian Reichmann, apoi poetii germani din Romania, sasi si svabi, Anemone Latzina, Franz Hodjak, Rolf Frieder Marmont, Johann Lippet, William Totok, Richard..
25,00 Lei

22,50 Lei

Paul Goma
" Viata-memoria-istoria ca un tren… Pagina cu pagina, cuvant dupa cuvant, vrei sa ramai in captivitate. E adevarat ca nici nu poţi cobori, nu inca. Uneori te sufoca istoriile sale si de-abia astepti o halta, undeva, prin vreo alta amintire, numai sa poţi respira un pic. Cat sa incerci sa te pui in pielea acestei vieti-memorii-istor..
24,00 Lei

19,20 Lei

Zarnescu Constantin,
Am reintalnit in Aforismele lui Brancusi acel urias reformator, commis-voiajeur in bransa artelor plastice mondiale, dar si pe inteleptul venerat, creator al unui fascinant cod de legi, ale artei si vietii. ..
30,00 Lei

24,00 Lei

Morten Storm, Paul Cruickshank, Tim Lister
In dimineata de 7 ianuarie 2015, Franta a fost traumatizata de atentatul asupra redactiei Charlie Hebdo, dar caricaturi cu profetul Mahomed de felul celor publicate de hebdomadar aparusera in Danemarca inca din 2005, iar autorul lor, Kurt Westergaard, fusese atacat cu toporul in 2010. Atacatorul fusese o cunostinta a lui Morten Storm, care... ..
35,00 Lei

29,75 Lei

Valerio Massimo Manfredi
Cum a luat nastere conceptul de democratie? De unde vine cuvantul „maraton“? De ce folosim expresiile „sabia lui Damocles“ sau „firul Ariadnei“? Ne explica aceste lucruri Valerio Massimo Manfredi in Akropolis, o calatorie ideala prin Grecia antica, in cautarea unor locuri legendare. Intr-o fascinanta povestire..
24,91 Lei

18,68 Lei

Richard J.Evans
Cartea reprezinta o analiza extrem de documentata si amanuntita a principalelor elemente care au stat la baza formarii partidului nazist. Unul dintre numeroasele merite ale acestei lucrari exceptionale, poate cel mai important, este faptul ca insista pe violenta de masa, oferind o panorama a societatii germane inainte, in timpul si dupa preluare..
59,99 Lei

47,99 Lei

Richard J.Evans
Inainte ca Hitler sa puna mana pe putere, in 1933, Germania fusese cunoscuta pentru gradul de complexitate si dezvoltare al societatii sale. Cum a fost posibil ca un grup de ideologi obsedati sa remodeleze o intreaga tara transformand-o intr-un stat totalitar, al carui tel era razboiul si ura de rasa? Cum au reusit nazistii sa castige inima si m..
69,99 Lei

55,99 Lei

Clasicii sunt acei autori care nu trebuie alesi; cartile lor s-au desprins singure de-a lungul timpului si stau, sigure de valoarea lor, intr-o biblioteca ideala, pe care v-o propunem. Sensul unei colectii de -Clasici ai literaturii romane- este, astfel, acela de a strange numele canonice, intr-o lista obligatorie pentru formarea gustului oricar..
8,00 Lei

6,40 Lei

 Biografia unei capodopere cuprinde analize critice consacrate principalelor opere clasice studiate in liceu, in conformitate cu toate recomandarile programelor scolare. In perspectiva, colectia va realiza o biblioteca esentiala a literaturii romane in comentarii sistematice, aplicate pe texte epice, dramatice si poetice, comentarii datorat..
12,00 Lei

9,60 Lei

Costache Negruzzi
  Insemnatatea lui Negruzzi e covirsitoare ca prozator. Pentru noi, ca si pentru viitorime, el va ramine artistul ce a scris intr-o limba atit de vioaie, atit de armonioasa si atit de curata si, mai presus de toate, el va fi privit drept creatorul nuvelei romanesti. Opera lui in proza nu e prea mare. Bagajul literar a lui Negruzzi, scri..
9,00 Lei

7,92 Lei

Paul Goma
Comunismul, rezumandu-se pe omul-sclav, nu doar l-a prefacut pe omul liber ce era intr-un (temporar) sclav; nu i-a luat numai libertatea - ci si "mintea". ..
15,00 Lei

12,00 Lei