Politica

Ordoneaza:
Alexandru V. Boldur
Anexarea Basarabiei la Rusia a fost un rezultat al imperialismului rusesc. In dezvoltarea teritoriala a statului rusesc gasim o trasatura, foarte importanta, care o deosebeste in mod fundamental de dezvoltarea teritoriala a statului roman. La Romani expansiunea etnica preceda trasarea hotarelor politice, ceea ce inseamna ca am avut o dezvoltare ..
20,00 Lei

16,00 Lei

Sorin Bocancea
Anul 2013 marcheaza implinirea a 90 de ani de la adoptarea Constitutiei din 1923 si a 10 ani de la intrarea in vigoare a actualei Constitutii. De asemenea, a fost declarat de catre toti actorii politici din Romania ca fiind anul dedicat dezbaterii continutului pe care urmeaza sa-l aiba noua Constitutie a Romaniei. În acest context, Faculta..
49,00 Lei

44,10 Lei

Reinhart Koselleck
In secolul al optsprezecelea planificarea utopica a viitorului avea deja o functie specifica istoriei epocii. In aceeasi masura in care burghezia europeana sesiza, in afara, lumea ca un intreg, invocand pentru aceasta o singura umanitate, ea arunca in aer, pornind din interior si in numele aceluiasi argument, structura regimului absolutist. Filo..
38,00 Lei

30,40 Lei

Seyla Benhabib, Judith Butler, Drucilla Cornell, Nancy Fraser
„Acest volum este o conversatie intre patru femei, avandu-si originea intr-un simpozion organizat de Greater Philadelphia Philosophy Consortium in septembrie 1990. Subiectul  anuntat a fost feminismul si postmodernismul. Vorbitoarele initiale au fost Seyla Benhabib si Judith Butler, cu Nancy Fraser ca respondent. Selectarea acestui gr..
17,00 Lei

15,30 Lei

Nicolae Dabija
Faptul ca la Chisinau, exista Nicolae Dabija si exista oameni ca Nicolae Dabija devine in pofida timpurilor de pustiire pe care le traim, un semn din ce in ce mai acut de reviriment national Dabija face parte dintr-o generatie divina de scriitori care s-au identificat pana la jertfa cu neamul lor si cu aspiratiile lui sugrumate de dubla opresiun..
25,00 Lei

20,00 Lei

Jacques Ranciere
Numesc impartasire a sensibilului acel sistem de evidente sensibile care fac sa se vada in acelasi timp existenta unui comun si decupajele care definesc in cadrul sau locurile si partile respective. O impartasire a sensibilului fixeaza, asadar, in acelasi timp un comun impartasit si parti exclusive. Aceasta repartitie a partilor si a locurilor s..
19,00 Lei

17,10 Lei

Irina Nicoleta Ionescu
Le livre offre une description de la maniere dont le Parlement roumain s'implique dans la creation des politiques publiques, en identifiant les principaux facteurs qui influencent son role. Sur un second plan, il met en evidence le decalage entre le statut formel detenu par celui-ci en opposition avec le statut reel dont il jouit, dans une a..
55,00 Lei

49,50 Lei

Karl Marx, Friedrich Engels
Manifestul Partidului Comunist, scris de Karl Marx si Friedrich Engels in lunile decembrie 1847 si ianuarie 1848, publicat o luna mai tarziu, este una dintre cartile care au schimbat lumea. Manifestul Partidului Comunist, considerata piatra de temelie a „comunismului stiintific“, poate fi inca o carte care sa influenteze genera..
10,00 Lei

8,00 Lei

Frederic Bastiat
Un motiv pentru care Bastiat trebuie citit si recitit ar fi acela ca ideile sale sunt valabile si azi, iar ideile eronate pe care le combatea in vremea sa sunt tot false si astazi, chiar daca sunt ambalate intr-un limbaj mai sofisticat sau transpuse in modele matematice. Asemenea altor stiinte sociale, si spre deosebire de ceea ce se intampla in..
27,00 Lei

24,30 Lei

Cecilia Tohaneanu
Volumul trateaza o tema de mare interes in cadrul comunitatii cercetatorilor din domeniul stiintelor sociale: natura si statutul epistemologic al teoriei politice. Desi ocupa un loc central in dezbaterile contemporane din spatiul cultural occidental, o asemenea tema nu a fost inca abordata, cu rigurozitatea cuvenita, in literatura romaneasca a d..
42,00 Lei

37,80 Lei

Jacques Ranciere
Democratia nu este nici un tip de constitutie, nici o forma de societate. Puterea poporului nu este aceea a populatiei reunite, a majoritatii ei ori a claselor muncitoare. Este pur si simplu puterea celor care nu au titluri nici de a guverna, nici de a fi guvernati. [...] Scandalul democratiei, si al tragerii la sorti care ii constituie esenta, ..
19,00 Lei

17,10 Lei

Paul Dobrescu
Meritul istoric al SUA este ca a "deschis planeta" si a incredintat-o dezvoltarii. Procesele pe care le-a declansat globalizarea au depasit cu mult ceea ce intrevazuse si chiar ceea ce putea sa intrevada leadership-ul american. Cand incredintezi planeta dezvoltarii dupa reguli cat de cat unitare, trebuie sa ai actori care sa poata juca..
32,00 Lei

28,80 Lei

Cosmin Gusa
„Toate aceste pacate ale Romaniei, prin consecintele lor, lovesc cel mai tare in oamenii cinstiti, cei care respecta regulile, cei care vor sa traiasca normal. Aceasta generatie activa nu mai trebuie sa devina una de sacrificiu, fiindca ea este astazi motorul dezvoltarii. Am descris aceste pacate ale Romaniei contemporane cu convingerea ca..
15,00 Lei

11,25 Lei

Paul Cernat, Alexandru Matei
Teribila lupta politica a anului 2014 dintre dreapta si stanga a generat dezbateri incinse printre intelectualii neafiliati partinic. Paul Cernat si Alexandru Matei, printr-un incitant schimb epistolar in revista Observator cultural, cauta sa inteleaga cum si de ce, dupa 25 de ani de la prabusirea regimului comunist in Romania, mediul intel..
28,00 Lei

22,40 Lei

Dan Dungaciu, Vasile Iuga, Marius Stoian
Volumul reuneste analizele a 59 de personalitati din administratie, economie, finante, cultura si media, ce diseca din diferite perspective sapte teme presante pentru societatea romaneasca, reunite in tot atatea capitole: Europa la rascruce, Moldova ante portas, Romania in noua era digitala, Revolutiile, Economie, Mecanismele gripate ale politic..
100,00 Lei

80,00 Lei

Dan Catanus
„Plenara CC al PMR din zilele de 30 noiembrie-5 decembrie 1961, convocată, in principiu, sa dezbata invatamintele Congresului al XXII-lea al PCUS - important jalon in campania de destalinizare, lansată de N.S. Hrusciov la Congresul al XX-lea al P.C.U.S. (1956) - a consacrat victoria desavarsita a lui Gh. Gheorghiu-Dej asupra diversilor s..
22,00 Lei

17,60 Lei

Eric Hoffer
Relevanta pentru intelegerea lumii actuale, cartea este o analiza vizionara, extrem de provocatoare a naturii miscarilor de masa si a modului in care individul devine fanatic. Eric Hoffer indica tipurile de personalitate si motivele celor care adera la diferite miscari, de ce si cum incep, progreseaza si se sfirsesc miscarile de masa, dar si ase..
22,95 Lei

18,36 Lei

Paul Nistor
Cercetatorul iesean sesizeaza bine dubla importanta a admiterii unui stat estic in ONU. Pe de o parte, noile elite conducatoare comuniste, ajunse la putere cu ajutor extern si mentinute acolo prin mari abuzuri politice, castigau (partial macar) legitimitate in fata propriului popor odata cu primirea in comunitatea internationala. Obtinerea statu..
49,00 Lei

44,10 Lei

Ion Cristoiu
Primul volum de proza satirica publicat de Ion Cristoiu imediat dupa Decembrie ’89 se intitula Veselia generala. Apoi, intr-un interviu, autorul spunea ca „veselia este cea mai tembela stare a omului! Diferita de bucurie sau de fericire. E starea omului care rade de se prapadeste, rade cu gura pana la urechi in timp ce-i cade hardugh..
35,00 Lei

28,00 Lei

Daniel J. Mahoney
Daca despre Soljenitin s-a putut spune ca, sub aspectul urmarilor pe care le-a avut asupra istoriei, este scriitorul dominant al secolului XX, Daniel J. Mahoney are in vedere in cartea sa tocmai latura de disidenta politica ce ar indreptati afirmatia de mai sus. Bineinteles, autorul nu pretinde ca Soljenitin ar fi un filosof politic in sensul st..
29,95 Lei

23,96 Lei

Alexandru Maier
  In cursul zilei urmatoare, toata inchisoarea a rasunat de zgomotul de ciocan batut pe nicovala, simbolul comunismului, nu-i asa? Au fost pusi in lanturi toti frontieristii de la etajele II si III. Au fost inlantuiti si toti ocupantii camerelor de la ferestrele carora fusesera distruse obloanele, fara nici o selectie. Era ca-ntr-un inf..
29,00 Lei

23,20 Lei

Corneliu Nicolescu
De la proiect al libertatii politice cu vocatia absolutului la hegemon adesea abuziv al satului global, America se lasa dezvaluita de ochiul european in forme dintre cele mai contrastante. Generalista ca intentie si istorica ca structura, colectia Studii Americane este un ghid de incredere in cunoasterea si aprofundarea uimitoarei si adesea inse..
25,00 Lei

20,00 Lei

Radu Mihai Dimancescu
Povestea familiei lui Radu Mihai Dimancescu, stranepot al Dr. col. Georg Grunau, intemeietorul si primul comandant (1831-1837) al Spitalului Ostirii, devenit Spitalul Militar Central, adauga o fila importanta in istoria orasului, amintindu-ne ca traim intr-o Capitala care a avut intotdeauna dreptul de a se numi europeana. Intre parcul Bonapa..
24,00 Lei

20,40 Lei

Raluca Rogovreanu
This is a study of the American political system which provides a detailed analysis of U. S. Governement institutions and Constitution. The book elaborates on the functions and prerogatives of the federal legislative, executive and judiciary and on the way in which the government branches interact and balance one another in proposing and impleme..
20,00 Lei

18,00 Lei

William N. Dunn
Conceput ca o sinteza multidisciplinara a conceptelor si metodelor utilizate in analiza politicilor publice, volumul pune accent pe formularea adecvata a problemelor specifice domeniului, ca etapa cruciala in solutionarea acestora. Deoarece o analiza corecta a politicilor presupune intelegerea contextului general si a situatiilor particulare cu ..
39,95 Lei

31,96 Lei

Radu Tudor
Din miile de cuvinte rostite la televiziune, din comentariile, analizele si editorialele nenumarate publicate in presa scrisa, Radu Tudor a selectat cateva dintre creatiile sale pe care le considera importante pentru cariera de jurnalist. Sunt editoriale publicate de-a lungul ultimilor ani in Jurnalul national. Aspecte importante din politica in..
18,90 Lei

14,18 Lei

Michael E. Gordon
  Multi isi doresc sa devina antreprenori. Sa-si deschida propria afacere, sa nu mai aiba sefi, sa-si organizeze timpul așa cum vor, sa-si seteze propriile lor valori si standarde, sa devina independenti financiar si, poate cel mai important, sa faca ceea ce le place. Dar nu orice reuseste. Crearea si dezvoltarea unei afaceri proprii i..
14,90 Lei

11,92 Lei

Rodica Dinulescu
In opinia mea, principala contributie adusa consta in identificarea elementelor centrale care duc la evolutia si adaptarea politicilor de securitate si a strategiilor nucleare pe parcursul tuturor etapelor istorice analizate. Evidentiez, in mod particular, substanta analizei proprii a relatiilor dintre Statele Unite si Federatia Rusa in domeniul..
40,00 Lei

36,00 Lei

Robert Assaraf
Pana la sfarsitul lui 2003, Ariel Sharon trecea drept un soim al vietii politice israeliene si drept un simbol al ideologiei Marelui Israel. Multi vedeau in el pe singurul responsabil al declansarii celei de-a doua Intifade, datorita controversatei sale vizite pe esplanada Moscheelor, din septembrie 2001. Era inca unul din cele mai grave pacate ..
30,00 Lei

24,00 Lei

Daniel Klein
Thomas Cathcart si Daniel Klein nu inghit gogosi electorale – si nici cititorii lor nu o vor mai face! Aruncand in lupta bancuri, caricaturi si idei ale filosofilor antici, „tipii cu filosofia” concep un adevarat curs de autoaparare in fata dublului-discurs politicianist. Sunt pusi sub lupa conducatori celebri, de la Cezar la C..
19,90 Lei

14,93 Lei

Daniel Klein
Thomas Cathcart si Daniel Klein nu inghit gogosi electorale – si nici cititorii lor nu o vor mai face! Aruncand in lupta bancuri, caricaturi si idei ale filosofilor antici, „tipii cu filosofia” concep un adevarat curs de autoaparare in fata dublului-discurs politicianist. Sunt pusi sub lupa conducatori celebri, de la Cezar la C..
39,90 Lei

29,93 Lei

Mircea Cosea
Cartea prof. univ. dr. Mircea Cosea, aparuta la Editura Business Adviser, se refera la modul admirabil in care China a reusit sa imbine cele doua sisteme politico-economice de dezvoltare (comunism, respectiv capitalism) in cadrul unei societati (si, implicit, a unei economii) de succes. Lucrarea valorifica informatiile acumulate de autor in cele..
10,00 Lei

8,00 Lei

Te asteptam la conferintele Bookland!