Fizica

Ordoneaza:
John Daintith
Ajuns la a V-a ediţie în limba engleză la Oxford University Press, Dicţionarul de fizică este mai mult decât un instrument de referinţă pentru studenţi şi profesori, fiind o carte scrisă într-un limbaj accesibil, cuprinzând informaţii actuale şi concise. Dicţionarul cuprinde de la cele mai frecvent înt&a..
24,90 Lei

19,92 Lei

Bruce Rosenblum, Fred Kuttner
In incercarea de a intelege atomul, fizicienii au construit mecanica cuantica, cea mai reusita teorie din stiinta si baza unei treimi din economia noastra. Spre marea lor jena, ei nu au aflat ca, prin teoria lor, fizica se intalneste cu constiinta. Autorii Bruce Rosenblum si Fred Kuttner explica toate acestea intr-un limbaj non-tehnic, cu ajutor..
26,88 Lei

22,40 Lei

Michio Kaku
Va fi oare posibil sa trecem prin ziduri? „Cea mai recenta carte a lui Michio Kaku, Fizica imposibilului, vrea sa explice exact de ce unele viziuni ale viitorului se pot pana la urma realiza, in timp ce altele vor ramane in limitele posibilului... SF-ul trateaza astfel de chestiuni; stiinta ramane tacuta in aceasta privinta. Lucrarea domnu..
45,00 Lei

44,25 Lei

Cristian Presură
„La primul contact cu această carte am avut sentimentul că ascult o muzică ce mă încântă ori de câte ori o aud. În interpretarea lui Cristian Presură, această compoziţie grandioasă care e Fizica ajunge să sensibilizeze şi urechile cele mai puţin educate ştiinţific. Parcurgând cartea lui Cristian ..
99,00 Lei

79,90 Lei

Michio Kaku
Cum va modela stiinta destinul omenirii si viata de zi cu zi in anul 2100 Cine vor fi invingatorii si cine vor fi invinsii viitorului? Dupa toate probabilitatile, in 2100 vom controla computerele prin minisenzori inserati in creier si, asemenea magicienilor, vom misca obiectele cu puterea mintii. Inteligenta artificiala va fi dispersata prin tot..
55,00 Lei

46,75 Lei

Doina Turcitu, Magda Panaghianu, Viorica Pop
Acest manual este pentru fiecare elev o invitatie la invatarea fizicii intr-un mod cat mai placut. El ii ajuta sa descopere, pas cu pas, ceea ce este nou pentru ei. Elevii vor gasi probleme, experimente usor de realizat, desene ce vor contribui la explicarea fenomenelor din natura. Pe parcursul lectiilor, se regasesc urmatoarele sect..
25,00 Lei

22,50 Lei

Doina Turcitu, Magda Panaghianu, Viorica Pop, Georgeta Negoescu
Acest manual este pentru fiecare elev o invitatie la invatarea fizicii intr-un mod cat mai placut. El ii ajuta sa descopere, pas cu pas, ceea ce este nou pentru ei. Elevii vor gasi probleme, experimente usor de realizat, desene ce vor contribui la explicarea fenomenelor din natura. Manualul propune in cadrul fiecarei teme parcurgerea..
20,00 Lei

18,00 Lei

Trinh Xuan Thuan
Universul ni se va dezvalui intr-o zi in toata realitatea sa? Vom ajunge sa descifram secretul melodiei sale? Cum a putut infinitul mic sa nasca infinitul mare si cum a fost posibil ca intreg universul, cu sutele sale de miliarde de galaxii, sa nasca dintr-un „vid microscopic“? Cum s-a nascut, datorita alchimiei creatoare a stelelor ..
30,00 Lei

24,00 Lei

Emilia Poll
Memoratorul se adreseaza elevilor de gimnaziu si contine notiuni teoretice de fizica (Forte, Echilibru mecanic, Lucru mecanic etc.) ..
7,00 Lei

5,95 Lei

Memoratorul se adreseaza elevilor de liceu si contine notiuni teoretice de fizica (Vectori, Optica, Statica etc.) ..
8,00 Lei

6,80 Lei

Hripsime Ceamuriam
Memoratorul se adreseaza atat elevilor de gimnaziu, cat si celor de liceu si contine un numar de 450 de formule. ..
7,00 Lei

5,95 Lei

Liviu Constantinescu
Am convingerea ca aceasta noua editie a volumului „Mesaje ale Pamantului in descifrari actuale” va aduce un nou impuls dorintei de cunoastere a misterelor inca nedeslusite ale planetei noastre, prin cele mai moderne mijloace de receptare si decodare a mesajelor sale, imbogatind bibliotecile tuturor celor pasionati de vastul domeniu a..

20,00 Lei

Aristotel
În colecţia „Cogito“ este reeditată traducerea lui Ştefan Bezdechi a tratatului aristotelic Metafizica, publicată iniţial la Editura Academiei, în 1965. Fără a propune o terminologie aristotelică bine precizată pe teritoriul limbii române, transpunerea de faţă reprezintă un moment important în rapo..
55,00 Lei

44,00 Lei

Leibniz
Primul volum al ediţiei grupează cele mai importante texte metafizice, aranjate în ordine cronologică. Astfel, se pot observa două puncte de tensiune în gândirea metafizică leibniziană: unul apare în 1679 iar celălalt în 1695. Dacă primul moment de tensiune este datorat adoptării formelor substanţiale, cel..
49,00 Lei

39,20 Lei

Ciprian Valcan, Dana Percec
Urmând acelaşi tipar de până acum (Logica elefanţilor, Editura All, 2012), Ciprian Vălcan şi Dana Percec au selectat câte douăzeci de eseuri care formulează, într o manieră doar aparent lejeră, un răspuns la tot atâtea pretexte, culese cu ochiul colecţionarului de caricaturi din presa românească ş..
18,90 Lei

15,12 Lei

David Hatcher Childress, Nikola Tesla
O incursiune fascinantă într-un subiect uitat sau ascuns… Un geniu care a depăşit nu doar epoca în care a trăit, ci şi epoca noastră. O minte atât de măreaţă încât personalităţi socotite genii, precum Einstein, Edison, Marconi, s-au inspirat din invenţiile şi munca teoretică a lui Nikola T..
90,00 Lei

81,00 Lei

Hripsime Ceamuriam
Plansa de fizica este utila atat elevilor de gimnaziu, cat si celor de liceu si contine unitati de masura prevazute de Sistemul International de Unitati, sistemul unic de unitati de masura legal si obligatoriu. ..
7,00 Lei

5,95 Lei

Ilie Belu
La un secol de la aparitie, un roman revizuieste Teoria Relativitatii Prin revizuirea teoriei relativitatii, din aceasta dispare partea frapanta, senzationala, adica cele doua concepte privind relativitatea timpului si spatiului. De asemenea, prin revizuirea teoriei relativitatii dispare limitarea oricarei viteze la valoarea c, viteza luminii in..
15,00 Lei

12,00 Lei

Hripsime Ceamurian
Sinteze de Fizica -Electricitate si optica este o plansa care se adreseaza elevilor de nivel liceal. Notiunile teoretice (Fenomene electrice; electrostatica 1, 2, 3) sunt organizate ingenios, evidentiate prin culori in asa fel incat sa le capteze atentia elevilor. ..
10,00 Lei

8,50 Lei

Hripsime Ceamurian
Sinteze de Fizica - Mecanica este o plansa  care se adreseaza elevilor de nivel liceal. Notiunile teoretice (fenomene mecanice; miscari; teoreme de variatie si legi de conservare) sunt organizate ingenios, evidentiate prin culori in asa fel incat sa le capteze atentia elevilor. ..
10,00 Lei

8,50 Lei

Hripsime Ceamurian
Sinteze de Fizica -Termodinamica este o plansa care se adreseaza elevilor de nivel liceal. Notiunile teoretice (Fenomene termice; gazul perfect 1, 2, 3) sunt organizate ingenios, evidentiate prin culori in asa fel incat sa le capteze atentia elevilor. ..
10,00 Lei

8,50 Lei

Alexandru Ivanov
Scrisa in asa fel incat sa poata fi citita si inteleasa fara consultarea prealabila a unor lucrari speciale de fizica sau matematica si adresandu-se, in primul rand, studentilor matematicieni si fizicieni, lucrarea ofera explicatii pertinente cu privire la obligativitatea manevrarii, in cadrul studiului mecanicii cuantice, a unui aparat matemati..
9,90 Lei

7,92 Lei

Vladimir Pistalo
„Parul Gorgonei izbucni in flacari: Tesla pompa in sol curent electric de o suta de ori mai puternic decat fulgerul. Pamantul se cutremura bland. Oscilatiile se propagara pe toata planeta, in cercuri concentrice, legandu-se ca intr-un nod de cravata la capatul celalalt – intre insulele franceze din Amsterdam si Saint-Pol-sur-Mer. Pam..
33,90 Lei

25,43 Lei

Vasile Frateanu
Vasile Frateanu a fost profesor de metafizica si ontologie la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar in ultimii ani a indeplinit functia de profesor consultant la aceeasi universitate. Cartea a primit premiul Vasile Conta al Academiei Romane in 2002. Lui Vasile Frateanu i s-a acordat in 2002 Outstanding Professional..
28,00 Lei

25,20 Lei

Laurence M. Krauss
De unde vine universul? Ce a fost inaintea lui? Ce ne va aduce viitorul? Intr-un story cosmologic care captiveaza in aceeasi masura in care lamureste, autorul explica cele mai recente progrese revolutionare ale stiintei, ce rastoarna din temelii probleme filosofice esentiale. Observatiile experimentale uluitoare si noile teorii fascinante sunt d..
39,00 Lei

33,15 Lei

Max Tegmark
Max Tegmark, este profesor de fizica la MIT, Cambridge, Massachusetts. Autor a sute de articole tehnice, cu aparitii in zeci de documentare stiintifice, Max Tegmark cerceteaza din perspectiva cosmologica, fizica si matematica problematici ca realitatea si dimensiunea universului, universuri paralele, materia intunecata, structura matematica a un..
49,00 Lei

44,10 Lei

Amy Corzine
Exista o forta misterioasa care ne leaga pe toti, lumea si intregul univers? Ce este aceasta forta care ne leaga? Viata secreta a universului prezinta limpede, pe intelesul tuturor, principalele teorii ale filosofilor si fizicienilor, din Antichitate pana in prezent, si propune o ipoteza incitanta: stiinta este capabila sa rezolve acest mister v..
15,00 Lei

12,00 Lei