Istorie

Ordoneaza:
 În anii 1540, când o umbră a căzut peste viitorul Reformei lui Luther, cel mai important membru al celei de-a doua generaţii de refor­matori ce îi urma lui Luther a început să atragă din ce în ce mai mult atenţia internaţio­nală. Acesta era fran­cezul Jean Calvin (15091564), reformatorul di..
7,52 Lei

6,77 Lei

Cesare Marchi
 Cartea prezintă  pe fondul luptelor dintre guelfi şi ghibelini  drama lui Dante Alighieri (12651321), poetul-profet, autor al celebrei Divina comedie, persecutatul politic şi omul de curte inabil care a început ca democrat şi a sfârşit ca reacţionar, visând la o Italie utopică. ..
10,80 Lei

9,72 Lei

Dimitrie Cantemir
Această ediţie este o reproducere în facsimil (anastatică) a lucrării Descrierea Moldovei de Dimitrie Cantemir, apărută în anul 1909, în această formă la "Editura Librăriei Socec", Bucureşti . ..
21,79 Lei

19,52 Lei

Ion Iliescu
REVOLUTIA ROMANA intre pasiune si ratiune ..
32,60 Lei

29,34 Lei

Michel Duchein
Este una dintre cele mai bine documentate şi frumos scrise biografii ale ilustrei regine a Angliei, Elisabeta I (1533–1603), regină care împarte cu Pericle, Carol cel Mare, Ludovic XIV şi alţi câţiva suverani onoarea de a fi dat propriul nume secolului său. Cu excepţia Ecaterinei cea Mare a Rusiei, ea este singura femeie care..
50,00 Lei

45,00 Lei

Arthur Weigall
Misterioasa lume a Egiptului antic este infatisata aici cu principalele caracteristici: dinastiile sale, marii faraoni, viata cotidiana, mentalitatile si minunata civilizatie ale carei inegalabile vestigii au supra­vietuit pana astazi. ..
16,25 Lei

14,63 Lei

Jean Favier
 Acad. Jean Favier, unul dintre cei mai importanţi finanţişti ai Franţei, rememorează aici  cu real suport ştiinţific, dar şi cu talent publicistic evoluţia negustorului de la primele târguri medievale până la omul de afaceri şi bancherul epocii moderne, care au inventat capitalismul şi au integrat economia &ici..
16,35 Lei

14,72 Lei

Marian Popa
 Nu exista alta carte care sa fi iscat atatea pasiuni contrare, întinse de la ditirambi la negare absoluta, ca Istoria literaturii române de azi pe mâine de Marian Popa, aceasta, în ciuda tirajului de familie si a distributiei care a evitat reteaua comerciala. A produs deja contrarietate titlul, care parafrazeaza pe ..
199,90 Lei

179,91 Lei

Nicolae Iorga
 Cu prilejul comemorării a 500 de ani de la moartea lui Ştefan cel Mare, ca omagiu marelui voievod, s-a realizat, în condiţii grafice excelente, ediţia anastatică a lucrării apărute la Editura Minerva, în 1904. După cum scria N. Iorga, "cartea de faţă este o scânteie din flacăra de mândrie şi recun..
40,00 Lei

36,00 Lei

Daniel Smith
 FAPTE ESENTIALE despre tarile lumii. STATISITICI detalite. Carte "de buzunar", full color, cu informatii complexe si complete din geografie. Colectia IN BUZUNARUL TAU ..
10,00 Lei

9,00 Lei

Michael Mullett
 Istoricii discută adeseori rolul exact al indivizilor în procesul istoric. În cazul lui Martin Luther (14831546) şi al Reformei luterane, situaţia este confuză, datorită propriei neîncrederi în sine a lui Luther, a modestiei sale în ceea ce priveşte rolul pe care l-a jucat. El nici măcar nu şi-ar fi nu..
7,52 Lei

6,77 Lei

Univers Enciclopedic Gold
Editia a adunat pentru prima datæ într-un singur volum scrierile istorice în limba româna ale celor mai reprezentative figuri de cronicari moldoveni. ..
114,50 Lei

91,60 Lei

Nathalie Mahe
 Lumea  şi mai ales Occidentul n-a încetat să-l evoce pe Bachus-Dionysos [...]. Viril sau feminizat, tânăr sau bătrân, cu barbă sau fără, acest faimos zeu al beţiilor spirituale cât şi corporale, al transelor, al festinurilor, al inspiraţiei poe­tice sau al misterelor religioase ne oferă un chip c..
16,35 Lei

14,72 Lei

Marius Babias
Logica de exploatare a codurilor capitaliste reprezinta o forma de exercitare a dominatiei pe plan simbolic. Plecind de la premisa ca, odata cu virtualizarea lumii marfurilor, valorile sunt generate tot mai mult de propria lor receptare, exista sansa – nu de a p+enetra mecanismele de creare a valorilor, ci de a le modifica functionarea in ..
25,00 Lei

22,50 Lei

Hermann Kulke, Dietmar Rothermund
 Lucrarea prezintă marea întindere a istoriei indiene, din Antichitate până în prezent, într-o realizare remarcabilă, echilibrată şi excelent documentată. Autorii examinează principalele forţe politice, economice, sociale şi culturale care au conturat istoria subcontinentului indian, prezentând î..
16,25 Lei

14,63 Lei

Ion Rotaru
De 2000 de ani asteptam la Portile Orientului fara sa ne dam seama ca, de fapt, de 2000 de ani suntem (in) Europa... ION ROTARU ..
300,00 Lei

270,00 Lei

I. Ursu
..
10,80 Lei

9,72 Lei

Demetrio Marin
Aceasta lucrare ocupa un gol in cultura romana. Exegetii romani au scris studii despre enigma exilului poetului latin la Tomis, dar niciodata o carte de sinteza cu statut academic. Autorul cartii urmareste monografic, cu spirit critic si cu eruditie impresionanta, acuzatiile de natura morala, religioasa si poli-tica, din antichitate pana azi, im..
30,00 Lei

27,00 Lei

Bruce Webster
 Evenimen­tele cunoscute sub numele de Războiul Celor Două Roze (14551485)  ade­sea văzut ca un şir de certuri meschine între nobili lacomi de putere  sunt examinate aici în contextul mai larg al politicii şi societăţii medievale. Lucrarea constituie o excelentă sinteză a unei perioade cruciale din ist..
7,52 Lei

6,77 Lei

 Caseta ce contine 4 carti: 1. M. Mullet - Calvin 2. M. Mullet - Luther 3. D, Shotter - Augustus 4. Hans A. Pohlsander - Imparatul Constantin   ..
21,70 Lei

19,53 Lei

Helene Carrere d'Encausse
1991: lichidând, cu de la sine putere, imperiul sovietic şi sistemul comunist, Boris Elţîn crede că a plătit preţul modernităţii şi aşteaptă ca Europa să-l întâmpine cu braţele deschise. Ce rămâne din această iluzie după douăzeci de ani? Autoarea prezintă în această carte toată gama nenoroci..
27,14 Lei

24,43 Lei

Martin Seymour Smith
In volumul de fata, Martin Seymour - Smith a selectionat o suta cele mai valoroase carti scrise vreodata care au exercitat de-a lungul timpului o influenta decisiva asupra cursului civilizatiei. Unele, cum sunt Biblia, Coranul, au devenit cartea de capatai a religiilor practicate de milioane de oameni. Altele, precum Iliada si Odiseea de Homer s..
39,90 Lei

31,92 Lei

Adam Burakowski
Volumul prezinta schimbarile care au inceput in Polonia, Ungaria, RDG, Cehoslovacia, Romania si Bulgaria in a doua jumatate a anilor ‘80 si au culminat cu prabusirea sistemului comunist in 1989, accentul fiind pus nu atit pe evenimentele in sine, cit mai ales pe cauzele si consecintele acestora, pe studiul comparativ al sistemelor si pe ca..
39,95 Lei

31,96 Lei

Lavinia Betea
In 21 august 1968, refuzul lui Nicolae Ceausescu de a se alatura trupelor Tratatului de la Varsovia care au invadat Cehoslovacia a zguduit lumea politica internationala si a declansat un val de admiratie fata de Romania si conducatorul ei. Efuziunea manifestata pe plan extern a cuprins si societatea romaneasca, intelectualii si exponentii clasei..
9,99 Lei

7,99 Lei

Cristian Preda
„Ambitia volumului e strict documentara. Am recuperat date si informatii despre numeroasele organizatii create in primii ani de dupa caderea comunismului. Multe riscau sa fie uitate. Cine mai stie astazi ceva despre Alianta Leopardul sau despre Partidul Muncii Birocratice sau despre Partidul Liber Schimbist sau despre Partidul Eroilor Cazu..
14,00 Lei

11,90 Lei

Raymond Smullyan
Construit cu umor pe o mica istorie a paradoxurilor, 5000 i. Hr. reprezinta un curs scurt de logica si filosofie care ii ofera cititorului posibilitatea de a se delecta cu cele mai frumoase probleme si anecdote din domeniu. Totodata, dat fiind ca autorul este unul dintre cei mai mari logicieni si un iubitor al paradoxurilor, textele de fata repr..
27,90 Lei

22,32 Lei

Tibor Schatteles
A Jews of Timisoara. A Historical Perspective - Tibor Schatteles ..
32,70 Lei

29,43 Lei

Adrian Nicolescu
This book has arisen out of my love of Britain and of almost everything British. Of course, I cannot say with Charles Churchill Be England what she will / With all her faults, she is my country still ("Farewell"), as England is not my country of origin, and not even my country of permanent adoption. And I could only go along halfway (n..
69,00 Lei

62,10 Lei

Liviu Tofan
Volum aparut sub egida Institutului Roman de Istorie Recenta si a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc Rezultat al unei ample documentari, A patra ipoteza este o carte-ancheta despre asa-numita „afacere Tanase”, celebra in anii ’80. Autorul ne dezvaluie detaliile tenebroase ale unui d..
29,95 Lei

23,96 Lei