Psihologie

Ordoneaza:
Corneliu-Marius Cioara
Interesat de relationarea si conditionarea reciproca a cunoasterii si a afectivitatatii, autorul urmareste ideea imbratisata de un numar tot mai mare de psihologi clinicieni, potrivit careia emotiile au o componenta cognitiva substantiala si ca functionarea defectuoasa a acesteia are un rol fundamental in mentinerea tulburarilor afective. In a..
26,00 Lei

23,40 Lei

Hans Morschitzky, Thomas Hartl
Frica de boala este resimtita acut de 15% dintre romani si doar teama de somaj o depaseste intr-un top autohton al ingrijorarilor, arata o ancheta sociologica din 2014. O dovada in plus a relevantei grijii pentru sanatate o constituie preocuparea actuala pentru alimentatia „eco“ si diete, dar si cultul corpului sanatos si zvelt. Totu..
29,00 Lei

24,65 Lei

Johan Huizinga
„Prin formatia si activitatea sa, Huizinga apare in cultura secolului al XX-lea ca un descendent al lui Jacob Burckhardt. El infaptuieste, ca si acesta, o foarte savanta, dar totodata lipsita de pedanterie sinteza intre istoria cultural-politica si aceea artistica a Occidentului – de unde si altitudinea discursului sau, care atinge a..
37,00 Lei

29,60 Lei

H. Rudolph Schaffer
Cartea profesorului englez Rudolph Schaffer este scrisa intr-un stil accesibil tuturor celor interesati de ingrijirea si educarea copiilor. Pentru specialistii in psihologie, psihiatrie, invatamant si asistenta sociala, dar si pentru cei care nu au studii de specialitate, autorul descrie succint si evalueaza conceptele, perspectivele si rezultat..
37,00 Lei

33,30 Lei

Oana Benga
Ilustrata cu desene ale copiilor, cartea propune cateva jocuri deopotriva distractive si cu dublu rol terapeutic: atat mama, cat si copilul, prin intermediul aceluiasi joc, invata cum sa comunice atunci cand cel mic sufera de o boala care s-a manifestat deja sau doar incepe sa dea semne de manifestare prin durere. Fiecare joc este argumentat d..
20,00 Lei

18,00 Lei

Michel Foucault
Multa vreme, si in mare masura pina in zilele noastre, medicina, psihiatria, justitia penala, criminologia au ramas la confiniile unei manifestari a adevarului in normele cunoasterii si ale unei productii a adevarului in forma probei, aceasta din urma tinzind intotdeauna sa se ascunda sub cea dintii si sa se justifice prin ea. Criza actuala a ac..
29,00 Lei

26,10 Lei

Roy F. Baumeister
Sunt foarte rare abordarile atat de vaste ale istoriei si culturii in cadrul psihologiei sociale contemporane, cum gasim in aceasta carte. Autorul abordeaza o tema dificil de investigat prin experimente. Utilizeaza, insa, riguros datele oferite de studiile empirice, facand o analiza interdisciplinara, erudita si, totodata, cuceritoare a modului ..
42,00 Lei

37,80 Lei

Eva Kallay
"Among all other species, human race has experienced the most unimaginable traumas: world wars, horrible pandemics, repressive regimes, global crises, prisons, slaving etc. No one of any other species has faced something similar. Despite all these traumas, and sometimes also because of them, we are the only one specie capable to build bette..
25,00 Lei

22,50 Lei

Dietmar Stiemerling
In ultimele decenii ale secolului nostru bolile depresive au devenit intr-un fel boli populare. Nu exista o alta tulburare psihica atat de raspandita, care sa afecteze toate mediile sociale si grupele de varsta, in egala masura barbatii si femeile, fiind de asemenea in continua crestere, astfel incat este conceputa ca boala a epocii. Depresia nu..
35,00 Lei

29,75 Lei

Martin M. Antony
Din cand in cand, cu totii ne simtim inconfortabil in locuri publice, inconjurati de necunoscuti si constransi de obligatii sociale. De fapt, senzatiile de anxietate sociala si timiditate sunt perfect normale. Ca si alte forme de anxietate, anxietatea sociala poate fi o forma de aparare impotriva potentialelor pericole sau amenintari. Mai mult d..
19,90 Lei

15,92 Lei

George W. Burns
Metaforele sunt recunoscute drept un element esential al artei comunicarii terapeutice eficiente. Dar cum sa spui povesti care sa capteze clientul in mod eficient ? Unde sa gasesti materialele sau sursele pentru a crea povesti adecvate? Volumul de fata raspunde la aceste intrebari si ofera un ghid pentru povestitul eficient si utilizarea vocii p..
55,00 Lei

46,75 Lei

Jerome S. Blackman
Schimbarea psihica depinde de modificarea apararilor. Mintea omului are o capacitate uimitoare de a inventa mecanisme care sa il protejeze de constientizarea emotiilor neplacute. Aceste mecanisme sunt adesea mascate si opereaza fara ca individul sa le constientizeze. De exemplu, un individ incapabil sa isi accepte sentimentele de furie la adresa..
45,00 Lei

38,25 Lei

Gerald Schoenewolf
Contratransferul e cel mai bun prieten si cel mai mare dusman al psihoterapeutului. Cartea de fata prezinta 101 de greseli clinice tipice datorate dificultatilor ce apar in relatia dintre psihoterapeut si client. Prin ilustrari de caz sugestive, autorii prezinta modul in care s-a ajuns la un impas in relatia terapeutica si explica de ce s-a inta..
39,00 Lei

33,15 Lei

Gerald Schoenewolf
In psihoterapie, cheia succesului este lucrul cu transferul. In ce consta un succes terapeutic si cum se obtine? Pornind de la 101 situatii clinice reale, autorul exploreaza seria de interventii terapeutice reusite aflate la dispozitia terapeutului in fiecare dintre fazele psihoterapiei, explicand ce interventie ar functiona cel mai bine pentru ..
39,00 Lei

33,15 Lei

Teodor Baconsky, Devis Grebu
„Avem, pe de o parte, o inteligenta sobra, nutrita de substanta traditiei patristice, indulcita de rasul patriarhilor si ghidata de rigoarea binevoitor relaxata a ganditorului politic conservator. Avem, pe de alta parte, o inteligenta ludica, nutrita de traditia ironica a modernitatii iconoclaste, un temperament de o incisivitate coroziva,..
49,00 Lei

39,20 Lei

Serge Ciccotti
Progresele inregistrate de psihologia ultimelor decenii au pus intr-o lumina noua comportamentele noastre din viata cotidiana. Numeroasele experimente prezentate in lucrare ne ajuta sa-i cunoastem pe ceilalti sa descoperim motivatiile ce se ascund in spatele atitudinilor pe care acestia le adopta, dar si sa intelegem mecanismele care ne fac atit..
34,95 Lei

27,96 Lei

Frederic Beigbeder
"Lucrez in publicitate: ei da, poluez universul. Sunt tipul care vinde rahat. Ala de va face sa visati la lucruri pe care n-o sa le aveti niciodata. Cer vesnic albastru, gagici care nu sunt niciodata nasoale, o fericire perfecta, retusata pe Photoshop. Imagini bibilite, muzica ultimul racnet. Apostolatul meu este sa va fac sa va curga balel..
29,00 Lei

24,65 Lei

Barry L. Beyerstein
Ne folosim doar 10% din capacitatea creierului? Suntem atrasi de parteneri diferiti de noi, care ne completeaza? Majoritatea oamenilor bolnavi mental sunt violenti? Hipnoza ajuta la reamintirea unor evenimente uitate? In fiecare zi, stirile de presa, programele de televiziune, filmele si internetul ne bombardeaza cu afirmatii in ceea ce priveste..
45,00 Lei

38,25 Lei

Da, viciu, pentru ca evadarea din realitate, cultura generala imbogatita, o viata traita intr-o mie de alte vieti pot fi considerate droguri de societatea noastra semianalfabeta. Aceasta carte promite ca va pune pe ganduri un necititor (caci toti avem astfel de prieteni, nu?) si unul din 10 va intra intr-o librărie sa-si cumpere o carte. A..
25,00 Lei

20,00 Lei

Carl R. Rogers
Initiator al psihoterapiei centrate pe client, Carl Rogers este autorul unor idei care dau continut abordarii umaniste in psihoterapia si psihologia contemporane: fiinta umana are o dimensiune pozitiva care este actualizata prin atitudinea de acceptare neconditionata din partea psihoterapeutului; operatioanalizarea psihoterapiei (cele sase condi..
59,00 Lei

50,15 Lei

Kate Cain
Lucrarea detaliaza componentele abilitatii de a citi, modul in care se dezvolta aceasta, dificultatile intampinate de anumiti cititori, precum si sugestii de interventie. in acest manual, autorul examineaza problemele specifice care stau la baza dificultatilor de citire si analizeaza detaliat cazul copiilor cu dislexie ontogenetica si pe acela..
37,00 Lei

33,30 Lei

Gary Hayden, Michael Picard
Bine ati venit in fascinanta lume a paradoxurilor! Va propunem un voiaj palpitant, pornind de la intuitivul simplu si realist, in cautarea totalului absurd. Pregatiti-va sa va exersati mintea si sa puneti sub semnul intrebarii tot ceea ce credeati ca stiti. Marii maestri ai paradoxului si teoriile lor, din Antichitatea greaca pana la Einst..
44,90 Lei

35,92 Lei

Michael Picard
Filozofia poate zugravi curcubeul in nuante de gri! Un puzzle filozofic capabil sa intrige si cea mai rafinata minte, plin de paradoxuri logice insolvabile si dileme morale, un atac la propriile convingeri si la temelia cunoasterii de sine. Dilema prizonierilor • Regula de aur • Relativismul moral • Dileme morale • Cu ce ..
44,90 Lei

35,92 Lei

Bazat pe 1 recenzii.
Walter Riso
Barbatii pot si stiu sa iubeasca? Care sunt punctele slabe masculine din punct de vedere psihologic? Cat de mult conteaza afectivitatea in viata sexuala a barbatului? Ce gandesc barbatii despre femei? De ce le este atat de dificil sa isi exprime sentimentele pozitive si sa comunice starile interioare? De ce se tem atat de mult de esec si de sing..
24,90 Lei

19,92 Lei

Tiberiu Rudica
Trecute prin filtrul psihologiei, aforismele unor bine-cunoscuti literati, filosofi sau teologi ne pot dezvalui semnificatii ce ne captiveaza imediat prin ineditul lor. Autorul le grupeaza tematic in mai multe sectiuni, ce reflecta dimensiunile personalitatii – intelectuala/afectiva, morala, estetica, sociala sau religioasa. A doua parte c..
9,99 Lei

7,99 Lei

Laurentiu Soitu, Cornel Havarneanu
Cartea investigheaza conduitele agresive ale elevilor la nivelul scolii, abordind diferentiat principalele lor forme de manifestare: vandalismul scolar si violentele scolare. Prezentarea cauzalitatii, a tipologiilor si aspectelor specifice de manifestare ale acestor doua conduite este in masura sa evidentieze complexitatea acestor fenomene si, i..
28,00 Lei

25,20 Lei

Irenaus Eibl-Eibesfeldt
Daca sexualitatea a fost principala problema care a preocupat inceputul secolului XX, agresivitatea distructiva preocupa inceputul secolului XXI, in special prin urmarile sale, care ameninta insasi existenta umanitatii. Etologia si etologia umana, ca discipline stiintifice, studiaza dimensiunea bio-psihica a agresivitatii umane si incearca sa ex..
39,00 Lei

33,15 Lei

Romeo Zeno Cretu
Cercetarile recente in domeniul personalitatii au evidentiat faptul ca aceasta este un construct dinamic, rezultat al interactiunii dintre structura biochimica a individului si mediul inconjurator. Volumul propune o actualizare a metodologiilor de evaluare a personalitatii, utilizind ca paradigma explicativa amprentele comportamentale – mo..
26,95 Lei

21,56 Lei

Lister-Ford Christine
Analiza Tranzactionala - Psihoterapie & Consiliere este o introducere practica la o abordare terapeutica cuprinzatoare, care combina teorii ale experientei mentale, emotionale, comportamentale si corporale. Urmand modelul reprezentativ al lucrului cu clientul, cartea descrie elementele cheie ale analizei tranzactionale si elementele constitu..
32,00 Lei

25,60 Lei

Florin A. Sava
Reeditarea acestei carti raspunde unei nevoi stiintifice de a acoperi anumite tematici suplimentare, utilizate frecvent in cercetare, dar care nu erau prezentate in continutul primei editii - spre exemplu, procesul de adaptare pe populatie romaneasca a instrumentelor psihologice construite in strainatate, modul de derulare a analizelor de modera..
35,00 Lei

31,50 Lei

Eric Berne
Dintre abordarile psihoterapeutice, analiza tranzactionala se distinge prin profunzimea teoriei si gama variata a aplicatiilor sale, putand fi folosita in tratamentul tuturor tipurilor de tulburari psihice, incepand cu problemele de zi cu zi si pana la psihozele grave, in terapia individuala, de grup, a cuplului sau a familiei si fiind aplicata ..
45,00 Lei

38,25 Lei

C.G. Jung
Cititorul consecvent al operelor lui C.G. Jung, publicate sistematic de Editura Trei in ultimii zece ani, a constatat, fara indoiala, preponderenta expunerii teoretice asupra materialului clinic si a consideratiilor de tehnica. Prezentul volum, care cuprinde transcrierea seminarului pe tema interpretarii viselor, sustinut de Jung la Zürich ..
85,00 Lei

72,25 Lei