Livrare GRATUITA

Sociologie

Ordoneaza:
Aurel Codoban
Momentul nostru este acela in care, dupa teribila dezvoltare a mass-mediei, am inceput sa intelegem ca si ceea ce este, si ceea ce cunoastem sint relative la ceea ce comunicam. Din nou apare disjunctia, de data aceasta nu intre fiinta si devenire sau intre rationalism si empirism, ci intre semiologie (semiotica) si hermeneutica. Si, la fel ca in..
24,00 Lei

21,60 Lei

Rudolf Steiner
Interpretând rezultatele cercetării sale spiritual-științifice, Rudolf Steiner afirmă că omul care reflectează asupra lui însuşi ajunge la convingerea că, în afară de Eul pe care-l cuprinde cu gândirea, simţirea şi impulsurile sale de voinţă deplin conştiente, poartă în sine un al doilea Eu, mai puter..
14,00 Lei

11,20 Lei

Elena Joita
Volumul continua argumentarea posibilitatii schimbarii de optica in abordarea si a educatiei practice, dupa cea anterioara la nivelul teoriei ei (in lucrarea Stiinta educatiei prin paradigme, 2009), prin prisma aplicarii si in domeniul pedagogic a noului concept epistemologic, generator de un alt model interpretativ - paradigma, valorizat de cat..
55,00 Lei

49,50 Lei

Guy Hermet
Totul despre controlul maselor. ..
27,15 Lei

24,44 Lei

Mircea Agabrian
O lucrare de sociologie generala trebuie sa asigure studentilor si, deopotriva, cititorilor interesati de problematica socialului, informatia de baza despre subiecte variate, iar in acelasi timp, trebuie sa dezvolte abilitatea acestora sa gandeasca critic, sa analizeze si sa evalueze fenomenele si evenimentele sociale din perspectiva sociologica..
34,00 Lei

30,60 Lei

Peter Austin
In lume se vorbesc, in prezent, peste 6 000 de limbi, de la cele care au sute de milioane de vorbitori pana la cele cu numai unul sau doi. Toate prezinta vocabulare bogate prin care descriu mediul inconjurator, actiunile, gandurile si sentimentele oamenilor care le vorbesc. Lingvistii estimeaza ca, pana in anul 2050, jumatate din limbile noastre..
94,90 Lei

80,66 Lei

Sebastien Bohler
Comportamentul consumatorului de televiziune, radio sau presa scrisa are la baza o serie de mecanisme inconstiente, cunoscute de producatorii din mass-media. Asa-numitele „retete de succes” nu sint de multe ori decit tentative de manipulare a telespectatorului, radio-ascultatorului sau cititorului de ziare. Cartea prezinta 150 de exp..
24,95 Lei

19,96 Lei

Liviu Leonte
Prima parte a volumului A la recherche du roman moderne , intitulata La decouverte d'un roman nouveau, studiaza ecoul operei proustiene in literatura romana interbelica. Analiza se desfasoara in citeva directii prioritare: prezentarea conceptiei criticului sau scriitorului care s-a pronuntat asupra operei lui Proust; asemanarile sau deosebir..
25,00 Lei

22,50 Lei

Achim Mihu
Sociologia si-a propus sa studieze societatea, problemele sociale, structurile si evolutia sociala. In consecinta, sociologia a pus sub semnul intrebarii si incearca sa interpreteze fenomenele si procesele cu care oamenii se confrunta zilnic. Ea presupune metode sistematice de investigare empirica, analiza  datelor care reflecta realitatea,..
20,00 Lei

16,00 Lei

Achim Mihu
Lucrarea "A B C-ul investigatiei sociologice vol II" reprezinta o adevarata piatra de temelie in ceea ce priveste metodele de investigatie sociologica, ideal pentru cei dornici sa isi insuseasca in profunzime problematica cunoasterii sociale. Acest volum vizeaza principalele metode ale sociologiei: ancheta sociala, observatia, experime..
20,00 Lei

16,00 Lei

Gary Hayden, Michael Picard
Bine ati venit in fascinanta lume a paradoxurilor! Va propunem un voiaj palpitant, pornind de la intuitivul simplu si realist, in cautarea totalului absurd. Pregatiti-va sa va exersati mintea si sa puneti sub semnul intrebarii tot ceea ce credeati ca stiti. Marii maestri ai paradoxului si teoriile lor, din Antichitatea greaca pana la Einst..
44,90 Lei

35,92 Lei

Michael Picard
Filozofia poate zugravi curcubeul in nuante de gri! Un puzzle filozofic capabil sa intrige si cea mai rafinata minte, plin de paradoxuri logice insolvabile si dileme morale, un atac la propriile convingeri si la temelia cunoasterii de sine. Dilema prizonierilor • Regula de aur • Relativismul moral • Dileme morale • Cu ce ..
44,90 Lei

35,92 Lei

Adrian Miroiu (coord.), Iris-Patricia Golopenta (coord.)
Volumul analizeaza gestionarea bunurilor comune in Romania prin intermediul teoriei institutionaliste elaborate de laureata Premiului Nobel pentru economie Elinor Ostrom. Corelata cu cadrul conceptual al sociologului H.H. Stahl, aceasta este utilizata pentru cercetarea unor procese importante ce au loc la nivelul societatii, ca modul de guvernar..
29,95 Lei

23,96 Lei

Anca Bejenaru
Prezentul volum aduce noutati incontestabile in abordarea stiintifica a complexului fenomen ce tine de adoptia in Romania . Apreciem in primul rand vasta metodologie de cercetare aplicata intr-un domeniu virgin in Romania, relevand astfel o multitudine de relatii intre factorii psihologici si sociali ce caracterizeaza parintii adoptivi si copiii..
34,00 Lei

30,60 Lei

Oliver James
Un tratat despre nefericirea in crestere a lumii moderne, Afluenza descrie epidemia consumerista care a infectat unele societati ale secolului XXI, producand depresii, anxietate si dependente. Psiholog de renume mondial, Oliver James analizeaza mintea reprezentantilor avuti ai clasei de mijloc in cautarea unui raspuns la intrebarea: e posibil sa..
46,90 Lei

37,52 Lei

EFTIMIE, Simona
Din punct de vedere temporal, studiul problematicii agresivitatii a capatat amploare si dinamica, pastrandu-si actualitatea si provocarea pentru domeniul stiintelor umaniste si deschizand noi orizonturi de investigare. Studiul ei presupune luarea in considerare a cat mai multor variabile, astfel incat cercetarile sa ofere posibile raspunsuri la ..
44,00 Lei

39,60 Lei

Pierre Vianin
Demersul cognitiv propus in aceasta carte este unul dintre cele mai fecunde in sprijinirea copiilor cu dificultati scolare. El permite tuturor elevilor sa-si imbunatateasca performantele scolare si arata cum ar putea elevii sa fie mult mai eficienti in indeletnicirea lor de elevi, daca ar utiliza procedurile bune de invatare. Prima parte a car..
39,00 Lei

35,10 Lei

Gheorghe Teodorescu
Alegeri 2008. Volumul I. Campanii, lideri si sondaje ofera informatii detaliate cu privire la comportamentul electoral. Sunt prezentate si comentate pe larg complexitatea metodologica si tehnica a cercetarii si problemele de organizare, desfasurare si concretizare a ei, cu atat mai complicate cu cat factorul timp, viteza de obtinere si comunicar..
9,99 Lei

7,99 Lei

Gheorghe Teodorescu
Alegeri 2008. Volumul II: Continuitate si schimbare cuprinde puncte de vedere si analize ale unor cercetatori care au studiat cu metode specifice schimbarile formulei electorale. Studiile imbogatesc fondul de cunostinte referitoare la evolutia conduitelor si atitudinilor alegatorilor cu analize intreprinse din perspectiva academica, politica si ..
9,99 Lei

7,99 Lei

Frederich Nietzsche
Valorile, ideile dupa care s-au calauzit indeobste filozofii apar in aceasta opera tarzie a lui Nietzsche drept idoli, drept zei care au incremenit intr-o eternitate statuta si a caror evolutie pe scena lumii, prin urmare, s-a incheiat. Filozoful lucid, intelegand oboseala bolnavicioasa a spiritului vremii, are atunci drept imperativ anuntarea, ..
20,00 Lei

16,00 Lei

Daniela Roventa - Frumusani
Preocupati de construirea identitatii si imaginii, precum si de eficientizarea comunicarii, lucrarea ofera o sinteza clara si coerenta a principalelor directii si modele de analiza discursului (analiza conversatiei, teoria actelor de limbaj, strategiile politetii, etc.), precum si trei analize aprofundate ale unor tipuri discursive esentiale pen..
35,00 Lei

28,00 Lei

Dominique Maingueneau
Cele optsprezece capitole ale volumului ofera, alaturi de analiza aprofundata a numelor de marci si produse sau a unor texte publicitare, o binevenita sistematizare a problematicii (generale si specifice) care delimiteaza domeniul analizei de discurs. De la enunt si context, la ironie, proces de referentializare, situatii de comunicare, nimic di..
32,00 Lei

28,80 Lei

Adrian Paul Iliescu
O exploziva si aspra analiza a radacinilor raului politic romanesc, propusa de un profesor de filosofie, care are calitatea de a judeca lucrurile din interior, pastrand, cu toate acestea, inevitabila distanta. Cartea aceasta - un cert eveniment care va sparge, speram, nu putine tipare tinand de istoria mentalitatilor autohtone - se adreseaza ele..
30,52 Lei

24,42 Lei

Marc Auge Jean-Paul Colleyn
Pariul acestei foarte concise dar importante carti de antropologie este anuntat de autorii ei chiar in introducere. El consta in incercarea de a oferi publicului larg educat "cunostintele comune ale specialistilor", "expunerea principalelor divergente" si "eliminarea falselor probleme" din antropologia sociala si cu..
16,00 Lei

14,40 Lei

Mihu Achim
Explorarea diversitatii umane spune clar ca disciplina antropologie culturala include principalele subdiscipline cu caracter antropologic. De altfel, se cuvine sa mai mentionam si faptul ca in marile catedre de antropologie din universitatile americane si in alte tari dezvoltate ale lumii exista cadre didactice specializate in ramurile de baza a..
40,00 Lei

32,00 Lei

Vintila Mihailescu
Editia a II-a revazuta si adaugita Ca introducere comprehensiva in antropologie, realizata din perspective multiple, lucrarea lui Vintila Mihailescu contribuie la profesionalizarea unei discipline care, desi nu are inca o traditie bine consolidata in Romania, cunoaste astazi o expansiune remarcabila. Sint abordate temele majore din domeniu, nu..
29,95 Lei

23,96 Lei

George Neamtu si Dumitru Stan
Un rol esential in aplicarea reformei sociale in Romania il are administratia publica locala, care actioneaza in parteneriat cu profesionistii asistentei sociale. Aceasta lucrare prezinta intregul sistem complex al aparatului de lucru central si local, de la primarii si consilii judetene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pi..
39,95 Lei

31,96 Lei

Doru Buzducea
Asistenta sociala a grupurilor de risc reuneste studiile pe diverse arii de interventie profesionala ale unor specialisti in domeniu - cadre didactice, cercetatori si practicieni. Volumul este o marturie a ceea ce s-a realizat in Romania in domeniul asistentei sociale a grupurilor de risc, constituind un instrument util pentru practicieni si stu..
49,95 Lei

39,96 Lei

Alain Vilbrod, Ion I. Ionescu
Cunoscute personalitati ale domeniului asistentei sociale din Franta, Elvetia, Olanda, Portugalia, Spania, Romania propun citeva axe actuale de reflexie: femeile si barbatii care exercita meserii ale socialului se inscriu intr-o filiatie, intr-o istorie pe care o impartasesc si in care se recunosc, pe care o rescriu la nevoie, din care isi iau r..
35,00 Lei

31,50 Lei

Exista doua tipuri de atac parapsihologic. Primul tip este atacul din partea unei persoane fara pregatire ocultista. Aceasta poate sa se simta desconsiderata sau tradata de dumneavoastra (ca urmare a unor evenimente reale sau imaginate) si sa se complaca în emotii negative. În cele din urma, fara stirea acelei persoane, energia n..
27,00 Lei

22,95 Lei

Bogdan Ghiu
Antologia Ateliere ale modernitatii este un experiment, un proiect-pilot si un posibil model, in care mize culturale diverse isi dau intalnire. Ea reprezinta materializarea activitatii de un an (2012-2013) a primei editii a Atelierului de formare avansata pentru tineri traducatori romani de stiinte umaniste si sociale de limba franceza, proiect ..
49,95 Lei

39,96 Lei

Mihaela Boza
Structurat ca un manual,volumul defineste atitudinile si trece in revista cele mai importante abordari clasice si moderne in studiul acestora. Cele noua capitole ofera explicatii detaliate si exemple privind stabilitatea sau maleabilitatea atitudinilor, masurarea lor si principalele modalitati in care pot fi influentate sau modificate. Atitudini..
24,95 Lei

19,96 Lei