“Dubito ergo cocito, cocito ergo sum!”

“Dubito ergo cocito, cocito ergo sum!”

A citi inseamna sa vrei mai mult! A citi inseamna sa fii viu si sa iti pui creativitatea la lucru, sa iti dai voie sa zbori, sa construiesti, sa visezi, sa traiesti intr-un mod unic o poveste din care faci parte. Indiferent daca ai un rol sau altul, esti ACOLO. Iar asta este ceva nepretuit. Cartea este un tovaras de drum prietenos, un ghid intelept si un instrument de dezvoltare personala. 

Am avut sansa (si spun asta cu simt de raspundere) de a fi speaker la o conferinta BookLand, la Brasov. Intr-o seara ploioasa si friguroasa, la o ora destul de inaintata, ma asteptam sa fie cateva persoane in sala, maxim 10. Ei bine,  surpriza si bucuria deopotriva au fost ca erau peste 50 de tineri liceeni si “tineri”  insotitori ai lor care au venit sa …au venit sa afle povesti motivationale si inspirationale, au venit sa caute raspunsuri si  sa plece cu intrebari noi. Si cred ca au reusit! Se citea curiozitatea pe fetele lor oboseala, framantarea, deopotriva cu “clickul” facut cand primeau un raspuns la intrebari .

Ei bine,  ei sunt cei care vor zbura spre cer asemeni Pescarusului Livingstone, cei care vor creea o lume noua asemenea unui “Paun in tara pinguinilor” si cei care vor iubi dincolo de frontiere, asemeni lui ”Adam si Eva” a lui Liviu Rebreanu. Si, chiar daca raspunsul la intrebarea “Care a fost prima carte pe care ai citit-o?” este “Habarnam”, acesta este eroul unei carti pentru copii “Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai”, deci are continut.

Si, daca macar unul dintre ei va fi inspirat sa gandeasca “Outside the Bok”, inseamna ca “Omul in cautarea sensului vietii” isi atinge menirea!

 

Felicitari organizatorilor dar, mai ales, participantilor pentru ca lumea este a lor!

Cu respect,

 

Sorin Peligrad - alchimist

Te asteptam la conferintele Bookland!