Cine sunt câştigătorii concursului organizat de Tabăra Coolturală BookLand?

Cine sunt câştigătorii concursului organizat de Tabăra Coolturală BookLand?

10 tineri creativi, isteți și dornici de distracție au câștigat câte un loc în cea mai frumoasă Tabără Coolturală BookLand, în urma concursului care i-a provocat să scrie câte un eseu despre cel mai frumos vis al lor. Adolescenții vor merge în tabăra din Munții Apuseni sau în cea din Valea Lotrului în perioada 13 - 20 iulie sau 20 - 27 iulie, ca să se bucure timp de o săptămână de zeci de activități interactive, socializare, sănătate fizică și mentală și să cunoască artiști, scriitori, actori sau oameni de afaceri. 

Cei 10 câștigători care vor avea ca destinație de vacanță Pensiunea Valahia de pe Valea Lotrului sunt: Andreea  Georgiana Popa (Vaslui), Ștefana Borceanu (Bacau), David Oanea (Pitesti), Cristina Cristache-Schuller (Sibiu) și Iris Brezniceanu (Craiova), iar cei care vor merge la Pensiunea Sub Piatra din Munții Apuseni sunt: Bianca Elena Șendrea (Bacau), Andreea Daniela Dinu (Targoviste), Codrin Constantin Iliescu (Iasi), Adriana Magda Oprișanu (Falticeni) și Adina Georgiana Luca (Pitesti). 

Iata un fragment din ce ne-a scris Stefana Borceanu„Aş creea o lume mai firească, după părerea mea, care poate unora li s-ar putea părea plictisitoare. În această lume nu ar exista minciuni, frustrări, supărări şi pereţi după care oamenii să se ascundă. În lumea aceasta pe care am imaginat-o în capul meu, nu există minciuni, injurii, urâţenie; toţi ar fi mai sinceri, măcar cu aproapele lor.”

Tanara otaku Iris Brezniceanu, desi ne-a scris cel mai scurt eseu, ne-a impresionat cu dovada talentului ei : „Ceea ce ma atrage la anime-uri este accentul pe munca in echipa, incredere si prietenie. Din pasiunea mea pentru anime si manga, de jumatate de an am inceput sa invat japoneza si pot sa spun ca este o limba foarte amuzanta.”

Vreau să creez aripi. Să devin un scriitor cu aripi ce mă vor ajuta să zbor deasupra timpului este imaginea idealului meu”, scrie despre visul ei frumos Cristina Cristache-Schuller, într-un eseu extrem de emoționant.

„De fiecare dată când eram întrebată ce vreau să devin când am să cresc mare, răspunsul meu era „nu ştiu”. Exploram fiecare colţ şi îmi doream să fac câte ceva din fiecare: să fiu doctoriţă, aviator, cântăreaţă, profesor, pictoriţă…şi lista continua. Cel mai simplu răspuns pe care l-am dat a fost „să fiu fericită”. Oare la ce am vrut să mă refer? Numai sufletul meu de copil poate ştii.” spune Andreea Daniela Dinu.

Singurul baiat calificat, Codrin Iliescu, ne spune: „Misiunea la care doresc din toată inima să mă înjug nu este deloc uşoară, însă cu ajutorul Celui Preaînalt şi cu încrederea oamenilor putem schimba lumea în mai bine. Nădăjduiesc la faptul că aspectul delăsării Bisericii se va rezolva, însă trebuie să fim tot timpul pregătiţi pentru aceasta, dăruindu-ne ca viitori slujitori studiului şi cercetării noastre lăuntrice.”

Iar Adina Georgiana Luca: „Stii… acele momente in care te intreaba cineva ce vrei sa faci cand vei fi mare si toti raspund cu meserii gen doctor sau avocat? Ei, bine, eu niciodata nu stiu ce sa spun in acele momente iar zilele trecute am raspuns sigura pe mine :`` Voluntar. Vreau sa fac cate un pic din toate .``”

„Vreau să schimb lumea, să-i pot ajuta pe toţi. Se spune că cele mai importante două zile sunt ziua în care te-ai născut şi ziua în care îţi descoperi scopul în viaţă, în care afli de ce te-ai născut şi eu tocmai am descoperit asta.” ne-a scris Andreea Georgiana Popa.

Tânăra Bianca Elena Șendrea vorbește și ea despre visul ei de a deveni asistent social: “Toți copiii, indiferent de condiția socială, rasă, naționalitate sau culoare trebuie să aibă o viață lipsită de suferință fizică și morală și persoane care să îi iubească și să îi sprijine la bine și la greu.”

„De mic visezi. Fiecare om are vise. Toți visăm și sperăm. Unii visează să fie astronauți, alții visează să fie medici, unii își doresc să fie artiști... fiecare speră să fie o ființă intangibilă și de neînlocuit. Și eu am visul meu. Si mie îmi place să ajut oamenii.” declara Adriana Magda Oprișanu.

Vreau să schimb lumea, să-i pot ajuta pe toți. Se spune că cele mai importante două zile sunt ziua în care te-ai născut şi ziua în care îţi descoperi scopul în viaţă, în care afli de ce te-ai născut şi eu tocmai am descoperit asta”, spune cu mult entuziasm Andreea Popa.

 

Aflată la a doua ediție, Tabăra Coolturală BookLand este un proiect cultural unic in Romania, care pune accent pe invatarea prin distractie si pe motivatia insuflata de invitatii speciali. BookLand a mai oferit alte 12 locuri gratuite in Tabara cate unui liceean din cele 12 orase vizitate in intervalul 10 Martie – 13 Iunie’14 de Conferintele practice pentru tineri  BookLand Evolution.

Te asteptam la conferintele Bookland!