Care e costumul tau de erou?

Care e costumul tau de erou?

In activitatea mea zilnica de coach sau de trainer adresez multe intrebari. Alteori, rapund multor intrebari.

In rolul meu de mama ma gasasc in ipostaza de a raspunde la si mai multe intrebari. Cu ajutorul lui baietelului meu Andrei am gasit raspunsuri surprinzatoare, pe care singura nu stiu daca le-as fi descoperit.

Era o dupa –masa de iarna, Andrei avea putin peste trei ani, perioada in care eroi precum SpiderMan au inceput sa-l inspire. Asa ca plini de incantare i-am cumparat un costum de spiderman. 

L-a primit cu bucurie, l-a imbracat imediat. Bucuria noastra era si mai mare ca am gasit ceva pe gustul si spre fericirea lui Andrei. Doar ca imediat cum i-am aranjat costumul a inceput sa escaladeze mobila din casa... si rapid fiind deja il priveam de jos...

- Andrei ce faci acolo?

- Mami, pregateste-te ca voi lansa catre tine panza mea de spider...

- As vrea sa faci asta mai aproape de mine

- Mami, acum pot face orice, doar sunt siderman!!! Mi-am pus costumul si stai sa vezi de ce sunt in stare!!

Din fericire Andrei a revenit langa mine si am discutat despre eroi. Concluzia lui a fost una care doar cu mintea deschisa a unui copil o poti vedea... ” mami tu nu ai vazut ca SpiderMan devine erou doar dupa ce isi pune costumul, credeam ca daca am costumul lui...”.

Hai sa ne gandim la toti eroii pe care i-am vazut sau despre care am citit. Fiecare are un costum , o masca sau un ritual care ii duce in STAREA de erou.

Cum poti sa fii designer-ul propriului tau costum de erou pentru a fi in stare de ORICE..?!

Gandeste-te la momentele in care ai reusit, la micile sau marile succesuri de pana acum, la momentele in care te-ai simtit un om mare... Care a fost contextul, ce imprejurari au determinat victoria, ce s-a intamplat in interiorul tau astfel incat ai depasit limite, frici sau ai gasit solutii noi si surprinzatoare?

Cand vei descoperi ce anume te motiveaza pe tine si te duce in starea de a fi in stare, ti-ai proiectat costumul tau d eerou si il vei putea imbraca oro d ecate ori e nevoie. 

Nu, nu poti imprumuta costumul eroului tau preferat. Nu ti s-ar potrivi si nu ar activa STAREA de erou.  Dar poti fi designer-ul propriului tau costum de erou! Doar tu il poti realiza si activa. 

Imi e dor scoala si deseori mi-ar placea sa ma pot intoarce in timp, atunci cand aveam tot timpul sa citesc, sa studiez si cand toata lumea ma sustinea sa fac asta. 

Este un timp ideal pentru  A FI si a deveni ca mai apoi sa poti SA FACI ce este necesar pentru  A AVEA orice iti doresti.

A FI + A FACE = A AVEA

Daca vrei SA AI orice, este necesar sa incepi prin A FI. Iar perioada adolescentei e o perioada optima pentru A FI si A DEVENI acei OAMENI MARI, eroi pentru o lume mai buna, eroi pentru cei dragi sau eroii copilului nostru interior.

 Eu sunt un om care isi asuma responsabilitatea 

 Eu sunt un om cu mintea deschisa 

 Eu sunt increzatoare ca viitorul suna bine

 Tu cine esti astazi ca maine sa poti avea tot ceea ce iti doresti?

Te asteptam la conferintele Bookland!