Ieri am sfătuit 150 de liceeni să emigreze! Profele mi-au sărit la beregată!

Ieri am sfătuit 150 de liceeni să emigreze! Profele mi-au sărit la beregată!

BookLand Evolution m-a invitat sa vorbesc in fata a 150 de liceeni, tineri simpatici si cu priviri smart!

I-am sfatuit pe tineri sa emigreze! Le-am spus ca nu vad ca urmatorii 10-15 ani sa le ofere vreo perspectiva decenta in Romania!

Profele au sarit in sus! O doamna profesoara m-a acuzat de tot felul de prostii, replicind apoi ca desi incaseaza un salariu de mizerie ea isi face meseria din pasiune!

Ceea ce pot intelege! Dar doamna profa a mentionat ca fiica ei traieste in Italia! Mi s-a parut ipocrizia maxima ! Adica tu, profa pe care tinerii o iubesc, le spui sa isi riste viitorul in Romania in timp ce fiica ta traieste bine in Italia ! Caci daca nu i-ar fi bine in Italia s-ar intoarce acasa!

Nu e usor sa emigrezi! Uneori e cumplit ! Dar o poti face cind esti tinar ! Fiindca e pacat ca acesti tineri simpatici sa esueze in Romania, asa cum au facut-o citeva generatii ! Inclusiv generatia mea, o generatie ratata… care nu a reusit, in 27 de ani, sa asigure un trai decent parintilor, un sistem sanitar decent, un sistem educational decent si o siguranta minima pentru copiii celor din generatia mea!

Eu nu cred ca pot avea vreo influenta asupra acestor tineri liceeni care imi pot fi copii ! In schimb, profii si profele, parintii, ii pot manipula!

Dragi tineri nascuti dupa ’89, sinteti cei mai liberi romani, cei mai nealterati ! Ginditi singuri si nu va lasati manipulati! Daca esuati in Romania sa fiti siguri ca nu VOI sinteti de vina ! Plecati si o sa reusiti oriunde pe acest Pamint!

Romania nu va vrea! Oare nu vedeti asta cu ochiul liber?!

Ma bucur ca ne-am intilnit si tineti minte aceasta dezbatere aprinsa !

Sa fiti iubiti! Si bafta !

Radu Moraru, NASUL TV

Te asteptam la conferintele Bookland!