VACANTA DE VARA IDEALA

 VACANTA DE VARA IDEALA

Vacanta de vara: trei luni calduroase in care poti face tot ce iti propui. De la a vizita locuri exotice pana la a sta in fata casei pentru a te juca alaturi de prietenii tai, ai libertatea de a-ti indeplini orice dorinta. Tot anul, copiii viseaza la acele momente de tihna , printre care si eu.
De fiecare data cand aud de vacanta de vara ma gandesc la apa , la plaja, la caldura, la distractie si la oportunitati. De exemplu, pot vizita locuri noi, necunoscute care merita a fi explorate. Locuri noi care ascund oameni noi. Una din dorintele mele este sa ma imprietenesc cu un om care nu este din orasul meu, un om diferit de cei ce ma inconjoara. In plus, niciodata nu stii ce iti poate rezerva un om. De asemenea, traditiile  mi se par lucruri foarte importante deoarece acestea tin anumite locuri in viata.             
Din punctul meu de vedere, vacanta de vara ideala ar fi lipsita de plictiseala si plina de distractie. Totul ar incepe cu o lista de dorinte si planuri. De exemplu, pana acum, in fiecare an mergeam la mare 5 zile , la bunici cate 7, la munte alte 7 , iar restul de 2 luni il petreceam acasa singura, cu parintii la lucru, bona in vacanta, sora cu prietenii sai, iar colegii ocupati. Insa, anul acesta ma voi asigura sa fie diferit.
Prima mea dorinta ar fi sa vizitez locuri  noi de care stiu datorita filmelor , documentarelor. Imi doresc de atat de mult timp sa merg in Statele Unite ale Americii, Scotia, Marea Britanie si asa mai departe. Acolo mi-ar placea sa-mi fac prieteni noi , de aceeasi varsta cu mine si sa vorbim despre tarile noastre, limbile noastre si multe alte lucruri legate de diferentele dintre noi. Si as putea sa-mi folosesc cunostintele in limbile straine, pe care le studiez. De asemenea, mi-as dori sa petrec cat mai mult timp prin locuri straine pentru a le explora. Nu trebuie neaparat cu parintii. Imi trebuie numai 5 minute sa conving 2 prieteni sa vina cu mine intr-o aventura. Ar fi tare sa plec intr-o tabara cu nimeni cunoscut, de asemenea. As vrea sa-mi fac prieteni noi, fara ajutorul nimanui. Vreau sa vad ce pot lua bun de la fiecare persoana pe care o voi cunoaste pentru a deveni eu insami mai buna.
In al doilea rand, mi-as dori sa vizitez o jungla, sa vad animalele in mediul lor natural de viata; mi-as dori sa intalnesc o vedeta internationala, sa vorbesc cu ea si sa-mi dea un autograf si tot felul de lucruri care nu ti se intampla in fiecare zi! Mi-as dori sa merg intr-un simulator pentru rachete spatiale deoarece imi doresc a deveni un om de stiinta sau cosmonaut cand voi fi mare. De asemenea, as dori sa urc pe masivul munte, Everest. Planul meu nu este sa ajung in varf deoarece nu am experienta, mi se pare periculos si nu sunt indeajuns de brava. In schimb, eu imi doresc sa ma urc pana la baza acestuia, unde lumea care-l escaladeaza lasa biletele si se instaleaza cu corturile. Mi-as mai dori sa fac Bungee jumping de pe un pod din strainatate.
Pana acum am vorbit de strainatate, dar acum voi vorbi pe plan local. In aceasta vara vreau sa-mi imbogatesc cunostintele generale despre tara mea, Romania. Doresc a vizita multe muzee de istorie. Tot legat de Romania, imi doresc sa vizitez Moldova, sa mananc “poale-n brau” facute-n casa si sa ma imbrac in portul traditional al zonei. Cat timp voi sta in tara, doresc nu numai sa o colind, ci si sa incep sa citesc mai mult si sa invat ceva cu totul nou. Planul meu este sa invat spaniola vara aceasta.
Toate aceste lucruri insirate mai sus sunt cu totul impresionante, dar cu ajutorul imaginatiei mele, totul va fi si mai interesant.
Voi incheia prin a va spune ca cerul este limita!
 

Te asteptam la conferintele Bookland!