“Viitorul este incert. Invata sa poti lua cu tine doar ceea ce conteaza - creierul tau.”

“Viitorul este incert. Invata sa poti lua cu tine doar ceea ce conteaza - creierul tau.”

Luni, 25 Sept 2017, reincepe in Pitesti seria de toamna-iarna a Conferintelor BookLand Evolution (editia a 4a), cel mai amplu proiect cultural, care ofera liceenilor si studentilor din 23 orase o oportunitate excelenta de dezvoltare personala prin discutii libere cu sute de profesionisti consacrati.  

Tinerii pitesteni sunt asteptati intre 25 - 29 Sept, in intervalul orar 14:00 – 16:00, la Universitatea din Pitesti, strada Republicii, nr. 71 (cladirea fostului Centru de Calcul), sala CC1.  

Speakerii Conferintelor BookLand Evolution sunt: Cristian Cocea, Cristian Rizea, Ana-Maria Manea, Olimpia Doru, Olga Taisia Podaru, Camelia Dragomirescu, Octavian Mihail Sachelarie, Ionut Rites, Florentina Isabella Mandoc, Octavian Badescu, Robert Beloiu, Simona Din, Neagu Oana, Elena Bogdana Simionescu, Adrian Samarescu.

“Tineretea nu este, in sine, o stare paradisiaca ci, mai degraba, un timp al tuturor posibilitatilor. O rascruce. E important pe ce cale o apuci - pentru ca unele cai sunt infundate. De aceea, e vital sa te indrume cineva. Iar cei mai buni ghizi sint cartile. Cu ele, nu ne vom rataci. Cu ele incepe totul, cine citeste la tinerete o sa aiba ce povesti la batrinete!” - Cristian Cocea, director al Directiei pentru Cultura Arges.

“Cartile m-au salvat. Cred in ajutorul informatiei, a celei scrise, cum cred si in puterea terapiei prin scris. De fapt cred in puterea artei.” - Olga Taisia Podaru, actrita la Teatrul Al. Davila Pitesti. 


“Ma simt intotdeauna onorat sa am oportunitatea de a discuta cu cat mai multi oameni, aflati la inceput de drum in viata, despre antreprenoriat, despre provocari, riscuri si recompense - in general despre lucrurile care fac diferenta in cariera si in viata unui om. Si asta intrucat sper ca poate si prin astfel de interactiuni poti influenta macar un pic in bine viata altor oameni. Prin urmare, ma bucur ca exista initiative precum BookLand, care faciliteaza astfel de intalniri.” - Octavian Badescu, antreprenor, investitor, fondator Sameday Courier.


“Intotdeauna am sustinut educatia calitativa si incerc de fiecare data sa ma implic cat mai activ in acest domeniu”- Cristian Rizea, presedinte AIESEC.

“Conferintele BookLand Evolution dau optiuni pentru alegerea carierei si adapteaza asteptarile realitatii in care traim. Sa dai tinerilor exemple de oameni care si-au croit un drum spre implinire este, in opinia mea, util si extraordinar.” -  Camelia Dragomirescu, psiholog si psihoterapeut. 

“Consider ca educatia este cheia usii dezvoltarii personale. Este important ca tinerii sa participe in proiecte extrascolare pentru ca in acest fel vor putea invata foarte multe lucruri practice, pe care, altfel, nu le vor invata niciodata de nicaieri. In acest mod se pot educa cu un anumit tip de vocabular si de gandire, in acest fel vor putea invata sa aprecieze aspectele pozitive ale Romaniei si vor putea invata sa gaseasca solutii pentru aspecte care necesita indreptare.”- Robert Beloiu, presedinte al Fundatiei Compartir, profesor la Universitatea din Pitesti. 

“Cel mai important in viata este sa faci ce iti place si sa fii multumit cu ceea ce faci. Daca nu iti petreci timpul de la locul de munca sau timpul liber cu o activitate ce iti aduce satisfactie, renunta! Nu sta ancorat in situatii ce nu te fac a te simti confortabil. Fixeaza-ti idealuri, gandeste-te la ele, fa-ti schite, planuri, desene, noteaza! Ia atitudine si fii pozitiv! Documenteaza-te, citeste, investeste in tine, dezvolta-te!” - Ana Maria Manea, organizator de evenimente.

“Cultura inseamna transformarea ideilor, tezelor pe care le preluam din carte in comportamentul social; daca ma comport ca atare, arat ca o gradina lucrata, iar daca nu, arat ca un maracinis”, a gasit definitia Mihai Golescu. „Putem vorbi de cultura meritocratiei, de cultura economica si sociala. Cultura inseamna infrastructura. Cultura si educatia care se propaga, acum, in Romania ne duc la un statut al bunastarii nationale, la un sistem de norme si de valori foarte serioase.”- Octavian Mihail Sachelarie, director la Biblioteca Judeteana "Dinicu Golescu". 


"Inteleg tinerii ca au nevoie de distractie, dar ii atentionez, ca o sora, sa aiba grija de manipularea subtila din societate - moda contemporana a distractiilor este denaturata. Ca sa distrugi un viitor al unei societati, al unei tari, lovesti mai mult in tineri. Tinerii alcatuiesc viitorul, varstnicii mentin prezentul. Desigur pentru o reusita in evolutia societatii este nevoie de imbinarea cunostintelor, valorilor etc. ale tinerilor cu cele ale varstnicilor. Alcoolul, drogurile si alte aspecte extrem de daunatoare pentru evolutia tinerilor sunt distrugatoare nu doar de personalitati, cat mai ales de vieti! Trebuie sa intelegeti ca prin intermediul valorilor culturale, veti putea contura un caracter civic, va puteti realiza visul unei cariere profesionale performante, cu tenacitate, consecventa, eforturi intelectuale, cu renuntarea la anumite vicii. Timpul trebuie utilizat pastrand echilibrul in tot ceea ce se intreprindeti. Educatia este esentiala pentru fiecare dintre noi, indiferent de varsta. Un popor fara cultura, fara educatie este un popor inexistent. Cultura este generatorul intelectual-spiritual al fiecarui popor. Viitorul cladit pe baza educatiei, culturii inseamna succes, evolutie, continuitatea existentei umane. Talentul trebuie fructificat, un talent lasat in suflet nelucrat, ‘putrezeste’! Talentul este generator al creatiei. Sa cream mult si sa distrugem cat mai putin! Dragi tineri, nu luati in nume de rau indrumarea mea, de a fi atenti in ce anturaje intrati, de a evita orice ‘atac’ subliminal, tendentios. Iubiti cultura! Lecturati cat mai mult si veti descoperi bucuria de a evolua, de a performa!" - Elena Bogdana Simionescu, poeta.


„Viitorul este incert. Invata sa poti lua cu tine tot ceea ce conteaza, creierul tau. Exerseaza-l cat de des poti, astfel incat, cu un minim de informatii, sa poti genera un efect maxim. Un creier antrenat si echilibrat o poate lua oricand de la capat, fara a se compromite” - Ionut Rites, director la Directia Afacerilor Interne.


„Alaturi de iubire, educatia este cea mai mare avere pe care o putem dobandi. Eu cred in educatia si libertatea pe care ne-o aduce aceasta. Iubesc viata, iar profesia pe care mi-am ales-o pentru maturitate este legata puternic de invatare - cum? Karen Horney spunea: ‚Nu exista niciun motiv suficient de bun sa ne oprim din dezvoltare pana in ultima zi a vietii noastre’. Ma intalnesc zi de zi cu oameni care se reinventeaza permanent, care isi iau viata in serios si care decid ca este important sa isi gaseasca sensul si drumul, care isi dau seama ca acestea sunt ancorele noastre interioare cele mai puternice. Ma bucur de fiecare data si sunt onorata cand un om imi face darul de a ma primi alaturi pentru o bucata din drumul vietii sale.” - Mandoc Florentina Issabela, coordonator Asociatia Interculturala Romano-Coreana Arges si profesor de street-dance.


”Viitorul nostru este in mainile acestor tineri. Dezvoltarea lor, privita sub toate aspectele vietii este o prioritate, pentru multi dintre noi. BookLand este ‘inima si motorul’ acestei dezvoltari. Periplul prin toata tara atesta incontenstabil toate acestea. Taberele pe care le organizeaza sunt o alta activitate care ajuta la dezvoltarea armonioasa a copiilor nostri. Felicitari si mult succes!” - Olimpia Doru, speaker Jonh Maxwell TEAM Romania.


“Pentru ca BookLand inseamna mai mult decat ‘taramul cartii’, depasind sfera semanticii si tinzand sa devina un fenomen – social si cultural in egala masura – va propun un termen-cheie care sa guverneze relatia dintre producatorul si consumatorul de carte: LITERAPIA (terapia prin lectura).” - Adrian Samarescu, prorector la Universitatea din Pitesti.

Intrarea la conferinte este LIBERA!

Programul intregii saptamani il puteti gasi aici.

Parteneri:  Pladis, NESCAFE 3in1, Himalaya Herbals, Siveco, Deutsche Leasing, Asevi, Genco’93, Atec, Tractor Proiect Comert, Nikon, Pegas, Cumpana si Universitatea din Pitesti.


Despre BookLand: a luat naștere in 2011 ca prim targ urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid intr-o caravana naționala, vizitand timp de 3 ani peste 40 orase. Libraria online www.book-land.ro si Tabara Coolturala BookLand au devenit extensii naturale ale brandului iar seria de Conferințe BookLand Evolution alaturi de platforma www.inPractica.ro ii completeaza abordarea social-educaționala asumata.

Te asteptam la conferintele Bookland!