Livrare GRATUITA

DESCARCA PREZENTARE TABARA

Comitatul Galway, Irlanda

cu avionul, fara escala (aterizare la Dublin)

20 - 27 Iulie 2018(grupa mixta, 11 - 18 ani)

Irlanda - sau ‘insula de smarald’ - este cunoscută pentru scriitorii săi, printre care se numără Bram Stoker, Jonathan Swift, Oscar Wilde, Samuel Beckett, George Bernard Shaw, W.B. Yeats și James Joyce.

Activitati

    După aterizarea în aeroportul din Dublin, drumul cu autocarul (270 km în 2h) și sosirea în orașul Galway, vom vizita în cele 8 zile: Muzeul orășenesc, Castelul Lynch, Universitatea Națională, Catedrala Gotică, Salthill, Insulele Aran, Parcul Național Connemara (Roundstone, Mănăstirea Kylemore, etc), Cliffs of Moher și Parcul Național Burren (Dunguaire Castle, mănăstirea Kinvara Corcomroe, Poulnabrone Dolmen, Ballyalban Fairy Fort, Kilfenora, High Crosses, Doolin, Lisdoonvarna, Black Head, Fanore, Ballyvaughan). Tinerii vor participa la festivalul de dans irlandez și vor asculta cânta cântece tradiționale, bucurându-se în fiecare seară de plimbări relaxante prin Cartierul Latin (cel mai în vogă loc din Galway).

Stockholm, Suedia

cu avionul (aterizare în Arlanda)

30 Iulie - 6 August 2018 (grupa mixta, 11 - 18 ani)

Regatul Suediei este o țară situată în Peninsula Scandinavă, între Norvegia și Finlanda, având o suprafață de aproximativ 450.000 km pătrați. Suedia este o monarhie constituțională cu un regim parlamentar. Este o țară cu un climat aspru, în care iernile sunt lungi și geroase, iar verile scurte și relativ călduroase. Temperatura maximă este de 21 grade Celsius, iar cea medie, de 12 grade.

Activitati

    După aterizarea în aeroportul din Arlanda și acomodarea în vila inchiriată vom vizita în zilele următoare: Gamla Stan, Muzeul Vasa, Palatul Regal Drottningholm (reședința oficială a regelui Suediei), Muzeul în aer liber Skansen, Primăria din Stockholm (unde se decernează famioasele premii Nobel), Muzeul Fotografiska, Djurgården, Districtul SOFO, Globe Arena, catedrala Storkyrcan, parcul de amuzament Gröna Lund Tivoli, Muzeul ABBA, biserica medievală Riddarholmskyrkan i nu numai!

Reykjavik, Islanda

cu avionul (aterizare la Keflavik)

10 - 17 August 2018 (grupa mixta, 11 - 18 ani)

Cu o suprafață aproape cât a României și o populație de numai 320,000 locuitori, Islanda este o țară a contrastelor, ascunzând gheață și foc, ploaie și deșert. Este cel mai vestic punct al Europei (dacă nu calculăm Insulele Azore), fiind probabil singurul loc din lume unde poți vedea cu ochiul liber, deasupra nivelului mării, cum se imbină cele 2 mari plăci tectonice: Eurasia și Nord America. 11% din suprafața tării e acoperită cu gheață sau e inconjurată de ape. În Islanda există 4 parcuri naționale și 80 rezervații naturale, precum și 130 vulcani activi. 70% din populația Islandei trăiește în Reykjavik.

Activitati

    Vom începe cu “biserica albă” Hallgrimskirkja, apoi cu sculptura Solfar (Călătorul soarelui), Clădirea Parlamentului Althing, Primăria (unde se află hartă gigantică a Islandei), Casa de Cultură, Catedrala Luterană, Galeria Națională de Artă, Muzeul de Fotografie, Muzeul Național, Muzeul Einar Jónsson, Muzeul Sigurjon Olafsson, Muzeul de Sculptură Asmundur Sveinsson (clădire în formă de iglu), Observatorul Perlan și Plaja geotermala Nautholsvik, Parcul Național Thingvellir (Gullfoss, Cascadele de Aur - Dettifoss este cea mai mare cascadă din Europa), Grădinile Botanice, Marele gheizer Geysir cu o coloană de apă de 61m inăltime și gheizerul Strokkur cu erupții regulate, la fiecare 5-10 min. Bineînțeles, întreg turul “Golden Circle”: fiorduri, peisaje din lavă pietrificată, peisaje de tundră, cratere vulcanice, izvoare fierbinți, văi cu flori sălbatice, izvoare și cascade!

Valea Lotrului

Pensiunea Valahia 4*

24 Iunie - 1 Iulie 2018 (grupa mica, 6 - 10 ani) / 1 - 8 Iulie 2018 (grupa mijlocie, 11 - 14 ani) / 19 - 26 August 2018 (grupa mare, 15 - 18 ani) / 26 August - 2 Septembrie 2018 (grupa mică, 6 - 10 ani)

Pensiunea este situată în judeţul Vâlcea, la 10 km de Brezoi, înspre Voineasa, pe malul stâng al Lotrului, la poalele munţilor cu acelaşi nume, într-un cadru natural de excepţie. Pensiunea Valahia este un adevărat colţ de rai cu 20,000 mp vegetaţie diversă, străbătută de parâul Vizuinilor, cascade, lacuri cu peşti, poduri suspendate, căsuțe de poveste în ‘scorburi’ de copac, numeroase specii de păsări - de la păuni la raţe mandarin - linişte şi aer de munte. Izvorând din Lacul Gâlcescu (Masivul Parâng), Lotrul separă Munții Lotriței de Munții Lotrului.

Activitati

    Drumeţie la Peştera Cascadelor şi Cascada Vizuinilor, echitaţie, pescuit sportiv şi piscină. Învăţăm tehnici de supravieţuire în natură, vizităm cascada Lotrişor, seară de film, oră zilnică de lectură și scriere creativă, seminar antreprenorial, plan de afaceri ad-hoc, workshopuri de: teatru, regie, fotografie, dans, pictură & muzică. Excursie la Hidrocentrala Ciunget (a 2a ca mărime din România după Porţile de Fier) şi păstrăvăria Brădişor. Discotecă şi petreceri tematice, teatru interactiv cu scurte lecţii de actorie de la un actor consacrat, foc de tabără.

Gura Portitei, Delta Dunarii

9 - 16 Iulie 2018 (grupa mijlocie, 11 - 14 ani) / 16 - 23 Iulie 2018 (grupa mare, 15 - 18 ani)

Gura Portiței este situată pe o fâșie îngustă de nisip, la 50 km de Tulcea, între Marea Neagră și Lacul Golovița din Delta Dunării. Un sat de pescari, aşa cum era Gura Portiţei în urmă cu peste două decenii - unde lipovenii îşi ridicau colibe acoperite de stuf şi îşi întindeau în apă plasele - a devenit astăzi cel mai exotic loc de pe litoralul românesc.

Activitati

    Vizită Insula Sacalin, Cetatea Histria, Complexul lagunar Razim - Sinoe, Rezervația Sf. Gheorghe - Palade - Perişor - Zatoane, Cetatea Greco - Romană Argamum, Cetatea Romană de la Halmyris, Plimbare cu hidrobicicleta, Plimbare cu barca cu motor