DESCARCA PREZENTARE TABARA

Tabara Coolturala a luat nastere din sufletul Asociatiei BookLand, din atentia deosebita fata de educatia copiilor nostri, din dorinta de a ne manifesta alaturi si pentru copii intr-un proiect cultural de amploare, unic in Romania! Tabara Coolturala BookLand imbina emotiile taberelor de odinioara cu “must”-ul contemporan. Printr-un mix echilibrat de activitati culturale, cognitive si distractive - workshop-uri de literatura, teatru, muzica, dans, psihologie practica, atreprenoriat, oratorie dar si sesiuni de calarie, inot, fotbal, tiroliana, drumetii si treasure hunting, concurs foto, jocuri in echipa, teatru interactiv, karaoke si disco - tabara Coolturala BookLand pune accent pe dezvoltarea personala, sanatatea fizica si mentala a copiilor. Cu ajutorul zecilor de invitati din randul actorilor, scriitorilor, artistilor si antreprenorilor, tinerii primesc inspiratia necesara pentru a-si descoperi adevaratul potential. Tabara Coolturala BookLand urmareste sa ii implice pe copii in actiuni care isi au ecoul in dobandirea unor aptitudini mai mult decat necesare. Din taberele noastre tinerii pleaca mai siguri pe ei, mai independenti, mai responsabili si mai comunicativi. Si cu pofta de lectura!

Drept marturie sta succesul inregistrat de primele 5 editii (2013-2017) ale fenomenului BookLand: tinerii au redescoperit frumusetea si importanta lecturii, au participat la toate workshop-urile, concursurile si excursiile si au avut oportunitatea de a cunoaste zeci de personalitati, care le-au impartasit din propria experienta.

De ce sa vina copilul dumneavoastra in tabara BookLand?

Sa se relaxeze intr-un cadru natural deosebit, unde le mentinem viu interesul fata de cultura
* Sa imbine activitatile culturale si distractive cu actiuni de voluntariat
* Sa descopere puterea gandirii pozitive
* Sa-si descopere vocatia / pasiunile
* Sa invete sa gaseasca solutii la diverse provocari
* Sa-si dezvolte abilitatile de exprimare, comunicare si gandire critica
* Sa-si dezvolte competentele de lucru in echipa
* Sa isi faca noi prieteni
* Sa plece cu idei noi, care merita impartasite
* Sa traiasca o experienta de care sa-si aduca aminte mereu

Programul editiei VI - 2018

Suedia - 31 Iulie - 6 August
Islanda - 10 - 17 August
Valea Lotrului - 1 - 8 Iulie / 19-26 August
Gura Portitei - 9 - 16 Iulie / 16 - 23 Iulie

TABARA COOLTURALA BOOKLAND EDITIA III - 2015, editia de iarna & vara

TABARA COOLTURALA BOOKLAND EDITIA II - 2014

Dupa succesul inregistrat de prima editie, Tabara Coolturala BookLand si-a deschis portile pentru al doilea an consecutiv, cu la fel de multe experiente memorabile, momente culturale si distractie pe masura. De aceasta data insa nu doar elevii claselor V-VIII s-au putut bucura de cea mai frumoasa vacanta de vara, caci liceenii au avut si ei liber la distractie. Astfel, cea de-a doua editia a taberei BookLand s-a adresat unui target de varsta mult mai mare, fiind asteptati copii cu varsta intre 11-18 ani.

Tabara a dispus de doua module, a cate o saptamana fiecare.

Modul

JOCURI INTERACTIVE, DRUMETII SI MULTA DISTRACTIE

Tabara Coolturala BookLand este destinatia ideala pentru vacanta de vara. Copiii vor avea parte de un program variat pe parcursul saptamanii si sub atenta supraveghere a cadrelor specializate se vor bucura de un mix echilibrat de activitati precum insusirea tehnicilor de supravietuire, cunoasterea punctelor cardinale, cursurile de echitatie, fotografie si pescuit sportiv, workshop-uri, drumetii, excursii cu autocarul la cele mai importante atractii turistice din zona. Discutiile pe teme de cultura generala si testele de inteligenta au ca rol stimularea increderii in sine, iar activitatile in echipa le vor dezvolta latura sociabila, ii vor invata sa fie mai responsabili si mai intelegatori unii cu ceilalti. Si pentru ca vrem ca tabara sa joace un rol important in buna dezvoltare a tinerilor, una dintre zile va fi dedicata actiunilor de voluntariat, prin care copiii vor cunoaste placerea de a darui neconditionat.

Dincolo de distractia implicata, jocurile creative sunt o tehnica eficienta de a-i invata pe copii disciplina intr-un mod cat se poate de distractiv, iar programul de activitati zilnice are ca scop dezvoltarea aptitudinilor necesare in viata. Creativitatea copiilor va fi ghidata spre reusita de catre artististi plastici, scriitori, actori si multe alte personalitati consacrate care se alatura Taberei Coolturale BookLand pentru a le oferi acestora o experienta de neuitat.

In fiecare dintre cele doua locatii: Valea Lotrului –Valcea si Muntii Apuseni, se vor desfasura cate 10 module de tabara, copiii beneficiind de servicii all inclusive, camera moderna cu facilitati complete si hrana bio bazata pe produse din gospodaria proprie.

TABARA COOLTURALA BOOKLAND EDITIA I - 2013

Prima editie a taberei BookLand a avut loc in perioada 30 Iunie - 14 Iulie, pe Valea Lotrului in judetul Valcea si a fost dedicata copiilor de clasele V-VIII. A dispus de un singur modul de 50 de locuri capacitate de cazare pe modul a cate 2 saptamani fiecare. Modulul de tabara aici.

Rasfat maxim...insa in mod disciplinat!

Programul infotainment a fost variat si a inclus si excursii cu autocarul pe o raza de cca 100km de la complexul turistic, insa a respectat zilnic aceleasi ore de masa si odihna. Program Tabara Coolturala BookLand aici.

Pe parcursul celor 2 saptamani de tabara, copiii s-au bucurat de servicii all inclusive de 4* : camere moderne cu facilitati complete si hrana bio bazata pe produse din gospodaria proprie. Complex Turistic Valahia.

Copiii au fost in siguranta maxima pe toata durata celor 2 saptamani, fiind in permanenta asistati de cadre specializate: profesori, ghizi locali, un medic pediatru si un psiholog. La atelierele de creatie reusita si profesionalismul au fost garantate de artisti plastici, scriitori si actori consacrati.

Te asteptam la conferintele Bookland!