Livrare GRATUITA

Citate

Buzau

“Educatia, cunoasterea, informatia – largeste orizonturi si ne plaseaza cu un pas inaintea celorlalti, propulsandu-ne cu viteza catre viitoarea cariera. Consolidarea cunostintelor si deprinderilor prin specializari, initieri, participari la seminarii pe acelasi domeniu al formarii de baza precum si pe teme conexe, atrage dupa sine o stabilitate a locului de munca dar si o mai mare putere de intelegere a interactivitatii lucrurilor”  Manaila Florentina Creola , Director Centru de formare profesionala a adultilor

“Timpul este o resursa. Timpul este ireversibil. Timpul inseamna iubire. Timpul inseamna uitare. Timpul inseamna viata. Organizarea timpului inseamna sa inveti cum sa-ti stabilesti prioritatile. Timpul esti chiar tu. Actioneza pentru tine! Nu astepta aprecierile celorlalti. S-ar putea sa fii dezamagit. Si meriti mai mult. Intotdeauna ai meritat. Trebuie sa crezi mai mult in tine. Esti cel mai important!” Irina Costianu, Vicepresedinte Asociatia Happy Nation

“Imi plac oamenii si ador sa surprind emotia oamenilor, alimentand constant dorinta mea de a fotografia si a cunoaste oamneni noi.” Florin Lungu , fotograf

“In prezent toti tinerii care si-au fixat un tel in viata se gandesc care este drumul cel mai usor pentru a-si atinge acel scop. Ce le pot spune eu este ca drumul corect este intotdeauna cel mai dificil. Pentru ca nu atingerea scopului ii transforma in ceea ce au visat sa devina, ci drumul! Fiecare treapta si fiecare efort facut ii ajuta in devenirea lor. Pentru ca la final cel ce va primi admiratie si glorie va fi profesionistul, nu parvenitul. Asadar, sa nu le fie teama sa aleaga drumul greu. Sa nu parcurga o scoala precum "new Feed-ul" la facebook. Sa deschida toate " postarile" pe care li le face viata pe "perete". Sa nu se dea batuti pentru ca la final vor veni si laurii succesului!” Irina Trifu , avocat.

“Sunt sportiv de performanta din anul 1998. Practic disciplina box, reusind performante notabile la campionatele nationale, europene si mondiale: campion mondial in 2003, vicecampion european in 2005, 10 titluri de campion national. In prezent sunt boxer profesionist la categoria grea, neinvins in cele 17 meciuri sustinute. Povestea mea vreau sa-i inspire pe cei care-si doresc o cariera sportiva.” Bogdan Dinu , boxer.

“Cartile, indiferent de forma si formatul lor, hartie sau suport electronic, contribuie la modelarea caracterelor oamenilor de toate varstele si ne indruma pasii prin care ne construim si definim destinul. Raman valoroase si autentice chiar si intr-o epoca definita de rapiditatea obtinerii informatiilor cu ajutorul unui dispozitiv electronic. Emotia transmisa de rasfoirea unei carti este incomparabila, iar valoarea, inestimabila. Mai mult, cartile ne ajuta sa nu uitam ca educatia este principalul motor al progresului uman, atat la nivel individual cat si la nivel de societate. BookLand reprezinta o ocazie unica sa cream o punte de legatura intre generatii si sa invatam unii de la altii misterele vietii.” Tiberiu Abagiu , Specialist Marketing.

“Cunoasterea limbilor straine reprezinta o deschidere extraordinara a tinerilor spre un viitor profesional si cultural. Lecturile, calatoriile, proiectele educationale sunt tot atatea sanse prin care tinerii pot dobandi competente interculturale." Plesea Maria-Monalisa, inspector scolar ISJ Buzau, presedinte Centrul Cultural Francofon Buzau.

„Undeva, pe parcurs, am descoperit ca nu ajunge sa vrei sa fii cel mai bun, trebuie mereu sa vezi cat de bun poti fi, pana unde poti merge cu performanta, cu indrazneala, cu pofta de viata.” Simona Musca, scriitor.

„Young people nowadays love luxury; they have bad manners and contempt for authority. They show disrespect for old people... contradict their parents, talk constantly in front of company, gobble their food and tyrannize their teachers. (Socrates) – asa sa fie, oare?” Dimitrie Anatoli Postovei, Presedinte al Fundatiei pentru Tineret Buzau.

„Dincolo de vorbe sunt faptele. Este un motto personal simplu, dupa care m-am ghidat pana acum in viata. Pun pret pe tot ce vine din suflet, pe tot ce vine din interiorul fiecaruia si apreciez in mod special sinceritatea oamenilor cu care interactionez.” Gabriel Costianu, Director editorial Grup Media TVSat.

„Nu am decis sa fiu fotograf, am muncit sa devin unul! Meseria de fotograf pare una atragatoare, usor de facut...ce mare lucru? Iei un aparat foto, faci un curs online...si gata esti 'pozar', faci poze! Fotografia inseamna mult mai mult: fotografia este rezultatul unei munci continue, rezultatul a mii de ore de munca, de ‚cautat’ acea lumina, de editari...Fotografia este arta...iar arta cere sacrificii! Intotdeauna! Eu sunt unul din cazurile fericite in care sacrificiile au adus satisfactii, nu imediate, dar constante si pe masura asteptarilor” Ciobota Eduard, programator, fotograf.

„In viata merg pe principiul ca Laura Rites, Director Departamentul Legislativ, Camera Deputatilor.

Craiova

“Cultura nu a fost şi nu va fi niciodată un moft. Ea este tot: ce mâncăm, ce bem, cum dormim, cum trăim”  Vlad Drăgulescu , director artistic Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

“Undeva, pe parcurs, am descoperit că nu ajunge să vrei să fii cel mai bun, trebuie mereu să vezi cât de bun poţi fi, până unde poţi merge cu performanţa, cu îndrăzneala, cu pofta de viaţă” Simona Muscă, Autoare a cărții „Conjugat la feminin”

“Nu-mi plac minciuna, mediocritatea şi falsitatea, e un pozitiv înnăscut şi cred că instructorii mă văd ca pe un tip dur, cu pretenţii, un perfecţionist.” Liviu Ionescu , Trainer internaţional şi specialist în psihologie canină

“Parerea mea este că viitorul arată bine. Am cunoscut tineri realmente extraordinari pentru care mi-aş da girul fară să preget. ŞTIU că va fi bine. Pentru că sunt muncitori, frumoşi, plini de speranţă şi drag de ceea ce fac, serioşi şi grozav de intuitivi şi up-to-date cu toate. Şi mă bucur că menirea mea e să îi ajut. Să le aduc în faţa oameni frumoşi şi de succes, să le arăt că se poate, că România este o alternativă.” Mircea Ungureanu , Business consultant, trainer, speaker și antreprenor.

“Este foarte important ca atunci când pleci la drum să ai lângă tine oameni care să îți fie alături, pe care să te bazezi atunci când îți este greu. Eu din acest punct de vedere sunt norocos. Am avut și am în continuare alături de mine familia și un număr foarte mare de oameni care au avut și au încredere în visul meu. Singurul secret al reușitei este munca. Cu perseverență, seriozitate și muncă este imposibil să nu reușești.” Alin Burileanu , Kinetoterapeut al echipei naţionale de fotbal.

“Despre viitor şi vise: Viitorul este printre primele "gânduri" pe care le avem dimineaţa, chiar dacă ele pot să însemne doar..."ce fac azi??". Viitorul poate fi suma tuturor dorinţelor şi a viselor pe care le avem pentru noi şi pentru alţii. O doamnă specială spunea .... "Daca visele tale nu te sperie...înseamnă ca ele nu sunt suficient de mari!!" Vă invit să descoperim împreună cât de mari pot fi visele voastre şi cât de uşor sau greu puteţi ajunge la ele!” Irina Gruia , Psihoterapeut, Calauzitor spre vise

“România este foarte departe de media europeană la numarul de companii la 1000 de locuitori, implicit şi Clasa de mijloc este foarte restrânsă. Deoarece am pornit mai multe companii din 0, şi am fost ajutat... doresc să ajut şi eu, la rândul meu, alţi tineri sa faca primii pasi in lumea antreprenoriatului." Zamfir Cătălin, manager Cornul Abundentei.

„O să vorbim despre cât de importantă este dezvoltarea personală, de ce este bine să ne implicăm în cât mai multe proiecte încă din liceu, facultate, astfel încât în momentul în care decidem să lucrăm într-un anumit domeniu să reuşim să dăm tot ce avem mai bun, să devenim profesionişti în adevaratul sens al cuvântului. Mi se pare extrem de important să înţelegem zicala "aşa cum faci orice, aşa faci totul"; indiferent că realizezi o treabă maruntă sau un proiect extrem de complex, stilul tău personal îşi va pune amprenta.” Virginia Barbu,Director vânzări Media Sud.

„Am prestat serviciu specific de instruire ofiţeri în rezervă in cadrul Regimentului Mecanizat din Craiova în 1989, iar în 24 Decembrie 1989 – am fost avansat căpitan ca urmare a unei acţiuni de cercetare şi anihilare a teroriştilor (luptători în teritoriul vremelnic ocupat din REZISTENŢA sistemului naţional de apărare) în cartierul Valea Roşie din Craiova. Am fost rănit prin împuscare. Am rămas cu handicap grav (gr 1 – mare mutilat in Revoluţie). Spitalizat în Craiova, Bucureşti, Bologna.” Mirea Costinel Venus,Membru al Asociației pentru Protejarea și Sprijinirea Invalizilor, Răniților și Urmașilor celor căzuți în timpul Revoluției din Decembrie 1989 – Dolj. Preşedinte al asociaţiei din 2004 până în prezent .

„JCI TOYP, este un proiect internațional, ce are ca scop recunoașterea tinerilor (18 – 40 ani) care excelează în domeniile lor de activitate și care crează schimbări pozitive în comunitate. Prin promovarea acestor tineri, JCI amplifică importanța liderilor responsabili social. Poveștile lor de success, care implică cercetare, determinare și ingeniozitate, servesc drept modele tinerilor, inspiră spre crearea de lideri mai buni, și spre dezvoltarea societății. JCI este o platformă de oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii dobândesc puterea de a crea schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc. Dorim să fim cea mai importantă reţea globală de tineri cetăţeni activ.” Iulian Tanase,Vicepresedinte JCI România si Jr. Recruitment Coordinator Teach for Romania.

„Am observat că tinerii de azi pornesc în viață cu multă greutate. Mulți dintre ei se declară învinși înainte de a se confrunta cu dificultăți reale. Cred că această atitudine este determinată de o dorință nefirească de a obține succesul imediat, la care se mai adaugă și lipsa de educație. În timp, câștigătorii vor fi cei care acceptă că succesul nu are rețetă și că nu vine după ce aplici un algoritm. Succesul durabil este posibil doar după idei noi, după inovații, totul dublat de multă muncă. În plus, educația este esențială pentru că altfel, marile idei nu vor fi niciodată materializate ... Istoria oricărui domeniu de activitate este plină de astfel de exemple, de la marile descoperiri geografice de acum sute de ani până la provocările tehnologiei, așa cum se întâmplă astăzi. Iată de ce, implicarea noilor tehnologii în facilitarea accesului la educație trebuie salutată și susținută. Apelul meu către tineri este de a contribui ei înșiși la educația lor, ca o condiție esențială pentru succesul pe care și-l doresc” Dan Buzatu Horaţiu,Arhitect, General Manager Arhidesign.

„Existenţa unor modele sau repere, umane sau spirituale, ne influenţează în mod pozitiv parcursul formării profesionale şi îşi pune amprenta definitorie asupra devenirii noastre intelectuale.” Sorin Liviu Damean,Prof.Univ. Dr. Universitatea din Craiova & Director Centrul de Studii Relaţii Internaţionale.

„Voi vorbi despre dezvoltarea elevilor şi studenţilor (gasirea motivaţiei lor de a deveni viitori lideri ai Romaniei), despre cărţi şi Bookland (educatia formală şi non-formală care asigură fundamentul solid al oricărei societaţi) şi despre antreprenoriat (cum îmi place mie să spun :”Antreprenoriat ca stare de spirit!”) : ce poate fi mai frumos?” Cristian Nicolae, Antreprenor IT, trainer & speaker certificat John Maxwell, Membru Fondator JMTeam România.

„Sunt moderator de emisiuni la radio Horion în prima jumătate a zilei, apoi mă ocup de propriul cabinet de medicină holistică. Sunt doctor naturopat (aceasta este activitatea mea principală), acreditat de Ordinul Practicienilor de Medicină Complementară în Nutriţie, Fitoterapie, Cromoterapie, Reiki, NLP, Ecopsihologie şi Art Terapie” Oana Cătănoiu, Contributing Editor Radio Horion, nutriţionist.

„Sunt un om liber, iubesc viaţa, oamenii şi îmi place în permanenţă să cunosc, citesc, învăţ, descopăr. Pun pasiune în tot ce fac, responsabilitate şi tenacitate.Vreau să descopăr lumea până în ultimul ceas, cărţile sunt principala sursă de inspiraţie şi bucurie. Educaţia şi cultura rup barierele, ne fac mai buni, mai înţelepţi, deschid perspective şi oportunităţi.” Mihaela Mocanu, Trainer, jurnalist.

Ramnicu Valcea

“Cultura si educatia tinerilor valceni este extrem de importanta pentru comunitatea noastra. Orice actiune, care ajuta tinerii sa isi imbogateasca bagajul de cunostinte si sa acceada niveluri spirituale si profesionale superioare, este binevenita si sustinuta de Primarie!”  Daniel Ionescu , Purtator de cuvant al Primariei municipiului Ramnicu Valcea.

“Din experienta mea de voluntar am inteles ca tinerii au nevoie de modele, de interactiune si de carti. In model gasesc curajul de a urma un vis, prin interactiune se cunosc mai bine pe ei insisi, iar cu ajutorul cartilor descopera...restul.” Alina Nenu, Reporter & Jurnalist.

“Clubul de Turism si Ecologie Buila-Vanturarita a fost infiintat in 1980 de un grup de tineri din Ramnicu Valcea, carora le placea foarte mult sa strabata muntii, sa mearga in excursii montane, sa faca alpinism. Scopul Clubului era de a participa la concursurile montane in cadru organizat, protectia mediului si practicarea sporturilor alpine: ski, alpinism, orientare, drumetii montane, etc. Astazi, acest club este considerat unul dintre cele mai vechi si mai valoroase cluburi. Astfel, tinerii pasionati de munte s-au regasit aici, unii dintre ei devenind mai apoi membrii vechi / de onoare ai clubului, membrii ce au influentat dezvoltarea si cresterea caracterelor tinerilor care aveau sa ii urmeze mai tarziu. Vreau sa insuflu aceasta pasiune si tinerilor care vin la BookLand.” Gabriel Belgun , Vicepresedinte Club Turism si Ecologie Buila Vanturarita.

“Nimic nu poate sta in fata unui tanar informat, curajos, pasionat si determinat! Intr-o lume a digitalizarii, a vitezei, a informatiei nisate, tinerii sunt pusi fata in fata cu (re)actiunea! Au nevoie de incredere, de viziune, de obiective, de valoare perceptibila si de adaptabilitate. Au nevoie si avem nevoie sa actioneze! Traiectoria profesionala poate avea multe sensuri giratorii sau curbe multiple, insa tinerii merita sa constientizeze ca masinile lor (de timp) nu au pilot automat si ca, pentru a gasi drumul potrivit destinatiei lor, este nevoie de informatia potrivita, insusirea ei si aplicabilitate!” Romina Codreanu , Manager 3DentaSoft.

“In era informatiei consider ca tinerii trebuie sa se orienteze mai mult spre carti si cultura pentru a-si pastra echilibrul. Asa cum spunea Tony Robbins: ‘Ne inecam in informatii dar suntem infometati de intelepciune’. BookLand aduce cultura, schimba mentalitati si mai presus de toate inspira. De aceea sunt incantat sa partip la al 3-lea eveniment organizat in Valcea.” Vasile Enescu , Coach, Speaker and Trainer John Maxwell Team.

“Undeva, pe parcurs, am descoperit ca nu ajunge sa vrei sa fii cel mai bun, trebuie mereu sa vezi cat de bun poti fi, pana unde poti merge cu performanta, cu indrazneala, cu pofta de viata.” Simona Musca , scriitor

“Evenimentul reprezinta o oportunitate pentru mine sa transmit tinerilor alte modalitati de voluntariat si anume voluntariatul international. Prin mobilitatile europene tinerii au ocazia sa descopere alte culturi, sa-si imbunatateasca comunicarea in limba engleza, sa-si dezvolte competente necesare pentru viitoarele joburi - cum ar fi lucrul in echipa, gandirea critica si initiativa." Adelina Florescu, Presedinte Asociatia AIDE.

„Fii curios! Pune intrebari! Explorarea spatiala, cele mai recente progrese din medicina, telefoanele inteligente etc, nimic din toate astea nu ar fi fost posibil fara curiozitate. Dar daca aceasta curiozitate nu este hranita inca din tinerete, este foarte posibil ca, ajuns la maturitate, omul sa nu mai aiba niciun fel de pornire spre explorare si spre descoperire. Ma bucur sa vad ca BookLand, prin activitatile pe care le desfasoara, vine sa alimenteze dorinta tinerilor de a afla mai multe despre lumea in care traiesc.” Laurentiu Paius, Co-fondator & Presedinte Astroclub Valcea.

Pitesti

“Tineretea nu este, in sine, o stare paradisiaca ci, mai degraba, un timp al tuturor posibilitatilor. O rascruce. E important pe ce cale o apuci - pentru ca unele cai sunt infundate. De aceea, e vital sa te indrume cineva. Iar cei mai buni ghizi sint cartile. Cu ele, nu ne vom rataci. Cu ele incepe totul, cine citeste la tinerete o sa aiba ce povesti la batrinete!”  Cristian Cocea , director al Directiei pentru Cultura Arges.

“Cartile m-au salvat. Cred in ajutorul informatiei, a celei scrise, cum cred si in puterea terapiei prin scris. De fapt cred in puterea artei.” Olga Taisia Podaru, actrita la Teatrul Al. Davila Pitesti.

“Ma simt intotdeauna onorat sa am oportunitatea de a discuta cu cat mai multi oameni, aflati la inceput de drum in viata, despre antreprenoriat, despre provocari, riscuri si recompense - in general despre lucrurile care fac diferenta in cariera si in viata unui om. Si asta intrucat sper ca poate si prin astfel de interactiuni poti influenta macar un pic in bine viata altor oameni. Prin urmare, ma bucur ca exista initiative precum BookLand, care faciliteaza astfel de intalniri.” Octavian Badescu , antreprenor, investitor, fondator Sameday Courier.

“Intotdeauna am sustinut educatia calitativa si incerc de fiecare data sa ma implic cat mai activ in acest domeniu” Cristian Rizea , presedinte AIESEC.

“Conferintele BookLand Evolution dau optiuni pentru alegerea carierei si adapteaza asteptarile realitatii in care traim. Sa dai tinerilor exemple de oameni care si-au croit un drum spre implinire este, in opinia mea, util si extraordinar.” Camelia Dragomirescu , psiholog si psihoterapeut.

“Consider ca educatia este cheia usii dezvoltarii personale. Este important ca tinerii sa participe in proiecte extrascolare pentru ca in acest fel vor putea invata foarte multe lucruri practice, pe care, altfel, nu le vor invata niciodata de nicaieri. In acest mod se pot educa cu un anumit tip de vocabular si de gandire, in acest fel vor putea invata sa aprecieze aspectele pozitive ale Romaniei si vor putea invata sa gaseasca solutii pentru aspecte care necesita indreptare.” Robert Beloiu , presedinte al Fundatiei Compartir, profesor la Universitatea din Pitesti.

“Cel mai important in viata este sa faci ce iti place si sa fii multumit cu ceea ce faci. Daca nu iti petreci timpul de la locul de munca sau timpul liber cu o activitate ce iti aduce satisfactie, renunta! Nu sta ancorat in situatii ce nu te fac a te simti confortabil. Fixeaza-ti idealuri, gandeste-te la ele, fa-ti schite, planuri, desene, noteaza! Ia atitudine si fii pozitiv! Documenteaza-te, citeste, investeste in tine, dezvolta-te!” Ana Maria Manea , organizator de evenimente

“Cultura inseamna transformarea ideilor, tezelor pe care le preluam din carte in comportamentul social; daca ma comport ca atare, arat ca o gradina lucrata, iar daca nu, arat ca un maracinis”, a gasit definitia Mihai Golescu. „Putem vorbi de cultura meritocratiei, de cultura economica si sociala. Cultura inseamna infrastructura. Cultura si educatia care se propaga, acum, in Romania ne duc la un statut al bunastarii nationale, la un sistem de norme si de valori foarte serioase.” Octavian Mihail Sachelarie , director la Biblioteca Judeteana "Dinicu Golescu".

"Inteleg tinerii ca au nevoie de distractie, dar ii atentionez, ca o sora, sa aiba grija de manipularea subtila din societate - moda contemporana a distractiilor este denaturata. Ca sa distrugi un viitor al unei societati, al unei tari, lovesti mai mult in tineri. Tinerii alcatuiesc viitorul, varstnicii mentin prezentul. Desigur pentru o reusita in evolutia societatii este nevoie de imbinarea cunostintelor, valorilor etc. ale tinerilor cu cele ale varstnicilor. Alcoolul, drogurile si alte aspecte extrem de daunatoare pentru evolutia tinerilor sunt distrugatoare nu doar de personalitati, cat mai ales de vieti! Trebuie sa intelegeti ca prin intermediul valorilor culturale, veti putea contura un caracter civic, va puteti realiza visul unei cariere profesionale performante, cu tenacitate, consecventa, eforturi intelectuale, cu renuntarea la anumite vicii. Timpul trebuie utilizat pastrand echilibrul in tot ceea ce se intreprindeti. Educatia este esentiala pentru fiecare dintre noi, indiferent de varsta. Un popor fara cultura, fara educatie este un popor inexistent. Cultura este generatorul intelectual-spiritual al fiecarui popor. Viitorul cladit pe baza educatiei, culturii inseamna succes, evolutie, continuitatea existentei umane. Talentul trebuie fructificat, un talent lasat in suflet nelucrat, ‘putrezeste’! Talentul este generator al creatiei. Sa cream mult si sa distrugem cat mai putin! Dragi tineri, nu luati in nume de rau indrumarea mea, de a fi atenti in ce anturaje intrati, de a evita orice ‘atac’ subliminal, tendentios. Iubiti cultura! Lecturati cat mai mult si veti descoperi bucuria de a evolua, de a performa!" Elena Bogdana Simionescu, poeta.

„Viitorul este incert. Invata sa poti lua cu tine tot ceea ce conteaza, creierul tau. Exerseaza-l cat de des poti, astfel incat, cu un minim de informatii, sa poti genera un efect maxim. Un creier antrenat si echilibrat o poate lua oricand de la capat, fara a se compromite” Ionut Rites, director la Directia Afacerilor Interne.

„Alaturi de iubire, educatia este cea mai mare avere pe care o putem dobandi. Eu cred in educatia si libertatea pe care ne-o aduce aceasta. Iubesc viata, iar profesia pe care mi-am ales-o pentru maturitate este legata puternic de invatare - cum? Karen Horney spunea: ‚Nu exista niciun motiv suficient de bun sa ne oprim din dezvoltare pana in ultima zi a vietii noastre’. Ma intalnesc zi de zi cu oameni care se reinventeaza permanent, care isi iau viata in serios si care decid ca este important sa isi gaseasca sensul si drumul, care isi dau seama ca acestea sunt ancorele noastre interioare cele mai puternice. Ma bucur de fiecare data si sunt onorata cand un om imi face darul de a ma primi alaturi pentru o bucata din drumul vietii sale.” Mandoc Florentina Issabela, coordonator Asociatia Interculturala Romano-Coreana Arges si profesor de street-dance.

”Viitorul nostru este in mainile acestor tineri. Dezvoltarea lor, privita sub toate aspectele vietii este o prioritate, pentru multi dintre noi. BookLand este ‘inima si motorul’ acestei dezvoltari. Periplul prin toata tara atesta incontenstabil toate acestea. Taberele pe care le organizeaza sunt o alta activitate care ajuta la dezvoltarea armonioasa a copiilor nostri. Felicitari si mult succes!” Olimpia Doru, speaker Jonh Maxwell TEAM Romania.

“Pentru ca BookLand inseamna mai mult decat ‘taramul cartii’, depasind sfera semanticii si tinzand sa devina un fenomen – social si cultural in egala masura – va propun un termen-cheie care sa guverneze relatia dintre producatorul si consumatorul de carte: LITERAPIA (terapia prin lectura).” Adrian Samarescu, prorector la Universitatea din Pitesti.

Bucuresti

"Consider că dacă ne dorim să facem o diferenţă în lume, trebuie să schimbăm, în primul rând, cultura tinerilor pentru ca şi ei să poată face o diferenţă la rândul lor, iar BookLand Evolution corespunde pe deplin acestei nevoi umane.

Doresc să îi ajut pe tineri să îşi descopere chemarea, vocaţia pe care fiecare dintre ei o are, pentru a construi, împreună, o lume mai bună!"  Alina Dicu , Business Coach & Leadership Trainer

"Încă de la o vârstă fragedă, ni se spune că trebuie să ne alegem vocaţia. Stiţi întrebarea: "Tu ce vrei să te faci când o sa fi mare?" Vă voi vorbi, despre cum să faci această alegere, cum să fii fericit cu ea şi în echilibru. Cum să te descoperi continuu şi totuşi să urmezi aceeaşi cale, calea ta, pe care numai tu o poţi vedea clar din interiorul tău. Te aştept să descoperim împreuna care este vocaţia ta!" Andrei Tudose, Antreprenor Vocational

"Conferinţa va încerca să ofere tinerilor o scurtă privire în lumea surprinzătoare şi fascinantă a enigmisticii şi cuvintelor încrucişate, a unui mod necovenţional de utilizare a resurselor limbii române, transformând plăcerea jocului atât într-un adevărat sport al minţii cât şi într-o sursă de noi şi variate informaţii." Dan Popa , Redactor-şef în cadrul Publicaţiilor Rebus Flacăra şi Alias Publishing (publicist)

"Voi vorbi despre importanţa educaţiei în formarea mea ca om, despre cum e să fii fată într-o societate care încă judecă femeia dupa aspect şi nu după intelect, voi citi din antologia "Cum e să fii fata" şi voi vorbi, de asemenea despre "eşec, o piedică sau o treaptă in viaţă".

BookLand îmi oferă posibilitatea să stau de vorbă cu un public targetat, tineri doritori să cunoască oameni care au o experienţă de viaţă, cu care pot rezona şi care pot fi, aparent, aspiraţionali. Întrucat eu am terminat Relatii Economice Internaţionale, ASE-ul a fost timp de patru ani, a doua mea casă, este instituţia care m-a ajutat să mă formez profesional." Dana Săvuică , Celebrity lifestyle influencer

"Te opreşti din a învăţa doar atunci când te opreşti din a trăi. Dacă citeşti aceste rânduri, eşti unul dintre norocoşi, zic eu!

Trebuie să faci tot ce poţi ca acest proces de învăţare să fie unul cât mai plăcut, astfel nu va trebui să munceşti vreodată în viaţa ta!" Eugen Popa , Trainer şi speaker internaţional

"Cand oamenii se aduna impreuna fac lucruri minunate. Iata-ma alaturi de un partener asemeni mie, care incearca sa faca o viata mai buna tuturor prin actiunile sale, si legate de un stil de viata sanatos, asa cum si eu il promovez prin toate canalele media, in viata tuturor oamenilor. Pentru ca si atitudinea conteaza, mai ales cu ajutorul cartilor, propun sa "ALEGI SA FII SANATOS!" Florentina Opriş , realizator de emisiuni de sanatate si miscare Kanal D

"Iubire - o aspirație rafinată și perfidă
Oamenii vorbesc adeseori despre iubire, mai ales când ei devin personajul principal și când sunt nefericiți. Am auzit de multe ori vorbindu-se despre iubire neîmplinită, toxică, imposibilă, despre aspirația nesfârșită de a fi iubit, de a intra în viața cuiva ori măcar de a-l face pe acel om adorat să te regrete. Iar de aici până la răzbunările din dragoste nu mai este decât un pas. Pentru că mă intrigă, am ales să vorbesc despre labirintul de viclenii care se ascunde în fiecare suflet respins. Am convingerea că un viitor de succes începe de la felul în care știm să gestionăm acest sentiment. El face parte din zestrea primară, constituind de departe piatra de încercare pentru oricine. Când știi ce să faci cu emoțiile tale, poți orice.

În urmă cu ceva timp, regizorul David Kinsella m-a rugat să-i scriu povestea de dragoste. Un dialog cu el constituie punctul de pornire al conferinței mele, căci intenționez să vin împreună cu el la Book Land Evolution." Doina Ruşti , profesor universitar şi scenarist

"Un model de viaţă cred că ar trebui să fii chiar tu! Asta-i primul lucru pe care aș vrea să-l reții. Apoi, aș vrea să te pot face să înțelegi că viaţa e prea scurtă! Sunt sigură doar de această viață, așa că încerc să mă bucur cât mai mult de ea. Nu-mi scapă niciun prilej de amuzament! Râd și știu să mă distrez din te miri ce… din nimicuri. Asta-i frumusețea. Ține minte și acest lucru și încearcă să te ferești de lucrurile care ar putea să te întristeze!" Maria Buză , Actrita/Cantareata

"In viata trebuie sa te ghidezi dupa principiul: " Ai reusit, continua. N-ai reusit, continua!" si sa fii sigur ca, intotdeauna cand ti se inchide o usa, in mod automat, ti se deschide o fereastra! Nimic nu trebuie sa-ti stea in cale, daca ai convingerea ca faci un lucru bun ; bun nu numai pentru tine, ci, in primul rand, pentru semenii tai." Marina Almăşan, producator TVR

"Nelson Mandela spunea ca ''Educatia este cea mai puternica arma a unui popor!''....

A unui popor, a unei fiinte.... Iar procesul de educare, de formare, tine toata viata. In jur totul este in continua miscare, transformare si dezvoltare. Asa ca daca vrei sa fii impacat cu tine si cu existenta ta, la curent cu tot ceea ce se intampla, fie ca vrei fie ca nu, TREBUIE sa te cunosti si sa cunosti. Ori asta se poate intampla doar prin lectura. Si mai apoi practica.

Evenimentul Bookland vine in intampinarea celor care inca nu au constientizat acest lucru. Care inca nu au ales atitudinea cu care isi vor trai viata.Care nu si-au dat seama ca viata lor abia acum incepe si peste 10 ani vor fi rezultatul cunostintelor pe care le dobandesc acum (prin lectura) si a alegerilor pe care le fac acum.

Va astept la Bookland, in fiecare oras, in fiecare saptamana, pentru a cunoaste oameni care au reusit. Iar baza dezvoltarii lor este CARTEA!" Mihaela Tatu, trainer in livrarea formei informatiei/discursului, realizatoare și moderatoare de emisiuni de televiziune

"Suntem crescuti cu multe asteptari de la noi si educatia societatii pune multa presiune pe alegerile, rezultatele noastre si pe viata noastra in cele mai multe domenii ale ei. Prea rar sa fim indrumati catre a ne asculta pe noi insine, din frica celorlalti de a da gres, de a rata. Alegerile cu adevarat favorabile pentru noi, cele aducatoare de liniste interioara, de bucurie, de satisfactii, cele cu care suntem in pace vin dintr-o stare de liniste. Va astept sa vorbim despre fricile noastre si despre cum cateva ingrediente ca flexibilitatea si o perspectiva mai ampla ne pot schimba in bine viziunea si viitorul." Oltea Tudose, Coach de conectare autentica

"Nu voi fi un om obişnuit, pentru că am dreptul să fiu extraordinar! Vreau sa le vorbesc tinerilor despre cât de important este să-ţi depăşeşti limitele, despre curaj şi ambiţie." Roxana Ciuhulescu, jurnalist

"Talentul este un har coborât de undeva de sus şi dat celui care merită. Însă, talentul nu-i destul. Trebuie să te zbați să faci ceva cu el. Cel mai bun sfat pe care l-am primit a fost de la tata. În copilărie, noi, toţi copiii, ne jucam în curte. Mici, mari, toţi eram în curte de dimineaţă până seara. Am venit eu într-o zi plângând că un băiat m-a lovit, ne jucam, m-a tras de cozi, ceva de genul, iar tata mi-a spus "Nu vii să te plângi la mine, îţi rezolvi singură problemele!" Şi de atunci asta fac. Nu trebuie să aştepţi de la nimeni nimic. " Tania Popa, actrita

"Trebuie să te vinzi bine și să ai cultură generală. Ca să poți să faci ce ți-ai propus, ai nevoie de încredere, pentru că tot timpul te vei afla într-o fază de start-up cu tine și te vei descoperi cu fiecare etapă. Tot timpul poți mai mult!" Vasile Calofir, actor

Arad

" Dacă ai un vis, ridică-te şi fă tot ce poţi pentru a-l împlini. Totul depinde de tine!" Shadi Hassan , trainer

" Dezvoltarea nu se face automat. De voi depinde dezvoltarea voastră. Trebuie să investiţi în voi timp, resurse şi energie." Lucian Manzarescu, proprietar TenCasa

"Toţi oamenii sunt valorosi. Nu vă mai etichetaţi din cauza vreunui esec. Eşecurile ne ajută să ne dezvoltăm. Una dintre cheile succesului este seriozitatea ." Ramona Pencea Irimie , Psiholog, psihoterapeut, jurist

" Secretul succesului este sa crezi in tine si sa faci tot ce poti pentru realizarea scopului tau." Eli Laslean , GM Casa Ellis

"Găsiti doar în cărţi informaţia de care aveţi nevoie, indiferent de domeniul în care doriti să vă dezvoltaţi. Cititi!" Mihaela Tatu , om de televiziune

"Tot ceea ce pare imposibil, devine posibil atunci când te afli acolo unde trebuie. Profesia o alegi numai atunci când te cunosti foarte bine şi simţi unde îţi este locul." Valentin Voicila , actor

"Tot ceea ce pare imposibil, devine posibil atunci când te afli acolo unde trebuie. Profesia o alegi numai atunci când te cunosti foarte bine şi simţi unde îţi este locul." Valentin Voicila , actor

"Vă recomand să vă fixaţi standarde şi să încercaţi să vă autodepasiti. Cartea iti ofera posibilitatea de a te transpune intr-o lume minunata." Elena Kovacs , director general Auto SCHUNN -MERCEDES BENZ

"Orice doriti să dobânditi în viaţa, depinde numai de voi. Indiferent ce vă doriti în viaţa, primul vostru instinct o să vă spună dacă aţi ales sau nu drumul potrivit." Nagy Arnold Attila, antrenor Metalbox Arad

Oradea

"Voluntariatul vă dezvolta şi pregăteşte pentru acel moment în care intrati pe piaţa muncii. Pentu a reuşi trebuie să începeţi să investestiţi în voi. Vă invit astăzi să fiţi oameni liberi. Vă invit să fiţi diferiţi. Vă invit să aveţi curajul să vedeţi dincolo de aparenţe, să vedeţi că în fiecare om se află o comoară. " Alexandra Ruhama Daragiu, Președinte CJE Bihor

" Secretul succesului este să te cunosti pe tine cât se poate de bine şi apoi să fructifici ceea ce eşti sau ceea ce ai." Ionuţ Breb, Președinte Oradea Toastmasters

"Toată lumea e o scenă şi toţi oamenii sunt actori. " Şerban Borda, actor

"Orice s-ar întâmplă în drumul vostru, să nu vă pierdeţi lumina interioară. " Diana Avramut, actor

"Cel mai important lucru în viaţa este să prestezi o activitate utilă de care cineva are nevoie." Eli Laslean, creator de moda

Satu Mare

"Poţi să faci lucruri mai importante decât bănuiesc cei din jurul tău. Cititul este o deschidere către un univers formidabil." Virgil Enatescu, Doctor Și savant

"Cunoasterea trebuie să fie pe primul plan şi trebuie să te cunosti pe tine mai întâi. " Lucian Cucuiet, director la Arhivele Naționale Satu Mare

"Se poate! Indiferent de visul pe care îl ai! Important este să îţi stabileşti obiectivele şi să te dedici scopului tău." Bogdan Georgescu, directorul Direcţiei de Cultură şi Sport

"Pentru a avea succes în antreprenoriat aveţi nevoie de un business plan, energie, dorinţa, idei, inovaţie, şi dăruire." Horaţiu Pirvulescu, director @Ernst&Young Timisoara

"Aveţi încredere în voi, fiţi perseverenti şi realizaţi lucruri de calitate.!" Sorina Tulan, director General @ Inedit Fashion Satu Mare

"Pregătiţi-vă, faceţi totul cu plăcere şi fiţi perseverenţi în domeniul în care vă pricepeti cel mai bine. " Silviu Zetea, fondator ZETEA

"Fără învăţare, fără dezvoltare şi fără muncă nu veţi putea conduce şi nu veţi avea o afacere de succes." Mihaly Lieb, actionar si Director General @Autonet

"Alocaţi tinereţii şi frumuseţii voastre inteligentă." Tiberiu Markos , Proprietar @Technosam

"Dacă ai un vis, este foarte important să faci tot ce poţi pentru a-l realiza." Muresan Florin Cristian

"Learn before you earn. Learn more, earn more." Marius Crişan

"Secretul succesului: să îţi placa, să iubeşti ceea ce faci şi să îţi aducă profit. " Alena Ignatescu

Baia Mare

"Indiferent de jobul pe care îl alegeţi trebuie să ştiti să vă exprimati. Cititi! Cititi mult pentru că vă ajută să vă dezvoltaţi" Tania Purcaru, Redactor șef SportMM.ro

"Lumea în care trăim ne hrăneşte cu foarte multe informaţii. Tinerii sunt cei care pot acumula foarte multe informaţii, dar le lipseşte experienţă. Din acest motiv este bine să ţineţi cont şi de sfaturile oamenilor cu experienţă. Atunci când te implici într-o activitate care îţi place, timpul trece mai uşor. Timpul nu se măsoară în secunde, minute sau ore ci în activităţi duse la bun sfârşit. " Vasile Hodor, administrator Hodor Imobiliare Sighet

"Nu aşteptaţi că lucrurile să se întâmple pur şi simplu. Trebuie să aveţi iniţiativă pentru a vă putea atinge scopul." Claudia Rohian, Artist plastic,designer vestimentar

"Nu cititi cărţi bune! …Cititi numai cărţi foarte bune! Vi-l recomand pe Mihai Eminescu!" Claudiu Pintican, Director General Teatrul Baia Mare

"Un bun antreprenor are capacitatea de a se reinventa permanent." Bogdan Gheorghita, Actor Teatrul Baia Mare

"Aveţi viitorul în faţă. Trebuie să realizaţi cât de importante sunt deciziile pe care le luaţi la această vârstă pentru că aceste decizii vă definesc viitorul. Voi sunteţi stăpânii propriului destin! " Stefan Darabus, Country Director Hope and Homes for Children

"Suntem egoişti, eu sunt egoist, tu eşti egoist! De ce? Pentru că persoana cu care petreci cel mai mult timp în viaţa eşti tu. De aceea este bine să investesti în tine, în formarea ta personală şi profesională. Teama de esec sau teama de a fi judecat e doar o concepţie. " Rareş Catalin Birle, Președinte CJE Maramureș

"Dacă ai o pasiune, chiar dacă există cineva care nu crede în ea, urmăreşte-ţi visul. Intr-adevăr este nevoie de multă muncă, timp şi bani, dar satisfacţia unei reuşite este pe masura efortului depus. Lorand Ilyes, Presedinte Executiv / Antrenor principal / Arbitru-Clubul de dans sportiv Prodance 2000

Cluj

"Tinerețea este o stare de spirit" Calin Biris

"Puneţi să faceti orice vă doriti, vă puteţi alege orice meserie însă dacă alegeţi să vă faceti meseria într-un cadru antreprenorial, aduceţi un plus de valoare societăţii." Felix Patrascanu

"Trebuie să ai încredere în tine că să reuşeşti." Shaddi Hassan

"Limba în care visezi este limba maternă." Catalina Cocan

Targu Mures

"Ca să reusesti trebuie să pui pasiune în tot ceea ce faci." Claudia Rohian, Fondator Pegas Targu Mures

"Libertatea este lucrul cel mai de preţ pe care trebuie să îl dobândească şi preţuiască un om!" Mircea Munteanu, CEO Transilvania Cloud

"Un bun antreprenor are capacitatea de a se reinventa permanent." Bogdan Gheorghita

"Este foarte important să faci în viata ceea ce îţi place. Să alegi să faci ceva ce nu te-ar putea plictisi niciodată." Costin Ioan, dramaturg, Director artistic Teatrul Naţional Târgu-Mureş

Alba Iulia

"Copil fiind am pus mâna pe o carte și mi-am dat seama ca trăiesc o conexiune cu cineva din partea cealaltă a pământului prin intermediul acelei cărți" Vasile Calofir, actor

"Cartea e ea însăși o viață, respiră, transmite informație, creează și dăruiește emoții, iar viața… " Alexandra Rus, Director executiv adjunct la OIR POSDRU Regiunea Centru

"Nu sunt banii importanți. Important este sa alegi sa faci ceea ce îți place. Viitorul este al nostru." Liviu Cernat

"Puteți realiza tot ce doriți dacă aveți ambiție" Iulia Gus

"Stabileşte-ţi obiectivele personale şi perseverează. Şansele de nereuşită sunt minime. " Octavian Badescu

"Cel mai important lucru în viaţa sunt prietenii. Pentru a evolua trebuie să ai alături de tine oameni de calitate care să te ridice, nu să te tragă în jos." Catalin Hasa

"În viaţa trebuie să faci două lucruri: ceea ce îţi place şi banii. Nu diplomele sunt importante ci ceea ce ştii să faci. Secretul succesului : să fii productiv! Viaţa nu e o competitie cu celălalt, ci e o competitie cu tine. " Silvan Stancel

Sibiu

„Fiti voi insiva. Urmati-va propriile idealuri si visuri. De voi depinde sa schimbati societatea romaneasca” Dorin Adrian Herban , Director Calitate-Mediu SC COMPA SA Sibiu

"Nu va mintiti pe voi cu voi. Aici, sau oriunde este important sa va pretuiti voi pe voi." Constantin Chiriac, Preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

"Daca mi se pune o piedica incerc sa trec prin ea." Dan Perjovschi, artist

"Oamenii, experientele si cartile ne influenteaza profesional." Aura Serea, Trainer

„Succesul este foarte diferit in functie de ceea ce alegi sa faci in viata” Marius Smarandoiu , Paramedic voluntar SMURD de 5 ani in Sibiu

„Cheia succesului este sa alegi sa faci ceea ce faci bine si cu placere” Razvan Pop, Direcției Județene pentru Cultură Sibiu

„Ganditi-va ce faceti cu timpul vostru liber. Orice activitate extracurriculara va poate ajuta sa va dezvoltati." Acs Tibor, Antreprenor

„Daca tu nu te poti ajuta singur nu poti ajuta pe nimeni altcineva” Teodor Tulpan , Salvator montan voluntar in cadrul Asociatiei Salvatorilor Montani Sibiu

„Trebuie sa ai curaj sa decizi sa faci ceea ce iti place” Tudor Popa , Grafician

„Lectura face diferenta” Doriana Taut , Cadru didactic asociat la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

„ Exista 3 tipuri de oameni care ajung sa castige in viata : expertii, managerii si antreprenorii” Octavian Badescu, Fondator SAMEDAY Courier

„Atitudinea antreprenoriala pe care o dezvoltam este foarte importanta. De ce sa fiti antreprenori? Pentru ca puteti! Pentru ca sunteti niste persoane curajoase. Pentru ca aveti idei. Pentru ca vreti sa faceti bine si sa aduceti o valoare in societate” Ciprian Hanea

„Daca vreti sa fiti antreprenori, motivatia nu trebuie sa fie dorinta de a face bani, ci dorinta de a face ceva, dorinta de schimbare , Banii sunt doar rezultatul unei idei bine puse in practica.Trebuie sa iti placa ce alegi sa faci.” Lucian Todea

„Daca va urmati pasiunea o sa aveti bani! Ca sa fi un bun antreprenor trebuie sa ai rabdare si trebuie sa muncesti foarte mult.” Alexandru Calinoiu

„Incearca sa devii varianta ta mai buna facand exercitii care sa te ajute sa evoluezi” Radu Vancu, Poet, eseist și traducător român

Brasov

"Alege-ti drumul in viata gandindu-te mai intai la ce te pricepi cel mai bine, la ce iti place cel mai mult sa faci." Florentina Opris, Antrenor Fitness si Aerobic

"Fii convingator!" Vasile Calofir, actor

"Nu face copromisuri!Fi autentic." Anca Georgiana Dragan , autor

"Trebuie sa faci ce iti place, sa faci ce te inspira si te implineste sufleteste" Manuela Golescu, actrita

"Esti ceea ce alegi tu sa fi!" Mihaela Tatu, om de televiziune

"Fi curajos! Te ajuta sa iti depasesti toate limitele si sa reusesti!" Codruta Grosu, Business Woman

"Doar noi insine ne putem oferi siguranta." Silvian Duica, actor

"Singura cheie spre succes este munca. Daca esti la munca, si te uiti la ceas si te intrebi cat mai ai pana se termina programul, schimba-ti jobul. / Daca esti la scoala si esti nerabdator sa se termine ora, spune-i profesorului tau sa-si dea demisia. Nu diploma conteaza ci ce stiti sa faceti practic. - Distrati-va , cititi, instruiti-va si faceti practica! Dragos Anastasiu, antreprenor

"Fiecare dintre noi datoram ceea ce suntem comunitatii in care am crescut." Razvan Patrascu, CEO-ul Firestarter

„Avem o singura viata si este de datoria noastra sa alegem sa profesam in domeniul care ne face fericiti” Ioana Lupascu, pianista

"Ganditi pozitiv! Daca vi se intampla ceva rau in viata, inseamna doar ca vi se pregateste ceva mai bun." Laurian Mantea, cantaret

"Succesul inseamna sa fi in acord cu tine insuti, sa poti face ceea ce iti place." Sorin Peligrad, Presedinte JCI

Ploiesti

„Indiferent de meserie, conservati-va instinctul copilresc si nu va lasati prada numai banilor. Putem ajunge foarte sus daca identificam adevaratele valori si nu ne lasam infestati de sticla." Cezar Ouatu, cantaret

„Prima regula catre succes: Orice vi se spune, aveti incredere in voi si mergeti mai departe. Urmariti-va idealul! Ema Geamanu, pianista, Ploiesti"Daca aveti o aptitudine intr-un anumit domeniu si daca va doriti sa obtineti ceva, nu renuntati! Aveti incredere in voi si multa vointa." Rodica Elena Tudor, cantareata

"Sunteti un produs in aceasta viata si conteaza foarte mult cum aratati si ce spuneti." Alexandru Dedu , handbalist roman

"Haina este importanta, spune multe despre o persoana. Haina este o completare a personalitatii, dar nu haina il face pe om." Carmen Negoita , creator de moda

"Practica este importanta – Toate informatiile pe care le asimilezi prin practica, indiferent de tipul activitatii pe care o desfasori sunt informatii care raman, si care poti fi accesate oricand ai nevoie de ele." Mirela Bucovicean, Business Woman

"Daca vrei sa faci ceva cu viata ta, intreaba-te mai intai care este lucrul care te face deosebit." Dan Alexe, Presedintele Sucursalei Prahova a Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania