In 2011 BookLand a adus schimbarea in lumea cartii. A coborat-o din turnul de fildes si a adus-o in mijlocul oamenilor si in spatiul lor de socializare si recreere prin organizarea celei mai de amploare Caravane nationale de carte, activă ˜700 zile, care a poposit in centrele comerciale, pietele si parcurile in resedintele din 40 judete.

De 4 ani intalnim prin intermediul Conferintelor practice pentru tineri BookLand Evolution 1 milion liceeni si studenti din 23 orase, incurajand dezvoltarea lor personala, ajutati de cei peste 500 speakeri care ni se alatura anual.

Conferintele au loc de Luni pana Vineri, in intervalul orar 14:00-16:00. In fiecare zi sunt prezenti 3-4 speakeri diferiti (peste 500 VIP pe durata celor 115 zile de conferinta). Estimam prezenta a peste 30,000 liceeni + studenti in 2018

Ca extensie pragmatica a conferinţelor, inPractica.ro este o platforma GRATUITA in care tinerii pot gasi oportunitati de practica, internship-uri, traineeship-uri, part-time jobs si voluntariat pentru a-si perfectiona abilitatile, a dobandi cunostinte practice si a-si defini obiectivele carieristice.

Traseul Conferintelor practice pentru tineri 2018

Primele editii ale Conferintelor practice pentru tineri BookLand Evolution

Editia 2017

BookLand Evolution, ediția a 4a, a vizitat 23 orase, invitand toti liceeni & studentii sa participe. De-a lungul unui an, tinerii au intalnit peste 500 invitati renumiti (actori, scriitori, artisti, sportivi, oameni de afaceri etc.).

Editia 2016

BookLand Evolution, ediția a 3a, a vizitat 23 orase, invitand toti liceeni & studentii sa participe. De-a lungul unui an, tinerii au intalnit peste 500 invitati renumiti (actori, scriitori, artisti, sportivi, oameni de afaceri etc.).

Editia 2015

In 2015 am extins Conferintele si catre studenti aducand mai aproape de ei 500 speakeri in cele 120 zile de Conferinte.

Editia 2014

In cele 23 orase am avut alaturi de noi aproape 400 speakeri si 20,000 liceeni.

Cele 3 editii de Targ de carte 2011-2013

Ancorat in realitatea cotidiana, in care lectura se imbina cu diversitatea si modernismul, BookLand a iesit din stereotipul unui targ de carte clasic oferind publicului un adevarat mix cultural: improvizatii, dinamism, concerte, dialoguri, dezbateri, muzica, dans, film.

Inovator si doborator de prejudecati, caravana a reusit coborarea cartii din turnul de fildes pentru a fi adusa in mijlocul oamenilor, acolo unde le place tot mai mult sa isi petreaca timpul, invitand cititorii la intalniri intr-un spatiu familiar si la indemana. Conceptul Caravanei BookLand a fost unul innovator ce oferea editurilor participante servicii integrate, merchandising, vanzare de carte si promovare. Acestea includeau si logistica traseului, angajamente in mall-uri si/sau spatiile agreate, transport si asamblare mobilier, transport si merchandising carte, o echipa cool de vanzari si promovare media.

Targul de carte BookLand editia a III a - 2013

Targul de carte BookLand - cea mai de amploare Caravana a Cartii - a ajuns la editia a 3a. Anul trecut BookLand a reiterat initiativa culturala dedicata Cartii printr-un format ancorat in contemporan, care atragea prin modernitate, mobilitate si participare activa a cititorilor.

BookLand mergea acolo unde oamenii sunt deja. Nu-i cheama, ci ii urma!
In periplul nostru prin cele 19 orase am promovat timp de 10 luni o selectie optima de titluri de carte, muzica si film, din portofoliul celor peste 100 edituri reprezentate.

Turneul cartilor a pornit cu entuziasm pe 5 Martie din Oradea si s-a incheiat in atmosfera sarbatorilor de iarna, pe 24 Decembrie, la Bucuresti. Traseul Caravanei Bookland aici.

Targul de carte BookLand editia a II a - 2012

Daca in 2011 a vizitat 10 mari centre culturale ale tarii, Caravana BookLand a reusit in 2012 sa lase zeci de mii de carti pe mana romanilor din 39 orase. Caravana a fost activa intre 6 Martie si 23 Dec 2012 (42 de saptamani), promovand 10,000 titluri de la peste 100 edituri.

Targul de carte Bookland editia a I a - 2011

Dupa primul eveniment BookLand, care a avut loc inainte de Paste in cel mai mare mall din Bucuresti, AFI Palace Cotroceni, organizatorul evenimentului, More than Pub, a decis sa dezvolte conceptul, extinzandu-l si in tara. Astfel caravana a cartilor a trecut prin 9 orase din Romania. Mai exact, in perioada 15 August - 16 Octombrie 2011 BookLand a pornit la drum, trasand un drum al cartilor prin Dobrogea, Moldova, Ardeal si Muntenia. Dupa lunga calatorie, Caravana BookLand s-a intors in Bucuresti in perioada 1 noiembrie - 23 decembrie. Ca noutate, acesta a fost organizata sub forma unui turneu in 6 Mall-uri din oras si a promovat cartea alaturi de alte proiecte culturale timp de 8 saptamani.

Editia pilot

Prima editie a targului de carte urban BookLand, care a avut loc in perioada 15-17 aprilie, la AFI Palace Cotroceni, a reunit 40 de expozanti si 100.000 de cumparatori. Targul s-a finalizat cu vanzari bune si foarte bune, in valoare totala de aproape 90.000 de euro. Printre elementele apreciate de editori in cadrul BookLand s-au numarat intalnirea cu un public nou si interesat de carte, spatiul neconventional si generos, amplasarea si designul mobilierului. Vizitatorii targului de carte urban BookLand au plecat la finalul periplului printre edituri cu titlurile preferate, dar si cu amintiri placute, oferite de multitudinea de evenimente care au avut loc pe durata celor trei zile.

Te asteptam la conferintele Bookland!