Tinerii ploiesteni la intalnirea cu realele povesti de succes

Tinerii ploiesteni la intalnirea cu realele povesti de succes

Pe durata celor 5 zile de Conferinte BookLand Evolution, tinerii din Ploiesti au primit recomandari in ceea ce priveste dezvoltarea personala si profesionala de la profesionisti in jurnalism, relatii publice, literatura, educatie, actorie, fotografie, business. Sute de liceeni si studenti s-au bucurat de interactiunea directa cu speakerii si au profitat de oportunitate pentru a afla cum au reusit in cariera.
De luni pana vineri (13-17 martie 2017) au urcat pe scena Salii Marea Unire, din cadrul Palatului Culturii din Ploiesti, cate 4 profesionisti, care i-au incurajat si motivat prin exemplu personal sa faca alegerile potrivite in viata, construindu-si cariera pe educatie si cultura generala.

Liviu Draghici – propietar Anticaffe New Experience, John Cristea – prezentator TV, Titus Constantin – artist, Camelia Sandu – consilier OTIMMC Ploiesti , Robert Burcea – autor. trainer, antreprenor, Dacian Florin Dedu – affiliate marketing, Vlad Petre – antreprenor, speaker, Sorin Petculescu – fotograf, Vicepresedinte Foto Club Ploiesti , Gratiela Avram – profesor, traducator, Vicepresedinte MasterPeace Romania , Mihaela Tatu – speaker, trainer, om de televiziune, Cezar Ouatu – contratenor, pianist, producator muzical, Mihail Karaghiaur – profesor limba franceza, Corina Ungureanu – antrenoare, gimnasta, Daria Mateescu – ambassador for the Youth Structured Dialogue – Romanian Youth Forum, Iulian Serban – consultant, alergator au fost prezenti la conferintele BookLand Evolution din Ploiesti si le-au destainuit liceenilor si studentilor care ar fi cei mai importanti pasi de urmat pe plan profesional.

Mihail Karaghiaur – profesor de limba franceza “Nu exista o meserie mai nobila decat aceea de profesor. Intr-un sistem imperfect, plin de provocari si stres, am ales sa ma implic. Sa fii profesor inseamna sa descoperi si sa te descoperi permanent, sa modelezi, asemenea olarului, sa iti ajuti elevii sa se cunoasca si sa se valorizeze, sa-i privesti cand reusesc, sa-i sprijini cand cad, sa-i ajuti sa-si deschida  aripile si sa zboare-n viata. Nu multi oameni se pot lauda ca pasiunea si munca sunt in acelasi loc. In cazul meu, la scoala, intre elevii mei. Cat despre importanta cititului, as concluziona printr-un citat preferat: mintea omului e ca o parasuta , functioneaza numai daca este deschisa"
Gratiela Avram – profesor, traducator, Vicepresedinte MasterPeace Romania “ Viata m-a invatat ca nu este de ajuns sa ai o diploma sau sa urmezi o facultate, un master sau un doctorat, ci este foarte important sa fii un om bun. Toate diplomele obtinute nu isi ating scopul, daca tu nu poti impartasi cu ceilalti din cunoasterea ta si nu poti sadi in sufletele oamenilor nimic. Omenirea nu are nevoie de oameni de succes, ci are nevoie de oameni buni,oameni carora sa le pese de celalalt, sa empatizeze, sa fie, intr-un cuvant, VII. Citind am invatat ca succesul depinde doar de tine, de cat de mult iti poti deschide inima. O carte este o fereastra deschisa spre inima ta. Deschide-o, lasa aerul sa intre si ...RESPIRA- ESTI VIU –TRAIESTI”
In premiera la aceasta editie au fost invitate companii care pun la dispozitia tinerilor oportunitati de angajare, de voluntariat si internship. Astfel, in ziua de marti, 14 martie 2017, compania Federal Mogul Motorparts a sustinut o prezentare tinerilor participanti la conferinta.

Conferintele BookLand Evolution nu se opresc aici, ci isi continua drumul in tara, poposind in Brasov, in intervalul 20-24 martie, la Biblioteca Judeteana George Baritiu. Urmeaza, apoi, orase precum Sibiu, Alba Iulia, Targu-Mures, Cluj Napoca, Baia Mare si multe altele, BookLand vizitand anual 23 orase. Bineinteles, si la aceasta a 4a editie intrarea este LIBERA!