Tinerii brasoveni la intalnirea cu realele povesti de succes

Tinerii brasoveni la intalnirea cu realele povesti de succes

Pe durata celor 5 zile de Conferinte BookLand Evolution, tinerii din Brasov au primit recomandari in ceea ce priveste dezvoltarea personala si profesionala de la profesionisti in jurnalism, relatii publice, literatura, educatie, actorie, fotografie, business. Sute de liceeni si studenti s-au bucurat de interactiunea directa cu speakerii si au profitat de oportunitate pentru a afla cum au reusit in cariera.
De luni pana vineri (20-24 martie 2017) au urcat pe scena salii din cadrul Bibliotecii Judetene „George Baritiu”, cate 4 profesionisti, care i-au incurajat si motivat prin exemplu personal sa faca alegerile potrivite in viata, construindu-si cariera pe educatie si cultura generala.
Mircea Brenciu - romancier, eseist, jurnalist, Adrian Munteanu – scriitor, regizor, actor de teatru, scenarist, Radu Turcescu – Business Image Advisor, Communication Strategist,  Dana Lupsa – Lector Universitar Doctor, specialist in PR, Sorin Peligrad – antreprenor alchimist, Monica Buliga – Ceragem Brasov, Mihaela Tatu – speaker, trainer, om de televiziune, Anca Dionisie – presedinte Global Human Recovery, Petronela Rotar – jurnalista, scriitoare, blogger, Dorian Lungu - antreprenor,  Eugen Tarnovan – mediator, owner si fondator grup Iubim Brasovul, Costin Butnar – preot, organizator evenimente, muzician,  Titus Constantin - artist, Sorin Silvestru – antreprenor, Senior 3D Grafician, Anca Timis - caligraf, artist, Catalin Ionascu – specialist content marketing , Madalina Stoica – somelier, Manager Departament Tourism Art& Wine, Onelia Pescar – jurnalist, director Mix TV/Radio Brasov, au fost prezenti la conferintele BookLand Evolution din Brasov si le-au destainuit liceenilor si studentilor care ar fi cei mai importanti pasi de urmat pe plan profesional.
Costin Butnar, preot, organizator evenimente, muzician – “Am venit in fata tinerilor cu gandul ca totul e posibil in viata cu putina vointa, dar reusita tine si de modelele dupa care te ghidezi in viata. Sper ca experienta mea sa fie de folos”.
Anca Timis, caligraf, artist - „Am ales, la inceputul drumului meu profesional, sa studiez dreptul, stiind catre ce tintesc: organizatii non-guvernamentale, Caritate. Asa s-a si intamplat timp de 15 ani: poate nu am fost platita, dar cu siguranta am fost castigata. Ultimii 9 ani i-am trait in Organizatia Salvati Copiii, la Brasov, cu prietenii pe viata, cu trairi profesionale care au alunecat de cele mai multe ori in trairi personale. Asa e cand iubesti, orice. Apoi, am mai urcat o treapta, sper eu... am inteles ca ceea ce daruiesti isi pierde din valoare atunci cand este public, ca gesturile esential bune se petrec in tacere, in anonimat. Sintetizandu-mi caile catre una si singura, privindu-ma in urma cu ingaduinta si inainte cu speranta, extragand din viata mea esentialul, dau in dar ceva ce cu iubire mi-a fost daruit, ceva ce este tatuaj pe fiinta mea: "AMA ET QUOD VIS FAC", (IUBESTE SI FA CE VREI) Sf. Augustin.”.
Madalina Stoica, somelier, Manager Departament Tourism Art & Wine' -  “Pasiune. Inclinatie vie, insotita de placere pentru obiectul studiat. Nu, nu eu am inventat definitia pasiunii, dar pot spune ca se potriveste “manusa” in acest context. In cazul meu, o pasionata de vin, in varsta de 21 de ani, nu de mult initiata in tainele acestei licori bahice, prin intermediul primului meu loc de munca, in calitate de simplu ospatar, am devenit entuziasmata de domeniul ospitalitatii si novice in aspectele esentiale ale obtinerii, degustarii, dar si vanzarii a vinului. Ma bucur ca am putut sa descoperim impreuna o parte din cunostintele despre vin si virtutile acestuia”.
Conferintele BookLand Evolution nu se opresc aici, ci isi continua drumul in tara, poposind in Sibiu, in intervalul 27-31 martie, la Biblioteca Universitatii „Lucian Blaga”, Sala Aula Magna. Urmeaza, apoi, orase precum, Alba Iulia, Targu-Mures, Cluj Napoca, Baia Mare si multe altele, BookLand vizitand anual 23 orase. Bineinteles, si la aceasta a 4a editie intrarea este LIBERA!
Mai multe detalii despre Conferintele BookLand puteti gasi pe site, pe pagina Facebook sau YouTube.