BookLand Evolution susține dezvoltarea profesională

BookLand Evolution susține dezvoltarea profesională

Câteva dintre cele mai marcante personalitati ale României lanseaza liceenilor bucuresteni o propunere de nerefuzat: o întâlnire timp de trei ore în cadrul careia iti pot descoperi vocatia si gasi solutii pentru viitorul profesional, cu prilejul Conferintelor practice BookLand Evolution. Evenimentul debuteaza pe 10 martie 2014, la Biblioteca Nationala din Bucuretti, tinerii fiind invitati sa participe GRATUIT de luni pâna vineri (10-14 martie), în intervalul orar 18:00-21:00, la conferintele ale caror speakeri vor fi: Cristian China Birta (alias Chinezu), Simona Catrina, Mihaela Tatu (Luni), Andreea Raicu, Vasile Calofir, Cristina Cioran (Marti), Dana Savuica, Marius Ghenea, Roxana Ciuhulescu (Miercuri), Andreea Marin, Rucsandra Hurezeanu, Ovidiu Tender (Joi), Cristi Martin, Berti Barbera, Andi Vasluianu (Vineri). Ziua de sâmbata va fi dedicata unei actiuni de voluntariat, în cadrul careia liceenii vor „înstala” carti gratuite în spatiile protejate din zona Piata Unirii.

“Ca actor si artist plastic, îmi doresc ca mesajele pe care le transmit prin ceea ce fac sa ajunga si sa fie bine primite de un public cât mai larg, care sa includa tinerii – elevi, studenti, tineri profesionisti, pentru ca ei aduc pentru noi, cei mai mari de vârsta, noi provocari si ne pun în fata alte perceptii, alte valori, alte standarde. Dinamismul si energia lor sunt si pentru mine catalizatori, ma incita sa le înteleg preocuparile si interesele si ma ajuta sa-mi dezvolt permanent alte si alte abordari, alte idei, prin care îmi provoc mie însumi capacitatile, limitele. De fapt, se întâmpla exact ceea ce are nevoie – cred – orice artist, în orice domeniu, ca sa nu se rutineze, ca sa evolueze. Ceea ce îmi doresc, însa, foarte tare, având în vedere oferta enorma din piata, este sa reusim sa le transmitem celor mai tineri ca noi informatia reala despre valoare si evolutie, parametrii corecti pe baza carora ei sa poata discerne între actele artistice adevarate si show-ul ieftin, ca sa nu aleaga ceea ce aduce eventual rating sau vizibilitate, dar atât, fiind gol de continut”, a declarat Cristi Martin.

„Talentul, dupa parerea mea, este capacitatea de a verbaliza ceea ce gândesti si ceea ce simti. Când reusesti sa exprimi în cuvinte aceste doua lucruri drumul catre tine însuti devine drept, iar creativitatea rasare spontan”, spune Andi Vasluianu.

“Dialogul direct reprezinta o cale ideala de a le transmite tinerilor mesajul vital al cartilor, si de aceea mi se pare excelenta aceasta initiativa. Într-o lume în care din ce în ce mai putini copii au timp, chef sau placere de a citi, cred ca este nevoie sa-i reorientam spre sursele credibile, autentice de valoare. Modelele sociale trebuie sa rezulte din lecturi si nu din privitul televizorului”, sustine Ovidiu Tender.

 “Cred ca educatia are o valoare perena, indiferent de generatia sau de curicula. Mai tineri sau mai putin tineri, pentru tosi educatia poate face diferenta. Chiar daca multi dintre cei mai tineri, care sunt acum liceeni sau studenti, considera sistemul de educatie românesc învechit si cu o prea mica utilitate pentru viata, sau poate tocmai din aceasta cauza, putem si trebuie sa le oferim acestor tineri optiuni si alternative educationale. O carte bine scrisa si atent citita, un material postat pe Internet, un curs de antreprenoriat sau despre dezvoltarea personala, toate aceste lucruri pot ajuta mult o persoana tânara care are, aparent, atât de multe oportunitati, însa nu stie prea bine cum sa le fructifice si încotro sa se îndrepte în viata”, afirma Marius Ghenea.

360 profesionisti consacrati raspund pozitiv initiativei BookLand Evolution de a sustine dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor, prin solutii practice si experiente reale de viata. Astfel, pe durata celor 120 zile de Conferinte (10 martie - 15 iunie & 22 septembrie - 14 decembrie), peste 500.000 de tineri vor putea sa îsi largeasca orizontul multumita experientelor si ideilor împartasite de profesionisti consacrati, din domenii precum business, mass-media, cultura, entertainment, stiinte, sport sau non-profit. Conferintele practice BookLand Evolution se vor desfasura în alte 22 orase din tara, urmatorul oras din itinerariu fiind Ploiesti.                                                                                                                                                                              

Si pentru ca scopul Conferintelor practice BookLand Evolution este de a-i sprijini pe tineri în trasarea unuia dintre cele mai importante aspecte ale vietii lor – cariera - lansarea acestui proiect curajos prilejuieste înca o inaugurare, aceea a platformei online www.inPractica.ro, prin care tinerii au acces la programe de practica, internship, traineeship si part-time jobs în companii sau organizatii din România.