Conferințele BookLand revin în: București - 19 Septembrie 2019 începand cu ora 10:00 la - Universitatea Populară "Ioan I. Dalles"

BooklandTabara Moieciu de sus

MOIECIU DE SUS, Centrul de Tineret RESPIRO

cu autocarul din Bucuresti

30 Iun – 7 Iulie (grupa mixta 6-14 ani & 15-18 ani)

In jud. Brasov, situat la doar 10 km de Castelul Bran, Moeciu de Sus (supranumit “Austria romanilor”) are farmecul specific satelor de munte, fiind inconjurat de muntii Bucegi si Piatra Craiului. Localnicii nu si-au schimbat indeletnicirile: pe langa turism, lucreaza pamantul, cresc oi si fac branza. Centrul Respiro este amplasat la altitudinea de 1100 m, fiind una dintre cele mai ozonate regiuni intramontane din tara noastra, cu paduri de brad si fag – factori naturali care dezvolta un bioclimat tonic, stimulator, aer curat fara praf sau alergeni si o atmosfera cu un bogat continut de ioni negativi. Alimentatia pe care o propune Centrul Respiro copiilor se bazeaza exclusiv pe hrana vegetariana, proaspata si delicioasa, care ii va incarca energetic, ii va echilibra si revitaliza/remineraliza. Pana si cei mai mofturosi copii vor fi cuceriti de meniul bogat!

Activitati:

Pe langa dotarile Centrului – traseu pe corzi prin copaci, teren de sport multi-functional (fotbal, fotbal-tenis, tenis de camp, baschet) – vom face zilnic drumetii montane, itinerariul taberei incluzand:

  • Valea Bangaleasa – Valea Seciului – Poiana Gutanului (1460m altitudine, durata 3h)
  • Valea Bangaleasa – Saua Strunga (1904m, altitudine, durata 5h)
  • Valea Bangaleasa – Valea Pravalele – sub Strungile Mari – Saua Strunga – Cabana Padina (1525m altitudine, durata 7h)

Bineinteles, cu autocarul vom explora si mai mult imprejurimile: Parcul Natural Bucegi, Schitul Bran, Castelul Bran, Manastirea Pestera, Cetatea Rasnov, Pestera & Cheile Dambovicioarei, Cheile Gradistei & cascada La Chisatoare, Pestera Liliecilor.

BooklandTabara - Valcea

VALEA LOTRULUI

21-28 Iul (grupa mica 6-14 ani)

4-11 Aug (grupa mare 15-18 ani)

Pensiunea este situată în judeţul Vâlcea, la 10 km de Brezoi, înspre Voineasa, pe malul stâng al Lotrului, la poalele munţilor cu acelaşi nume, într-un cadru natural de excepţie. Pensiunea Valahia este un adevărat colţ de rai cu 20,000 mp vegetaţie diversă, străbătută de parâul Vizuinilor, cascade, lacuri cu peşti, poduri suspendate, căsuțe de poveste în ‘scorburi’ de copac, numeroase specii de păsări – de la păuni la raţe mandarin – linişte şi aer de munte. Izvorând din Lacul Gâlcescu (Masivul Parâng), Lotrul separă Munții Lotriței de Munții Lotrului.

Activitati:

Drumeţie la Peştera Cascadelor şi Cascada Vizuinilor, echitaţie, pescuit sportiv şi piscină. Învăţăm tehnici de supravieţuire în natură, vizităm cascada Lotrişor, seară de film, oră zilnică de lectură și scriere creativă, seminar antreprenorial, plan de afaceri ad-hoc, workshopuri de: teatru, regie, fotografie, dans, pictură & muzică. Excursie la Hidrocentrala Ciunget (a 2a ca mărime din România după Porţile de Fier) şi păstrăvăria Brădişor. Discotecă şi petreceri tematice, teatru interactiv cu scurte lecţii de actorie de la un actor consacrat, foc de tabără.

BooklandTabara - Portugalia

PORTUGALIA, LISABONA

cu avionul (aterizare în Humberto Delgado)

12 – 19 Aug (grupa mixta 6-14 ani & 15-18 ani)

Portugalia este ca mai veche tara din Europa si cel mai vestic taram, unde descoperi vestigii de peste 6000 mii ani, de la dolmenele neolitice la catedralele si palatele in stil manuelin, pana la cel mai nou cartier Parco de Nacoes din Lisabona strajuit de Podul Vasco da Gama. E tara mediteraneana de la Oceanul Atlantic care ofera istoria vie a unui intreg continent, pastrata de un popor primitor si sentimental, ale carui doruri saudade le poti simti si asculta prin minunata muzica Fado. Lisabona, capitala Portugaliei, gazduieste numeroase edificii colorate, monumente impresionante si nesfarsite stradute cochete. Experimenteaza atmosfera boema, intretinuta de acordurile muzicii fado, si fa propriile descoperiri artistice, geografice si gastronomice intr-un insorit peisaj portughez!

Din multitudinea de atractii turistice din Lisabona am ales cateva pe care vi le prezentam in randurile de mai jos. Pe langa simboluri ale orasului cum ar fi Trunul Belem sau Podul Vasco da Gama (cel mai lung din Europa, 17km) exista si alte locuri interesante pe care le putem descoperi in capitala Portugaliei.

Activitati:

E adevarat ca o saptamana nu ne ajunge sa exploram nici macar esenta acestui oras, insa vom vizita muzeele si cele mai ‘hot’ puncte turistice ale orasului (Castelul Sao George, Piata Comertului, Cais do Sodre, Monumentul Descoperirilor, Turnul Belem, Manastirea Jeronimos), plimbandu-ne cu tramvaiul galben prin cartierele vechi (Alfama, Bairro Alto, Baixa-Chiado si Belem) dar si prin Palate si Parcuri maure (Monserrate, Pena, Eduardo VII), vom face baie in Oceanul Atlantic, dar vom trage o fuga si pana in orasele Sintra si Cabo da Roca. Toate acestea incununate de nenumarate discutii filozofice si dezbateri adolescentine!

BooklandTabara - Irlanda

IRLANDA, Galway & Imprejurimi

26 Aug. – 2 Sept. 2019 (grupa mixtă, 11 – 18 ani)

Irlanda – sau ‘insula de smarald’ – este cunoscută pentru scriitorii săi, printre care se numără Bram Stoker, Jonathan Swift, Oscar Wilde, Samuel Beckett, George Bernard Shaw, W.B. Yeats și James Joyce. “Cel mai irlandez dintre toate orașele irlandeze”, Galway, al treilea oraş din țară (70,000 locuitori) este un nod magic care leagă 3 minunăţii geografice: Parcul Naţional Connemara, Parcul Naţional Burren şi Insulele Aran. Iubirea galică străveche pentru limbă și muzică înflorește în cel mai tineresc oraş al Irlandei, fiind un centru universitar de elită în Europa. Irlanda este o țară primitoare, cu oameni veseli și binevoitori, interesați de ce li se întâmplă celorlalți. Atât bătrânii, cât și tinerii îți zâmbesc atunci când le ceri informații și te ajută cu mare plăcere. Vorbesc mult și au abilitatea de a face dintr-un lucru mărunt o poveste impresionantă. Probabil această calitate i-a făcut să aibă un trecut presărat cu istorisiri amuzante.

Activitati:

După aterizarea în aeroportul din Dublin, drumul cu autocarul (270 km în 2h) și sosirea în orașul Galway, vom vizita în cele 8 zile: Muzeul orășenesc, Castelul Lynch, Universitatea Națională, Catedrala Gotică, Salthill, Insulele Aran, Parcul Național Connemara (Roundstone, Mănăstirea Kylemore, etc), Cliffs of Moher și Parcul Național Burren (Dunguaire Castle, mănăstirea Kinvara Corcomroe, Poulnabrone Dolmen, Ballyalban Fairy Fort, Kilfenora, High Crosses, Doolin, Lisdoonvarna, Black Head, Fanore, Ballyvaughan). Tinerii vor participa la festivalul de dans irlandez și vor asculta cânta cântece tradiționale, bucurându-se în fiecare seară de plimbări relaxante prin Cartierul Latin (cel mai în vogă loc din Galway).

Close Menu