Conferințele BookLand revin în: București - 19 Septembrie 2019 începand cu ora 10:00 la - Universitatea Populară "Ioan I. Dalles"

Orarul Evenimentelor BookLand din 16 05 2019 - Baia Mare - Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu"

Program Baia Mare

PARTENERI LOCALI

Speakerii Conferintelor BookLand din Baia Mare - 16 05 2019

poze_speakeri_1. Lorand Ilyeș

Mesajul este să ai încredere în tine, în forțele proprii!
Tu știi cel mai bine ce e potrivit pentru tine în viață.
E important să fii autentic, iar asta poți doar dacă te cunoști suficient de bine, ca urmare, petrece timp cu tine, cu pasiunea ta, descoperă lumea, încearcă să-ti găsești un rost în ea!

Lorand Ilyeș

-

Presedintele scolii de dans Prodance 2000, antrenor de dans

poze_speakeri_4. Florica Bud

 Pentru mine literatura a fost un drog, încă de la prima carte citită în copilărie; din vremea când acest cuvânt, acum odios, se folosea doar la figurat. Am crescut la ţară într-o familie unde, mici sau mari, toţi aveam ceva de făcut. Nu era vreme de citit, decât duminica şi în Sărbători. Ca să citesc trebuia să îmi fac norma la cusături sau pe câmp. Nu am citit niciodată cât aş fi dorit. Faptul că am muncit în copilărie m-a făcut să îmi doresc mai mult şi să învăţ pentru asta.
Literatura îşi păstrează atuurile până în ziua de astăzi când, din păcate, drogurile la propriu întunecă minţile oamenilor, distrugându-le viaţa. Biblioteca este locul unde ne putem ascunde, fără repercursiuni şi urmări grave, de realitatea uneori agresivă, alteori sumbră şi greu de suportat. Cartea a fost, este şi va rămâne, prietena omului; cu atât mai mult în epoca “Internetului” când, ea, poate fi accesată electronic.
Dar a venit timpul să părăsesc lumea mirifică a lecturilor, ca să îmi clădesc propria existenţă. Nu a fost un lucru uşor, mai ales, că semenii nu se purtau ca personajele cărţilor sau, ca eroii filmelor vizionate. Ba mai mult, nimic din jurul meu nu a era aşa cum mi-aş fi dorit. M-am îndreptat spre alte cărţi, unele mi-au plăcut altele nu, dar a trebuit să le fac faţă şi să le parcurg. Acestea au fost manualele şcolare. Şcoala este şi ea un loc de refugiu… poate nu atât de plăcut, ca alte locuri, care ne fac vesele cu ochiul. Dar este o etapă importantă din viaţa nostră. La şcoală ne facem prieteni, întâlnim oameni pe care dorim să îi imităm. Şi mai ales suntem ajutaţi să ne găsim şi să ne urmăm talentul, îndemânarea, vocaţia şi de ce nu, vreun hobby.
Vine o vreme când trebuie să evadăm din realitatea virtuală ca să devenim eroii propriei noastre vieţi. Şi pentru asta este nevoie de multă silinţă, muncă şi perseverenţă.

Florica Bud

-

Scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România

poze_speakeri_5. Loredana Rozalia Mihaly

Am invatat in experienta mea de viata de pana acum, ca singurul responsabil de lucrurile bune din viata mea sunt eu. Dumnezeu ne ajuta, daca ne ajutam si noi insine! Totul a inceput cu …cititul. Da, am inceput sa citesc intr-un moment de cotitura al vietii mele, copil fiind, moment despre care o sa va spun mai multe la intalnirea noastra. A fost momentul in care mi-am construit fara sa stiu, o viziune, o cale care a dus spre realizarea visurilor mele. Mai apoi, la vremea potrivita, am impartasit ceea ce am dobandit, cu mai multe generatii de tineri. Acei tineri sunt parte din viziunea mea, chiar si din viata mea. Este incredibil pe ce culmi te poate purta cititul, lectura. Este important sa citesti, astfel devii un om nou, un om care face diferenta, un om mai puternic, un om care poate genera schimbare in jurul lui. BookLand Evolution ne ofera ocazia de a impartasi cele mai frumoase experiente care au la baza ...cartea!

Loredana Rozalia Mihaly

-

Inspector – Expert pentru romi Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Baia Mare

poze_speakeri_2. Natalia Daniela CHis

Oamenii au nevoie sa iubeasca, sa impartaseasca iubirea si pasiunile lor. Exista o fiinta umana fata de care vom ramane intotdeauna datori si tineri. Datori de-a iubi, de-a construi prezentul, in mod constient, de-a fi responsabil pentru fericirea personala iar uneori si a celorlalti. Cand iubesti cauti sa te oglindesti sau sa te regasesti, sa iti descoperi pasiunea, ceea ce iti incanta inima.
E nevoie sa foloseste timpul de partea ta, scurteaza conversatiile inutile, cauta oameni care impartasesc aceleasi pasiuni, precum cititul, petrece timp cu ei. E normal sa nu stii unele lucruri, e tris sa nu vrei mai mult de la tine. Ofera-ti dreptul de a mai gresi, dar si de a fi creativ. Nu uita ca cea mai sigura cale spre inima unui om este de a vorbi cu el despre ceea ce apreciaza cel mai mult.
Cultiva relatia de prietenie cu cartile pentru ca e nevoie sa te citesti pe tine din cand in cand. Asa ca : Fa-ti timp sa citesti, este fantana cunoasterii;
Fat-ti timp sa fii prietenos – este drumul spre fericire
Fa-ti timp sa razi – este muzica sufletului
Fa-ti timp sa muncesti –este cheia succesului. Cultiva-ti pasiunea.

Natalia Daniela Chis

-

Psiholog

poze_speakeri_4. Ștefan Dărăbuș

Cartea de inspiratie: iGen. Why Today’s Super-Connected Kids Are Growing Up Less Rebellious, More Tolerant, Less Happy – and Completely Unprepared for Adulthood* and What That Means for the Rest of Us de Jean M. Twenge “Athena spune că și-a petrecut cea mai mare parte din vară singură, în camera ei, pe telefon. <Mai degrabă stau pe telefon, în camera mea și mă uit pe Netflix, decât să-mi petrec timpul cu familia. Asta am făcut aproape toată vara. Am stat pe telefon mai mult decât am stat cu oameni.> Așa e generația ei, spune ea. <Nu am știut cum e viața fără iPad sau fără iPhone. Cred că ne plac telefoanele mai mult decât ne plac oamenii.>

iGen e aici.
Născuți în 1995 sau după acest an, au crescut cu mobilele în mână, au avut pagină de Instagram înainte să înceapă liceul și nu își amintesc de vremea dinainte de Internet.”

Ștefan Dărăbuș

-

Ph.D Regional Director, Central & Southern Europe "Hope and Homes for Children"

poze_speakeri_6. Marinela Caluseru

„Declar pe propria răspundere că viitorul nu-mi pare prea bun și în calitate de speaker demotivațional îmi arog rolul de a sublinia problemele pe care le vei întâmpina într-o țară care ține cu dinții de trecut și va intra știrbă în viitor. O să fie distractiv!”

Marinela Caluseru

-

Ing.; profesor; întreprinzător; consilier; jurnalist; blogger; broker de asigurări; Artist plastic.Președintele Uniunii Artiștilor Plastici-Sucursala Baia Mare

poze_speakeri_7. Amelia Banica

Omul Sfințește locul si locul Sfințește omul !!

Amelia Banica

-

Psihoterapeut

Close Menu