in ,

Când suntem mici luăm cele mai mari decizii

Joi, 10 Octombrie 2019, Conferinţele BookLand Evolution (ediţia a 6a, val toamnă-iarnă) revin la Craiova, la Liceul de Arte „Marin Sorescu”, între orele 10:00-14:00. Șapte speakeri dialoghează cu tinerii doritori să se lase inspirați de poveștile acestora.

Sute de liceeni și studenți sunt așteptați joi, 10 Oct’19, în Craiova, la Liceul de Arte „Marin Sorescu” (Str. Marin Sorescu nr. 4), în intervalul orar 10:00-14:00, pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică.

Speakerii Conferințelor BookLand Evolution, care le oferă această oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere, sunt: Patricia Ionescu – Actriţă, Mihaela Steiner – Arhitect&Fondator Birou Arhitectură Metropolitană, Roxana Ştiubei – Social Media Specialist, Mircea Ungureanu – Business consultant, Trainer, Speaker, Antreprenor, Mirela Coman – Blogger, Trainer, Cătălin Zamfir – Manager “Cornul Abundenţei” şi Andreea Niţă – Sociolog, Lector Universitar dr., Trainer-Formator.

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic, la Craiova au fost invitați să încânte audiența elevii talentați ai Liceului de Arte „Marin Sorescu”: Daria Ioana Oprea (clasa a VIIIa – Flaut) îndrumată de profesor Victoria Stan, Daria Joiţa (clasa a IXa – Canto) îndrumată de profesor Adrian Ghidiţean și Cristina Tomescu (clasa a Xa – Pian) îndrumată de profesor Mihai Ungureanu.

În 6 ani Conferințele BookLand Evolution s-au întâlnit cu peste 100,000 tineri din 23 oraşe care au avut șansa de a fi îndrumați prin sfaturile celor peste 2,000 speakeri. Iar în cadrul celor 7 ediții ale Taberelor Coolturale BookLand, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!” peste 1,200 tineri au fost încurajați, printr-un mix echilibrat de activități educaționale și distractive, să fie creativi, să găsească soluții la diverse provocări, să-și dezvolte abilitățile de comunicare și să descopere puterea gândirii pozitive.

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre educație. Se pare că, ușor, ușor, românii realizează importanţa acestui pilon care stă la baza existenței unei societăți civilizate. Că să-l cităm pe Spiru Haret: “Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara.”. Însă milioane de tineri se confruntă cu cele două lumi paralele: online și offline. Așa că nu e de mirare că sunt ușor dezorientați și nu știu încotro să o ia, deoarece la întrebările lor, de multe ori, răspunsurile corecte nu vin nici măcar din partea celor apropiați. O variantă ar fi să stea de vorbă cu persoane care au reușit să-și îndeplinească visul iar aceste întâlniri inspiraţionale sunt facilitate de 6 ani încoace de către Conferinţele BookLand Evolution. Conferințele le prezintă profesioniști consacrați care vin să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică.

Anual conferințele poposesc în 23 oraşe, reunind ~20,000 liceeni şi studenţi cu ~200 speakeri și oferindu-le o oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere. În sesiunea de toamnă-iarnă Conferințele BookLand Evolution revin pe 10 Octombrie’19 la Craiova, la Liceul de Arte „Marin Sorescu” (Str. Marin Sorescu nr. 4), în intervalul orar 10:00-14:00 fiind invitați să vorbească: Patricia Ionescu, Mihaela Steiner, Roxana Știubei, Mircea Ungureanu, Mirela Coman, Cătălin Zamfir și Andreea Niţă.

Patricia Ionescu – Actriţă: “ Vin dintr-un univers naiv, mic și roz, care, între timp a căpătat alte dimensiuni și mult mai multe nuanțe. Îmi place enorm să explorez și pun multă pasiune în tot ce fac. Când suntem mici luăm cele mai mari decizii. Iar eu am decis că vreau să fiu actriță. Cred că esența actoriei stă într-o curiozitate infinită pentru tot ceea ce înseamnă OM. Eu iubesc oamenii și îmi place să mă gândesc cum ar fi să mă pun în locul lor. Sunt convinsă că am încă multe de testat, dar sunt fericită că mă număr printre aceia care își trăiesc visul.”

Mihaela Steiner – Arhitect&Fondator Birou Arhitectură Metropolitană: “Cum știi la ce ești bun? N-ai cum să știi până nu încerci. Toți căutăm confirmări, în general de la profesori. Însă putem fi onești cu noi înșine întrebându-ne dacă lucrul pe care îl facem ne aduce plăcere și dacă credem că putem progresa făcând tot mai bine acel lucru. Aceasta e confirmarea de care avem nevoie pentru a merge mai departe.”

Roxana Ştiubei – Social Media Specialist: “Îmi place să cred că educația salvează. Că este bine să obervi, dar să nu judeci. Că libertatea înseamnă să faci ce vrei, dar să nu rănești pe nimeni.”

Mircea Ungureanu – Business consultant, Trainer, Speaker, Antreprenor: “În viață am făcut o mie de lucruri grozave, chiar și primul meu milion de Euro – dar am făcut și o mie de greșeli, inclusiv aceea de a cheltui milionul. Am închis și deschis firme iar pe agenda mea zilnică am: crize, oameni, contracte, reușite, greșeli, succese, etc. Asta e viața de antreprenor. Și nu există nici măcar un singur antreprenor care să nu fi făcut greșeli. Însă mai am ceva ce trebuie să aibă toți cei care-și propun să realizeze ceva pe cont propriu: rezilienţă și motivație, pasiunea pentru oameni și pentru a face, plăcerea de a rezolva și de a inova acolo unde e nevoie. Iubesc să lucrez cu oameni, să îi văd cum prind viață și se ridică, mai ales dacă am pus și eu umărul. Iar în toți acești ani am învățat că fericirea este atunci când oprești timpul în loc și te bucuri de ceea ce ai!”

Mirela Coman – Blogger, Trainer: “Să creezi conexiuni între oameni și idei. Să te implici în proiecte, să-ți folosești imaginația și să îți pese de ce faci acel lucru. Încrederea, capacitatea de a fi remarcat si poveștile care se răspândesc, contează. Este posibil ca într-o zi perspectiva ta să-și pună amprenta asupra cuiva. Această muncă produce schimbare si visurile se transformă în realitate. Oamenii vor să fie înalți, strălucitori, să stea în soare și să câştige, ca floarea soarelui. Dar ceea ce uităm este că floarea soarelui are rădăcini foarte profunde. Ajungi să fii strălucitor abia după ce ți-ai format rădăcinile.”

Cătălin Zamfir – Manager “Cornul Abundenţei”: “Poate e ușor să deschizi o afacere. Însă e al naibii de greu să o ții în viață. Pentru că, oricât de motivat/ă ai fi, depinzi de foarte multe variabile…iar cea mai importantă este factorul uman. Iar că să fii fericit/ă cu alegerea făcută, e neapărat necesar să îți placă ceea ce faci. Dacă ești pregătit/ă să faci sacrificii, să dai tot ce e mai bun în tine zi de zi, să lucrezi în echipă și să îți asumi rolul de formator, să te reinventezi și să o iei de la capăt ori de câte ori e nevoie, înseamnă că ai ‘stofa’ antreprenorială necesară.”

Andreea Niţă – Sociolog, Lector Universitar dr., Trainer-Formator: “De când mă știu visez permanent cu ochii deschiși. Am învățat în timp să-mi ascult visele și de când fac asta călătoresc mult! Visele mele au puterea fluturilor morilor lui Salvador Dali şi m-au purtat ca veritabile zburătoare pe târâmuri nebănuite. E drept că m-au bucurat nespus călătoriile acestea reale şi imaginare, pentru că mi-au permis să țes poveşti şi să descopăr viață, pentru că m-au infuzat cu energie şi m-au provocat necontenit! Le-am înțeles târziu alegerea balonului cu aer cald cu care am plutit deasupra tropicelor şi am redesenat hărți cu bine şi frumos, am dezghețat minți şi suflete şi am sădit speranță! Anatole France spunea că cel mai frumos dar pe care îl putem da celor cu care interacționăm este speranța. Iar eu l-aș completa spunând că speranța fără cunoaștere și iubire nu are putere. Doar împreună ele pot transforma imposibilul în posibil, pentru că în noi se află resortul liberului arbitru! Visați, sperați, cunoașteți, descoperindu-vă permanent și consolidându-vă încrederea în voi pentru a oferi lumii ceea ce aveți mai bun.”

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Fii sigur unde vrei să ajungi, dinainte de start

Trebuie să crezi