Citate 2019 Toamna - Iarna

Citate 2019 Primavara - Vara

Mircea Dinescu – Poet, scriitor și publicist: “Eu, desi sunt scriitor, m-am nascut intr-o casa unde nu exista biblioteca, iar atunci cand m-am intalnit prima oara cu cartile, mi s-au parut un miracol. Intrai in carte ca un cosmonaut care descopera universul. Si aceasta a fost marea mea sansa. Miracolul cartii a format generatii intregi in Romania. Astept clipa in care tinerii vor redescoperi Cartea, caci intoarcerea la carte e sansa omenirii.”

Gabriel Diaconu – Medic psihiatru: “Cred ca unicul scop, pentru adultul din prezent, trebuie să fie primenirea lumii de maine, pe care am luat-o împrumut de la copiii nostri. Cred ca o astfel de primenire nu poate avea loc fara educatie in sanatate. Si, deopotriva, cred ca nu exista educatie in sanatate fara o buna intelegere a sanatatii mintale de-a lungul varstelor. Despre copii si adolescenti se scrie si se dezbate mult, mult mai mult decat se asculta sau se observa. Ne aflam, astazi, la o raspantie. Odata cu generatia mea, vom fi fost ultimii nascuti inainte de tehnologia digitala. Ce a adus bun telefonul inteligent? Dar ecranul tactil? Cum curbam fenomenul suicidului in adolescenta in noul Eldorado virtual, consumul de substante, virajul social spre abandon educational si – frecvent – mica delincventa? Si acolo unde nu exista un raspuns clar, merita sa propui acele ipoteze care sa raspunda nevoii de-a sti mai bine fenomenul.”

Catalin Mahu – Fondator retea restaurante “La Mama”: “In cei 20 de ani ‘La Mama’, recunosc ca am facut si lucruri bune, dar am facut si multe prostii. Cand spun prostii, ma refer la greseli in business, la lucruri pe care, daca nu le-as fi facut, as fi fost altundeva. Daca imi pare rau de ceva si daca as schimba ceva, as lua niste decizii daca nu le-am luat si nu as mai lua altele, pe care le-am luat. E simplu, dar pare complicat.”

Ioana Frincu – Chief Operations Officer la Under Development Office: „Lucrand inca din facultate in domeniul Big Data si Machine Learning in cadrul a 2 companii am vazut o trecere naturala catre Blockchain, lucru care a dus la urmatorul nivel dragostea pe care o am pentru date si felul in care acestea evolueaza. Cred ca asa am gasit si cel mai bun loc in care sa evoluez si sa ajut companii sa isi construiasca concepte si solutii folosind informatiile pe care le au, impreuna cu tehnologii inovative.”

Dragos Brasoveanu – Leadership trainer, coach si vorbitor educational: “Imi doresc ca prin ceea ce spun si fac sa aduc bucurie celor din jur, sa ne ajutam reciproc sa descoperim sensul vietii si sa evoluam impreuna. Cum facem asta? Sarind peste limitele pe care, de cele mai multe ori, ni le impunem singuri. Dragostea de a trai viata frumos vine din noi insine!”

Vasile Calofir – Actor: „Trebuie sa te vinzi bine si sa ai cultura generala. Ca sa poti sa faci ce ti-ai propus, ai nevoie de incredere, pentru ca tot timpul te vei afla intr-o faza de start-up cu tine insati/insuti si te vei descoperi cu fiecare etapa. Tot timpul poti mai mult!”

Irina Kuhlmann – Executive Leadership Coach: “Copiii si tinerii de astazi sunt liderii de maine. Sunt profund pasionata sa inspir copiii si tinerii sa se formeze intr-un mod armonios si sa ajute la cladirea unei societati frumoase si prospere.”

Ilian Virgil – cercetator in inteligenta artificială, profesor și antreprenor: “Majoritatea tinerilor vor avea slujbe care nu existau atunci cand erau elevi sau studenti. Din acest motiv trebuie sa se angreneze intr-un proces de educatie continua, folosind toate resursele extraordinare ale lumii contemporane. Asa vor fi capabili sa concretizeze aspiratiile care pareau irealizabile precedesorilor. In acest fel, abstractul se materializeaza rapid in beneficiul lor.”

Mihail Karaghiaur – profesor de limba Franceza: ”Ca din toate meseriile pamantului, as alege si acum, după 20 de ani de profesorat, tot asta, nu cred ca mai e un mister pentru nimeni, mai ales pentru cei cu care intru-n contact zi de zi, elevii mei. Fiecare zi in care descopar si ma descopar, evoluez si particip activ la evolutia cuiva, a unui adult in devenire, dar, mai ales fabuloasa terapie anti-aging pentru creier de care beneficiez, desi toate astea se petrec intr-un mediu de multe ori imperfect și ostil educatiei adevarate, dar care ESTE perfectibil, printr-un efort comun al tuturor celor implicati, sunt tot atatea motive pentru mine de-a continua sa fiu inspirat si sa inspir, sa ma updatez continuu si sa devin mai bun.”

Iulia Elisa Suditu – profesor de limba Engleza: “Count your age by friends, not years. Count your life by smiles, not tears.” (”Contorizeaza-ti viata prin numarul prietenilor, nu al anilor. Numara-ti viata prin zambete, nu lacrimi.” )

John Cristea – prezentator TV: “Pentru John Cristea ziua are mai mult de 24 ore, fiindca nu ne putem da seama cand are timp sa faca toate lucrurile pe care le face: emisiunea “Generatia lui John”, proiecte noi, job, radio, mai nou vlogul “Ce zice John?”, dar si altele. Emisiunea, care este cea mai de pret realizare a prezentatorului TV, nu vorbeste despre o generatie anume, ci despre comunitate, despre sutele de voci tinere care s-au facut auzite, miile de vise implinite si nenumaratele zambete prohovene si nu numai. Vocea de la radio si ambitia uimitoare se intalnesc la John, John Cristea.” 

Claudia Iordache – Psiholog: “Relatia cu tine reflecta relatia cu ceilalti, asadar alege sa te dezvolti!”

Dragos Brasoveanu – Project manager Respiro Schools, leadership trainer si vorbitor educațional: “Prin ceea ce sunt si fac, scopul meu in viata e sa adaug valoare celor de langa mine influentandu-i in sens pozitiv. Eu cred ca doar atunci cand omul isi descopera scopul vietii, alege sa faca din dezvoltarea personala un proces intentionat si continuu si e dispus sa ajute si pe altii, va cunoaste succesul.”

Ioana Maria Lupașcu – pianist concertist, solistă a filarmonicii ‚Paul Constantinescu’: “Cunoasterea iti ofera libertate. Daca vrei sa schimbi viitorul incepe cu tine si daca vrei sa contezi, asigura-te ca stii atat de multe lucruri incat nu se poate face abstractie de tine.”

Catalina Moleavin – președinte Transilvania Toastmasters Brasov: “Și totuși… în era comunicării digitale nimic nu este mai placut și mai incitant decât o discuție inteligentă purtată față în față. Cu o persoană, cu un grup sau în fața unei audiențe extinse. Comunicarea verbală și felul în care îți transmiți ideile și emoțiile cântăresc din ce în ce mai mult în relaționarea oamenilor. Regandește-ți ordinea priorităților și pune comunicarea în partea de sus a listei!”

Florin Zamfir – director Editura Mix: “Tinerii educați sunt singura șansă pe care o are România pentru a se integra în rândul țărilor civilizate. Doar ei pot fi politicienii, inginerii, IT-iștii, doctorii, judecătorii ori managerii care pot reuși să schimbe în bine, pe termen lung, România.” 

Iulia Popa – consultant educațional IntegralEdu și absolventă a Leeds Beckett University, UK si KU Leuven, Belgia: “Educația înseamnă mult mai mult decăt acumularea de cunoștințe. Ea trebuie să te miște, să te schimbe. Să înveți înseamnă să evoluezi.”

Anca Timiș – artist, pictor, caligraf: “Scrie-ți povestea. Cu mâna ta. Cu corecturi, cu inspirație, cu atenție înspre alții și spre poveștile lor, cu nopți nedormite și cu zile în care uiți să mănânci, cu drag de viață, cu gândul că azi ești viu, cu pasiune și rațiune și mai ales, fără teamă. Asta am învățat trăind toate ce mi s-au ales, și orice zi îmi este parte și întreg, poartă spre stele. Iubește și fă ce vrei. Atunci când iubești faci totul într-un anume fel, povestea ți-o scrii caligrafic.”

Silviu Daniel Ionescu – autor și orator: Sensibil, spontan și efervescent în exprimare, vorbeşte cu lejeritate, reproducând întâmplări sau evenimente cu o ușurință aparte, printre care reușește să insereze glume inteligente. Este un coach cu o consistență aparte, integrează foarte bine elemente de psihoterapie, training, consiliere pe dezvoltare personală și bioenergie. Echilibrat și exuberant, stăpânește bine arta Al Ferasa, cunoaște noțiunile de NLP, știe cum să folosească limbajul non-verbal, are noțiuni clare de Business Intelligence și știe să găsească cu ușurință informația relevantă pentru crearea unei strategii de piață.

Delia Duca Iliescu – realizatoarea emisiunii de șah “Strategie în alb și negru” difuzată la Realitatea TV: “Plusul de valoare câştigat în anumite momente din viaţă face să merite înzecit fiecare emoţie trăită, fiecare oră nedormită, fiecare sacrificiu. Sunt experienţe ce duc la evoluţia personală şi la creionarea de noi obiective. E înălţător să îţi alegi un ţel şi apoi, trecând prin foc, să ajungi la el…” Obiectivele pot fi atinse, dar cu multă dedicare, muncă şi foarte important, pasiune.”

Ioana Toma – psiholog și psihoterapeut: “Bună, sunt Ioana Toma, psiholog și psihoterapeut format în psihoterapie integrativă Ersckine, și astăzi vă vorbesc despre citit. Ce poate însemna pentru tine a citi: să faci o activitate care iți place sau să aprofundezi despre un domeniu de care ești preocupat sau poate să iți depașești limitele citind o carte și să înveți din această experiență. A citi înseamnă să acumulezi cunoștiințe, să te informezi, iar atunci când ești informat, ești  puternic. Educația și cunoștințele sunt singurele bunuri pe care nimeni niciodată nu ți le va putea lua. Nu contează momentul în care începi să citești sau dacă ai mai facut-o până acum, important e să începi să citești astăzi, de acum. Să citești înseamnă să faci ceva pentru tine cunoscând despre alții, despre ideile lor, despre descoperirile lor, sentimentele lor, viața lor și astfel nu vei fi singur, te vei putea conecta cu mintea celor care au scris. Și dacă faci parte din generația erei tehnologice, ia cititul ca pe o provocare vintage. Cele mai multe lucruri, activități care ne fac plăcere sunt cele pe care le-am învățat împreună cu cineva. Poate iți aduci aminte ca ai învățat să mergi pe bicicletă cu tata, bunica te-a învățat tainele bucătăriei, un profesor drag te-a învățat să cânți la un instrument sau să înoți…Așa că te provoc să cauți o persoană căreia îi place să citească, iar aceasta să iți mărturisească de ce o face și mai ales cum o face preț de 30 minute. Mie personal imi place să citesc stând într-o poziție confortabilă, într-un loc liniștit, poate în natură, având un capuccino sau un suc alături. Te provoc să imi spui cum e pentru tine atunci când citești!”

Daniel Ghigea –  antreprenor, coach, trainer: “Libertatea este prima și cea mai importantă calitate a unei vieți frumoase. Libertatea se cultivă cu ajutorul autoeducației, iar cea mai simpla formă de autoeducare este o simplă carte.”

Bianca Grip – Founder & Managing Partner @GripADs: “Mi-ar fi plăcut enorm să am parte de asemenea evenimente precum BookLand pe când eram elevă în cadrul Liceului Economic sau mai târziu ca studentă la ASE-București. Cărțile citite la momentul potrivit vor face diferența exact atunci când viața ți se întâmplă. Să nu ai senzația că nu vei repeta aceleași greșeli despre care deja ai citit, dar măcar te vei simți mai bine când le vei face știind că nu ești singurul om care trece prin asta.” 

Puiu Fesan – Coordonator Centrul Regional de Comunicare și Cercetare ’89 Sibiu: ”De mult timp vreau să prezint această pagină glorioasă a poporului meu, la care și eu am pus umărul. Cunosc foarte bine istoria acelor zile fierbinți și pot să spun că din 1989 sunt implicat în această mișcare. Voi veni oriunde voi fi invitat și va mulțumesc pentru încredere.”

Andreea Roseti – Președinte și membru fondator Animal Life Sibiu: “Dacă poți citi acest mesaj și poți participa la conferință ești deja printre cei mai norocoși oameni de pe planetă. Învață să apreciezi ceea ce ai și fă-ți propriile alegeri. Alege să fii bun, iar binele pe care îl faci va avea efecte nebănuite atât pentru lumea din jurul tău, dar și pentru tine însuți. Începe acum, cu tine și cu lumea din jurul tău. Viața nu trebuie să fie o șosea aglomerată cu sens unic, viața poate fi ceea ce îți dorești tu să fie.”

Radu Nechifor – Muzician, profesor, constructor de naiuri și director al Casei de Cultură Cisnădie: “Tinerețea deține o resursă care ar trebui exploatată la maxim: entuziasmul. Dacă cei mai în vârstă acumulează experiență, cunoștințe și înțelepciune, cei tineri pot pune aceste valori în practică. Cred că această calitate este definitorie pentru a putea înțelege că noi suntem responsabili de viitorul lumii în care trăim, prin educarea noilor generații și împărtășirea cu ei a tuturor experiențelor acumulate.”

Nicolle Stănese – Antreprenor și moderator TV: “Cred în tineri și în capacitatea noastră de a transforma o dorință în realitate. Singura diferență dintre oamenii care vor și cei care reușesc este voința, pentru că voința ne plasează pe drumul acțiunilor înspre realizarea lucrurilor pe care ni le dorim. Dacă la voință mai adăugăm perseverență, muncă și uneori un strop de inconștiență care să ne lase să și greșim pentru că este o variantă excelentă de a învăța, este imposibil să nu reușim în absolut orice domeniu ne propunem să facem performanță.”

Iustinian Turcu – Actor la Teatrul Național “Radu Stanca” din Sibiu: “Consider că avem responsabilitatea și obligația să ne îngrijim de cei care vin în urma noastră, deoarece noi suntem cei care scriem istoria pentru generația viitoare, iar generația viitoare va duce moștenirea mai departe. Acest mecanism trebuie să aibă la bază o educație puternică și modele demne de urmat, ca să învățam cum să îmbinăm utilul cu plăcutul.”

Lia Perjovschi – Artist vizual/cercetător/curator: “Despre mine? artist vizual/cercetător/curator…peste 700 de expoziții, workshopuri, lectures pe toată planeta…în muzee, universități, galerii, spații alternative…autoarea Spațiului telescopic al cunoașterii de la Biblioteca Astra Sibiu corp B etaj 5 jumate… https://www.facebook.com/spatiutelescopic/… despre artă, context, urgențele omenirii, post – stanga/dreapta, supraviețuire, creativitate…posibilități…sens…viitor. Cartea preferată? ‚Solaris’ de Stanislaw Lem.”

Bianca Elena Mărginean (Matei) – Manager de formare: “Dacă omul s-ar opri din când în când și s-ar întreba de ce face ceea ce face, ar descoperi sensul trăirilor sale, s-ar bucura de schimbare, s-ar întrista dacă ar face lucruri prin care ar renunța la identitatea sa și ar dori cu ardoare să se înconjoare de oameni liberi, care îi permit să fie el însuși. Noi alegem cât de fericiți ne dăm voie să fim.”

Larisa Dragolea – Conferențiar univ.dr., Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: “Tinerii sunt speranța viitorului, educația este șansa tinerilor. Să lucrezi cu tinerii, împreună și pentru ei, să îi vezi cum evoluează și încep să ajute la rândul lor alți tineri este pentru mine confirmarea că ne îndreptăm într-o direcție bună. A venit timpul să avem… timp să ne implicăm.”

Sasu Ioana – Marketer @Stories: “Știți ce e trist în 2019, în România? Că a ajuns să conteze mai mult imaginea unei persoane decât dacă vorbește sau scrie corect gramatical. Haideți să citim mai mult și să învățăm ceva zilnic. Cred că aceasta este soluția la ‚ke s-e imtampla acum in romaniaa’”.

Marius Ceteraș – Antrenor și autor de carți de șah: “Oricât de ineficient ar fi sistemul educațional românesc, el nu te împiedică nici să citești o carte, nici să joci o partidă de șah. Educația ta depinde în primul rând de tine.”

Iulia Gus – Blogger & marketing addict: “Călătorește! Fie că o faci cu rucsacul în spate sau printre paginile unei cărți. Fii însetat de povești noi dar mai ales găsește îndrăzneala să îți scrii propria poveste așa cum o dorești!”

Felix Crişan – Co-fondator NETOPIA Payments & mobilPay: “Chiar dacă progresul tehnologic se accelerează, educația va rămane singura constantă din viețile noastre – un fundament prin care vom putea să ne reinventăm repetat de-a lungul vieții. Iar cel mai bun proces de reinventare va veni dintr-o dorință internă de a face acel proverbial prim pas în acea lungă călătorie de 1000 mile.”

Florin Călin Păun – Program Manager pentru JEDI (Joint European Disruptive Initiative) și Fondator Agilising Innovation, Antreprenor și Business Angel (CELIDEA, PROGONLINE.com, XValuator): “Se pare că Homo Sapiens, printre celelalte ființe hominide cu care a conviețuit (sunt mândru de cele peste 3% de ADN Neandertalian pe care îl am… căci analizele genetice tocmai au devenit accesibile marelui public) a fost una dintre acele ființe hominide care a putut aduce împreună grupuri mari de indivizi mobilizați în jurul unei cauze bazate pe ficțiune. Toate lucrurile mărețe făcute de omenire au fost făcute datorită capacității noastre de a colabora. A colabora între vecini, între prieteni, între colegi, între Români și nu numai… a colabora cu ceilalți, cu atât mai mult dacă sunt diferiți de noi. Îmi doresc să mă adresez vouă în calitate de tineri români cetățeni ai Lumii căci sunt sigur că ceea ce urmează va schimba radical fața acesteia.”

Hermina Man – Project Manager OMRO IFN SA, Senator JCI Târgu Mureş, Co-fondator Asociatia InnoDrive: “Din anul 2002 am fost implicată în diverse ONG-uri sprijinind dezvoltarea comunității locale prin diferite proiecte și evenimente. Am rămas în acest oraș pentru că îmi doresc să susțin în continuare procesul de învățare al tinerelor generații. Toate activitățile și proiectele în care am avut ocazia să lucrez mi-au demonstrat că se poate să te dezvolți și să ai impact în jurul tău atunci când accepți provocări, când te implici și îți dorești cu adevărat să faci o schimbare.”

Briena Stoica – English teacher, Profesor Merito 2018: “Într-o lume tot mai sălbatică, devenim tot mai fragili. Ni se cere să fim competitivi, să gândim repede, să reacţionăm imediat, să recepţionăm şi să transmitem mesaje în viteză. Cum am putea, în tot tumultul acesta, să păstrăm în noi liniştea şi aşezarea necesare decantării unor coordonate clare?”

Cătălin Hegheş – Head of Marketing and Sales la MINDTHEGAP: “Așa cum nicio zi nu seamănă întrutotul cu alta, la fel nici cărți nu vei găsi două exact la fel. E foarte important să le descoperi pe cele care îți plac, să continui apoi să le cauți ca să poți să le regăsești, mereu și mereu, pentru că nu sunt doar cărți, ci sunt părți din ceea ce la final va fi viața fiecăruia dintre noi. Până acum am avut norocul să dau peste câteva cu adevărat remarcabile, iar prin intermediul lor să ajung la povești și oameni cel puțin la fel de remarcabili. Și nu doar în paginile lor, ci și în viața reală – sau cel puțin pe care o numim așa.”

Cristina Paşcu – Presedinte Creativehands: “Fă ce iubești sau iubește ce faci!”

Vizi  – Muzician: Vizi – producător, compozitor și cântăreț. A învățat să cânte singur la chitară la vârsta de 14 ani, după care au urmat și alte instrumente, dar instrumentul său principal a rămas întotdeauna basul. A fost membru al mai multor trupe, până când în 2012 emisiunea Vocea României l-a descoperit și lansat drept cântăreț pentru publicul larg. În anul 2014 Vizi a participat la selecția națională a concursului internațional Eurovision, atât în calitate de cântăreț, cât și în calitate de compozitor. În momentul de față lucrează la albumul său de debut, colaborează cu artiști români și internaționali, face parte din echipa de producție de la Hahaha Production, compune muzică de film, de teatru, reclame și tot ce are legătură cu muzica. Piesele lui originale sunt inspirate din trăirile lui personale și din fenomene sociale cu influențe jazz, soul, r&b, funk și disco 70’.”Obstacolul, cel mai bun prieten al creativității omului.”.

Costin Gavază – Actor Teatrul Național: „România suferă, din punctul meu de vedere, de lipsă de respect. Lipsă de respect față de propria persoană, față de familie, față de vecini, față de lege, de legiuitor, față de cultură, față de natură, față de elite, față de tot și de toate. Această lipsă de respect iși are rădăcinile în lipsa de cultură, în lipsa lecturii. Cartea nu e doar o mare de cuvinte între două coperți. E primul ‚instrument de teleportare’. Cu ajutorul cărții, poți nu doar să-ți îmbunătățești modul de a vorbi și de a gândi, poți să călătorești….poți să ajungi acolo unde poate nu vei ajunge niciodată, fizic vorbind. O reîntoarcere la lectură, la carte, este necesară. Nu cred că există o problemă sau o idee despre care să nu se fi scris măcar o carte.”

Liviu Pancu – Actor TN Târgu Mureș și regizor Teatrul Scena: „A fi OM este un dat al Naturii. A fi un OM cu Spirit este un dat al Divinității. A fi un OM Cult este un dat al Omului.  A fi într-un întuneric al existenței este decizia celui în cauză. Cert este că lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o”

Rodica Florian – Psiholog / Director de vanzari  – „Consider ca nimic nu este intamplator in aceasta lume si Universul este perfect.
Provocarile si incercarile pe care le-am avut in viata au contribuit la ceea ce sunt azi,
iar cele care vor urma, vor sprijini evolutia si dezvoltarea mea personala. Suna patetic,
dar in zona de confort nu am vazut niciodata pe nimeni sa-si dea picioare *in dos*ca sa fie mai bun.”

Ioan Onișor – Artist, cantaret folk – “E atîta gălăgie în zilele astea, că nu mai poți auzi cum bate inima. De multe ori, zgomotul interior e mai mare decît cel exterior. Sensul vieții sau succesul, oricum le-ai defini sau imagina, presupun un proces de auto-liniștire; să te îngădui, să-ți dai rînd. Doar așa vei putea îngădui lumea.” “Corpul se vindecă prin joacă, mintea prin rîs și spiritul prin bucurie” – proverb chinezesc

Gabriela Popescu – Blogger – “Tot ce am trait in zadar s-a facut zid,
tot ce am inteles s-a facut fereastra!” – Nichita Stanescu

Raluca Moisi – Mindfulness Specialized Trainer&Coach – Sunt carti pe care le citesti si iti poarta imaginatia in alte lumi.
Sunt carti pe care le citesti si apoi dai examene ca sa vezi cu ce ai ramas din ele.
Si sunt carti pe care odata ce le parcurgi, intreaga viata incepe sa se reaseze in moduri pe care nu le credeai posibile.
Prin intermediul conferintelor BookLand intetnionez sa le aduc in prim plan tinerilor ipoteza aceasta cum ca
educarea continua a mintii este cel mai puternic aliat al unui viitor stralucit – al tau, ca individ; al nostru, ca societate!
Asadar, daca vrei sa devii mai de succes, mai intelept si mai fericit, nu te opri niciodata din citit.

George Bonea – „Speaker Demotivațional” –  „Declar pe propria răspundere că viitorul nu-mi pare prea bun și în calitate de speaker demotivațional îmi arog rolul de a sublinia problemele pe care le vei întâmpina într-o țară care ține cu dinții de trecut și va intra știrbă în viitor. O să fie distractiv!”

Gabriela Popescu – Makeup artist, trainer & beauty blogger – Fa vizibil ceea ce nu se vede si munceste mult. Cu determinare si pasiune. Incearca sa evoluezi si investeste in tine. Citeste, documenteaza-te si cu pasi marunti, dar sigur vei ajunge unde iti propui. 

Eva Crișan – Head Theatre Coach “Teatru Pentru Viață” – “Pentru a fi un om educat, nu este de ajuns să înveți pe de rost un monolog din Faust. Este nevoie de muncă neîntreruptă, de zi și noapte: să citești, să studiezi… Fiecare moment este prețios”.
A. Cehov (scrisoare către fratele său, Nicolai)

Mihaela Tatu – trainer Tehnica si Arta Livrarii Discursului, Voice over, Speaker motivational, M.C. – „Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conştientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care îşi vor trăi viaţa. Care nu şi-au dat seama că viaţa lor abia acum începe şi peste 10 ani vor fi rezultatul cunoştinţelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) şi a alegerilor pe care le fac acum.”

Lorand Ilyeș – Președintele școlii de dans Prodance 2000, antrenor de dans: „Mesajul este să ai încredere în tine, în forțele proprii! Tu știi cel mai bine ce e potrivit pentru tine în viață. E important să fii autentic, iar asta poți doar dacă te cunoști suficient de bine, ca urmare, petrece timp cu tine, cu pasiunea ta, descoperă lumea, încearcă să-ți găsești un rost în ea!”

Natalia Daniela Chiș – Psiholog: „Oamenii au nevoie să iubească, să împărtășească iubirea și pasiunile lor. Există o ființă umană față de care vom rămâne întotdeauna datori și tineri. Datori de-a iubi, de-a construi prezentul, în mod conștient, de-a fi responsabili pentru fericirea personală iar uneori și a celorlalți. Când iubeșți cauți să te oglindești sau să te regăsești, să îți descoperi pasiunea, ceea ce îți încântă inima. E nevoie să folosești timpul de partea ta, scurtează conversațiile inutile, caută oameni care împărtășesc aceleași pasiuni precum cititul, petrece timp cu ei. E normal să nu știi unele lucruri, e trist să nu vrei mai mult de la tine. Oferă-ți dreptul de a mai greși, dar și de a fi creativ. Nu uita că cea mai sigură cale spre inima unui om este de a vorbi cu el despre ceea ce apreciază cel mai mult. Cultivă relația de prietenie cu cărțile pentru că e nevoie să te citești pe tine din când în când. Așa că: Fă-ți timp să citești, este fântâna cunoașterii; Fă-ți timp să fii prietenos – este drumul spre fericire; Fă-ți timp să râzi – este muzica sufletului; Fă-ți timp să muncești – este cheia succesului. Cultivă-ți pasiunea.”

Florica Bud – Scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România: „Pentru mine literatura a fost un drog încă de la prima carte citită în copilărie; din vremea când acest cuvânt, acum odios, se folosea doar la figurat. Am crescut la țară într-o familie unde, mici sau mari, toți aveam ceva de făcut. Nu era vreme de citit, decât duminica și în Sărbători. Ca să citesc trebuia să îmi fac norma la cusături sau pe câmp. Nu am citit niciodată cât aș fi dorit. Faptul că am muncit în copilărie m-a făcut să îmi doresc mai mult și să învăț pentru asta. Literatura își păstrează atuurile până în ziua de astăzi când, din păcate, drogurile la propriu întunecă mințile oamenilor, distrugându-le viața. Biblioteca este locul unde ne putem ascunde, fără repercusiuni și urmări grave, de realitatea uneori agresivă, alteori sumbră și greu de suportat. Cartea a fost, este și va rămâne prietena omului; cu atât mai mult în epoca ‚Internetului’ când poate fi accesată electronic. Dar a venit timpul să părăsesc lumea mirifică a lecturilor ca să îmi clădesc propria existență. Nu a fost un lucru ușor, mai ales că semenii nu se purtau ca personajele cărților sau ca eroii filmelor vizionate. Ba mai mult, nimic din jurul meu nu era așa cum mi-aș fi dorit. M-am îndreptat spre alte cărți, unele mi-au plăcut, altele nu, dar a trebuit să le fac față și să le parcurg. Acestea au fost manualele școlare. Școala este și ea un loc de refugiu… poate nu atât de plăcut, ca alte locuri, care ne fac vesele cu ochiul. Dar este o etapă importantă din viața noastră. La școală ne facem prieteni, întâlnim oameni pe care dorim să îi imităm. Și mai ales suntem ajutați să ne găsim și să ne urmăm talentul, îndemânarea, vocația și de ce nu, vreun hobby. Vine o vreme când trebuie să evadăm din realitatea virtuală ca să devenim eroii propriei noastre vieți. Și pentru asta este nevoie de multă silința, muncă și perseverență.”

Ștefan Dărăbuş – Ph.D Regional Director, Central & Southern Europe “Hope and Homes for Children”: „Cartea de inspirație: iGen. Why Today’s Super-Connected Kids Are Growing Up Less Rebellious, More Tolerant, Less Happy – and Completely Unprepared for Adulthood* and What That Means for the Rest of Us de Jean M. Twenge. Athena spune că și-a petrecut cea mai mare parte din vară singură, în camera ei, pe telefon. Așa e generația ei, spune ea. iGen e aici. Născuți în 1995 sau după acest an, au crescut cu mobilele în mână, au avut pagină de Instagram înainte să înceapă liceul și nu își amintesc de vremea dinainte de Internet.”

Loredana Rozalia Mihaly –  Inspector–expert pentru romi Direcția de Asistență Socială a Municipiului Baia Mare: „Am învățat în experiența mea de viață de până acum că singurul responsabil de lucrurile bune din viața mea sunt eu. Dumnezeu ne ajută, dacă ne ajutăm și noi înșine! Totul a început cu …cititul. Da, am început să citesc într-un moment de cotitură al vieții mele, copil fiind, moment despre care o să vă spun mai multe la întâlnirea noastră. A fost momentul în care mi-am construit, fără să știu, o viziune, o cale care a dus spre realizarea visurilor mele. Mai apoi, la vremea potrivită, am împărtășit ceea ce am dobândit, cu mai multe generații de tineri. Acei tineri sunt parte din viziunea mea, chiar și din viața mea.  Este incredibil pe ce culmi te poate purta cititul, lectura. Este important să citeșți, astfel devii un om nou, un om care face diferența, un om mai puternic, un om care poate genera schimbare în jurul lui. BookLand  Evolution ne oferă ocazia de a împărtăși cele mai frumoase experiențe care au la bază …cartea!”

Amelia Bănică – Psihoterapeut: „Omul Sfințește locul și locul Sfințește omul!”

Marinela Caluşeru – Artist plastic, Președintele Uniunii Artiștilor Plastici sucursala Baia Mare: „Întrucât motorul civilizației este creativitatea și imaginația o supraputere ar fi păcat să nu îndrăznim mereu, să gândim neconvențional și să acționăm cu riscul de a acumula eșecuri și a părea ridicoli în ochii multora. Timpul a dovedit că merită, că din omul cavernelor am ajuns exploratori spațiali. Citate ce m-au inspirat: ‚Lucrul cel mai important este să nu încetezi să pui întrebări. Curiozitatea are propria rațiune de a exista.’ – Albert Einstein; ‚Uneori ai succes … iar alteori înveți’ – Robert Kiyosaki;’Toate necazurile pe care le-am avut, toate supărările și obstacolele m-au întărit… Poate nu-ți dai seama atunci când ți se întâmplă, dar să ți se întoarcă spatele poate fi cel mai bun lucru pentru tine.’ – Walt Disney; ‚Am avut nevoie de toată viața ca să înțeleg că nu trebuie să înțeleg totul.’ – Rene Coty”

Zoltán Makai – Leading Team Coach: „Salut! Aparțin, am glas, sunt prezent! Sunt cuvintele cheie ale anului pentru mine. Nu sunt concepte cine știe ce de originale, dar îmi sunt importante și sper că împreună vom explora bogăția acestora. Dacă vreți. Dacă nu, atunci facem altceva! Vă recomand un poem pentru zilele nașpa și nu numai, ‚Horace has a bad day’, de György Petri: https://www.poetryfoundation.org/poetrymagazine/browse?contentId=38948 E tare, așa-i? Aștept să ne întâlnim.”

Sorina Bradea – Antreprenor: „Fii tu însuți, nu încerca să fii cea mai reușită copie a modelului tău în viață!”

Vlad Ionuţ Coste – Antreprenor: „Pe tot parcursul vieții mele am avut parte de eșecuri, însă pentru că mereu am făcut ce îmi place nu a fost deloc greu să îmi împlinesc visul.”

Mihaela Tatu – Trainer Tehnica și Arta Livrării Discursului, Voice over, Speaker motivațional, M.C.:„Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conștientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care își vor trăi viața. Care nu și-au dat seama că viața lor abia acum începe și peste 10 ani vor fi rezultatul cunoștințelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) și a alegerilor pe care le fac tot acum.”

Radu Dragoş Constantin – Scriitor: „Atâta timp cât avem nevoie de cineva să ne spună ce să facem, nu vom ajunge să fim cu adevărat educați. Educația, în sine, începe cu un sentiment de curiozitate. Curiozitate despre natură, momente, oameni și, implicit, sine. Cultivând o educație de sine bazată pe informații descoperite de noi înșine prin ceea ce simțim, observăm și alegem, este o educație ce va fi și este de durată. O educație care va duce într-un punct unde percepția individuală asupra lumii, și nu cea văzută, vorbită sau auzită, va deveni un tip de educație care va forma o generație construită pe trepte de înțelepciune și nu cunoaștere. Ca tineri, este esențial să fim curioși, liberi și observatori în actul propriilor noastre vieți. Am avut destule generații care au suferit datorită acestei boli a ascultării, încrederii în nevăzut, iar acum e timpul să construim o lume pe care ne-o dorim și nu doar s-o visăm. Aceasta este diferența fundamentală între înțelepciune și cunoaștere. Înțelepciunea implică acțiune, pe când cunoașterea este doar o distracție. Educația nu trebuie să implice cunoaștere exterioară pentru că exteriorul este primul pe care îl vedem că necesită schimbare; trebuie să ne uităm introspect și să observăm frumusețea lumii și vieții prin ochi umili, compasivi și contemplativi asupra problemelor esențiale. Acolo se regăsește adevărata educație și înțelepciune după care tânjim dar nu suntem întotdeauna dispuși să ne asumăm acest risc de sinceritate absolută cu noi înșine. Este datoria noastră, a ta, a mea, a tuturor celor care vor să creeze o lume mai bună. Introspecția, curiozitatea și iubirea sunt cele care ne oferă libertate, înțelegere și o perspectivă diferită (naturală) asupra vieții.”

Alin Creţu – Psiholog, Terapeut de familie: „Excelenţa ne definește atunci când ne depășim limitele și ajungem la omul din noi.”

Amelia Pal – Autor, Antreprenor: Cred că viitorul e al celor care se cunosc foarte bine pe ei înșiși, care au curaj să facă ceea ce își doresc, care vor să muncească pentru asta, care știu să colaboreze, să creeze relații de succes. Cred foarte mult în autoeducație. Dacă vrei să ai succes cu adevărat, vei căuta singur informațiile necesare, vei face cursuri, vei citi, vei găsi mentori, îi vei ajuta pe cei din jur.”

Mircea Felix Spătar – Președinte Satu Mare Business Club, Manager Paralela 45 Satu Mare & Baia Mare: „Îmi exprim bucuria de a participa la acest eveniment care sper eu să îndemne cât mai mulți tineri să își urmeze visele, să creadă în ei și să pună accent pe educație, deoarece doar prin educație putem evolua și putem face ca visele noastre să devină realitate. Există oportunități incredibile în ziua de azi, trebuie doar oameni pasionați și dedicați în ceea ce fac iar succesele nu se vor lăsa mult așteptate. Sper ca tot mai mulți tineri să investească în ei, în dezvoltarea lor ca oameni și să învețe cât mai mult din ceea ce pot prinde de la cei din jur, din experiențele altora pentru a evita să facă aceleași greșeli și pentru a profita de partea bună din fiecare poveste.”

Alina Guga – Psiholog: „Educația dezvoltă cunoașterea. Trainingul dezvoltă competențele. Alegerile mici pe care le putem face zilnic ne ajută să schimbăm ceva în jurul nostru și să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine.”

Andrei Stan – Actor: „Oamenii sunt diferiți, fiecare își alege un drum, fiecare luptă pentru un ideal. Primul pas spre succes este educația, ea formează bazele unui om de succes. Tinerii din ziua de azi au acces la nenumărate informații, trebuie numai să-și aleagă cu atenție zonele de interes.”

Mihaela Tatu – Trainer Tehnica şi Arta Livrării Discursului, Voice over, Speaker motivational, M.C.: „Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conștientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care își vor trăi viața. Care nu și-au dat seama că viața lor abia acum începe și peste 10 ani vor fi rezultatul cunoștințelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) și a alegerilor pe care le fac tot acum.”

Felicia Hrihorişan – Sociolog în Poliție, Membru activ și fondator al Asociației Cutezătorii Munților: „Aleargă, citește și mergi mai departe! Într-o lume tot mai agitată, mintea noastră e cea mai afectată. Nu mai ține pasul cu vârtejul din jur. Mai devreme sau mai târziu, corpul nostru suferă și el. Nu vi se pare uneori că lucrurile devin tot mai complicate? Că nu mai găsim soluții la probleme… uneori nici la cele simple? Că oamenii nu se mai înțeleg între ei? Că rămânem blocați în niște tipare de gândire care azi nu ne mai folosesc? Mă uit la mine, mă uit în jur și (iar!) mă întreb: Cum fac să merg mai departe atunci când mi-e greu? Cum fac să mă adaptez dar mai ales să progresez în lumea asta care te vrea uniform dar și creativ, în același timp? Două soluții simple, la îndemâna oricui, îmi vin acum în minte… și un îndemn: Citește și aleargă! Mai precis: Aleargă, citește și mergi mai departe! Ce legătură are alergarea cu cititul?! O descoperim împreună la întâlnirea de la BookLand, unde te aștept să găsim noi sensuri împreună!”

Dan Bale – Fotograf: „Fotograf de mai bine de 15 ani, autodidact, activez cu precădere în fotografia de eveniment. Evoluția mea profesională e oarecum atipică, sunt un autodidact cu multă răbdare. Probabil aș putea împărtăși acest mod de formare profesională, încurajând elevii să caute cu orice preț posibilitatea de a primi educație.”

Bogdan Burciu – Designerul Propriei Experienţe: Sunt o persoană care nu are nimic de ascuns și nimic de dovedit. Scopul meu e să creez o lume mai bună decât cea în care m-am născut, pentru mine și pentru cei din jurul meu, făcând în permanență tot ceea ce mă face pe mine fericit, oferindu-le celor din jurul meu libertatea și dreptul de a își trăi propria experiență, indiferent de culoarea pielii, orientarea sexuală, înclinațiile politice sau religioase.”

Doru Pelivan – C.E.O. Kiwi Agency: “Este mai important să începi, decât să te pregătești!”         

Alin Constantin – Executive coach: “Aș fi vrut, ca tânăr, să fie cineva lângă mine care să îmi spună că voi reuși să îmi îndeplinesc tot ce visez și chiar mai mult. Aceasta este o certitudine, nu o încurajare. Și, în același timp, să mă sfătuiască să îmi aleg cu grijă luptele pe care le duc, dar și visele, pentru că voi plăti un preț pentru fiecare.”  

 Zsolt Torok – Alpinist profesionist, ghid montan: “Calea între baza si varf nu este obligatorie, dar daca am renunta la ea, am renunta la o parte din noi. La cea care raspunde provocarilor, angajamentului, curajului. Sunt valorile fara de care varfurile înalte ar ramane doar cu decoruri magnifice. Omul are capacitatea sa le atinga, iar atunci cand le atinge devine mai puternic”  

Adrian Pășcuță  –  Lector Universitar Doctor: „În mod tradițional tinerii sunt priviți ca beneficiari sau consumatori ai actului de cultură. Privind din acest punct de vedere, mi-aș dori ca tinerii să rămână pasionați de lectură și de cultură toată viața lor: chiar dacă fizicul îmbătrânește, spiritul poate și trebuie să rămână tânăr.Al doilea punct de vedere pe care doresc să-l menționez îi pune pe tineri în poziția de furnizori de cultură. Conștient sau inconștient, tinerii contribuie constant și consistent la împrospătarea mediului cultural, furnizând cu regularitate idei și norme noi. Mă bucur când văd tineri creativi, inteligenți și bine pregătiți, tineri suficient de curajoși, capabili să fie în același timp și consumatori și furnizori de cultură.”

Paul Miu – Psiholog în siguranță Națională: „Cultura și educația sunt stâlpii de căpătâi ai societății. Fără aceste ramuri, o societate nu poate exista. Educația este principală în dezvoltarea unei persoane, o educație sănătoasă, permite individului să prospere, să ofere ce are el mai bun, și, mai mult decât atât, să participe la dezvoltarea societății în sine, devenind el însuși un vector al culturii și al educației. Și cine dacă nu tinerii, sunt viitorul unei societăți? Dacă se spune că fără aer nu se poate trăi, atunci putem afirma că fără cultură sau educație nu se poate trăi într-o societate prosperă.”   

Dan Boldizsar (Montana Vlog) – Artist hip-hop, Blogger:  “Mă lupt cu viața de-o viață / În fiecare noapte, fiecare dimineață /  Și parcă aș aruncă prosopul… / Dar am un vis, vreau să îmi ating scopul”          

Maria Tanasă – Antreprenor social, Autor : “Cititul ne poate dărui acel ceva prin care ne putem diferenţia, acea unicitate care te face remarcat prin vocabularul elevat. Oamenii elevaţi sunt mereu la modă. În comunicare sunt importante expresiile plastice, cuvintele vii, transmiterea unui mesaj. Citind, ne înbogăţim cultura, ne dezvoltăm cunoaşterea şi ne definim educaţia. Îndrăzneşte să citeşti!”

Mihaela Popa – Organizator de evenimente, Impresar artistic și sportiv, Formator de opinii: „“Tinerii educați sunt parte a culturii de astăzi. Ține de noi, cei mai “copți”, să îi ascultăm și totodată să învățăm de la și cu ei.” 

Dalibor Vasiljevic – Fondator Rainfall: “Educația este ceva ce nimeni nu ne poate lua. A investi în noi, ca să devenim mai deștepți, mai capabili, mai empatici, mai independenți și oameni mai buni, este premiza pentru ca societatea noastră să meargă spre viitor. Au trecut vremurile în care așteptam ca cineva să facă pentru noi. E vremea sa devenim stâlpi de susținere a societății în care trăim.” 

Codruța Belean – Director Kiss FM & Magic FM Arad: Lectura este o metodă de a ne imagina, în prima fază, lumea, așa cum o dorim. Ca mai apoi să punem în aplicare ceea ce am visat. Voi îndemna mereu tinerii să citesca, să se instruiască, să afle cât mai multe lucruri și să crească având la ei și în sufletul lor, tot ce au nevoie pentru a deveni adulți responsabili și, în același timp, plini de optimism și poftă de viață.”

Zsolt Torok – Alpinist profesionist, ghid montan: “Calea intre baza si varf nu este obligatorie, dar daca am renunta la ea, am renunta la o parte din noi. La cea care raspunde provocarilor, angajamentului, curajului. Sunt valorile fara de care varfurile inalte ar ramane doar cu decoruri magnifice. Omul are capacitatea sa le atinga, iar atunci cand le atinge devine mai puternic” 

Eli Lăslean – Designer și Antreprenor: “Atunci când simți că ești capabil să realizezi ceva cu mâinile tale, să plămădești un lucru bun și frumos, de care cineva are nevoie, ești stapânul vieții tale. Primești o încredere personală care te ajută mult să devii OMUL care trebuie să fii ! Competența nu se moștenește, ea se dobândește!”                              

Giorgia Harasim PR & Marketing si Freelancer: ȚUnul dintre tinerii pe care îi admir se numește Vlad. E nepotul meu. Scrie cu mâna stângă, cu toate că la școală i s-a spus că ar fi mai bine să scrie cu dreapta. A încercat o perioadă și a fost tare nefericit, iar caietele arătau pe măsura stării sale. Ce vreau să spun e relativ simplu: nu întotdeauna este în regulă să alegem pentru cei de lângă noi. Dacă am avea mai multă încredere în tineri, ne-am bucura mai mult de reușitele lor și ne-ar crede pe cuvânt atunci când le-am spune că eșecul e doar o oportunitate de a învăța, de a se descoperi pe sine.”         

Mihaela Popa – Organizator de evenimente, Impresar artistic și sportiv, Formator de opinii: “Tinerii educați sunt parte a culturii de astăzi. Ține de noi, cei mai “copți”, să îi ascultăm și totodată să învățăm de la și cu ei.”                  

Lăcrimioara Szlanko – actor: „Poate ar fi necesară o întrebare, cine sunt tinerii de azi, cum sunt tinerii de azi, ce vor tinerii de azi? Habar n-am, dar spiritul lor nu cred că diferă prea mult de spiritul generației de ieri sau din secolul trecut. Ce au în plus azi, este o infinită lume virtuală, la un click distanță. De acolo se informează, acolo comunica, acolo se simt bine.  De ce cred eu că ar avea nevoie, sunt spațiile reale de întâlnire, de descoperire, de (auto)cunoaștere. Dacă ar fi să le doresc ceva, asta ar fi, adulți preocupați în crearea de spații reale, spații în care dialogul și practica să fie o alternativă la vlog, blog și influencer. Un spațiu real nu exclude unul virtual așadar nici viceversa n-ar trebui… Educația care începe în familie (ce șansă!), nu are un punct final, în fiecare zi adăugăm ceva la ceea ce deja știm. Cât despre educația profesională, cred că în fiecare domeniu de activitate, specializarea, respecializarea, supraspecializarea sunt un mod de viață. În concluzie, învățăm continuu, ne (auto)educăm continuu. Cultura tinerilor va fi un rezultat al acestui parcurs din lumea virtuală și reală. Dar dacă le-aș dori ceva, ar fi o viață reală!”

 Cristi Octav Jurcoane – Antreprenor social:   “ Nivelul de cultură din societate, în special din rândul tinerilor, dar nu numai, reflectă nivelul educatției pe care membrii societății o primesc prin intermediul canalelor oficiale și informale. Familia are un rol deosebit de important în formarea tinerilor, dar dupa o vârsta, fiecare este direct responsabil de cunoștințele acumulate și obiceiurile formate. Obiceiul este o acumulare de acțiuni zilnice, repetitive, care în timp determină personalitatea unui om. Suntem ceea ce facem în mod repetat, deci suntem direct responsabili de viața pe care o avem!”

Citate 2018 Primavara - Vara

“Victor Hugo spunea ca “deschiderea unei scoli inseamna inchiderea unei inchisori”. Imi doresc un viitor in care copiii nostri sa traiasca intr-o societate normala si propera. Sa isi descopere de timpuriu pasiunile si sa le dea curs. Sa isi traiasca visele. Prin evenimentul BookLand Evolution mi-am propus sa ajut participantii sa isi construiasca rapid o versiune mai buna, capabila de atingerea unor obiective mari.”  Andrei Rosu , sportiv de anduranta, blogger, scriitor si vorbitor inspirational, organizator de evenimente caritabile si sportive, sustinator de proiecte sociale, donator benevol de sange.

“Indragosteste-te! Apasa acceleratia sufletului de cate ori poti. Traieste orice cu pasiune: meciurile de handbal, competitiile, cursele. Cand cresti, iti vei pune filtre care vor diminua emotiile…sentimentele…trairile.”  Dani Otil , prezentator TV

“In muzica nimic nu trebuie. Nu trebuia sa fac prima piesa in romana. Muzica e inainte de toate, simtire. Macar asta sa avem in vedere: ca muzica a aparut din nevoia omului de a-si exprima trairile, nu pentru a vinde discuri.”  Cristina Balan , cantareata, fosta membra a trupelor Impact si ABCD si castigatoarea celui de-al cincilea sezon al emisiunii-concurs Vocea Romaniei.

“O singura idee descoperita intr-o carte iti poate schimba gandurile, modul in care vezi lumea si chiar traiectoria vietii. Citeste, cauta acea idee, lasa-te calauzit de ea si de o doza abundenta de entuziasm, curiozitate si perseverenta si, in mod sigur, vei stii cum sa spargi tiparele, realizand lucruri cu adevarat remarcabile.”  Alina Dumitrascu , avocat, autor de carte pentru copii, Cofondator Asociatie Smartastic lab.

“Sunt mai fricoasa in viata de zi cu zi decat atunci cand am aparatul cu mine. Fotojurnalistul din mine este clar mai curajos.”  Ioana Moldovan, fotojurnalist

“Cred din toata inima in potentialul maret din sufletul fiecarui om si ma bucur cu atat mai mult cand descopar tineri, elevi sau studenti, care au pornit in cautarea maretiei din ei. Ii admir pe cei care au pornit in cautarea raspunsurilor la intrebarile fundamentale ale vietii, cautand plini de curiozitate intr-o carte, intr-o conferinta, intr-o interactiune cu un alt om. Mai mult decat atat, admir oamenii care fac posibil accesul tinerilor la oameni, locuri si contexte in care aceste raspunsuri pot sa apara. Da, te admir te tine, suflet tanar si frumos si da, va admir pe voi, BookLand ca faceti cautarile lor un strop mai usoare. Astept cu nerabdare sa ma intorc la conferintele Bookland pentru a doua oara unde promit sa aduc inspiratie, beculete aprinse si iubire de oameni.”  Andreea Orindaru, Asistent universitar, antreprenor, trainer.

“Sunt un om foarte puternic, dar si vulnerabil in acelasi timp, si am foarte mult curaj si perseverenta. Prin ceea ce sunt si prin povestea mea, mi se spune ca reusesc sa ii inspir pe ceilalti. Toti cei din jur mi-au spus ca sunt cea care vede in oameni ceea ce ei insisi inca nu au vazut. Cred ca am capacitatea de a identifica potentialul si lumina din fiecare.”  Corina Puiu, Co-fondator si Director Executiv Teach for Romania.

“Pe mine ma motiveaza cand vin si vad staff-ul meu si ii vad fericiti si dornici de noi provocari. Acest lucru imi da mie putere si ma provoaca sa ii invat mai multe si sa descoperim si mai multe lucruri. Cand ai o stare de tristete, mai bine nu mai vii in bucatarie!” Joseph Hadad, maestru bucatar, fondator `Joseph by Joseph Hadad`

“Doresc sa deschid mintea oamenilor, sa le sculptez mentalitatea. Imi doresc din tot sufletul sa ii fac sa isi dea seama ca totul pleaca de la gandire, de la fiecare dintre ei. Schimband gandirea iti schimbi viata…”  Adrian Niculescu, Speaker motivational.

“Sufar de optimism incurabil si sunt ambitios din cale afara, ceea ce imi doresc sa vi se intample si voua.”  Marius Petrescu, Actor, Dansator, Entertainer, M.C.

“Vin din zona economica, am terminat ASE. Am copilarit la tara, stiam ce inseamna agricultura din vazut, putin din facut. Am vazut potentialul in primul rand. Am identificat un domeniu unde nu exista concurenta locala.”  Ionel Burtea, antreprenor, fondator Abund Berry si Melarium

“Va astept la BookLand in fiecare oras, in fiecare saptamana, pentru a cunoaste oameni care au reusit. Iar baza dezvoltarii lor este CARTEA!”  Mihaela Tatu, speaker, trainer, om de televiziune.

“Fiecare proiect a constituit pentru mine o intalnire, un prilej de a-mi incerca fortele, de a-mi cunoaste limitele, de a explora in sufletul meu, in experienta mea, de a cauta printre amintirile mele si ale celorlalti ceea ce este reprezentativ, ceea ce e puternic, ceea ce e pana la urma general uman.”  Maia Morgenstern, actrita de teatru si film.

“Mi-as dori ca tinerii sa inteleaga ce citesc, astfel incat scoala sa nu fie un simplu exercitiu de memorie, ci unul capabil sa genereze solutii pentru viitor.”  Ionut Rites, Autor, instructor de zbor, recordmen

“Stiu ca suna aproape banal si ca au spus-o mii de oameni inaintea mea, insa daca ar exista o reteta pentru succes si pentru fericire nu ar putea sa inceapa decat cu asta: sa crezi in visele tale oricat de mari si de imposibil de atins ti-ar parea.”  Marian Coman, scriitor si scenarist de benzi desenate.

“Stiti de ce am inceput eu sa citesc? Din curiozitate. Curiozitatea de a afla cum s-au descurcat altii in situatii similare cu a mea. Si cum orice raspuns izvoraste alte zece intrebari, asa am si continuat, dorindu-mi si ca in orice mediu m-as afla sa am cunoasterea necesara pentru a purta orice discutie. Apoi mi-a placut sa si scriu, dar….aceasta este alta poveste.”  Ioana Maria Lupascu , pianista, solista concertista Filarmonica Ploiesti

“Tinerii trebuie sa stie ca lumea nu este acolo ca sa ii doboare, ci ca sa fie cucerita. Ei reprezinta cea mai de pret comoara a viitorului oricarei tari, iar cartile croiesc drumul de la eroul din poveste la conturarea eroului din viata reala, unde evadezi provizoriu, doar pentru a te intoarce mai puternic ca niciodata.”  Daria Mateescu , Media Planner.

“Sunt putine persoanele care mai fac si altceva in afara de casa – munca – casa. Iar aici nu ma refer la iesirile in oras cu prietenii. Sunt si aceste iesiri bune, dar oamenii din ziua de astazi ar trebui motivati sa se implice si in altceva: schimbari in comunitate, dezvoltare personala, dezvoltare profesionala continua. Schimbarea tine de noi insine si nu de altcineva. Munca depusa este colosala, insa fructele pe care le culegeti ulterior sunt cele mai dulci fructe pe care le veti gusta vreodata! Prima mea carte de dezvoltare personala pe care am citit-o a fost ‚Tata sarac, Tata bogat’ de Robert Kiyosaki, din care am invatat ca cea mai pretioasa munca depusa nu este cea pentru bani, ci aceea pentru sine. Desigur, avem nevoie si de bani pentru a ne intretine, dar nu trebuie sa ne facem un scop in viata din asta!”  Florin Ionita , Presedinte JCI Romania.

“BookLand Evolution schimba vieti! Prin exemplele prezentate in cadrul acestor conferinte, tinerii pleaca inspirati si motivati sa isi inceapa noile cariere. Acesti tineri vor ajuta la schimbarea si dezvoltarea comunitatii din care fac parte. Avem nevoie de exemple, avem nevoie de Conferintele BookLand Evolution!”  Vlad Petre , Antreprenor, Speaker.

“BookLand Evolution reprezinta un pilon motivational pentru tinerii care isi doresc sa descopere adevaratele valori intr-o lume plina de zgomot si lipsita de mesaj. Sunt sigur ca astfel de conferinte aduc plus valoare tinerilor implicati si ca sistemul educational are o nevoie excesiva de astfel de impulsuri nonformale, dar practice, fara de care dezvoltarea lor personala ar avea de suferit. Educatia are nevoie de un upgrade serios si de tineri dornici sa spuna da provocarilor personale. Un viitor extraordinar nu exista, dar se poate crea acum, in prezent, doar daca tinem cont de trecut.”  John Cristea , prezentator tv.

“In fotografie totul trebuie sa vina de la sine: lumina se descopera, simtul vizual se educa, tehnica se invata, arta se simte, inspiratia se dezvolta iar experienta se traieste.”  Sorin Petculescu , fotograf profesionist.

“Nu exista o meserie mai nobila decat aceea de profesor. Intr-un sistem imperfect, plin de provocari si stres, am ales sa ma implic. Sa fii profesor inseamna sa descoperi si sa te descoperi permanent, sa modelezi, asemenea olarului, sa iti ajuti elevii sa se cunoasca si sa se valorizeze, sa-i privesti cand reusesc, sa-i sprijini cand cad, sa-i ajuti sa-si deschida aripile si sa zboare-n viata. Nu multi oameni se pot lauda ca pasiunea si munca sunt in acelasi loc. In cazul meu, la scoala, intre elevii mei.”  Mihail Karaghiaur , profesor.

“Mintea este sursa din care lumea prinde viata. In minte formam identitati, cream mituri si fabricam iluzii. In minte valorile sunt faurite, principiile sunt modelate si libertatea este cunoscuta.’- spunea Alan Clements in Instinctul libertatii. Pentru ca aceste lucruri sa se intample avem nevoie de magia cuvantului pe care-l descoperim in carte. Lectura este hrana mintii si de calitatea ei depinde modul in care traieste mintea noastra, modul in care noi, ca oameni, ne formam.”  Alexe Dumitru, Formator si Asistent social.

“Nu sunt de partea celor care consideră generația tânără de azi o entitate debusolată, lipsită de vigoarea unor realizări de înălțime, inapetentă la frumosul autentic și lipsită de orizont pe termen lung. Relația mea cu generația tânără mi-a scos în cale tineri cu disponibilități variate și talente viguroase. Ceea ce trebuie să aibă în vedere tinerii de azi este să reușească să strângă rândurile în jurul propriilor posibilități, să se autoanalizeze, să descifreze care le sunt atuurile, înzestrările venite de Su,s pe care fiecare le are. În momentul finalizării unei analize mature a propriului sine, tinerii sunt pe cale de a înfăptui revoluții tehnologice, culturale sau sociale în stare să așeze rosturile țării pe umeri puternici, cu vise și izbânzi remarcabile. Eu voi aștepta momentul acela când voi putea contempla această devenire, pentru că neapărat trebuie să fiu prezent atunci.”  Adrian Munteanu , scriitor, actor de teatru, regizor, scenarist

“Într-un context social agitat și tulburat de cotidianul incert, BookLand este o adevărată gură de oxigen pentru tânără generație aflată în căutarea unor repere valide și autentice. Pentru orice speaker, provocarea de a încerca să devină un formator de opinie sau un model pentru tineri poate fi o misiune nu neapărat imposibilă, dar cel puțin riscantă într-o lume în care tehnologia nu mai are secrete pentru ei și totul se întâmplă pe repede înainte. Cred cu tărie că rolul nostru în lumea lor este acela de a le deschide porți către lumi mai puțin cunoscute de ei într-o formă adaptată, însă, nevoilor lor astfel încât educația să se facă prin intermediul creativității, inovației și al comunicării și, în niciun caz, cu forță. Educația a fost, este și va rămâne unul dintre principalii piloni ai dezvoltării umane și sociale. M-a atras foarte mult ideea evenimentului, aceea de a interacționa cu tinerii, consider că este datoria generației mele și nu numai, de a se implica în mentoratul tinerei generații. Și eu la vârstă lor mi-aș fi dorit să am modele pe care să le urmez, iar BookLand poate să ofere acest cadru. Știm cu toții că cea mai puternică metodă de schimbare este educația.”  Adrian Doroșin , Antreprenor, Preşedinte la Asociația Pro Afaceri

“Cred cu tărie că singura limită în viaţa noastră profesională şi personală este limita minţii noastre. Iar una din cele mai bune metode de a ne hrăni mintea este cititul. Conferinţa BookLand crează cadrul prietenesc în care tânăra generaţie să descopere universul inepuizabil al minţii umane şi magicul univers al lecturii.”  Raluca Buzea , Director Crucea Roșie Filiala Brașov

“Pasiunea pentru cunoaștere, educație și dezvoltare personală pornește și se încheie cu respectul pentru sine și pentru auto-cunoaștere. Doar atunci când îţi dai seama ce anume îți produce bucurie, faci lucrurile cu pasiune, ai rezultate, ești mulțumit de tine și de viața ta, ajungi să dai ceva înapoi: te implici voluntar, alături de alți oameni pentru a crea schimbare pozitivă în comunitate. Mi-ar plăcea să avem o atitudine mai deschisă, să acceptăm eroarea, să asociem cuvântul greșeală cu provocare, să devină ceea ce ar trebui să fie de fapt: o modalitate bună de a învăța și de a ne dezvolta. Să accepți când greșești, să nu cauți vinovați în jur, să îți asumi, să înveți ceva din experiența respectivă, să mergi mai departe și să crești. Tinerii simt bucuria vie de a fi, sunt energici, pun pasiune și le doresc să rămână deschiși și creativi.”  Anca Gânscă , coordonator comunicare Academia Heidi

“Cred cu tărie că fiecare om este într-o continuă devenire. Cred de asemenea că oamenii au o nevoie reală de conectare autentică cu semenii lor. În rolurile mele de Sales Manager, trainer, public speaker și membru de Board al Fundației Comunitare Brașov manifest valorile mele personale: respect, autenticitate și empatie. Simt că putem crește frumos dacă o facem împreună. Trăiesc cu bucurie fiindcă viaţa înseamnă bucurie”  Laura Popeea , public speaker

“Scrisul trebuie să fie ca o discuție față în față dintre autor și cititor. Nimic mai simplu. Dacă te gândești așa și ai în minte persoana căreia îi scrii, o să-ți fie mult mai simplu, presupunând că în viața de zi cu zi nu îți vine greu să vorbești.”  Cătălin Ionașcu , Trainer, Specialist în Content Marketing și fondator al agenției Romanian Copywriter

“Pământul nu înseamnă asfalt, beton, Lamborghini, iPad, iPhone. Această infirmitate copiii o capătă fără voia lor, pentru că este o infirmitate să nu cunoşti de unde vii, cui aparţii, părinţii noştri fiind doar părinţii noştri naturali. Noi avem în corpul nostru toate elementele care se regăsesc în pământ, pe care ei îl redescoperă, unii chiar îl descoperă acum. Noi nu suntem din plastic, din cola, din beton, din benzină sau tablă. Noi suntem compuşi exact din elementele pe care calci în momentul în care te descalţi şi mergi pe iarbă.”  Walter Dionisie , artist profiler la Global Association for Human Recovery

“Cred că fiecare călătorie ne îmbogățește sufletește prin lucrurile pe care le descoperim, ne face să ne cunoaștem mai bine. Îmi doresc prin acest blog (https://calatoriaperfecta.ro/) să aruncați o privire într-un colț al sufletului meu plin de amintiri despre locurile pe care le-am vizitat și să vă împărtășesc impresiile mele care poate vă vor ajuta atunci când cautați să vă alegeți destinația dorită. Cred că fiecare dintre noi ne dorim o vacanță perfectă și poate la un moment dat, cine ştie, vacanțele voastre vă vor da aceeași dependență pe care o am și eu. Dependența de călătorii.”  Coscai Patricia , blogger, writer travel industry la calatoriaperfecta.ro si nextjourneys.com, organizator de evenimente, consultant travel

“Nu sunt de partea celor care consideră generația tânără de azi o entitate debusolată, lipsită de vigoarea unor realizări de înălțime, inapetentă la frumosul autentic și lipsită de orizont pe termen lung. Relația mea cu generația tânără mi-a scos în cale tineri cu disponibilități variate și talente viguroase. Ceea ce trebuie să aibă în vedere tinerii de azi este să reușească să strângă rândurile în jurul propriilor posibilități, să se autoanalizeze, să descifreze care le sunt atuurile, înzestrările venite de Su,s pe care fiecare le are. În momentul finalizării unei analize mature a propriului sine, tinerii sunt pe cale de a înfăptui revoluții tehnologice, culturale sau sociale în stare să așeze rosturile țării pe umeri puternici, cu vise și izbânzi remarcabile. Eu voi aștepta momentul acela când voi putea contempla această devenire, pentru că neapărat trebuie să fiu prezent atunci.”  Adrian Munteanu , scriitor, actor de teatru, regizor, scenarist

“Într-un context social agitat și tulburat de cotidianul incert, BookLand este o adevărată gură de oxigen pentru tânără generație aflată în căutarea unor repere valide și autentice. Pentru orice speaker, provocarea de a încerca să devină un formator de opinie sau un model pentru tineri poate fi o misiune nu neapărat imposibilă, dar cel puțin riscantă într-o lume în care tehnologia nu mai are secrete pentru ei și totul se întâmplă pe repede înainte. Cred cu tărie că rolul nostru în lumea lor este acela de a le deschide porți către lumi mai puțin cunoscute de ei într-o formă adaptată, însă, nevoilor lor astfel încât educația să se facă prin intermediul creativității, inovației și al comunicării și, în niciun caz, cu forță. Educația a fost, este și va rămâne unul dintre principalii piloni ai dezvoltării umane și sociale. M-a atras foarte mult ideea evenimentului, aceea de a interacționa cu tinerii, consider că este datoria generației mele și nu numai, de a se implica în mentoratul tinerei generații. Și eu la vârstă lor mi-aș fi dorit să am modele pe care să le urmez, iar BookLand poate să ofere acest cadru. Știm cu toții că cea mai puternică metodă de schimbare este educația.”  Adrian Doroșin , Antreprenor, Preşedinte la Asociația Pro Afaceri

“Cred cu tărie că singura limită în viaţa noastră profesională şi personală este limita minţii noastre. Iar una din cele mai bune metode de a ne hrăni mintea este cititul. Conferinţa BookLand crează cadrul prietenesc în care tânăra generaţie să descopere universul inepuizabil al minţii umane şi magicul univers al lecturii.”  Raluca Buzea , Director Crucea Roșie Filiala Brașov

“Pasiunea pentru cunoaștere, educație și dezvoltare personală pornește și se încheie cu respectul pentru sine și pentru auto-cunoaștere. Doar atunci când îţi dai seama ce anume îți produce bucurie, faci lucrurile cu pasiune, ai rezultate, ești mulțumit de tine și de viața ta, ajungi să dai ceva înapoi: te implici voluntar, alături de alți oameni pentru a crea schimbare pozitivă în comunitate. Mi-ar plăcea să avem o atitudine mai deschisă, să acceptăm eroarea, să asociem cuvântul greșeală cu provocare, să devină ceea ce ar trebui să fie de fapt: o modalitate bună de a învăța și de a ne dezvolta. Să accepți când greșești, să nu cauți vinovați în jur, să îți asumi, să înveți ceva din experiența respectivă, să mergi mai departe și să crești. Tinerii simt bucuria vie de a fi, sunt energici, pun pasiune și le doresc să rămână deschiși și creativi.”  Anca Gânscă , coordonator comunicare Academia Heidi

“Cred cu tărie că fiecare om este într-o continuă devenire. Cred de asemenea că oamenii au o nevoie reală de conectare autentică cu semenii lor. În rolurile mele de Sales Manager, trainer, public speaker și membru de Board al Fundației Comunitare Brașov manifest valorile mele personale: respect, autenticitate și empatie. Simt că putem crește frumos dacă o facem împreună. Trăiesc cu bucurie fiindcă viaţa înseamnă bucurie”  Laura Popeea , public speaker

“Scrisul trebuie să fie ca o discuție față în față dintre autor și cititor. Nimic mai simplu. Dacă te gândești așa și ai în minte persoana căreia îi scrii, o să-ți fie mult mai simplu, presupunând că în viața de zi cu zi nu îți vine greu să vorbești.”  Cătălin Ionașcu , Trainer, Specialist în Content Marketing și fondator al agenției Romanian Copywriter

“Pământul nu înseamnă asfalt, beton, Lamborghini, iPad, iPhone. Această infirmitate copiii o capătă fără voia lor, pentru că este o infirmitate să nu cunoşti de unde vii, cui aparţii, părinţii noştri fiind doar părinţii noştri naturali. Noi avem în corpul nostru toate elementele care se regăsesc în pământ, pe care ei îl redescoperă, unii chiar îl descoperă acum. Noi nu suntem din plastic, din cola, din beton, din benzină sau tablă. Noi suntem compuşi exact din elementele pe care calci în momentul în care te descalţi şi mergi pe iarbă.”  Walter Dionisie , artist profiler la Global Association for Human Recovery

“Cred că fiecare călătorie ne îmbogățește sufletește prin lucrurile pe care le descoperim, ne face să ne cunoaștem mai bine. Îmi doresc prin acest blog (https://calatoriaperfecta.ro/) să aruncați o privire într-un colț al sufletului meu plin de amintiri despre locurile pe care le-am vizitat și să vă împărtășesc impresiile mele care poate vă vor ajuta atunci când cautați să vă alegeți destinația dorită. Cred că fiecare dintre noi ne dorim o vacanță perfectă și poate la un moment dat, cine ştie, vacanțele voastre vă vor da aceeași dependență pe care o am și eu. Dependența de călătorii.”  Coscai Patricia , blogger, writer travel industry la calatoriaperfecta.ro si nextjourneys.com, organizator de evenimente, consultant travel

„Trecem prin schimbări majore care ar trebui să atragă modificări în modul în care privim educația. Pregătirea clasică (limbă maternă și străină, cultură generală, matematică, științe) nu mai este suficientă. Este mai mare nevoie ca oricând să ne dezvoltăm capacitatea de a filtra informațiile primite, abilitatea de adaptare, nivelul de înțelegere al lumii globale și a rolului fiecăruia dintre noi în ea. Cum răspundem acestei provocări e o întrebare la care cred că ar trebui să răspundă fiecare dintre noi.”  Ciprian Cucu, lector universitar dr., fondator și vicepreședinte Forum Apulum.

„Cel mai mult m-au ajutat cărțile, am început să citesc regulat cărți de afaceri și dezvoltare personală. Cu adevărat poți să îți găsești mentori și ‚prieteni’ care să te învețe ce să faci.”  Iudita Mariș, propietar “Partener Tex”.

„Fără să ne dăm seama și poate fără să vrem, ne lăsăm personalitatea strivită de rețelele de socializare; uităm să ne bucurăm de momentul pe care îl trăim pentru că visăm să fim noi în locul persoanelor pe care le urmărim pe Instagram. Păcat! Păcat că nu conștientizăm cât de departe putem călători cu ajutorul unui personaj bine conturat dintr-un roman bun. Haideți să ne reamintim cât de departe putem ajunge cu personalitatea noastră vie și cum putem schimba destine cu argumente bine conturate.”  Ioana Sasu, marketing storyteller, co-owner Stories – Communication Agency.

„E atât de ușor să crezi cu adevărat că poți face `Amazing things…` , esențial e să vrei.”  Carmen Pauleti, logoped și lucrator de tineret.

„Într-un tăvălug de informații și acțiuni care se desfășoară în jurul nostru, este puțin dificil să ne creionăm o unică identitate, care să ne reprezinte în lumea în care trăim. Avem o serie de oportunități pe care se le valorificăm, dar de unde știm care sunt cele mai bune decizii? Cum putem afla ce anume ne dorim să realizăm pentru noi și comunitate dacă modelele promovate sunt atât de discrepante uneori faţă de ceea ce recunoaștem în interiorul nostru. Cum definim succesul și până unde ne întindem în acceptarea compromisurilor? Ce valoare are timpul nostru, cât de disponibili sau cât de pretențioși să fim cu noi înșine și cu cei din jur? Răspunsurile la întrebările de mai sus nu se găsesc, de cele mai multe ori, pe băncile școlii ci mai degrabă prin propria experiență. Trăind și interacționând cu oamenii, fiind prezent în propria-ți viață fără a încerca replicarea unor modele de succes promovate în viața de zi cu zi sau mass media. Consider că trăim un timp încărcat de provocări dar și de oportunități în aceeași măsură. Definirea propriei valori, propriei identități precum realizarea conversiei unei dificultăți într-o oportunitate, o face experiența personală a fiecărui tânăr și oamenii cu care se înconjoară. Evenimente de tipul conferințelor BookLand Evolution creează ocazii perfecte în care tinerii pot răsfoi pe viu cartea experiențelor de transformare a unor oameni care aparțin comunității din care fac parte. Îmi doresc, prin prezența în cadrul evenimentului, nu atât de mult să clarific, cât să nasc mai multe întrebări, care să provoace participanții la dorința de a-şi aprofunda valoarea propriei persoane și de a lua decizii în consecință.”  Sebastian Vasile Băeșan, Expert Local Primăria Municipiului Alba Iulia.

„Devii ceea ce crezi. Ceea ce crezi îți influențează comportamentul iar modul în care te comporți îți conturează viitorul. Entuziasmul este cheia.”  Gențiana Ganea, artist vocal, compozitoare și interpretă

„În anul 2014 a început `declinul` carierei mele de inginer în urma unui accident la ski și am intrat în una dintre cele mai grele depresii din viața mea. Abia mai târziu am înțeles că asta a fost metoda Universului de a mă trage de mânecă și a-mi arăta (într-un mod mai `brutal`) că direcția pe care mă aflam în acel moment nu era corelată cu ceea ce-mi doream, de fapt, în adâncul meu. Treptat, pas cu pas, am început să mă ‚ascult’ din ce în ce mai mult și nu am mai reprimat toate ‚vocile’ din capul meu. Lăsându-le să se facă auzite și ascultându-le cu multă compasiune am ajuns să mă cunosc mult mai bine și să devin tot mai conștient de ceea ce vreau, canalizându-mi încet toată energia spre lucrurile care au valoare și contează cu adevărat în viața mea. ”  Cristian Man, Project Manager la Fundația Comunitară Mureș

„Niciun viitor nu este posibil fără educaţie şi indiferent cât ni se pare de greu şi uneori inutil să acumulăm anumite informaţii, la un moment dat viaţa ne va dovedi că avem nevoie de ele pentru a ne putea urma visul în formarea unei cariere.”  Liana-Manuela Ciuchină, psiholog, psihoterapeut

„Mă bucur că reveniți cu acest eveniment dedicat tinerilor, Conferințele BookLand Evolution, în orașul nostru, e una dintre experiențele cele mai interesante și utile pentru că te pune în legătură cu viitorul și te obligă să te adaptezi și să te updatezi, dacă nu vrei să devii istorie mai devreme decât ai anticipat. Pentru mine, BookLand e un loc unde pot să citesc fără a deschide o carte și unde pot să îmi transmit crezurile, experiențele, cărțile fără a scrie.”  Ligia Voro, redactor șef revista Transilvania Business & senior editor cotidianul Zi de Zi

„Într-o lume tot mai sălbatică devenim tot mai fragili. Ni se cere să fim competitivi, să gândim repede, să reacţionăm imediat, să recepţionăm şi să transmitem mesaje în viteză. Cum am putea, în tot tumultul acesta, să păstrăm în noi liniştea şi aşezarea, necesare decantării unor coordonate clare?”  Briena Stoica, English teacher

„În fiecare ediție, BookLand adună Oameni și Suflete. Le pune împreună pentru a crea ENERGIE. Sunem cu toții oameni, fie că ajungem în acest context speaker sau spectator, participant sau organizator. Cu toții avem de învățat, cu toții avem de citit. Se spune că Sufletul nu moare niciodată. În același context, cărțile pot dispărea, sau pot fi distruse dar Bibliotecile nu mor niciodată. Bibliotecile sunt sufletul civilizației, de la antic la modern, din timpurile antice în timpurile moderne. Cea mai mare eliberare pe care un om o poate primi e să își elibereze spiritul, sufletul. Cărțile ne duc pe acest drum, iar Bookland Evolution nu vinde decât cu îndrumarea noastră a tuturor, pe drumul către libertate…”  Alexandru Mărginean, Freelance designer grafică publicitară

„Mă bucură faptul că există o astfel de oportunitate, reprezentată de organizarea evenimentului BookLand la Târgu-Mureș, mai ales datorită posibilității de a aborda în mod direct problematica educației în sine din perspectiva combinării conceptelor educaționale teoretice cu cele practice. Cu alte cuvinte, cum am putea folosi bagajele de cunoștințe teoretice dobândite pe parcursul traseului educațional cât mai eficient și pragmatic în activitatea educațională/academică, și cum pot fi acestea tanspuse cât mai creativ în cadrul unor proiecte/strategii.”  Lector univ. dr. Cosmin Popa, psiholog clinician și psihoterapeut, Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș.

„Consider că sunt oportune astfel de evenimente, unde tinerii pot lua legătura directă cu antreprenori, le pot pune întrebări și își pot contura o imagine despre viitorul lor, din punct de vedere profesional. Educația este foarte importantă, însă a face ceea ce îți place este cel mai important, din punctul meu de vedere. `Dacă îţi place ceea ce faci, niciodată nu va fi o muncă` – Confucius”  Emil Ștețca, presedinte si antrenor ASC LUCKY DRAGONS

„Le spun mereu tinerilor să încerce să gândească critic, să evite conformismul, să chestioneze mereu realitatea și să fie suspicioși cu adevărurile gata confecționate. E și motivul pentru care cred în educația umanistă, în puterea pe care literatura, artele și studiile umaniste în general o au în formarea cuiva. Nu cred într-un viitor din care cunoașterea de tip umanist va fi evacuată, înlocuită cu mistica profitului și consumului. Nici într-o postumanitate non-umanistă. Cred că solidaritatea, empatia pentru ceilalti, civismul și etica, dublate de competența autentică mai pot, înca, salva lumea.”  Dumitru-Mircea Buda, critic literar, Prodecan al Facultății de Științe și Litere, Universitatea “Petru Maior”.

„Nu trebuie să așteptăm să schimbe cineva lucrurile pentru noi! Trebuie să ne asumăm noi schimbarea, responsabilitatea pentru ceea ce facem și să nu `căutăm vinovați` pentru ceea ce nu ne place! Fiecare dintre noi poate contribui la crearea unei lumi mai bune, pas cu pas și, chiar dacă VIAȚA pare să ne copleșească, trebuie să înțelegem că avem în noi tăria de merge mai departe!”  Monica Avram, membru în Biroul Executiv al ANBPR.

„Cred cu tărie că, dacă vrem să schimbăm ceva, avem nevoie de educație. De asta fac ce fac: pentru că cred că viitorul poate fi altfel decât a fost trecutul. Și știu că dacă eu am putut să trec prin câte am trecut, profesional și personal, și acum să fiu unde sunt, pot și alții. Doar e nevoie să facem împreună demersurile prin care să devenim mai buni, individual și la nivel de conștiență colectivă.” Zoltan Vereș, Trainer, Coach, Autor și Expert în Emoții

„Dacă în urmă cu doar 15 ani stresul era un fenomen izolat, astăzi stresul face victime la ordinea zilei. Îngrijorător este faptul că tinerii încep să fie afectați de stres din ce în ce mai des. Pentru a avea un viitor strălucitor ca nație, este imperios necesar să ne educăm tinerii în a-și menține mintea relaxată și focusul pe ceea ce contează cu adevărat. Dorința mea este ca, prin intermediul conferințelor BookLand Evolution, să aduc în atenția tinerilor practica Mindfulness, ca soluție în acest demers de formare cognitivă.” Raluca Moisi, Mindfulness Specialized Trainer, Coach

„Ceea ce găsesc remarcabil la conferințele BookLand Evolution este faptul că tinerii sunt puși față în față cu diverse modele: oameni cărora le place ceea ce fac în acel moment în viața lor și care se bucură de aprecierea celor din jur. Și că acele modele au, într-un fel sau altul, legătură cu cărțile. Fără cărți, viața noastră ar fi mai tristă și mai puțin colorată. Un tânăr cu cartea în mână este pentru mine imaginea omului de succes pe care acest eveniment dorește să-l pună în lumină.”  Mihaela Frunză, conferențiar dr. habil. la Departamentul de Filosofie, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj

„Există doi mari factori care ne influențează viață: cărțile pe care le citim și oamenii cu care interacționăm. Acești doi factori ne pot ajuta să creștem într-un ritm accelerat sau să regresăm. Depinde doar de noi să alegem înțelept. La BookLand tinerii au oportunitatea să intre în contact atât cu oameni cât și cu cărți de valoare certă care să îi ajute să pornească cu dreptul în viață.” Ovidiu Oltean, Public speaking trainer & coach

„Viața nu este numai despre carieră. Dezvoltarea personală și profesională nu țin loc de experiență umană profundă… e nevoie să vă uitați adânc în interior pentru a deveni conștienți de sine și a redeveni clari, pentru că e greu uneori. Suferința și iubirea sunt fețe ale aceleași monede numite Viață, sunteți Ființe complete și nimic nu vă poate opri din zborul vostru (decât propria minte, impuritățile și limitările ei).”  Iulia Sara, Consultant în Carieră GCDF

„Istoria a consemnat experiența unor oameni care nu doar că și-au îndeplinit cele mai ambițioase visuri, dar au făcut asta la vârste foarte fragede. Blaise Pascal a inventat primul calculator la 19 ani. Prima gimnastă care a luat un 10 curat la Jocurile Olimpice, Nadia Comăneci, avea doar 14 ani atunci când a realizat această performanţă absolut incredibilă. Malala Yousafzai a câștigat Premiul Nobel pentru Pace la vârstă de 17 ani. Nu cunosc forță mai puternică decât forța motivațională a visurilor și nici instrument mai util pentru împlinirea lor decât navigarea curajoasă în universul lecturii. Eu sunt ceea ce sunt pentru că am putut citi oricând, oricât am dorit. Este lucrul pentru care sunt cea mai recunoscătoare dintre toate darurile pe care le-am primit de-a lungul vieții. Despre visuri aș vrea să le vorbesc tinerilor: despre cum să le identifice și despre ce trebuie să facă pentru a le realiza. Pentru că visurile noastre sunt, în definitiv, bunul cel mai de preț pe care îl avem.”   Mirela Oprea, Advocacy Director la World Vision

„Este comedia un animal? Poate fi el dresat? Și dacă da, poți fi tu dresorul? Hai să-ți povestesc ce poți învăța, dar, mai ales ce nu poți învăța despre comedie.”   Dragoș Pop, Actor al Teatrului Național Cluj

„Privește viața din perspectiva experiențelor pe care vrei să le ai, dar pentru asta e nevoie să știi ce vrei și de ce. Cu cât ai mai multă claritate legat de ceea ce îți dorești, cu atât vei căpăta și o încredere mai mare în tine și în deciziile pe care le iei.”   Delia Vătămanu, Coach, Trainer & Life Enthusiast

„Stările interioare sunt cărțile de vizită pe care le lăsăm în urma noastră. Drept urmare, cu fiecare om pe care îl întâlnesc mă las surprinsă de universul pe care îl voi descoperi. Mă stimulează mult cunoașterea oamenilor și să pot să descopăr care e diferența care face diferența între noi, cei plini de putere, încredere și pace și noi, cei anxioși, neputincioși și sufocați de spaime.”   Cristina Varo, Terapeut, coach și trainer în relații

„Îmi place să citesc. Îmi place enorm să citesc. Dă-mi o carte și timp fizic și urmărește ce se va întâmpla: dacă mă vei întreba ceva, îți voi răspunde monosilabic; dacă vei insista, vei primi și un răspuns sub formă de enunț; dacă mă vei invita să vorbesc despre cărți la BookLand, ia-ți cu tine pijamaua și periuța de dinți.”   Cătălina Cocan, Profesor Merito

„Cred cu tărie că oamenii au în ei resursele necesare să devină o versiune mai bună a lor în fiecare zi.”   Florin Șomodi, Business Coach si Trainer.

„Cred cu adevărat, că cele mai mari lecții le primești de la viată. Tu poți mai apoi să alegi cu cine și cum le trăiești.”   Elena Ivanca, actriță la Teatrul Național Cluj

„Ce vreau eu de la întâlnirea cu tinerii de la BookLand? Să le spun că îi admir, fiindcă sunt curioși, veseli, creativi, inteligenți și ambițioși, că am mare încredere în ei și că știu că vor schimba țara asta în bine. Îi urmăresc cât de atent pot eu, ca să îi înțeleg și să mă inspir din prospețimea, creativitatea, spiritul pozitiv și ideile lor minunate. Vreau să îi încurajez să își caute fără oprire misiunea în viață, să își descopere vocația, să creadă în munca, mintea și destinul lor, să își iubească semenii și să fie generoși și entuziaști. Să se descopere și să se redescopere mereu, să nu le fie frică de nimeni și de nimic, să își pună în valoare mereu curajul și ideile și să se lupte fără frică pentru o lume mai frumoasă, așa cum visează ei.”  Doru Șupeală, Director de marketing si comunicare.

„A fi în apropierea unor persoane care încă mai visează e ceva care ‚îți dă aripi’. Când eram mic vroiam, visam să mă fac ‚profesor de fericire’. Anii au trecut iar viața și-a urmat cursul ei sub îndrumările părinților, a profesorilor, a societății. Aproape că uitasem de visul meu. Dar mi-au picat în mână cărțile unor oameni fericiți iar visul meu a început să se contureze din nou. Ce poate fi mai frumos și mai moral decât ‚a dărui …fericire’ iar pașii spre ea îi putem găsi în aceste cărți. ‚Cunoașterea face totul posibil’ iar eu sunt pregătit să dăruiesc această cunoaștere. ”  Grigore Zlămpăreț, speaker Talk Fusion

„Educația și cultura ne îmbogățesc viața în feluri neașteptate. Voluntariatul, activitatea perseverentă în folosul societății, e cea mai simplă cale de transformare și șlefuire a caracterului.”  Alina Rad, blogger, PR Teatrul Municipal Baia Mare

„Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conştientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care îşi vor trăi viaţa. Care nu şi-au dat seama că viaţa lor abia acum începe şi peste 10 ani vor fi rezultatul cunoştinţelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) şi a alegerilor pe care le fac acum.”  Mihaela Tatu, Trainer Tehnica şi Arta Livrării Discursului, Voice over, Speaker motivaţional, M.C.

„Este extraordinar faptul că în cadrul acestui eveniment  sunt reunite, pentru a fi expuse, experiențele personale avansate ale unor oameni care au ajuns să își cunoască valoarea și resursele personale. Educația a fost și este cea care va face mereu diferența, între Homo Sapiens, `înălțându-i`.”  Alin Creţu, Psiholog

„Știați că cca 3 % dintre oameni gândesc și simt la fel într-o situație anume? Ce ziceti, e mult sau puțin? Sunt conștient că doar prin simplul fapt că suntem diferiți, la BookLand Evolution nu pot fi util tuturor celor prezenți. Totuși intenția mea este să atrag atenția tuturor asupra marginalității, a potențialului care există în acest statut, că există meserii în care acest potențial poate fi exploatat constructiv, întru folosul altora, întru bunătatea lumii noastre.”  Zoltán Makai, Consultant pentru echipe şi lideri.

„Tinerii prezenți la conferințele BookLand sunt apropiați de vârsta noastră și dorim să le amintim avantajele vremurilor în care trăim, o perioadă în care poți fi autodidact și poți excela în orice domeniu dorești. Ideile lor ne inspiră și la rândul nostru dorim și noi să îi încurajăm să își descopere pasiunile și să le oferim mijloace prin care își pot valorifica ideile.”  Eduard și Bianca, Magicieni profesionişti

„La vârsta adolescenței începi să te conturezi în omul care vei fi pe viitor. Este foarte important ca această primă schiță să fie cât mai bine trasată, ca mai apoi să lucrezi la detalii. Ca să ajungi să-ți găsești energia interioară care va aduce un plus acestei lumi ai nevoie de pasiune, răbdare și cunoaștere. Un tânăr informat este un tânăr de succes și are toate șansele să scoată la lumină aceea energie/forță chiar dacă parcursul nu e foarte ușor și lin. Momentul când reușești să degaji aceea energie în jurul tău este momentul succesului!”  Simona Elena Bişboacă, Inginer, antreprenor, inventator.

„Scopul meu pentru acest seminar este de a aduce inspiraţie, de a-i încuraja pe toţi cei prezenţi să îşi descopere pasiunea şi să nu renunţe niciodată la visul lor. Să creadă în ei şi în viaţă, să privească lumea dintr-o perspectivă corectă. Să înţeleagă că sunt importanţi, că sunt iubiţi şi că avem mare nevoie de tineri fericiţi!”  Corina Lorincz, Coach life şi vorbitor inspiraţional.

„Iubirea vine uneori în forme neașteptate. Frumusețea vine uneori din locuri neașteptate. Dar ochii mei, ochii tăi, caută ceea ce știu deja. Poate că asta ar trebui să facem: să ne lăsăm surprinși. O dată, măcar o dată, să lăsăm deoparte tot ceea ce știm deja atât de bine. Știu, e chiar înfricoșător să pășim așa în necunoscut… Dar hai să avem o gură frumoasă, care vindecă. Și urechi fermecătoare, care ascultă. Să alergăm către cine are nevoie și să mângâiem obrajii care plâng. Să dăm și să primim iubire. Și să putem spune în ceas de seară: Câtă frumusețe între noroaie…”  Andrea Maria Neag, Life Coach

„Dorinţa de a realiza ceva în viaţă, dorinţa de a găsi o persoană iubită, dorinţa de a-l găsi pe Dumnezeu, şi nu în ultimul rând conştiinţa că nimeni nu e perfect, sunt porniri interioare pe care fiecare om le are în sufletul său. Rolul lor ar fi acela de a ne conduce viaţa, respectiv de a ne autorealiza, de a găsi iubirea, de a ne împăca cu Dumnezeu şi de a ne recunoaşte latura umană, imperfectă şi supusă greşelilor. Aceste porniri se constituie aşadar într-o veritabilă motivaţie interioară, pe care un adolescent ar fi bine s-o conştientizeze, s-o elibereze şi să se lase purtat de ea.”  Radu Bonta, Psiholog

„BookLand reușește ceea ce în bună măsură alte evenimente nu reușesc: propune, tinerilor în special, teme de reflexie. Ori ce este omul, dacă nu o mașinărie perfectă pentru… reflexie. Singurul dintre viețuitoare. Nimic nu se întâmplă până omul nu realizează care este pasul următor. Trăim vremuri în care nu mai este interesant să înveți. Ceea ce ar fi cu adevărat revoluționar ar fi `să învățăm să învățăm`. Permanent! În acel moment limitele noastre dispar.”  Eugen Antal, Expert, Trainer & Speaker

„Înainte de a avea orice meserie, e necesar să te cunoşti pe tine suficient de bine încăt să te poţi disciplina să ai o viaţă plină de însemnătate. Orice şcoală vă va oferi cunoştintele, oricare profesor vă va exemplifica tehnica sau procesul; dar veţi deveni profesionişti abia când veţi avea propriile standarde pentru munca voastră şi veti face tot ce va stă în putere să fiţi mulţumiţi, lucrând cu devotament şi entuziasm.”  Marinela Farc, psiholog.

„Cred cu tărie că generația de azi are șansa să facă lucruri mărețe. Accesul la informație fiind nelimitat, oferă tuturor, și mai ales tinerilor, oportunități de dezvoltare de care doar trebuie să știe să se folosească. Voluntariatul prinde și în țara noastră contur și este o resursă deschizătoare de drumuri. Exemple de bune practici se găsesc peste tot și cred că sunt mai mult decât binevenite. O nouă ediție a Conferințelor BookLand Evolution – o nouă șansă pentru tineri de a cunoaște oameni împliniți profesional, cu afaceri de succes și meserii diverse.”  Lacrima Camelia Istrauan, Director Biblioteca Judeţeană Satu Mare.

„Într-o perioadă în care lumea agonizează, dominată fiind de prostie – la cele mai înalte niveluri – un astfel de grup este aidoma unei oaze în mijlocul pustietății. O speranță că la un moment dat, inteligența va triumfa, în dauna prostiei.”  Robert Costea, Antreprenor industrii creative

„Cel mai important lucru pe care putem să-l oferim tinerilor este încredere. Daca avem răbdare și le oferim încrederea necesară, au capacitatea de a realiza lucruri extraordinare.”  Romul Moruțan, actor la Teatrul de Nord Satu Mare

„Îmi exprim bucuria de a participa la acest eveniment care, sper eu, să îndemne cât mai mulți tineri să își urmeze visele, să creadă în ei și să pună accent pe educație, deoarece doar prin educație putem evolua și putem face că visele noastre să devină realitate. Există oportunități incredibile în ziua de azi, trebuie doar oameni pasionați și dedicați în ceea ce fac iar succesele nu se vor lasa mult așteptate. Sper că tot mai mulți tineri să investească în ei, în dezvoltarea lor ca oameni și să învețe cât mai mult din ceea ce pot prinde de la cei din jur, din experiențele altora pentru a evita să facă aceleași greșeli și pentru a profita de partea bună din fiecare poveste.”  Mircea Felix Spătar, preşedinte Satu Mare Business Club

„Sunt în primul rând om. Am trecut și eu prin ce treci tu acum, am avut și eu momente de îndoială, de neclaritate, de confuzie. Pe care am învățat, pas cu pas, să le depășesc. Să mă adaptez continuu la jocul numit viață. Am descoperit, treptat că pot face lucrurile să se miște în favoarea mea, că sunt capabil să gestionez situațiile neplăcute, și mai ales că sunt pe deplin responsabil de mine și de viața mea. Că pot să fiu mai bun, mai bine pregătit, mai fericit, mai împlinit. Apoi, am decis să ofer tuturor celor care doresc, cheia de acces la sufletul lor, la emoțiile lor pozitive, la fericirea lor. Să lupt pentru eliberarea din capcanele propriilor blocaje mentale și a dresajului social la care au fost supuși mai mulți concetățeni.”  Daniel Moiş, trainer, psiholog, life coach.

„Tinerii care vin la conferințele BookLand vor să afle mai mult despre carieră și succes. Nu există rețetă pentru succes. Există doar dorință, motivare și perseverență până la sânge în a reuși.”  Ana Macovei, profesor de balet.

„Sunt un fan declarat al Conferinţelor BookLand, o iniţiativă tot mai curajoasă şi necesară, pe măsură ce tinerii par tot mai îndepărtaţi de lectură. Abia aştept să mă alătur speakerilor BookLand şi să surprind publicul cu o poveste frumoasă!”  Felicia Hrihorişan, sociolog

„Sunt bucuros pentru oportunitatea primită din partea BookLand de-a împărtăși tips and tricks în domeniile creative, dezvoltare și efervescența business-ului, responsabilitate și ascensiune. Oamenii trebuie să înțeleagă un singur lucru: să crezi şi să vezi sunt unul şi acelaşi lucru cu a fi şi a deveni.”  Vali Mada, fotograf.

„Viaţa trebuie trăită cu învăţăturile din trecut şi visele din viitor, nimeni şi nimic nu ne poate împiedica să ne clădim viaţa aşa cum dorim, atâta timp cât luptăm pentru asta.”  Loredana Alexandrina Știrbu, scriitor.

„Toată viața am vânat experiențe, contexte și oameni de la care să învăț. Am spus deseori ‚da’  fără să mă gândesc prea mult. Am spus deseori ‚nu’ și m-am ales pe mine. Am câștigat mai mult decât am pierdut. Am luat-o de multe ori de la capăt. Mi-am dezvoltat abilitatea de a eșua, de a naște idei noi, de a le materializa, de a le ‚vinde’, de a fi perseverentă astfel încât, chiar dacă dau greș, să îmi extrag învățămintele apoi să trec  la o nouă aventură. Am învățat să mă gândesc mai mult la oamenii dragi, să citesc doar cărțile care îmi plac, să călătoresc doar în locurile care au o poveste pentru mine, să petrec timp cu oameni care mă fac să râd sau să visez. La fel ca întotdeauna, sunt pregătită pentru o nouă poveste.”  Mirela Iank, Trainer NOD, antreprenor.

„Tinerii au avantajul începutului: viața este în fața lor și pot să pornească, facându-și un plan odată cu primul pas făcut spre viitor. Sunt sigur că participanții la BookLand Evolution vor vedea oportunitatea pe care le-o oferă acest eveniment, de a învăța cum să-și croiască un viitor sigur din punct de vedere financiar.”  Luca Dezmir, Autor și trainer de finanțe personale și investiții

„Viitorul e mult mai frumos atunci când îl construieşti tu însuţi. Hai să discutăm despre cum poţi face asta! Vino la Conferinţele BookLand!”  Aurel Rusu, Project Manager în industria auto

„Aș dori să le transmit celor din public mai multe lucruri: în primul rând faptul că se află într-un moment crucial al vieții lor și alegerile pe care le fac acum vor avea un mare impact asupra lor. Apoi doresc să le vorbesc despre beneficiile implicării în voluntariat, ale cititului și multe altele.”  Călin Gîlea, Președinte Timișoara Toastmasters Club

„Cea mai puternică armă cu care poți schimba lumea este educația, de aceea Conferințele BookLand pot fi condiția ideală pentru un start de succes în viață. Motivul este simplu, fiecare vorbitor prezent pe scenă, transmite din experiența sa fiecărui participant. Mă bucur să ne revedem într-o atmosferă dedicată educației.”  Răzvan Curcubătă, Speaker, Trainer, Storyteller

„Într-o lume plină de posibilități este esențial să descoperi cine ești și să îți găsești locul potrivit. Astfel, în timpul petrecut împreună, doresc să vorbim despre pilonii neconvenționali, momentele de ‚nu știu’ care ne ghidează să descoperim pe zi ce trece ceea ce suntem.”  Tatjana Magdin, fost preşedinte al clubului Timişoara Toastmasters, consultant şi analist de sisteme informatice

„Fiecare adolescent este un filon de aur. Dacă-l găsești, te îmbogăţeşti!”  Dr. Lia Lucia Epure, jurnalist, directorul publicaţiei regionale Ziua de Vest, conf. Univ. dr. în cadrul Facultății de Comunicare din UVVG Arad.

„Cea mai importantă investiţie pe care poţi să o faci este propria ta educaţie. Conferinţele BookLand aduc la un loc educaţia de calitate şi entuziasmul tineresc. Ceea ce rezultă de fiecare dată e magic: tineri motivaţi să se dezvolte personal, să-şi croiască un viitor şi o carieră de succes!”  Călin Iepure, CEO, bizz.club România.

„Viața este un exercițiu de echilibru. Iar echilibrul acesta fragil îl poți obține doar prin credință, educație, respect față de maeștrii care te-au format și față de carte. Până când… chiar viața ta devine o carte. Generația mea a avut șansa de a cunoaște și a avea la dispoziție BIBLIOTECA. Și neșansa de a nu avea GOOGLE. Așa că generația mea a fost nevoită să îl inventeze. Generația 2020 este o norocoasă, având la dispoziție atât rapiditatea și întinderea universului Google cât și profunzimea cunoașterii oferite de Bibliotecă, sub protecția drepturilor de autor. Iar potențialul creativ al acestei generații este imens. Asemenea unui vulcan fierbând în profunzime.Mulțumesc BookLand pentru șansa de a face parte dintr-o poveste de viață, de educație și de credință!”  Adrian Bădescu, asociat și manager în Clinicile Medici’s Timișoara, președinte al Rotary Club Timișoara 2017-2018.

„Uitându-mă înapoi, îmi dau seama ce binecuvântare a fost drumul pe care am fost nevoită să merg. Viața mi-a spus NU la tot ceea ce credeam că îmi doresc și m-a obligat să caut o altă cale, CALEA MEA. Fiecare pas pe care l-am făcut a fost un pas către lumină, către înțelegere și către o existență trăită cu sens.”  Dr. Ursula Sandner, psiholog, psihoterapeut, life coach, trainer NLP, doctor în științe sociale și manager al companiei Sandner Mind Consulting

„Eu sunt un om care am făcut ce mi-a plăcut și spun asta și tinerilor: să-şi aleagă o profesie care le place, altfel, nu vor avea mari realizări.”  Ing. Maria Grapini, europarlementar, femeie de afaceri.

„Îmi doresc ca prezența mea la conferință să inspire tinerii să se avânte cu curaj spre îndeplinirea visurilor lor, oricât de nonconformiste și nebunești ar putea părea. Sunt entuziasmata să-i susțin concret pe cei interesați în descoperirea potențialului lor creator unic, pentru ca acești tineri în ardoarea pasiunii lor să schimbe lumea.”  Dr. Natalia Alina Topor, Psihoterapeut

„Îmi place să găsesc subiecte noi pentru emisunea de la TV. Să caut invitaţi faini şi interesanți. Să îmi fac treaba cât mai bine la radio, să fiu tot mai bună în ce fac, atât la radio, TV, cât şi în viaţa personală. Să învăţ din ce în ce în ce mai mult de la tot ce mă înconjoară şi la de toate câte mi se întâmplă, să trăiesc viaţa din plin, făra restricţii, dar cu responsabilitate.”  Codruța Belean, realizator emisiuni la TV Arad și Director Kiss FM & Magic FM

„Eu am descoperit importanța lecturii și a dezvoltării personale destul de târziu, aș spune. Nu-mi plăcea să citesc însă îmi plăcea acțiunea, îmi plăcea să mă implic activ. Cred că a fost un avantaj în dezavantaj. Acum cred că e important ca tinerii să găsească un echilibru între carte și acțiune. E important în egală măsură să dezvolți atât mintea cât și trupul. Avem nevoie de tineri care să acționeze inteligent! Nu mai e timp de stat, nu trebuie să aștepți până le știi pe toate. Trebuie să acționezi și experiențele din acțiune îți vor aduce cunoștința. Asta înțeleg eu prin educație, asta le spun voluntarilor pe care îi coordonez și asta vreau să le transmit elevilor în cadrul acestui eveniment.”  Ruben Galiș, Instructor Certificat ”Let’s Bands Coach”, Secretar Toastmasters Arad și Coordonator local proiecte YMCA – România.

„Trăim într-o lume în care totul se schimbă cu viteză, iar viitorul este impredictibil. Va trebui să facem față unor provocări majore, inclusiv faptului că odată cu răspândirea inteligenței artificiale în toate domeniile multe profesii vor dispărea complet, iar oamenii vor trebui să se adapteze să lucreze cot la cot cu roboți inteligenți. Într-o astfel de lume învățarea continuă, flexibilitate și creativitate vor fi ingrediente esențiale pentru succesul oricărui tânăr. Iar ‚cartea’ va deveni probabil mai importantă ca oricând. Așa că BookLand e un eveniment foarte inspirat și recomandat oricărui tânăr, pentru că poate fi parola de acces în această nouă lume.”  Adela Cristea, Manager partner Ascent Group

„Viitorul este foarte important pentru mine, cu atât mai mult de când s-a născut fiul nostru. Am vizitat aproape toată Europa, am avut ocazii să lucrez în alte ţări, dar am ales să rămân în România. Îmi doresc pentru el, să crească într-o societate sănătoasă, bazată pe valorile morale la care țin (integritate, sinceritate, cultură, respect și autenticitate). Desigur, aceasta nu se poate realiza decât prin educație și nu există scurtături. Suntem datori nouă și societăţii din care facem parte să căutăm să fim mai buni astăzi, decât eram ieri. În aceeași măsură consider că voluntariatul și dăruirea sunt foarte importante. Suntem datori să împărtășim cu ceilalți valorile noastre. Noi ca popor considerăm că trebuie ca altcineva să facă schimbarea: guvernul, Dumnezeu, primarul, etc, niciodată noi. Trebuie să schimbăm lucrurile prin exemplu personal, iar pentru aceasta trebuie implicare. Nu este ușor, trebuie motivație, dar fără implicare nu putem să avem pretenții la o lume mai bună.”  Vlad Matica, Președintele clubului Toastmasters Arad

„Ambiția, norocul și poate talentul m-au făcut să trec cu capul sus prin toate etapele vieții, ale formării profesionale, să reușesc tot ceea ce mi-am dorit de la viață și să continui să-mi împlinesc vis după vis. Dezamăgiri? Cu carul, dar dacă ieși în final pe plus, acestea nici nu mai contează! Tinerii de azi au infinit mai multe șanse decât am avut eu în anii ’90.”  Sorin Ghilea, realizator TV

Citate 2018 Toamna - Iarna

„Indrăgostește-te! Apasă accelerația sufletului de câte ori poți. Trăiește orice cu pasiune: meciurile de handbal, competițiile, cursele. Când crești, îți vei pune filtre care vor diminua emoțiile…sentimentele…trăirile.”  Dani Oțil prezentator TV

„BookLand este un proiect care-mi este drag pentru că încearcă an de an să informeze și să formeze tinerii țării noastre. Consider că educația este piatra de temelie a unei societăți solide, cu valori și principii. Dacă ne dorim un viitor mai bun, acesta va fi unul în care tinerii de azi, liderii de mâine, au avut curiozitatea, dorința și determinarea să fie mai buni în fiecare zi. De aceea, și în acest an, abia aștept ocazia de a dialoga cu noile generații și de a le împărtăși din experiența pe care am acumulat-o în aproape 30 de ani de antreprenoriat. ”  Mirela Bucovicean Fashion designer, fondatoarea Molecule F, platforma care promovează tinerii designeri din România

„Cred foarte mult în nevoia oamenilor de a gândi și decide singuri în legătură cu soarta lor, în baza propriilor valori și experiențe. Când ești tânăr și experiența de orice fel îți este puțină, în construirea unui set de valori te ajută cărțile și oamenii pe care îi întâlnești. Soarta omenirii ar fi alta dacă fiecare dintre noi ar înțelege cât de important este să aibă propriile valori, că să se raporteze la ele în luarea deciziilor care le determină viitorul ”  Gabriela Ralea Blogger de bricolaj și décor

„Vă aștept la BookLand în fiecare oraș, în fiecare săptămână, pentru a cunoaște oameni care au reușit. Iar baza dezvoltării lor este CARTEA!”  Mihaela Tatu Speaker, trainer, om de televiziune

„Nimic nu te poate opri în a face mai multe lucruri care-ți plac!”  Luminița Vîlcea, Specialist în aviație, organizatoare de show-uri aviatice, astrolog

„„Viitorul nostru, al tuturor, indiferent că suntem tineri sau vârstnici, se bazează pe cunoștințele acumulate de cei tineri. Ei sunt cei care gestionează informațiile primite și nu cei care le oferă. Așadar cel mai mult contează, din punctul meu de vedere, ca dascălii ori părinții care-i îndrumă pe cei tineri să le fie prieteni! ”   Horia VirlanBucătar profesionist, școala culinară în Cuyahoga Community College din Cleveleland, Oh., Statele Unite și cursuri de management al bucătăriei în Marea Britanie, Maestru în Artă culinară din anul 2006

„Cărțile sunt microuniversuri, ascunzând între paginile lor oameni, culturi, destine, iar citindu-le luăm parte nu doar la istoria acestei lumi, ci a tuturor lucrurilor posibile, trecute, prezente și viitoare. Misiunea scriitorului este aceea de a da naștere acestor universuri, însă menirea sa nu este îndeplinită decât atunci când cărțile ajung la oameni și când lumea lor este în cele din urmă descoperită.”  Ana Maria Negrila Scriitoare

„Lupta cu propriile alegeri, frustrarea că nu ești apreciat atât cât simți sau crezi că meriți, dorința de a avea o viața mai bună, sunt lucruri de care ne lovim constant în viața de zi cu zi. Descoperă-ți pasiunea! Indiferent de calea pe care o alegem, drumul e mai important decât destinația. E o muncă neîntreruptă de autodepășire.”  Alexandru Victor Vlad Profesor UNATC, Lector PedArte

„Știu că sună aproape banal și că au spus-o mii de oameni înaintea mea, însă dacă ar exista o rețetă pentru succes și pentru fericire nu ar putea să înceapă decât cu asta: să crezi în visele tale oricât de mari și de imposibil de atins ți-ar părea.”  Marian Coman Scriitor și scenarist de benzi desenate

“De ce trebuie să învăţăm? De ce nu întotdeauna rezultatele sunt pe măsura muncii depuse? De ce avem uneori impresia că nu am ales drumul corect? Răspunsurile pot fi numeroase: eu cred că trebuie să existe dorinţe şi că există căi care ne permit urmarea unor visuri, că trebuie să crezi în ele şi să încerci să le faci să devină realitate. Reuşita nu e 99% transpiraţie, este de fapt 99% muncă realizată cu dorinţă, cu plăcere şi cu responsabilitate. Atunci când faci lucrurile pe care ţi le doreşti, eşti mulţumit şi împăcat cu tine şi vei gasi calea spre success!”   Andrei Sora Lector univ. dr., Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Istorie

“Pentru că știu cât am gătit, muncit, pierdut zilele și nopțile fără familie și copil. De fiecare dată eram puși în impostaze surpriză fără să te anunțe nimeni ce urma să se întâmple. Mi-am păstrat bunul simț, răbdarea și încrederea, am fost naturală și sinceră până la sfârșit așa cum sunt și în viața de zi cu zi.”  Jesica Zamfir Chef, fostă câștigătoare Masterchef

“Mi-aș dori ca tinerii să înțeleagă ce citesc, astfel încât școala să nu fie un simplu exercițiu de memorie, ci unul capabil să genereze soluții pentru viitor.”  Ionuț Rites Scriitor și maestru al parașutismului

“Imi propun sa discut despre rolul si locul educatiei si culturii ca unic motor al unei societati trainice, vorbind totodata despre ultima carte pe care am citit-o si cat de placut este sa citesti, sa te abandonezi printre randurile unei carti. Adept al citatului lui George R. R. Martin, `Un cititor traieste o mie de vieti inainte de a muri. Cel care nu citeste traieste o singura viata. As dori sa incerc sa transmit acest concept in care cred si pe care il urmez.”  Serban George trainer

“Importanta si rolul educatiei pentru viitorul tinerei generatii pe baza respectului pentru valorile nationale in anul Centenarului Marii Uniri.”  Cornel Popescu Director Muzeul Judetean Arges

Particip de mai multi ani la Conferintele BookLand Evolution, locul in care tinerii cauta modele, nu idoli. Este o intalnire fericita intre generatii, in care, vorba lui Noica, nu stii cine invata de la cine. Este o forma de igiena mentala, unde invatam sa-i acceptam si sa-i apreciem pe cei diferiti. La mai multe editii BookLand Evolution!”  Cristian Cocea Scriitor si jurnalist, Directorul Directiei pentru Cultura Arges

„“Educatia este cheia unei societati functionale.”  Cristian Rizea Analist recrutare Humangest Group

Valoarea face diferenta, valoarea creeaza dependenta! Poti sa iti schimbi scopurile in viata, dar niciodata valorile!”  Olimpia DoruManager New Design Composite

Nu știu exact momentul când m-am îndrăgostit de muzică pentru că sunt îndrăgostit de ea de când mă știu. Probabil e dragostea dintâi pe care o iubești necondiționat, fără rezerve, total. Sentimentul e cu atât mai frumos cu cât îți dai seama că au trecut 30 de ani de când te-ai urcat prima dată pe scenă și dragostea pentru “ea” e mai puternică ca oricând”  Bobiță Cătușanu lider trupa Antract

“Iubesc ceea ce fac, îmi place să însoțesc oamenii în procesul lor de dezvoltare personală, în a-și descoperi ceea ce au mai bun în interiorul lor.”  Mihaela Balcan Psiholog clinician autonom, Psihoterapeut

“Când te înconjori cu oameni de la care poți învață – și nu doar cu oameni care învață de la ține – ai mult mai multe șanse de dezvoltare.” –  Adelina Florescu Coordonator proiecte europene în cadrul organizației AIDE

“A ne completa unii pe alții e mai important decât de a ne concura unii pe alții.”  Alina Diță, Coach and Business Mentor

“Mergi până unde vezi cu ochii. Apoi, vei vedea că poți și mai departe!”  Cristian Nicolae Antreprenor 3X1

“Doresc să transmit tinerilor dorința de a citi, a învăţa, a visa, a crea, a avea încredere în ei și puterea de a transforma în realitate ceea ce astăzi este un vis”  Maxim Steiner Medic Dentist

“Separat de parcursul educațional este obligatoriu să aveți și o implicare ca voluntari. Fiind voluntari pe parcursul mai multor ani și în proiecte diferite își va pune amprenta pe viitorul vostru.”  Cătălin Zamfir Manager Cornul Abundenței

“Important este să ne dorim în viață să urcăm treaptă cu treaptă. Nu este deloc ușor, dar dacă nu ne propunem, nimeni nu va veni să ne ia de mâna și să ne ajute. Nimeni! Depinde în mare parte de noi dacă vom reuși sau nu. De munca noastră! De dăruirea noastră, de atenția pe care o acordăm detaliilor care fac diferența! Evident, contează șansa, norocul și oamenii pe care îi întâlnim în drumul nostru. Și nu de puține ori, cu sau fără voia noastră, cei din jur au un rol major. Însă dorința de a avansa ne aparține în totalitate. Iar această dorință poate să ne răsplătească peste ani.”  Gabriel Costianu Director Editorial

“”Cărțile indiferent de formă și formatul lor, hârtie sau suport electronic, contribuie la modelarea caracterelor oamenilor de toate vârstele și ne îndrumă pașii prin care ne construim și definim destinul. Rămân valoroase și autentice chiar și într-o epocă definită de rapiditatea obținerii informațiilor cu ajutorul unui dispozitiv electronic.”  Tiberiu Abagiu Specialist Marketing

“Lectura este principalul factor care poate aprinde în noi scânteia cunoașterii. Și doar cunoașterea ne poate ajuta să înțelegem adevărata putere a cuvintelor! Cred într-o generație tânără, educată și conștientă că destinația este în strânsă legătură cu rezultatul alegerilor, încă de la vârste fragede!”  Alina Raducan Suditu Realizator TV

“Contextul socio-politic incert prin care trecem, ne face tot mai mult să ne gândim la schimbare. Ori pentru a produce o schimbare pozitivă în viitor, cele mai importante resurse de care avem nevoie se referă la tineri și la educație.”– Silviu Dragomir fondator „Live The Community” “Există lucruri pe care le știți, dar nu știți că le știți. Când veți ști ceea ce nu știți, atunci vă veți schimba”  Dalia Puşcă Actriţă, Cântăreață, Om de Televiziune

Prin ceea ce sunt și fac, scopul meu în viață e să adaug valoare celor de lângă mine înfluențându-i în sens pozitiv. Eu cred că doar atunci când omul își descoperă scopul vieții, alege să facă din dezvoltarea personală un proces intenționat și continuu și e dispus să ajute și pe alții, va cunoaște succesul.”  Dragoș Brașoveanu Project manager Respiro Schools

“Este responsabilitatea noastră socială de a ne implica în evoluția tinerilor. “  Magda Bei CEO Graphtec, mentor, speaker, vizionar

“Cărtile sunt oglinzi: vezi în ele ceea ce ai deja înăuntrul tău.”  Iulia Pană Scriitor și Artist Vizual

“Apreciem dăruirea cu care tinerii se implică în viața socială și ne bucurăm să îi avem alături ca voluntari.”  Carmen Lungu Director Crucea Roșie Filiala Constanța

“Mentalitatea deschisă face întotdeauna diferența. Ne poate construi sau ne poate distruge. În felul acesta clădim organizații. În felul acesta schimbăm vieți. Dar, după cum știți, mentalitatea deschisă nu este ceva despre care doar vorbim, mentalitatea deschisă este un stil de viață.”  Costin Șorici Antreprenor

“Dacă viața e vis, hai să visăm frumos!”  Ștefan Pleșoianu Șef serviciu Comunicarea colecțiilor Biblioteca Județeană “Ioan N. Roman” Constanța

“A studia și a nu gândi este o risipă. A gândi și a nu studia este periculos.”  Irina Chirciu Vicepreședinte-TSD Tulcea și Secretar – PIMM Tulcea

“Provoacă-ți limitele, nu îți limita provocările!”  Teodora Megit instructor de aerobic şi fitness

“Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea.”  Laura Felea profesor Palatul Copiilor Tulcea

“Nu există metode bune sau rele, ci metode adecvate, bine sau prost utilizate.”  Ileana Gălățescu profesor psihopedagogie specială

BookLand face un lucru îndrăzneț și absolut necesar. În epoca în care toți, indiferent de vârstă, suntem prinși în mrejele tehnologiei, e nevoie de curaj să-i aduci pe tineri la discuții despre lectură și scriitură. Tinerii care citesc, astăzi, sunt cei care în viitorul nu foarte îndepărtat vor deține informația și, implicit, puterea. “  Patrick André de Hillerin Jurnalist

Suntem ceea ce ne place  fim pentru noi – în ochii noștriceea ce înțeleg ceilalți în ochii lorÎn realitatesuntem atât cât am reușit  ne cunoaștem și  ne (re)formăm mai aproape sau mai departe de imagineaOmului ideal, dacă ne-apropus-o cumva ca model. Viața noastră va fi frumoasă ori nu, în funcție de felul încare invățăm  urcăm un munte sau o scară protejăm o ființă sau o plantă admirăm răsăritul și ascultăm sfaturile bunicilordar mai ales  deschidem cărțiPentru  oricâtă invățătură și experiență am aveaoricâți prieteni și membri ai familiei binevoitori și darnici ne-ar ajuta, nu ajung clipele ca  trăim totul pricepem în profunzime bogăția lumii.“– Armanda Filipine, profesor coordonator la Cercul de Ziaristică din Palatul Copiilor Brăilaunic redactor și administrator al revistei online “Brăila Chirei“, jurnalistscriitor.

carieră de succes presupune un cumul de factoritoți la fel de importanți. Dar cel mai și cel mai important, cel care, de faptasigură succesul,  este PASIUNEA. Doar o meserie făcută cu pasiune îți  încredereacurajulși dorința de a performa și, de ce nu, puterea de a face sacrificiiPentru  orice meserie înseamnă și sacrificii.Dar, cum spun marii înțelepținiciun sacrificiu nu-i prea mare atunci când există pasiuneAșa înainte de orice decizie sau alegereîntreabă-te sincer ce sacrificii ai fi dispus  faci pentru ceva în care nu te regăseșțice recompensă aștepți dintr-un job care nu te reprezintăAlegerea este întotdeauna a taEu pot doar -țipovestesc despre alegerile mele.” – Cati Lupașcuredactor șef ObiectivVocea Brăilei

“Consider  piața de carte nu este deloc saturatăașa cum se spune de multe oriDimpotrivă, în special la capitolul cărți pentru copii cred  ar trebui încurajați și sprijiniți tot mai mulți oameni (nu doar scriitori) de a scrie cărți pentru copii. De când am citit undeva  în Olanda se editează anual 2000 de cărți pentru copiiscrise de oameni din categorii sociale diferite, mi-am dat seama  noi suntem foarte în urmă la acest capitol. Diversitatea nu face altceva decât  aducă un plus de valoare pieței de carte, nicidecum  o satureze.  Valerica Oprișanublogger

Există mai multe lucruri care ne separădecât lucruri care ne unescÎn vremuri de crizăînţelepţii construiescpoduriiar ceilalţi bariereAlături de colegii mei din cluburile de voluntariatdar şi în cadrul locurile în care lucrezfac totul cu gândul la comunitatea în care ne dezvoltăm şi la faptul  este de datoria mea  ajutoamenii  ducă viaţa pe care şi-o doresc.” – Oana ContomanManager Must Travel/Past President RotaractGalaţi  

Niciun om nu este în mod definitiv într-un fel sau în altul şi în fiecare om există un potenţial nematerializatAceste credinţe ne ajută  vedem  oamenii pot  facă schimbările pe care şi le doresc în viaţa lor. ” Cristina Bahna, Manager Resurse Umane

Misterul vieţii nu este o altă problemă de rezolvatci o realitate de experimentat “ – Elena Ostache, consultant educaţional IntegralEdu

E o onoare şi o bucurie pentru mine  împărtăşesc din experienţa şi cunoştinţele mele cu generaţia tânărăcare are atâtea oportunităţi şitotuşiatâtea obstacole în ziua de azi. – Nicoleta Nistor, Trainer, Speaker, terapeutautor al cărţii ”Emoţii sub lupă

Educaţia este esenţială. Educaţia este totulNu avem nevoie şi nici timp de schimbări atât de mici, de introducerea unei grile, de schimbarea unei vacanţe sau a firmei care tipăreşte manualele. Avem nevoie de schimbări monumentale. Şcolile ar trebui  fie palate. Competiţia pentru cel mai bun profesor ar trebui  fie crâncenă.” – Dragoş Cristian FînaruLearning engineer, Trainer & Facilitator  

Dacă viaţa ta ar fi o carte, cum ar arăta pagina de astăzi?  – Marcel Mihai, Certified Business Trainer&Coach, Incite Gmbh Vienavicepreşedinte Asociaţia Europeană de NLP

Admir enorm la tânăra generaţie faptul  are foarte multe abilităţifoarte multe aptitudini, tone de entuziasmCred  şlefuirea acestor abilităţipunerea aptitudinilor pe direcţia cu rostdozarea entuziasmuluiastfel încât  îl transforme în combustibil pentru desăvârșirea vieţii sunt câteva dintre reperele care definesc o bună educaţie.” – Claudia Munteanu, OM

Educaţia este în primul rând cunoaştere de sine! Un tânăr educat este un om conştient de dinamica sainterioarăliber în relaţia cu sistemul de presiuni interne şi externeautentic în relaţia cu sine şi cu ceilalţiresponsabil de realitatea creată de sine, pentru sine.” – Alina Căprioară, Trainer Psiholog Academia C.L.A.R

Adolescența este cea mai interesantă şi exuberantă perioadă din întreaga viaţă a oricărei fiinţe umane. Este stadiul preliminar când oamenii devin din ce în ce mai implicaţi în diferite tipuri de lucruri care îi privesc, fără să cunoască consecinţele. Este, cum s-ar spune, şansa de a sparge şi a reconstrui. De aceea părinţii şi cei mai în vârstă oferă atenţie sporită copiilor lor sau îşi doresc să îi ţină într-un mediu sigur, departe de mediul ostil, să-i crească pe cât posibil într-un mediu protejat, călduţ.” – Alice Pruteanu, psiholog

Educaţia este esenţială. Educaţia este totul. Nu avem nevoie şi nici timp de schimbări atât de mici, de introducerea unei grile, de schimbarea unei vacanţe sau a firmei care tipăreşte manualele. Avem nevoie de schimbări monumentale. Şcolile ar trebui să fie palate. Competiţia pentru cel mai bun profesor ar trebui să fie crâncenă. Iar salariile profesorilor să rivalizeze cu cele ale top managerilor din multinaţionale. Şcolile şi educaţia ar trebui să fie extrem de scumpe pentru guvern şi absolut accesibile pentru cetăţeni, precum este strategia de apărare a ţării. Căci, la sfârşitul zilei, educaţia e chiar mai importantă. Şi poate lucrurile nu stau aşa. Dar pot sta aşa pentru fiecare dintre noi, în parte. În atitudinea noastră, în alegerile noastre, în preocuparea noastră continuă de a creşte, învăţa şi dezvolta. ” – Dragoş Cristian Finaru, Learning Engineer,Trainer & Facilitator

Chiar dacă mă contrazice dex, eu sunt de părere că tinerii şi oportunităţile sunt sinonime. Dacă nu te convinge faptul că poţi interacţiona cu oricine vrei printr-un mesaj, că poţi pleca peste hotare cu un formular completat pe internet, că poţi învăţa mai mult decât niciodată cu câteva click-uri, atunci îmi voi încerca eu norocul de a te convinge de asta la Conferinţa BookLand! ”  Emilian Mocanu, designer grafic la Consiliul Tineretului din România

“Ceea ce îmi doresc cu ardoare pentru tineri este să aibă capacitatea de a cultiva şi păstra aceste calităţi toată viaţa. Educaţia mă pasionează şi sunt conştientă că viitorul nostru, al tuturor, depinde de tinerii noştri şi de cum ştim să îi încurajăm, protejăm şi inspiram să construiască o lume din ce în ce mai bună .” – Irina Vasilescu, autor, coach, trainer

Cred că prin intermediul educaţiei, fiecare tânăr poate deveni un profesionist desăvârşit. Nu e o iluzie, nu e o Fată Morgana, nu e un sofism. E o credinţă personală pe care mi-am însuşit-o şi pe care continui să o aplic în viaţa de zi cu zi şi care niciodată nu m-a dezamăgit. Cu munca, perseverenţă şi răbdare în atingerea scopului, orice vis poate fi transpus în realitate. Nu există nu se poate!” – Elena Ungureanu, psiholog

Educaţia este principalul stâlp care ne ajută să avem o viaţă mai bună, viaţa pe care ne-o dorim din toate punctele de vedere: emoţional, cultural, politic, profesional, personal (şi nu numai). Este uşor? Nu chiar, nu tot timpul. Este nevoie de agenţi de schimbare în educaţie? Da, este mare nevoie. Eu sunt unul dintre ei şi mă bucur enorm că nu sunt singură!” –  Anca Gîlcă, agent de schimbare în educaţie