in ,

Este mai important să începi, decât să te pregătești!

Marți, 04 Iunie, Conferintele BookLand Evolution (ediția a 6a) revin la Timișoara, între orele 10:00-14:00, la Universitatea de Vest – Aula Magna –  (Bulevardul Vasile Pârvan 4).

Sute de tineri sunt așteptați azi, în aula Magna a Universității de Vest din Timișoara pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanța dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt:   Doru Pelivan – C.E.O. Kiwi Agency, Alin Constantin – Executive coach, Zsolt Torok – Alpinist profesionist, ghid montan, Adrian Pășcuță  –  Lector Universitar Doctor, Paul Miu – Psiholog în siguranță Națională, Dan Boldizsar (Montană Vlog) – Artist hip-hop, Blogger, Maria Tanasă – Antreprenor social, Autor,  Mihaela Popa – Organizator de evenimente, Impresar artistic și sportiv, Formator de opinii.

Doru Pelivan – C.E.O. Kiwi Agency: “Este mai important să începi, decât să te pregătești!”         

 

Alin Constantin – Executive coach: “Aș fi vrut, ca tânăr, să fie cineva lângă mine care să îmi spună că voi reuși să îmi îndeplinesc tot ce visez și chiar mai mult. Aceasta este o certitudine, nu o încurajare. Și, în același timp, să mă sfătuiască să îmi aleg cu grijă luptele pe care le duc, dar și visele, pentru că voi plăti un preț pentru fiecare.”  

 

Zsolt Torok – Alpinist profesionist, ghid montan: “Calea între baza si varf nu este obligatorie, dar daca am renunta la ea, am renunta la o parte din noi. La cea care raspunde provocarilor, angajamentului, curajului. Sunt valorile fara de care varfurile înalte ar ramane doar cu decoruri magnifice. Omul are capacitatea sa le atinga, iar atunci cand le atinge devine mai puternic”  

Adrian Pășcuță  –  Lector Universitar Doctor: „În mod tradițional tinerii sunt priviți ca beneficiari sau consumatori ai actului de cultură. Privind din acest punct de vedere, mi-aș dori ca tinerii să rămână pasionați de lectură și de cultură toată viața lor: chiar dacă fizicul îmbătrânește, spiritul poate și trebuie să rămână tânăr.Al doilea punct de vedere pe care doresc să-l menționez îi pune pe tineri în poziția de furnizori de cultură. Conștient sau inconștient, tinerii contribuie constant și consistent la împrospătarea mediului cultural, furnizând cu regularitate idei și norme noi. Mă bucur când văd tineri creativi, inteligenți și bine pregătiți, tineri suficient de curajoși, capabili să fie în același timp și consumatori și furnizori de cultură.”

Paul Miu – Psiholog în siguranță Națională: „Cultura și educația sunt stâlpii de căpătâi ai societății. Fără aceste ramuri, o societate nu poate exista. Educația este principală în dezvoltarea unei persoane, o educație sănătoasă, permite individului să prospere, să ofere ce are el mai bun, și, mai mult decât atât, să participe la dezvoltarea societății în sine, devenind el însuși un vector al culturii și al educației. Și cine dacă nu tinerii, sunt viitorul unei societăți? Dacă se spune că fără aer nu se poate trăi, atunci putem afirma că fără cultură sau educație nu se poate trăi într-o societate prosperă.”   

Dan Boldizsar (Montana Vlog) – Artist hip-hop, Blogger:  “Mă lupt cu viața de-o viață / În fiecare noapte, fiecare dimineață /  Și parcă aș aruncă prosopul… / Dar am un vis, vreau să îmi ating scopul”          

Maria Tanasă – Antreprenor social, Autor : “Cititul ne poate dărui acel ceva prin care ne putem diferenţia, acea unicitate care te face remarcat prin vocabularul elevat. Oamenii elevaţi sunt mereu la modă. În comunicare sunt importante expresiile plastice, cuvintele vii, transmiterea unui mesaj. Citind, ne înbogăţim cultura, ne dezvoltăm cunoaşterea şi ne definim educaţia. Îndrăzneşte să citeşti!”

Mihaela Popa – Organizator de evenimente, Impresar artistic și sportiv, Formator de opinii: „“Tinerii educați sunt parte a culturii de astăzi. Ține de noi, cei mai “copți”, să îi ascultăm și totodată să învățăm de la și cu ei.” 

                                                                                                                               

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic, la Timișoara au fost invitați să încânte audiență Serena Bobei, Ana Lepădatu și Roberta Selegea (tineri soliști de la Școală de Arte Timișoara), îndrumați de profesorii Georgiana Necșa, Vanana Ciolac și Carmen Popovici Dumbravă precum și de către domnul  director Iosif Kalmar.w

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0

Educația este ceva ce nimeni nu ne poate lua

Educația începe cu un sentiment de curiozitate