Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Renovarea complexului scolar Rasi din comuna Salcioara, judetul Ialomita, a inceput cu Gradinita Rasi, care, desi nu mare ca dimensiuni, a necesitat destule operatiuni. Am inlaturat lambriurile si usile vechi, am demolat sobele, am scos pardoselile si am turnat sapa noua, am reparat peretii, i-am slefuit si zugravit. Apoi am montat usi solide, gresie, am inlocuit cateva obiecte sanitare la toaleta, dotand gradinita si cu accesoriile necesare. In interior, toata instalatia electrica a fost schimbata, aducand corpuri noi de iluminat, prize si intrerupatoare. Dar si jaluzele, covor colorat si, cel mai important pentru sezonul rece: o centrala termica performanta. Exteriorul cladirii a fost zugravit de doua ori pana am ajuns la culoarea dorita, inlocuind si intreg sistemul pluvial, iar pavajul montat in curtea comuna prelungeste azi viata multor papucei.

Si cand te gandesti ca initial era sa nu includem gradinita in programul de renovare! Tocmai se anunta o lege prin care institutiile scolare cu mai putin de 40 de copii inscrisi urmau sa fie comasate sau desfiintate de catre Ministerul Educatiei. Ne bucuram ca nu am renuntat, dar de la o gradinita am ajuns (si) la doua scoli. Astfel ca azi, toate cele trei institutii scolare aflate in aceeasi curte, in complexul Scolar Rasi, sunt intr-o noua etapa a vietii lor.

Valoarea totala a investitiei pentru renovarea gradinitei din cadrul complexului scolar Rasi este de 80.000 EURO, din care sponsorizarile atrase de Asociatia BookLand au insumat 55.000 EURO, iar contributia Primariei comunei Salcioara a fost in valoare de 25.000 EURO. In plus, printr-un proiect guvernamental aflat pe rol, Primaria Salcioara va transforma in curand spatiul verde din complexul scolar intr-un loc modern de joaca.

„Am avut sansa de a vedea scoala si gradinita din Rasi la momentul initial al inceperii lucrarilor. Pot spune ca BookLand Romania a facut o treaba foarte buna, azi, cand renovarea s-a finalizat! Este o experienta placuta si rara sa vezi ca proiectele incepute, in Romania, sunt si duse la indeplinire! Bookland, de fapt, ofera cadrul optim pentru un viitor demn de fiecare copil ce invata in scolile renovate de catre aceasta asociatie care se incapataneaza sa ofere educatiei locul meritat.

Gradinitele de provincie, scolile de provincie cand au tot confortul necesar la standarde civilizate observi ca nu exista nicio diferenta intre un copil de la tara si unul de la oras. Ma bucur ca din tot ce am vorbit cu elevii scolii din Rasi a reiesit urmatorul gand: tine de vointa proprie sa fie buni la invatatura. Caci noua scoala si gradinita sunt deja primitoare si bine dotate!”

Celor peste 40 de companii care au ales sa investeasca in educatia copiilor
din mediul rural le multumim din tot sufletul.

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

80000
Valoare totală investiţii
„Suntem in sala de clasa si tot ceea ce vedeti aici este contributia Asociatiei BookLand! Totul s-a schimbat: parchet, pereti, iluminatoare, jaluzele, calorifere, mobilier. Uitati-va la felul in care arata aceasta sala si cat este de primitoare si de calda! Ne-am dorit de foarte mult timp acest proiect de renovare si dotare a Gradinitei si Scolii cu clasele I-IV, scoala primara. Acum s-au creat conditii de invatamant in aceste spatii – conditii moderne fata de ceea ce era initial!”
Gabriel Stoica
Primarul comunei Salcioara

Valoarea investitiei pentru renovarea Gradinitei Rasi este de 80.000 EURO, din care sponsorizarile atrase de Asociatia BookLand au insumat 55.000 EURO, iar contributia Primariei comunei Salcioara a fost in valoare de 25.000 EURO

Transformarea scolii a fost sustinuta de Primaria Salcioara, care a acoperit integral costul de manopera, totul pentru ca elevii sa aiba parte de conditii excelente de invatatura! Am avut alaturi si peste 40 de companii private care ne sustin in misiunea noastra educationala: Leroy Merlin, MaxBet, UniCredit Consumer Financing, SAP, Vopseaua OSKAR, Turbomecanica, Majorel, Elis Pavaje, Arkema, Titan Machinery Romania, Sipex Company, Arco Media, Linde Gaz Romania, Profi, Scoala Europeana Bucuresti, Ariston, Bosch, Fundatia „O speranta in plus”, Parchet Shop, Brico Depot, Radox, Instal Impex, EuroTigla, Ravago ROM, Menatwork, Siniat, Sanotechnik, Masterplast, RTH Proconstruct, Conrep Showroom, Tatami Pro, Lexundros Design, Luxten, Almalux, Romstal, Marvicon, Bostik, Ferro, Famous Roses, Pepiniera „Gradina Verde” si ATIP Design.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii