in ,

Înconjurați de cărți bune și de oameni pe care să îi admirăm, drumul către devenire e mai scurt

Joi, 31 Octombrie 2019, Conferinţele BookLand Evolution (ediția a 6a, val toamnă-iarnă) revin la Tulcea, la Palatul Copiilor, între orele 10:00-14:00. Șapte speakeri dialoghează cu tinerii doritori să se lase inspirați de poveștile și sfaturile acestora.

Sute de liceeni și studenți sunt așteptați joi, 31 Octombrie’19 în Tulcea, la Palatul Copiilor (Str. Dobrogeanu Gherea nr. 4A), în intervalul orar 10:00-14:00 pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică.

Speakerii Conferințelor BookLand Evolution, care le oferă această oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere, sunt: Daniela Tudor – Psiholog logoped, Adrian Tudor – Redactor Șef Ziarul “Tulcea Noastră”, Ștefan Răileanu – Cercetător științific INCDDD Tulcea, Medic veterinar, Monica Ţuţuianu – Change Architect, Călin Irinel – Jurnalist, Președinte ONG, Secretar Administrativ, Daniel Farcaş – Trainer și Consultant în Nutriție și Dima Nicoleta-Lucia Lupu – suNT ciNe vReau sa fiU.

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic, la Tulcea, în parteneriat cu Liceul de Arte ,,George Georgescu”, pe scena Palatului Copiilor vor urca elevii Chiriță Ana (clasa a VIa), Cărare Ayana (clasa a VIa), Gheba Maria (clasa a VIIa), Fucigiu Alexia (clasa a IXa), Chiosea Ioan (clasa a Xa), Botoşencu Maria (clasa a XIa) și Gheba Ana (clasa a XIIa), sub îndrumarea doamnei profesoare Chirița Lăcrămioara.

În 6 ani Conferințele BookLand Evolution s-au întâlnit cu peste 100,000 tineri din 23 oraşe care au avut șansa de a fi îndrumați prin sfaturile celor peste 2,000 speakeri. Iar în cadrul celor 7 ediții ale Taberelor Coolturale BookLand, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!” peste 1,200 tineri au fost încurajați, printr-un mix echilibrat de activități educaționale și distractive, să fie creativi, să găsească soluții la diverse provocări, să-și dezvolte abilitățile de comunicare și să descopere puterea gândirii pozitive.

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre educație. Se pare că, ușor, ușor, românii realizează importanţa acestui pilon care stă la baza existenței unei societăți civilizate. Că să-l cităm pe Spiru Haret: “Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara.”. Însă milioane de tineri se confruntă cu cele două lumi paralele: online și offline. Așa că nu e de mirare că sunt ușor dezorientați și nu știu încotro să o ia, deoarece la întrebările lor, de multe ori, răspunsurile corecte nu vin nici măcar din partea celor apropiați. O variantă ar fi să stea de vorbă cu persoane care au reușit să-și îndeplinească visul iar aceste întâlniri inspiraţionale sunt facilitate de 6 ani încoace de către Conferinţele BookLand Evolution. Conferințele le prezintă profesioniști consacrați care vin să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică.

Anual conferințele poposesc în 23 oraşe, reunind ~20,000 liceeni și studenți cu ~200 speakeri și oferindu-le o oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere. În sesiunea de toamnă-iarnă Conferințele BookLand Evolution revin pe 31 Octombrie’19 în Tulcea, la Palatul Copiilor (Str. Dobrogeanu Gherea nr. 4A), în intervalul orar 10:00-14:00 fiind invitați să vorbească: Daniela Tudor, Adrian Tudor, Ştefan Răileanu, Monica Ţuţuianu, Călin Irinel, Daniel Farcaş si Dima Nicoleta-Lucia Lupu.

Daniela Tudor – Psiholog logoped: “În calitatea mea de psiholog-logoped, mă preocup de educarea/reeducarea limbajului și comunicării. Personal, consider că menirea unui logoped nu este doar aceea de a educa/corecta pronunția, de a sprijini o persoană în a dobândi abilitatea de a comunica verbal ci și de a promova un mod asumat de a exprima ceea ce gândim. Este la fel de important și ceea ce vorbim și cum vorbim. Prin participarea mea la aceste conferințe îmi doresc să măresc gradul de conștientizare a impactului pe care cuvintele rostite de noi îl pot produce asupra celorlalți. Pentru mulți dintre noi cuvintele fac parte din rutină. Sunt însă multe persoane care fac un efort susținut pentru a le putea utiliza. Nu este păcat ca, cei norocoși, care au dobândit natural această abilitate, să le folosească fără a gândi în prealabil? Fără a fi conștienți de impactul lor? Răvaș dintr-o plăcintă chinezească: ,’Respectă puterea cuvintelor. Alege-le cu grijă!’”

Adrian Tudor – Redactor Şef Ziarul “Tulcea Noastră”: “Într-o societate în care singura constantă e schimbarea, pentru a nu ne uita ‘Nordul’ și a merge în direcția potrivită e necesar să oferim tinerei generații tot suportul pentru a continua ceea ce am început noi. Respectul, intuiția, creativitatea și inteligența emoțională a acestor tineri pot salva valorile unei țări. Însă ele trebuie cultivate de la cea mai fragedă vârstă. Astăzi tinerii sunt mai puțini materialiști decât părinții lor. Mai preocupați de calitatea mediului. Mai voluntari. Este suficient să avem încredere că suntem pe calea cea bună? Sau suntem încă la început?”

Ştefan Răileanu – Cercetător ştiinţific INCDDD Tulcea, Medic veterinar: “Menirea mea a fost să lucrez cu animalele. Iubesc caii și cred că putem învăța multe de la ei: iertarea – căci ei uită după 3 sec că le-ai dat o cravașă, atitudinea – pentru că ei știu să își facă intrarea și parteneriatul –  loialitatea lor fiind efectiv inspirațională.”

Monica Ţuţuianu – Change Architect: “La orice vârstă a vieții  noastre suntem ceea ce facem din noi. Spre deosebire de matematică, fizică și celelalte științe, dezvoltarea personală nu ne poate fi predată, nu există un corp de cunoștințe care, odată însușit, ne asigură că suntem OAMENI. Trebuie să o luăm cu toții de la zero, trecând prin toate probele și toate încercările, cu direcții sau modele pe care, cel puțin la început, nu le-am ales noi. Dar, pe acest drum, avem aliați formidabili. Cărțile și oamenii din jurul nostru ne ajută să trăim mai multe vieți odată, să primim lecții accelerate și să beneficiem de efortul celor care s-au dedicat unui subiect mult mai mult decât am putea să o facem noi, în timpul limitat pe care îl avem să CREȘTEM. Înconjurați de cărți bune și de oameni pe care să îi admirăm, care ne pot oferi îndrumare, modele, feedback, susținere, drumul către devenire e mai scurt și mai frumos.”

Călin Irinel – Jurnalist, Preşedinte ONG, Secretar Administrativ: “Timpul este cel mai preţios dar din această viaţă! Noi alegem, de cele mai multe ori, cum ni-l petrecem. Cât suntem copii, ne cam spun alţii ce să facem cu timpul nostru. Şi bine fac! E ca un rău necesar… Doar aşa vom şti, mai târziu, să preţuim timpul nostru. Aşadar, nu pierdeţi nici acum timpul pentru că, aşa cum spunea şi Seneca, nimic nu ne aparține, doar timpul este al nostru! Iar timpul nostru e cu atât mai valoros cu cât îl petrecem alături de alţii, de timpul lor: în familie, la şcoală sau serviciu. Nu vă feriţi să fiţi generoşi cu timpul vostru! E cel mai preţios dar… așadar dăruiți!”

Daniel Farcaş – Trainer şi Consultant în Nutriție: “Misiunea mea este de a sprijini oamenii să își îmbunătățească sănătatea, nutriția, stilul de viață, să își controleze kilogramele și să devină cea mai bună versiune a lor. Motto-ul meu este ‘Ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc în care va trebui să trăiești.’ Abia aștept să împărtășesc tinerilor câteva trucuri care-i vor ajuta mult în alimentație!”

Dima Nicoleta-Lucia Lupu – suNT ciNe vReau să fiU: “SuNT ciNe vReau să fiU! suNT uN OM feRiciT! Îmi coLoreZ viaȚa cu muuuuLte zâmbete ???? ???? :). și mă bucur de fiecare seCuNdă a vieȚii. FieCare cLipă o primesc cu braȚeLe deschise și-i zâMbesc ;). Refuz să mă întristez penTru NiMiCuri, prefer să mă zâMBăresc de orice NiMiC. SuNT uN OM HAiiiiiHUiiiii priN viaȚa Lui!!!!”

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Poți fi orice personaj dorești, tu doar alege povestea

Când îți vei atinge obiectivul, vei simți că ai învins, tocmai pentru că nu a fost ușor și nu oricine o putea face!