in ,

România este și a tinerilor educați

Joi, 28 Martie, Conferinţele BookLand Evolution (ediția a 6a) revin la Brașov între orele 12:00-16:00, la Biblioteca Județeană „George Barițiu” – Sala Mare de Lectură (Bd. Eroilor nr. 33-35).

Sute de tineri sunt așteptați joia aceasta la Biblioteca Județeană „George Barițiu” pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt: Cătălina Moleavin – președinte Transilvania Toastmasters Brașov, Florin Zamfir – director Editura Mix, Iulia Popa – consultant educațional IntegralEdu și absolventă a Leeds Beckett University, UK și KU Leuven, Belgia, Anca Timiș – artist, pictor, caligraf, Silviu Daniel Ionescu – autor și orator, Delia Duca Iliescu – realizatoarea emisiunii de șah “Strategie în alb și negru” difuzată la Realitatea TV, Ioana Toma – psiholog și psihoterapeut și Daniel Ghigea – antreprenor, coach, trainer.

Catalina Moleavin – președinte Transilvania Toastmasters Brasov: “Și totuși… în era comunicării digitale nimic nu este mai placut și mai incitant decât o discuție inteligentă purtată față în față. Cu o persoană, cu un grup sau în fața unei audiențe extinse. Comunicarea verbală și felul în care îți transmiți ideile și emoțiile cântăresc din ce în ce mai mult în relaționarea oamenilor. Regandește-ți ordinea priorităților și pune comunicarea în partea de sus a listei!”

Florin Zamfir – director Editura Mix: “Tinerii educați sunt singura șansă pe care o are România pentru a se integra în rândul țărilor civilizate. Doar ei pot fi politicienii, inginerii, IT-iștii, doctorii, judecătorii ori managerii care pot reuși să schimbe în bine, pe termen lung, România.” 

Iulia Popa – consultant educațional IntegralEdu și absolventă a Leeds Beckett University, UK si KU Leuven, Belgia: “Educația înseamnă mult mai mult decăt acumularea de cunoștințe. Ea trebuie să te miște, să te schimbe. Să înveți înseamnă să evoluezi.”

Anca Timiș – artist, pictor, caligraf: “Scrie-ți povestea. Cu mâna ta. Cu corecturi, cu inspirație, cu atenție înspre alții și spre poveștile lor, cu nopți nedormite și cu zile în care uiți să mănânci, cu drag de viață, cu gândul că azi ești viu, cu pasiune și rațiune și mai ales, fără teamă. Asta am învățat trăind toate ce mi s-au ales, și orice zi îmi este parte și întreg, poartă spre stele. Iubește și fă ce vrei. Atunci când iubești faci totul într-un anume fel, povestea ți-o scrii caligrafic.”

Silviu Daniel Ionescu – autor și orator: Sensibil, spontan și efervescent în exprimare, vorbeşte cu lejeritate, reproducând întâmplări sau evenimente cu o ușurință aparte, printre care reușește să insereze glume inteligente. Este un coach cu o consistență aparte, integrează foarte bine elemente de psihoterapie, training, consiliere pe dezvoltare personală și bioenergie. Echilibrat și exuberant, stăpânește bine arta Al Ferasa, cunoaște noțiunile de NLP, știe cum să folosească limbajul non-verbal, are noțiuni clare de Business Intelligence și știe să găsească cu ușurință informația relevantă pentru crearea unei strategii de piață.

Delia Duca Iliescu – realizatoarea emisiunii de șah “Strategie în alb și negru” difuzată la Realitatea TV: “Plusul de valoare câştigat în anumite momente din viaţă face să merite înzecit fiecare emoţie trăită, fiecare oră nedormită, fiecare sacrificiu. Sunt experienţe ce duc la evoluţia personală şi la creionarea de noi obiective. E înălţător să îţi alegi un ţel şi apoi, trecând prin foc, să ajungi la el…” Obiectivele pot fi atinse, dar cu multă dedicare, muncă şi foarte important, pasiune.”

Ioana Toma – psiholog și psihoterapeut: “Bună, sunt Ioana Toma, psiholog și psihoterapeut format în psihoterapie integrativă Ersckine, și astăzi vă vorbesc despre citit. Ce poate însemna pentru tine a citi: să faci o activitate care iți place sau să aprofundezi despre un domeniu de care ești preocupat sau poate să iți depașești limitele citind o carte și să înveți din această experiență. A citi înseamnă să acumulezi cunoștiințe, să te informezi, iar atunci când ești informat, ești  puternic. Educația și cunoștințele sunt singurele bunuri pe care nimeni niciodată nu ți le va putea lua. Nu contează momentul în care începi să citești sau dacă ai mai facut-o până acum, important e să începi să citești astăzi, de acum. Să citești înseamnă să faci ceva pentru tine cunoscând despre alții, despre ideile lor, despre descoperirile lor, sentimentele lor, viața lor și astfel nu vei fi singur, te vei putea conecta cu mintea celor care au scris. Și dacă faci parte din generația erei tehnologice, ia cititul ca pe o provocare vintage. Cele mai multe lucruri, activități care ne fac plăcere sunt cele pe care le-am învățat împreună cu cineva. Poate iți aduci aminte ca ai învățat să mergi pe bicicletă cu tata, bunica te-a învățat tainele bucătăriei, un profesor drag te-a învățat să cânți la un instrument sau să înoți…Așa că te provoc să cauți o persoană căreia îi place să citească, iar aceasta să iți mărturisească de ce o face și mai ales cum o face preț de 30 minute. Mie personal imi place să citesc stând într-o poziție confortabilă, într-un loc liniștit, poate în natură, având un capuccino sau un suc alături. Te provoc să imi spui cum e pentru tine atunci când citești!”

Daniel Ghigea –  antreprenor, coach, trainer: “Libertatea este prima și cea mai importantă calitate a unei vieți frumoase. Libertatea se cultivă cu ajutorul autoeducației, iar cea mai simpla formă de autoeducare este o simplă carte.”

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic pentru tineri, realizat de tineri, la Brașov a fost invitat Ansamblul de percuție “Versus” al Liceului Vocațional de Muzică “Tudor Ciortea”.

Intrarea este LIBERĂ!

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Alege să fii bun

Viitorul aparține tinerilor