Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Credem in puterea celor mici de a deveni oameni mari, educati frumos.

Asociatia BookLand sustine egalitatea in drepturi pentru copii asumandu-si renovarea scolilor din mediul rural.

Dascalii sfintesc scolile. Iar unii dintre ei, de drag, se intorc in locurile de bastina sa faca bine comunitatii. Ce onoare sa intalnesti astfel de oameni! Asociatia BookLand​ sustine egalitatea in drepturi pentru copii asumandu-si renovarea scolilor din mediul rural.

Astfel ca demersul nostru aduce elevilor de la sat bucuria de a invata intr-un mediu prietenos, dotarile moderne motivandu-i sa fie ambitiosi si sa isi construiasca un viitor stabil.

Suntem incantati de transformarile aduse Scolii Gimnaziale din 𝘤𝘰𝘮𝘶𝘯𝘢 Corbita, 𝘴𝘢𝘵 Serbanesti, 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭 Vrancea, pe care am renovat-o/dotat-o cu:

 • 1 Usa PVC INA FERESTRE
 • 10 Corpuri iluminat GRUP ORIZONT
 • 158 kg Vopsea lavabila POLICOLOR
 • 7 Jaluzele verticale LAREX IR
 • 4 seturi Produse de curatenie MISAVAN & ASEVI
 • 100mp Parchet & accesorii ASOCIATIA BOOKLAND
 • Materiale si accesorii pentru constructii ASOCIATIA BOOKLAND
 • 16 Tablete Huawei DURAZIV
 • 37 Telefoane inteligente Huawei DURAZIV
 • 5 Baterii sanitare NOVASERVIS FERRO GROUP
 • Accesorii sanitare CERAMICA BIANCA
 • 2 paleti Gips carton ETEX BUILDING PERFORMANCE
 • 17 kg Adeziv pentru gips carton ETEX BUILDING PERFORMANCE
 • 1 Usa antifoc pentru camera tehnica RG DESIGN
 • 30 Seturi banca si scaun ASOCIATIA BOOKLAND
 • 10 Radiatoare otel panou RADOX
 • 4 Cuiere scolare ASOCIATIA BOOKLAND
 • 2 Table scolare ASOCIATIA BOOKLAND
 • 1 Centrala termica pe lemne BLACK SEA SUPPLIERS
 • 1000 Masti sanitare de protectie TDR ENERGY
 • 4 Tipuri de produse de curatenie MISAVAN & ASEVI
 • Transport mobilier si materiale MARVICON S& ASOCIATIA BOOKLAND

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

"Anul 𝟏𝟗𝟖𝟗, satul Buda, comuna Corbița, județul Vrancea - satul cu cea mai mare populație din comună. Aici existau două școli primare, cu trei posturi de învățători, o grădiniță, și un rând de clase gimnaziale, două biserici, un cămin cultural care devenea duminică de duminică inima satului, aici adunându-se, după slujba de la biserică, toată suflarea comunității și un magazin sătesc. Această Ființă, numită satul Buda, fremăta de viață. Înainte de 1989, „timpul avea cu oamenii nesfârșită răbdare”(Moromeții, Marin Preda ). Anul 𝟐𝟎𝟐𝟎, satul Buda, comuna Corbița, județul Vrancea - „timpul nu mai avea răbdare”, sat cu populația mult scăzută. Clasele gimnaziale nu mai există, o singură școală primară, cu un post de învățător, o grădiniță și atât. Clădirea școlii și a grădiniței într-o stare avansată de degradare (tavanul aproape se prăbușește, dușumea insalubră, iluminatul și încălzirea insuficiente, table școlare și mobilier vechi etc. ) mulți dintre părinți tinzând să transfere copiii la școala din centrul comunei, chiar dacă în timpul iernii există posibilitatea de a nu se putea ajunge la acea școală. Un sat fără școală și fără biserică devine un organism fără spirit. Și Acea ființă numită satul Buda, tindea să intre în comă. Și toată lumea prezicea că această comunitate va dispărea, încetul cu încetul, deși o parte din tinerii care plecaseră peste hotare, la muncă, s-au întors și au întemeiat noi familii, dar perspectiva desființării școlii din satul Buda nu era o soluție pentru viitorul copiilor lor.Eu, ca director al școlilor din această comună, căutam o soluție, dar aceasta părea de negăsit. Multe dintre familiile tinere și-au exprimat dorința de a rămâne în sat, dar nu erau mulțumite de condițiile materiale pe care școala le oferă copiilor. Bugetul alocat școlii este insuficient, primăria, cu toată bunăvoința, are posibilități mici, sponsorii sunt greu de găsit. Deodată a apărut această scânteie, numită BookLand, care ne-a adus un suflu nou. Școala Buda a început din nou să respire, la început cam greu, dar își va recăpăta în curând ritmul. Colaborarea cu BookLand ne-a luat puțin prin surprindere prin ritmul impus. Materialele au venit pe bandă rulantă, termenele de încheiere a lucrărilor foarte stricte și strânse, vremea nefavorabilă ne-a pus piedici etc. Am încercat să ne adaptăm și cred că am reușit, parțial. Doamna Mihaela Ianole a fost ca un senzor care, atunci când simțea că lucrurile trenează, se aprindea și dădea alarma. Am primit materiale pentru renovare a două săli de clasă, centrală termică, mobilier, donații de carte, sisteme audio, tablete, măști etc. Abia aștept să văd reacția elevilor și a părinților la reînceperea cursurilor. Sper ca acest sat să renască și să redevină acea ființă plină de viață care era atunci când am cunoscut-o în primul an, 1989, când am intrat în sistemul educațional convins fiind că mi-am găsit vocația. Eu nu prea cred în minuni, dar cred că BookLand este o minune pentru noi. Mulțumim, Bookland!"
Mihai Adrian Grosulescu
Prof. Director

Multumirile noastre merg catre partenerii care ne-au sustinut pentru a indeplini visul copiilor de la scoala din comuna Corbita, Sat Serbanesti, 𝘫𝘶𝘥 Vrancea! Le multumim din suflet celor care ne sustin: UNICREDIT CONSUMER FINANCING, SIT GROUP, TURBOMECANICA, NEPI ROCKCASTLE,  NIRO INVESTMENT GROUP, LOTERIA ROMANA, GONBUILDING, NOVASERVIS FERRO GROUP,  DURAZIV, UNIMEC, HIERRO STELY, ARSIS TRADING, SLY NUTRITIA, DINAMIC 92,  FIBERCON COMPONENTS, ECOGREEN METAL HOUSE, INA FERESTRE, GRUP ORIZONT, ETEX BUILDING PERFORMANCE, RG DESIGN, RADOX, BLACK SEA SUPPLIERS, POLICOLOR, KONICA MINOLTA, LAREX IR, MISAVAN, CERAMICA BIANCA, FUNDATIA AUTONOM, MTM IZOLATII, DAN CONSTRUCT CONCRET, ELIS PAVAJE, TOP QUALITY COMPUTERS, MARVICON, ASEVI.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii