Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Cand am inceput sa renovam 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐌𝐨𝐬𝐨𝐚𝐢𝐚 (jud Arges) si noi ne-am intrebat de unde provine denumirea comunei Mosoaia! Si am aflat despre una dintre legendele locale care spune ca ”cruzimea turcilor, facuse sa ramana dupa o incursiune, in care satul se aparase vitejeste (…), un singur mos, cu o singura oaie, si ca de la mosul cu oaia vine si denumirea comunei de Mosoaia”.

Insa in lipsa unor date certe, se presupune ca locuitorii aveau 𝑖𝑛𝑖𝑡𝑖𝑎𝑙 statut de oameni liberi sau mosneni (de la mosie). Cu totii stim: omul fara educatie nu este cu adevarat liber. Dar nu e de ajuns sa stii si sa nu faci nimic! Noi si facem!

Contribuim la mentinerea statutului de oameni liberi oferindu-le copiilor mosneni ceea ce lipsea ca actul educational sa fie eficient: infrastructura moderna. Copiii se bucura acum de: o curte innobilata cu pavele, borduri si 2 bancute; acoperis nou-nout; un teren modern de sport si articole sportive; pereti termoizolati si proaspat zugraviti; parchet nou; corpuri noi de iluminat; mobilier scolar; table scolare albe; bai modernizate; nu in ultimul rand, rechizite si laptops.

Multe generatii vor invata in conditii optime, motiv pentru care le multumim din inima sponsorilor:

* Wetterbest – acoperis scoala

* Elis Pavaje – pavele, borduri, trepte, rigole, bancute

* Austrotherm Romania – polistiren pentru termoizolare exterior

* MINDO – adeziv polistiren pentru termoizolare exterior

* BookLand Romania – ferestre PVC

* SavanaCuloare – vopsea lavabila interior-exterior, lemn, metal

* Siniat Romania – glet finisaj

* Holver Romania – parchet

* Corkline – Produse din PLUTA – pluta decorativa

* Grup Orizont – corpuri de iluminat

* Decathlon România – teren sport & articole sportive

* SolExpert Group – montaj gazon teren sport

* TGM GROUP – balastru teren sport

* Wipro Romania – Digital Operations and Platforms Careers – mobilier donat

* Sanotechnik Romania – oglinzi baie

* Limpio Romania – uscatoare maini inox & dispensere hartie igienica & dozatoare sapun

* Dacris & INIKO – rechizite scolare

* Boxlight MIMIO – table scolare albe

* Asociatia YES – Your Educated Society – Laptops

* Marvicon – transport materiale constructii

* Asevi Romania – set produse curatenie

* fam Dolinski – carti & tablouri

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

„Proiectul #ImpreunaConstruimOameni reprezinta pentru noi, elevi si profesori ai Scolii Gimnaziale Mosoaia, un plus de valoare pe care l-am adus comunitatii noastre. Acest parteneriat pot spune ca s-a nascut din dorinta de a le oferi elevilor nostri, copiilor nostri conditii optime de studiu. Vreau sa va transmit din partea Scolii Gimnaziale Mosoaia ca nu va putem multumi suficient pentru munca grea si minutiozitatea remarcabila. Daca am avea mai multe asociatii precum Asociatia BookLand sunt ferm convins ca am putea muta muntii. Sprijinul Asociatiei BookLand a fost pentru noi, Scoala Gimnaziala Mosoaia, raspunsul rugaciunilor noastre. Aprecierea, multumirea noastra sincera va este adresata ca ne-ati dat o mana de ajutor remarcabila si de nepretuit.”
IULIAN COSTELEANU
Director Scoala

Fara ajutorul partenerilor de cursa lunga care ne-au acordat incredere nu am fi putut indeplini visul copiilor din comuna Mosoaia! Asadar, le suntem recunoscatori: SIT, MeteRSit S.r.l., UniCredit Consumer Financing IFN SA, Viva Credit, Turbomecanica SA, Titan Machinery România, Elpreco, Profi Romania

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii

Logo_solexpert

fam. Dolinski