Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Am reusit sa transformam Scoala Gimnaziala Rapoltu-Mare (jud Hunedoara), in doar 2 luni, intr-o adevarata ”a doua casa” pentru elevi si dascali. Ca ei sa aiba rezultate la invatatura trebuie, in primul rand, sa vina cu drag la scoala. Iar daca aceasta le ofera conditiile propice, sunt sanse mari sa-si atinga obiectivele.

Am reparat si zugravit peretii din toate salile de clasa (peste 3.500mp), am inlocuit parchetul, am renovat si inlocuit vechea pardoseala & dotat sala de sport, am transformat toaletele si am adus mobilier modern. 

Multe generatii vor invata de acum incolo intr-un spatiu curat si infrumusetat de pasiunea tuturor celor implicati:

 • Holver Romania (parchet)
 • Decathlon România (renovare & dotare integrala sala sport)
 • Wipro Romania – Digital Operations and Platforms Careers (mobilier)
 • MOBEXPERT (mobilier)
 • Merval Grup (mobilier)
 • Grup Orizont (corpuri de iluminat)
 • Ferro Romania (obiecte & accesorii sanitare)
 • Izocor (amorsa, diluant)
 • SavanaCuloare (vopsea)
 • Policolor Romania (vopsea)
 • Marvicon (transport)
 • Asevi Romania (produse curatenie)

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

„BookLand Romania a venit in intampinarea nevoilor noastre ca scoala. Ei nu doar au intuit, stiau ca realitatea noastra corespunde, in mare parte, realitatii multor scoli din Romania. Alaturi de parteneri de nadejde, in scoala noastra s-au efectuat lucrari de amploare care imbunatatesc calitatea procesului instructiv-educativ: au fost zugravite, vopsite si dotate cu mobilier spatiile interioare ale scolii, s-a pus parchet laminat, a fost amenajata corespunzator sala de sport etc., astfel incat scoala a capatat o infatisare noua si primitoare. Dedicatie si sensibilitate, imbinate cu a face, sunt suficiente pentru a transforma vise mari in realitate. Asta face BookLand. Si, pentru tot ce face, exista un singur cuvant: Multumesc! Multumesc in numele profesorilor, al parintilor, dar, mai ales, in numele elevilor de astazi si de maine! Scoala noastra cuprinde ciclurile: prescolar, primar si gimnazial, oferind servicii educationale elevilor din cele 5 sate ale comunei Rapoltu Mare – Rapolt, Rapoltel, Bobilna, Folt si Boiu. Eforturile sustinute, transpuse in servicii de calitate, sunt oferite de catre Omul de la catedra, tuturor copiilor comunei. De cele mai multe ori, cuvintele le ascund in taceri, dar azi, gesturi ce zamislesc proiecte reale, adevarate si izvorate din bucuria de a ajuta aproapele, trebuie scoase la iveala. E vremea cuvintelor sa rasune precum clopotele bisericii care intai a chemat la scoala omul. E vremea celor care indraznesc, e vremea celor care vor, stiu si pot. Din pacate, in scolile din Romania nu se pune accent pe investitii de recuperare a patrimoniului imobiliar. Atunci cand nu se investeste, cand elevii devin nimeni, e simplu sa abandonezi, sa dai la o parte, sa inchizi, sa reduci numarul de clase, sa unesti copii din diferite localitati si medii sociale. Pentru a da o mana de ajutor, exista voluntariatul, iar BookLand a demonstrat ce inseamna sa fii solidar, implicat si cum poti aduce schimbarea in bine, prin actiuni concrete de voluntariat.”
Gabriela Tellman
Prof. Director

Insa, fara ajutorul partenerilor de cursa lunga care ne-au acordat incredere nu am fi putut indeplini visul acestor copii! Asadar, le suntem recunoscatori: SIT & METERSIT, Unicredit Consumer Financing, Profi Romania, Synevo, Linde Gaz România, DPD Romania, Loteria Romana, Arco Media, Austrotherm Romania, Fuchs, Rossmann România – Romcarton & Ambro, Terra Gres, GLS Romania.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii