Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Prima atestare documentara a vechii asezari de pe aceste meleaguri teleormanene dateaza din anul 1538, in Hrisovul domnesc emis de domnitorul Tarii Romanesti, Radu Paisie. Denumirea localitatii Tatarastii de Jos ar veni de la faptul ca aici, in trecut, ar fi fost asezata o tabara de tatari. O alta legenda, mult mai veche, spune ca denumirea comunei Tatarastii vine de la Tatarca Dacica, care era asemanatoare cu sarica de azi (adica acel cojoc din blana de oaie imbracat de ciobani).

Locuitorii acestei comunitati au participat la miscarea revolutionara condusa de Tudor Vladimirescu, atunci cand o coloana de revolutionari trecea pe Drumul Olacului (drum folosit de diligente intre anii 1500 – 1900). In timpul revolutiei de la 1848, locuitorii Tatarastiului de Jos au depus juramantul de credinta pe Constitutia Revolutionara.

Transformarea de la 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐓𝐚𝐭𝐚𝐫𝐚𝐬𝐭𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐉𝐨𝐬 (jud Teleorman)  a fost posibila datorita companiilor care cred in tineri si intr-o Romanie mai buna:

 • Gresie, nisip, utilaje descarcare si (partial) manopera asigurate de Primaria Tatarastii de Jos
 • Parchet & plinta RAVELI
 • Pavele & borduri Elis Pavaje
 • Rafturi metalice Viva Facilities
 • Vas toaleta, chiuveta, oglinzi Sanotechnik Romania
 • Jaluzele LAREX-IR Decor
 • Usi interior Porta Doors Romania
 • Gresie Cesarom
 • Plasa fibra sticla Masterplast Romania
 • Vopsea lavabila Sipex Company
 • 20 laptops educlick
 • Braduti Pepiniera „Gradina Verde”
 • Trandafiri FamousRoses.eu
 • Transport materiale constructii Marvicon

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

„Am aflat despre proiectele de renovare ale scolilor din mediul rural , finantate de Asociatia BookLand, la sfarsitul lunii octombrie si, avand o nevoie stringenta de renovare a interiorului scolii noastre, care era realmente invechit, am aplicat, insa fara prea mari sperante, motiv pentru care nici nu mi-am anuntat colegii si elevii, de teama sa nu le ofer sperante desarte. Pe 21 decembrie, cand ma aflam in sala de sedinte a ISJ Teleorman pentru a semna noul contract de management, am primit telefonul care imi confirma ca suntem una dintre cele 25 de scoli castigatoare. Bucuria mea a fost atat de mare, incat nu am putut sa nu jubilez efectiv, spre surprinderea domnilor inspectori si a colegilor care se aflau in sala. Cel care mi-a dat vestea , mi-a spus ca este cea mai frumoasa reactie pe care au primit-o pana acum. Nici nu avea cum sa fie altfel la cat de mare era dorinta mea de a gasi o solutie pentru a aduce o schimbare. 21 decembrie 2021 va fi una dintre zilele de care imi voi aminti cu bucurie toata viata, ziua in care am plans ca un copil de fericire, caci ea a adus schimbarea in viata elevilor si a colegilor mei , a adus starea de bine in scoala, caci un spatiu prietenos contribuie semnificativ la aceasta. Pe 26 februarie 2022 au inceput lucrarile efectiv. Asociatia BookLand a finantat toate materialele: glet, ciment, lavabila, parchet, usi, rafturi pentru cartile bibliotecii, toalete si chiuvete, jaluzele, pavele pentru curtea interioara, trandafiri ornamentali si braduti, materiale de constructie si de curatenie, iar Primaria Tatarastii de Jos s-a alaturat ca partener Asociatiei BookLand platind o parte din manopera lucrarilor. In decurs de 3 luni echipa de muncitori trimisa de BookLand a reusit sa dea culoare scolii noastre . A fost o munca asidua, care a rodit foarte frumos si azi ne putem bucura de rezultate. Intreaga comunitate va suntem recunoscatori pentru eforturile depuse si nu avem suficiente cuvinte pentru a va multumi. Copiii nostri sunt fericiti si daca ei sunt fericiti si eu sunt fericita!”
PENELOPA BRĂTESCU
Director Scoala Tatarastii de Jos

Intreaga noastra recunostinta  PARTENERILOR extraordinari: SIT, MeteRSit, UniCredit Consumer Financing, Turbomecanica SA, Titan Machinery România, Profi, Asevi Romania.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii