Conferințele BookLand revin în: București - 19 Septembrie 2019 începand cu ora 10:00 la - Universitatea Populară "Ioan I. Dalles"

SPEAKERI 2019

Arad

poze_speakeri_1. Dalibor Vasiljevic

Esti ceea ce crezi despre tine ca esti - Chris Do

Dalibor Vasiljevic

-

Fondator Rainfall

poze_speakeri_4. Zsolt Torok

Calea intre baza si varf nu este obligatorie, dar daca am renunta la ea, am renunta la o parte din noi. La cea care raspunde provocarilor, angajamentului, curajului. Sunt valorile fara de care varfurile inalte ar ramane doar cu decoruri magnifice. Omul are capacitatea sa le atinga, iar atunci cand le atinge devine mai puternic

Zsolt Torok

-

Alpinist profesionist, ghid montan

poze_speakeri_7. Mihaela Popa

Oamenii vor uita ce-ai spus, vor uita ce-ai facut, dar nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta - Maya Angelou.

Mihaela Popa

-

Organizator de evenimente Impresariat artistic și sportiv Formator de opinii

poze_speakeri_8.Cristi Octav Jurcoane

Fi o lumina in intunericul acestei lumi! Nihil Sine Deo (Nimic fara Dumnezeu)

Cristi Octav Jurcoane

-

Antreprenor social

poze_speakeri_2. Codruta Belean

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. - Mahatma Gandhi

Codruța Belean

-

Director Kiss FM & Magic FM Arad

poze_speakeri_4. Eli Laslean

Succesul este cea mai buna revansa…  - Emanuel Ungaro

Eli Lăslean

-

Designer si Antreprenor

poze_speakeri_5. Giorgia Harasim

I think communication starts when words are not present at all. I think we put so much emphasis on language, actually, silence is so much more important. - Marina Abramovic, Artist

Giorgia Harasim

-

PR & Marketing / Freelancer

poze_speakeri_7. Lacrimioara Szlanko

Nu-ti fie teama sa gresesti, sa recunosti, sa schimbi si sa mergi mai departe.

Lăcrimioara Szlanko

-

Actor

Timisoara

poze_speakeri_1. Doru Pelivan

Este mai important să începi decât să te pregătești!

Doru Pelivan

-

Antreprenor

poze_speakeri_4. Zsolt Torok

Calea intre baza si varf nu este obligatorie, dar daca am renunta la ea, am renunta la o parte din noi. La cea care raspunde provocarilor, angajamentului, curajului. Sunt valorile fara de care varfurile inalte ar ramane doar cu decoruri magnifice. Omul are capacitatea sa le atinga, iar atunci cand le atinge devine mai puternic

Zsolt Torok

-

Alpinist profesionist, ghid montan

poze_speakeri_5. Paul Miu

If you can imagine it, you can achieve it. If you can dream it, you can become it. - William Arthur Ward

Paul Miu

-

Psiholog in siguranta Nationala

poze_speakeri_8. Maria Tanasă

Învăţat este omul care se învaţă necontenit pe dânsul şi învaţă necontenit pe alţii. -  Nicolae Iorga

Maria Tanasă

-

Antreprenor social, Autor

poze_speakeri_2. Alin Constantin

Aș fi vrut, ca tânăr, să fie cineva lângă mine care să îmi spună că voi reuși să îmi îndeplinesc tot ce visez și chiar mai mult. Aceasta este o certitudine, nu o încurajare. Și, în același timp, să mă sfătuiască să îmi aleg cu grijă luptele pe care le duc, dar și visele, pentru că voi plăti un preț pentru fiecare.

Alin Constantin

-

Executive coach

poze_speakeri_4. Adrian Pascuta

Căutarea iubirii te schimbă” din cartea - „Cele 40 de legi ale iubirii - de Elif Shafak

Adrian Pascuta

-

Lector Universitar Doctor

poze_speakeri_6. Dan BOldizsar

Ma lupt cu viata de-o viata
In fiecare noapte, fiecare dimineata
Si parca as arunca prosopul...
Dar am un vis, vreau sa imi ating scopul

Dan Boldizsar (Montana Vlog)

-

Artist hip-hop, Blogger

poze_speakeri_7. Mihaela Popa

Oamenii vor uita ce-ai spus, vor uita ce-ai facut, dar nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta - Maya Angelou.

Mihaela Popa

-

Organizator de evenimente Impresariat artistic și sportiv Formator de opinii

Oradea

poze_speakeri_1. Mircea Felix Spatar

Salut! Aparțin, am glas, sunt prezent! Sunt cuvintele cheie ale anului, pentru mine. Nu sunt concepte cine știe ce originale, dar îmi sunt importante și sper că împreună vom explora bogăția acestora. Dacă vreți. Dacă nu, atunci facem altceva!
Vă recomand un poem pentru zilele nașpa și nu numai, Horace has a bad day, de György Petri:
https://www.poetryfoundation.org/poetrymagazine/browse?contentId=38948
E tare, așa-i? Aștept să ne întâlnim.

Zoltán Makai

-

Leading Team Coach

poze_speakeri_4. Andrei Stan

Pe tot parcursul vieții mele am avut parte de eșecuri, insa pentru ca mereu am făcut ce îmi place nu a fost deloc greu sa imi împlinesc visul.

Vlad Ionut Coste

-

Antreprenor

poze_speakeri_6. Dan Bale

Excelența ne definește atunci când ne depășim limitele și ajungem la omul din noi.

Alin Cretu

-

Psiholog, Terapeut de familie

poze_speakeri_7. Bogdan Burciu

Cred ca viitorul e al celor care se cunosc foarte bine pe ei insisi, care au curaj sa faca ceea ce isi doresc, care vor sa munceasca pentru asta, care stiu sa colaboreze, sa creeze relatii de succes. Cred foarte mult in autoeducatie. Daca vrei sa ai succes cu adevarat, vei cauta singur informatiile necesare, vei face cursuri, vei citi, vei gasi mentori, ii vei ajuta pe cei din jur.

Amelia Pal

-

Autor, Antreprenor

poze_speakeri_2. Alina Guga

Fii tu însuți, nu încerca să fii cea mai reușită copie a modelului tău în viață!

Sorina Bradea

-

Antreprenor

poze_speakeri_4. Mihaela Tatu

Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conştientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care îşi vor trăi viaţa. Care nu şi-au dat seama că viaţa lor abia acum începe şi peste 10 ani vor fi rezultatul cunoştinţelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) şi a alegerilor pe care le fac acum.

Mihaela Tatu

-

Trainer Tehnica si Arta Livrarii Discursului, Voice over, Speaker motivational, M.C.

poze_speakeri_5. Radu Dragos Constantin

Atata timp cat avem nevoie de cineva sa ne spuna ce sa facem, nu vom ajunge sa fim cu adevarat educati. Educatia, in sine, incepe cu un sentiment de curiozitate. Curiozitate despre natura, momente, oameni si, implicit, sine. Cultivand o educatie de sine bazata pe informatii descoperite de noi insine, prin ceea ce simtim, observam si alegem, este o educatie ce va fi si este de durata. O educatie care va duce intr-un punct unde perceptia individuala asupra lumii, si nu cea vazuta, vorbita sau auzita, va deveni un tip de educatie ce va forma o generatie construita pe trepte de intelepciune si nu cunoastere. Ca tineri, este esential sa fim curiosi, liberi si observatori in actul propriilor noastre vieti. Am avut destule generatii care au suferit datorita acestei boli a ascultarii, increderii in nevazut, iar acum e timpul sa construim o lume pe care ne-o dorim si nu doar s-o visam. Aceasta este diferenta fundamentala intre intelepciune si cunoastere. Intelepciunea implica actiune, pe cand cunoasterea este doar o distractie. Educatia nu trebuie sa implice cunoastere exterioara pentru ca exteriorul este primul pe care il vedem ca a necesita schimbare; trebuie sa ne uitam introspect si sa observam frumusetea lumii si vietii prin ochi umili, compasivi si contemplativi asupra problemelor esentiale ale lumii. Acolo se regaseste adevarata educatie si intelepciune dupa care tanjim dar nu suntem intotdeauna dispusi sa ne asumam acest risc de sinceritate absoluta cu noi insine. Este datoria noastra, a ta, a mea, a tuturor celor care vor sa creeze o lume mai buna. Introspectia, curiozitatea si iubirea sunt cele care ne ofera libertate, intelegere si o perspectiva diferita (naturala) asupra vietii.

Radu Dragos Constantin

-

Scriitor

Satu Mare

poze_speakeri_1. Mircea Felix Spatar

Îmi exprim bucuria de a participa la acest eveniment care sper eu să îndemne cât mai mulți tineri să își urmeze visele, să creadă în ei și să pună accent pe educație, deoarece doar prin educație putem evolua și putem face că visele noastre să devină realitate. Există oportunități incredibile în ziua de azi, trebuie doar oameni pasionați și dedicați în ceea ce fac iar succesele nu se vor lasa mult așteptate. Sper că tot mai mulți tineri să investească în ei, în dezvoltarea lor ca și oameni și să învețe cât mai mult din ceea ce pot prinde de la oamenii din jur, din experiențele altora pentru a evită să facă aceleași greșeli și pentru a profita de partea bună din fiecare poveste.

Mircea Felix Spatar

-

Presedinte Satu Mare Business Club

poze_speakeri_4. Andrei Stan

Oamenii sunt diferiți, fiecare iși alege un drum, fiecare luptă pentru un ideal. Primul pas spre succes este educația, ea formează bazele unui om de succes. Tinerii din ziua de azi au acces la nenumărate informații, ei trebuie numai sa-și aleagă cu atenție zonele de interes.

Andrei Stan

-

Actor

poze_speakeri_5. Felicia Hrihorisan

Aleargă, citește și mergi mai departe!
Într o lume tot mai agitată, mintea noastră e cea mai afectată. Nu mai ține pasul cu vârtejul din jur. Mai devreme sau mai târziu,corpul nostru suferă și el. Nu vi se pare uneori că lucrurile devin tot mai complicate? Că nu mai găsim soluții la probleme… uneori nici la cele simple? Că oamenii nu se mai înțeleg între ei? Că rămânem blocați în niște tipare de gândire care azi nu ne mai folosesc ? Mă uit la mine, mă uit în jur și (iar!) mă întreb:
Cum fac să merg mai departe atunci când mi-e greu? Cum fac să mă adaptez dar mai ales să progresez în lumea asta care te vrea uniform dar și creativ, în același timp?
Două soluții simple, la îndemâna oricui, îmi vin acum în minte… și un îndemn: Citește și aleargă! Mai precis: Aleargă, citește și mergi mai departe!
Ce legătură are alergarea cu cititul?! O descoperim împreună la întâlnirea de la Bookland. 23 mai 2019, ora 12.30, te aștept la Biblioteca Județeană să găsim noi sensuri împreună.
Sunt Felicia Hrihorișan, sociolog în Poliție și, în timpul liber, membru activ și fondator al Asociației Cutezătorii Munților.

Felicia Hrihorisan

-

Sociolog

poze_speakeri_2. Alina Guga

Educatia dezvolta cunoasterea. Trainingul dezvolta competentele. Alegerile mici pe care le putem face zilnic ne ajuta sa schimbam ceva in jurul nostru si sa ne cunoastem mai bine.

Alina Guga

-

Psiholog

poze_speakeri_4. Mihaela Tatu

Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conştientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care îşi vor trăi viaţa. Care nu şi-au dat seama că viaţa lor abia acum începe şi peste 10 ani vor fi rezultatul cunoştinţelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) şi a alegerilor pe care le fac acum.

Mihaela Tatu

-

Trainer Tehnica si Arta Livrarii Discursului, Voice over, Speaker motivational, M.C.

poze_speakeri_6. Dan Bale

Fotograf de mai bine de 15 ani, autodidact, activez cu precadere in fotografia de eveniment.
Evolutia mea profesionala e oarecum atipica, sunt un autodidact cu multa rabdare. Probabil as putea impartasi acest mod de formare profesionala si a incuraja elevii sa caute cu orice pret posibilitatea de a primi educatie.

Dan Bale

-

Fotograf

poze_speakeri_7. Bogdan Burciu

O persoana care nu are nimic de ascuns și nimic de dovedit. Scopul meu e sa creez o lume mai buna decât cea in care m-am născut, pentru mine și pentru cei din jurul meu, făcând in permanenta tot cea ce ma face pe mine fericit, oferindu-le celor din jurul meu libertatea și dreptul de a își trai propria lor experienta, indiferent de culoarea pielii, orientare sexuală, înclinații politice sau religioase.

Bogdan Burciu

-

Designerul Propriei Experiențe

Baia Mare

poze_speakeri_1. Lorand Ilyeș

Mesajul este să ai încredere în tine, în forțele proprii!
Tu știi cel mai bine ce e potrivit pentru tine în viață.
E important să fii autentic, iar asta poți doar dacă te cunoști suficient de bine, ca urmare, petrece timp cu tine, cu pasiunea ta, descoperă lumea, încearcă să-ti găsești un rost în ea!

Lorand Ilyeș

-

Presedintele scolii de dans Prodance 2000, antrenor de dans

poze_speakeri_4. Florica Bud

 Pentru mine literatura a fost un drog, încă de la prima carte citită în copilărie; din vremea când acest cuvânt, acum odios, se folosea doar la figurat. Am crescut la ţară într-o familie unde, mici sau mari, toţi aveam ceva de făcut. Nu era vreme de citit, decât duminica şi în Sărbători. Ca să citesc trebuia să îmi fac norma la cusături sau pe câmp. Nu am citit niciodată cât aş fi dorit. Faptul că am muncit în copilărie m-a făcut să îmi doresc mai mult şi să învăţ pentru asta.
Literatura îşi păstrează atuurile până în ziua de astăzi când, din păcate, drogurile la propriu întunecă minţile oamenilor, distrugându-le viaţa. Biblioteca este locul unde ne putem ascunde, fără repercursiuni şi urmări grave, de realitatea uneori agresivă, alteori sumbră şi greu de suportat. Cartea a fost, este şi va rămâne, prietena omului; cu atât mai mult în epoca “Internetului” când, ea, poate fi accesată electronic.
Dar a venit timpul să părăsesc lumea mirifică a lecturilor, ca să îmi clădesc propria existenţă. Nu a fost un lucru uşor, mai ales, că semenii nu se purtau ca personajele cărţilor sau, ca eroii filmelor vizionate. Ba mai mult, nimic din jurul meu nu a era aşa cum mi-aş fi dorit. M-am îndreptat spre alte cărţi, unele mi-au plăcut altele nu, dar a trebuit să le fac faţă şi să le parcurg. Acestea au fost manualele şcolare. Şcoala este şi ea un loc de refugiu… poate nu atât de plăcut, ca alte locuri, care ne fac vesele cu ochiul. Dar este o etapă importantă din viaţa nostră. La şcoală ne facem prieteni, întâlnim oameni pe care dorim să îi imităm. Şi mai ales suntem ajutaţi să ne găsim şi să ne urmăm talentul, îndemânarea, vocaţia şi de ce nu, vreun hobby.
Vine o vreme când trebuie să evadăm din realitatea virtuală ca să devenim eroii propriei noastre vieţi. Şi pentru asta este nevoie de multă silinţă, muncă şi perseverenţă.

Florica Bud

-

Scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România

poze_speakeri_5. Loredana Rozalia Mihaly

Am invatat in experienta mea de viata de pana acum, ca singurul responsabil de lucrurile bune din viata mea sunt eu. Dumnezeu ne ajuta, daca ne ajutam si noi insine! Totul a inceput cu …cititul. Da, am inceput sa citesc intr-un moment de cotitura al vietii mele, copil fiind, moment despre care o sa va spun mai multe la intalnirea noastra. A fost momentul in care mi-am construit fara sa stiu, o viziune, o cale care a dus spre realizarea visurilor mele. Mai apoi, la vremea potrivita, am impartasit ceea ce am dobandit, cu mai multe generatii de tineri. Acei tineri sunt parte din viziunea mea, chiar si din viata mea. Este incredibil pe ce culmi te poate purta cititul, lectura. Este important sa citesti, astfel devii un om nou, un om care face diferenta, un om mai puternic, un om care poate genera schimbare in jurul lui. BookLand Evolution ne ofera ocazia de a impartasi cele mai frumoase experiente care au la baza ...cartea!

Loredana Rozalia Mihaly

-

Inspector – Expert pentru romi Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Baia Mare

poze_speakeri_2. Natalia Daniela CHis

Oamenii au nevoie sa iubeasca, sa impartaseasca iubirea si pasiunile lor. Exista o fiinta umana fata de care vom ramane intotdeauna datori si tineri. Datori de-a iubi, de-a construi prezentul, in mod constient, de-a fi responsabil pentru fericirea personala iar uneori si a celorlalti. Cand iubesti cauti sa te oglindesti sau sa te regasesti, sa iti descoperi pasiunea, ceea ce iti incanta inima.
E nevoie sa foloseste timpul de partea ta, scurteaza conversatiile inutile, cauta oameni care impartasesc aceleasi pasiuni, precum cititul, petrece timp cu ei. E normal sa nu stii unele lucruri, e tris sa nu vrei mai mult de la tine. Ofera-ti dreptul de a mai gresi, dar si de a fi creativ. Nu uita ca cea mai sigura cale spre inima unui om este de a vorbi cu el despre ceea ce apreciaza cel mai mult.
Cultiva relatia de prietenie cu cartile pentru ca e nevoie sa te citesti pe tine din cand in cand. Asa ca : Fa-ti timp sa citesti, este fantana cunoasterii;
Fat-ti timp sa fii prietenos – este drumul spre fericire
Fa-ti timp sa razi – este muzica sufletului
Fa-ti timp sa muncesti –este cheia succesului. Cultiva-ti pasiunea.

Natalia Daniela Chis

-

Psiholog

poze_speakeri_4. Ștefan Dărăbuș

Cartea de inspiratie: iGen. Why Today’s Super-Connected Kids Are Growing Up Less Rebellious, More Tolerant, Less Happy – and Completely Unprepared for Adulthood* and What That Means for the Rest of Us de Jean M. Twenge “Athena spune că și-a petrecut cea mai mare parte din vară singură, în camera ei, pe telefon. <Mai degrabă stau pe telefon, în camera mea și mă uit pe Netflix, decât să-mi petrec timpul cu familia. Asta am făcut aproape toată vara. Am stat pe telefon mai mult decât am stat cu oameni.> Așa e generația ei, spune ea. <Nu am știut cum e viața fără iPad sau fără iPhone. Cred că ne plac telefoanele mai mult decât ne plac oamenii.>

iGen e aici.
Născuți în 1995 sau după acest an, au crescut cu mobilele în mână, au avut pagină de Instagram înainte să înceapă liceul și nu își amintesc de vremea dinainte de Internet.”

Ștefan Dărăbuș

-

Ph.D Regional Director, Central & Southern Europe "Hope and Homes for Children"

poze_speakeri_6. Marinela Caluseru

„Declar pe propria răspundere că viitorul nu-mi pare prea bun și în calitate de speaker demotivațional îmi arog rolul de a sublinia problemele pe care le vei întâmpina într-o țară care ține cu dinții de trecut și va intra știrbă în viitor. O să fie distractiv!”

Marinela Caluseru

-

Ing.; profesor; întreprinzător; consilier; jurnalist; blogger; broker de asigurări; Artist plastic.Președintele Uniunii Artiștilor Plastici-Sucursala Baia Mare

poze_speakeri_7. Amelia Banica

Omul Sfințește locul si locul Sfințește omul !!

Amelia Banica

-

Psihoterapeut

Cluj Napoca

poze_speakeri_1. ROdica Florian

„Consider ca nimic nu este intamplator in aceasta lume si Universul este perfect.
Provocarile si incercarile pe care le-am avut in viata au contribuit la ceea ce sunt azi,
iar cele care vor urma, vor sprijini evolutia si dezvoltarea mea personala. Suna patetic,
dar in zona de confort nu am vazut niciodata pe nimeni sa-si dea picioare *in dos*ca sa fie mai bun.”

Rodica Florian

-

Psiholog si Director de vanzari

poze_speakeri_4. Raluca Moisi

Sunt carti pe care le citesti si iti poarta imaginatia in alte lumi.
Sunt carti pe care le citesti si apoi dai examene ca sa vezi cu ce ai ramas din ele.
Si sunt carti pe care odata ce le parcurgi, intreaga viata incepe sa se reaseze in moduri pe care nu le credeai posibile.
Prin intermediul conferintelor BookLand intetnionez sa le aduc in prim plan tinerilor ipoteza aceasta cum ca
educarea continua a mintii este cel mai puternic aliat al unui viitor stralucit - al tau, ca individ; al nostru, ca societate!
Asadar, daca vrei sa devii mai de succes, mai intelept si mai fericit, nu te opri niciodata din citit.

Raluca Moisi

-

Mindfulness Specialized Trainer&Coach

poze_speakeri_7. Eva Crisan

"Pentru a fi un om educat, nu este de ajuns să înveți pe de rost un monolog din Faust. Este nevoie de muncă neîntreruptă, de zi și noapte: să citești, să studiezi... Fiecare moment este prețios”.
A. Cehov (scrisoare către fratele său, Nicolai)

Eva Crișan

-

Head Theatre Coach "Teatru Pentru Viață"

poze_speakeri_8. Mihaela Tatu

„Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conştientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care îşi vor trăi viaţa. Care nu şi-au dat seama că viaţa lor abia acum începe şi peste 10 ani vor fi rezultatul cunoştinţelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) şi a alegerilor pe care le fac acum.”

Mihaela Tatu

-

Trainer Tehnica si Arta Livrarii Discursului, Voice over, Speaker motivational, M.C.

poze_speakeri_2. Ioan Onisor

"E atâta gălăgie în zilele astea, că nu mai poți auzi cum bate inima. De multe ori, zgomotul interior e mai mare decât cel exterior. Sensul vieții sau succesul, oricum le-ai defini sau imagina, presupun un proces de auto-liniștire; să te îngădui, să-ți dai rând. Doar așa vei putea îngădui lumea."

“Corpul se vindecă prin joacă, mintea prin râs și spiritul prin bucurie” - proverb chinezesc

Ioan Onișor

-

Artist, cantaret folk

poze_speakeri_4. Gabriela Popescu

„Nu știu dacă sunt cel mai în măsură să țin discursuri în care să împărtășesc din „vasta mea experiență” profesională sau de viață, dar știu că au fost câteva momente în ultimii 10-15 ani în care am generat sau am luat parte la proiecte cu adevărat notabile. Voi vorbi despre ele la Conferintele BookLand Evolution, în speranța că ideile bune sunt contagioase.” 

"Tot ce am trait in zadar s-a facut zid,
tot ce am inteles s-a facut fereastra!" - Nichita Stanescu

Gabriela Popescu

-

Blogger

poze_speakeri_5. George Bonea

„Declar pe propria răspundere că viitorul nu-mi pare prea bun și în calitate de speaker demotivațional îmi arog rolul de a sublinia problemele pe care le vei întâmpina într-o țară care ține cu dinții de trecut și va intra știrbă în viitor. O să fie distractiv!”

George Bonea

-

Speaker Demotivațional

poze_speakeri_6. Gabriela Popescu

Fa vizibil ceea ce nu se vede si munceste mult. Cu determinare si pasiune. Incearca sa evoluezi si investeste in tine. Citeste, documenteaza-te si cu pasi marunti, dar sigur vei ajunge unde iti propui.

Gabriela Popescu

-

Makeup artist, trainer & beauty blogger

Tg. Mures

poze_speakeri_1. Hermina Man

"Din anul 2002 am fost implicată în diverse ONG-uri sprijinind dezvoltarea comunității locale prin diferite proiecte și evenimente. Am rămas în acest oraș pentru că îmi doresc să susțin în continuare procesul de învățare al tinerelor generații. Toate activitățile și proiectele în care am avut ocazia să lucrez mi-au demonstrat că se poate să te dezvolți și să ai impact în jurul tău atunci când accepți provocări, când te implici și îți dorești cu adevărat să faci o schimbare."

Hermina Man

-

Project Manager OMRO IFN SA, Senator JCI Tîrgu-Mureș, Co-fondator Asociația InnoDrive

poze_speakeri_4. Pascu Cristina

Știți ce e trist în 2019, în România? Că a ajuns să conteze mai mult imaginea unei persoane decât dacă vorbește sau scrie corect gramatical. Haideți să citim mai mult și să învățăm ceva zilnic. Cred că aceasta este soluția la ”ke s-e imtampla acum in romania".

Pascu Cristina

-

Președinte Creativehands

poze_speakeri_6. Costin Gavaza

Romania sufera, din punctul meu de vedere, de lipsa de respect. Lipsa de respect fata de propria persoana, fata de familie, fata de vecini, fata de lege , de legiuitor, fata de cultura, fata de natura, fata de elite , fata de tot si de toate. Aceasta lipsa de respect isi are radacinile in lipsa de cultura, in lipsa lecturii.
Cartea nu e doar o mare de cuvinte intre doua coperti. E primul "instrument"de "teleportare". Cu ajutorul cartii, poti nu doar sa-ti imbunatatesti modul de a vorbi si de a gandi, poti sa calatoresti....poti sa ajungi acolo unde , poate nu vei ajunge niciodata, fizic vorbind.
O reintoarcere la lectura, la carte , este necesara.
Nu cred ca exista o problema sau o ideie despre care sa nu se fi scris macar o carte.

Costin Gavaza

-

Actor Teatrul National

poze_speakeri_7. Pancu Liviu

A fi OM este un dat al Naturii.
A fi un OM cu Spirit este un dat al Divinitatii.
A fi un OM Cult este un dat al Omului.
A fi intr-un intuneric al existentei este decizia celui in cauza. Cert este ca "lumina lumineaza in intuneric si intunericul nu a cuprins-o"

Pancu Liviu

-

actor/regizor Teatrul National Tîrgu Mures, director Teatrul Scena , fondator Ordinul Cavalerilor Lupi

poze_speakeri_2. Briena Stoica

“Într-o lume tot mai sălbatică, devenim tot mai fragili. Ni se cere să fim competitivi, să gândim repede, să reacţionăm imediat, să recepţionăm şi să transmitem mesaje în viteză. Cum am putea, în tot tumultul acesta, să păstrăm în noi liniştea şi aşezarea, necesare decantării unor coordonate clare?”

Briena Stoica

-

Profesor Limba Engleza

poze_speakeri_3. Heges Catalin

„Nu știu dacă sunt cel mai în măsură să țin discursuri în care să împărtășesc din „vasta mea experiență” profesională sau de viață, dar știu că au fost câteva momente în ultimii 10-15 ani în care am generat sau am luat parte la proiecte cu adevărat notabile. Voi vorbi despre ele la Conferintele BookLand Evolution, în speranța că ideile bune sunt contagioase.”

Heghes Catalin

-

Head of Marketing and Sales la MINDTHEGAP

poze_speakeri_5. Imre Vizi

Vizi - producător, compozitor și cântăreț. A învățat să cânte singur la chitară la vârsta de 14 ani, după care au urmat și alte instrumente, dar instrumentul său principal a rămas întotdeauna basul.

A fost membru al mai multor trupe, până când în 2012 emisiunea Vocea României l-a descoperit și lansat drept cântăreț pentru publicul larg. În anul 2014 Vizi a participat la selecția națională a concursului internațional Eurovision, atât în calitate de cântăreț, cât și în calitate de compozitor.

In momentul de fata lucreazã la albumul sau de debut, colaboreazã cu artisti români si internationali, face parte din echipa de productie de la Hahaha Production, compune muzica de film, de teatru, reclame si tot ce are legãturã cu muzica.

Piesele lui originale sunt inspirate din trairile lui personale si din fenomene sociale cu influențe jazz, soul, r&b, funk și disco 70’.
"Obstacolul, cel mai bun prieten al creativității omului."

Imre Vizi

-

Muzician

Alba Iulia

poze_speakeri_1. Bianca Elena Marginean

"Dacă omul s-ar opri din când în când și s-ar întreba de ce face ceea ce face, ar descoperi
sensul trăirilor sale, s-ar bucura de schimbare, s-ar întrista dacă ar face lucruri prin care ar renunța la identitatea sa și ar dori cu ardoare să se înconjoare de oameni liberi, care îi permit să fie el însuși. Noi alegem cât de fericiți ne dăm voie să fim."

Bianca Elena Marginean

-

Manager de Formare

poze_speakeri_3. Sasu Ioana

Știți ce e trist în 2019, în România? Că a ajuns să conteze mai mult imaginea unei persoane decât dacă vorbește sau scrie corect gramatical. Haideți să citim mai mult și să învățăm ceva zilnic. Cred că aceasta este soluția la ”ke s-e imtampla acum in romania".

Sasu Ioana

-

Marketer @Stories

poze_speakeri_5. Iulia GUs

 “Călătorește! Fie că o faci cu rucsacul în spate sau printre paginile unei cărți. Fii însetat de povești noi dar mai ales găsește îndrăzneala să îți scrii propria poveste așa cum o dorești!”

Iulia Gus

-

Blogger & Marketing Addict

poze_speakeri_7. Florin Calin Paun

Se pare ca Homo Sapiens, printre celelalte fiinte hominide cu care a convietuit (sunt mindru de cele peste 3% de ADN Neandertalian pe care il am… caci analizele genetice tocmai au devenit accesibile marelui public) a fost una dintre acele fiinte hominide care a putut aduce impreuna grupuri mari de indivizi mobilizati in jurul unei cauze bazate pe fictiune.
Toate lucrurile marete facute de omenire au fost facute datorita capacitatii noastre de a colabora. A colabora intre vecini, intre prieteni, intre colegi, intre Romani si nu numai… a colabora cu ceilalti,cu atat mai mult daca sunt diferiti de noi.
Imi doresc sa ma adresez voua in calitate de tineri romani cetateni ai Lumii caci sunt sigur ca cea ce urmeaza va schimba radical fata acesteia.

Florin Calin Paun

-

Program Manager pentru JEDI- Joint European Disruptive Initiative si Fondator Agilising Innovation, Antreprenor și Business Angel (CELIDEA, PROGONLINE.com, XValuator)

poze_speakeri_2. Larisa Dragolea

Tinerii sunt speranța viitorului, educația este șansa tinerilor. Să lucrezi cu tinerii, împreună și pentru ei, să îi vezi cum evoluează și încep să ajute la rândul lor alți tineri este pentru mine confirmarea că ne îndreptăm într-o direcție bună. A venit timpul să avem… timp să ne implicăm.

Larisa Dragolea

-

Conferențiar univ.dr., Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia

poze_speakeri_4. Marius Ceteras

"România obține scorurile cele mai slabe din UE la testările internaționale cu privire la competente de citire/lectură, matematică şi ştiinţe. Astfel că devine obligatoriu astăzi, acum să modificăm această statistică tristă motivând tinerii să citească, să învețe și să se formeze intelectual. Ignorața din prezent ne va afecta grav viitorul națiunii."

Marius Ceteras

-

Antrenor si autor de carti de sah

poze_speakeri_6. Felix Crisan

Chiar daca progresul tehnologic se accelereaza, educatia va ramane singura constanta din vietile noastre - un fundament prin care vom putea sa ne reinventam repetat de-a lungul vietii. Iar cel mai bun proces de reinventare va veni dintr-o dorinta interna de a face acel proverbial prim pas in acea lunga calatorie de 1000 mile.

Felix Crisan

-

Co-fondator NETOPIA Payments & mobilPay

Sibiu

poze_speakeri_1. Bianca Grip

"Mi-ar fi placut enorm sa am parte de asemnea evenimente precum Bookland pe cand eram eleva in cadrul Liceului Economic sau mai tarziu ca si studenta la ASE - Bucuresti. Cartile citite la momentul potrivit vor face diferenta exact atunci cand viata ti se intampla. Sa nu ai senzatia ca nu vei repeta aceleasi greseli despre care deja ai citit, dar macar te vei simti mai bine cand le vei face stiind ca nu esti singurul om care trece prin asta "

Bianca Grip

-

Founder & Managing Partner @GripADs

poze_speakeri_4. Radu Nechifor

"Tineretea detine o resursa care ar trebui exploatata la maxim: entuziasmul. Daca cei mai in varsta acumuleaza experienta, cunostinte si intelepciune, cei tineri pot pune aceste valori in practica. Cred ca aceasta calitate este definitorie pentru a putea intelege ca noi suntem responsabili de viitorul lumii in care traim, prin educarea noilor generatii si impartasirea cu ei a tuturor experientelor acumulate."

Radu Nechifor

-

Muzician, profesor, constructor de naiuri si director al Casei de Cultura Cisnadie

poze_speakeri_6. Iustinian Turcu

"Consider că avem responsabilitatea și obligația să ne îngrijim de cei care vin în urma noastră, deoarece noi suntem cei care scriem istoria pentru generația viitoare, iar generația viitoare va duce moștenirea mai departe. Acest mecanism trebuie să aibă la bază o educație puternică și modele demne de urmat, ca să învățăm cum să îmbinăm utilul cu plăcutul."

Iustinian Turcu

-

Actor la Teatrul Național " Radu Stanca" din Sibiu

poze_speakeri_2. Puiu Fesan

”De mult timp vreau să prezint această pagină glorioasă a poporului meu, la care și eu am pus umărul. Voi veni oriunde voi fi invitat. Cunosc foarte bine istoria acelor zile fierbinți și pot să spun că din 1989 sunt implicat în această mișcare. Voi prezenta un scurt istoric al celor care au luptat pentru democrație și libertate de la Platon până în zilele noastre. Sper să-mi ajungă timpul alocat și vă multumesc pentru încredere"

Puiu Fesan

-

Coordonator Centrul Regional de Comunicare si Cercetare '89 Sibiu

poze_speakeri_8.Andreea Roseti

"Daca poti citi acest mesaj si poti participa la conferinta esti deja printre cei mai norocosi oameni de pe planeta. Invata sa apreciezi ceea ce ai, si fa-ti propriile alegeri. Alege sa fii bun, iar binele pe care il faci va avea efecte nebanuite pentru lumea din jurul tau, dar si pentru tine insuti. Incepe acum, cu tine si cu lumea din jurul tau. Viata nu trebuie sa fie o sosea aglomerata cu sens unic, viata poate fi ceea ce iti doresti tu sa fie."

Andreea Roseti

-

Presedinte si membru fondator Animal Life Sibiu

poze_speakeri_5. Nicolle Stanese

"Cred în tineri și în capacitatea noastră de a transforma o dorință în realitate. Singura diferanță dintre oamenii care vor și cei care reușesc este voința, pentru că voința ne plasează pe drumul acțiunilor înspre realizarea lucrurilor pe care ni le dorim.
Dacă la voință mai adăugăm perseverență, muncă și uneori un strop de inconștiență care să ne lase să și greșim pentru că este o variantă excelentă de a învăța, este imposibil să nu reușim în absolut orice domeniu ne propunem să facem performanță."

Nicolle Stanese

-

Antreprenor și moderator TV

poze_speakeri_7. Lia Perjovschi

"Artist vizual/cercetator/curator…peste 700 de expozitii, workshopuri, lectures pe toata planeta…in muzee, universitati, galerii, spatii alternative...autoarea Spatiului telescopic al cunoasterii de la Biblioteca Astra Sibiu corp b etaj 5 jumate… https://www.facebook.com/spatiutelescopic/... despre arta, context, urgentele omenirii , post – stinga /dreapta, supravietuire, creativitate…posibilitati…sens…viitor Cartea preferata? Solaris de Stanislaw Lem"

Lia Perjovschi

-

Artist vizual/cercetator/curator

Brasov

poze_speakeri_1. Catalina Moleavin

"Si totusi… in era comunicarii digitale nimic nu este mai placut si mai incitant decat o discutie inteligenta purtata fata in fata. Cu o persoana, cu un grup sau in fata unei audiente extinse. Comunicarea verbala si felul in care iti transmiti ideile si emotiile cantaresc din ce in ce mai mult in relationarea oamenilor. Regandeste-ti ordinea prioritatilor si pune comunicarea in partea de sus a listei!"

Catalina Moleavin

-

Transilvania Toastmasters Brasov

poze_speakeri_3 Iulia Popa

Titlu pentru speech - De ce m-am intors in Romania dupa studiul in strainatate.

"Educatia inseamna mult mai mult decat acumularea de cunostinte. Ea trebuie sa te miste, sa te schimbe. Sa inveti inseamna sa evoluezi."

Iulia Popa

-

Consultant Educational IntegralEdu si absolventa a Leeds Beckett University, UK si KU Leuven, Belgia

poze_speakeri_5. Silviu Daniel Ionescu

"Serios, sensibil, spontan și efervescent în exprimare, vorbește cu lejeritate în fața oamenilor, reproducând întâmplări sau evenimente cu o ușurință aparte, printre care reușește să insereze glume inteligente. Este un coach cu o consistență aparte, un coach care integrează foarte bine elemente de psihoterapie, training, consiliere pe dezvoltare personală și bioenergie ce aduc rezolvare în probleme pe corpul emoțional și pe cel cognitiv-comportamental.
Echilibrat și exuberant, stăpânește bine arta Al Ferasa, cunoaște noțiunile de NLP - Neuro-linguistic programming, știe cum să folosească limbajul non-verbal. Are noțiuni clare de Business Intelligence și știe să găsească cu ușurință informația relevantă pentru crearea unei strategii de piață.
Are peste 20 de ani experiență, în: construirea de relații business, experiență amplă în vânzări, noțiuni temeinice de relații cu clienții, training pe produs și pe servicii, un foarte bun orator, un bun networker atât în mediul online cât și în cel offline."

Silviu Daniel Ionescu

-

Autor si Orator

poze_speakeri_7. Daniel Ghigea

"Libertatea este prima si cea mai importanta calitate a unei vieti frumoase. Libertatea se cultiva cu ajutorul autoeducatiei, iar cea mai simpla forma de autoeducare este o simpla carte"

Daniel Ghigea

-

Antreprenor, Coach, Trainer

poze_speakeri_2. Florin Zamfir

"Tinerii educați sunt singura șansă pe care o are România pentru a se integra în rândul țărilor civilizate. Doar ei pot fi politicienii, inginerii, IT-iștii, doctorii, judecătorii ori managerii care pot reuși să schimbe în bine, pe termen lung, Romania." 

Florin Zamfir

-

Transilvania Toastmasters Brasov

poze_speakeri_4. Anca TImis

"Imi doresc ca prin ceea ce spun si fac sa aduc bucurie celor din jur, sa ne ajutam reciproc sa descoperim sensul vietii si sa evoluam impreuna. Cum facem asta? Sarind peste limitele pe care, de cele mai multe ori, ni le impunem singuri, Dragostea de a trai viata frumos vine din noi insine!"

Anca Timis

-

Artist, Pictor, Caligraf

poze_speakeri_6. Delia Duca Iliescu

“E înălţător să îţi alegi un ţel şi-apoi trecând prin foc s-ajungi la el.”(O. Denusianu)

Delia Duca Iliescu

-

Realizatoarea emisiunii de șah "Strategie în alb și negru", difuzată la Realitatea TV.

poze_speakeri_7. Ioana Toma

"Buna, sunt Ioana Toma, psiholog si psihoterapeut format in psihoterapie integrativa Ersckine, si astazi va vorbesc despre citit. Ce poate insemna pentru tine a citi: - sa faci o activitate care iti place sau - sa aprofundezi despre un domeniu de care esti preocupat sau poate - sa iti depasesti limitele, citand o carte si sa inveti din aceasta experienta. Aciti inseamna sa acumulezi cunostiinte, sa te informezi, iar atunci cand esti informat, esti puternic. Educatia si cunostintele sunt singurele bunuri pe care nimeni niciodata nu ti le va putea lua. Nu conteaza momentul in care incepi sa citesti sau daca ai mai facut-o pana acum, important e sa incepi sa citesti astazi, de acum. Sa citesti inseamna sa faci ceva pentru tine cunoscand despre altii, despre ideile lor, despre descoperirile lor, sentimentele lor, viata lor si astfel nu vei fi singur, te vei putea conecta cu mintea celor care au scris. Si daca faci parte din generatia erei tehnologice, ia cititul ca pe o provocare vintige. Cele mai multe lucruri, activitati care ne fac placere sunt cele pe care le-am invatat impreuna cu cineva. Poate iti aduci aminte ca ai nvatat sa mergi pe bicicleta cu tata, bunica te-a invatat tainele bucatariei, un profesor drag te-a invatat sa canti la un instrument sau sa innoti...Asa ca te provoc sa cauti o persoana careia ii place sa citeasca, iar aceasta sa iti marturiseasaca de ce o face si mai ales cum o face , pret de 30 de minute. Mie personal imi place sa citesc stand intr-o pozitie confortabila, intr-un loc linistit, poate in natura, avand un capuccino sau un suc alaturi. Te provoc sa imi spui cum e pentru tine atunci cand citesti!"

Ioana Toma

-

Psiholog si psihoterapeut

Ploiesti

poze_speakeri_1. Ilian Virgil

“Majoritatea tinerilor vor avea slujbe care nu existau atunci când erau elevi sau studenți. Din acest motiv trebuie să se angreneze într-un proces de educație continuă, folosind toate resursele extraordinare ale lumii contemporane. Așa vor fi capabili să concretizeze aspirațiile care păreau irealizabile predecesorilor. În acest fel, abstractul se materializează rapid în beneficiul lor."

Ilian Virgil

-

Cercetator in inteligenta artificiala, profesor si antreprenor

poze_speakeri_3 Iulia Elisa Suditu

“Count your age by friends, not years. Count your life by smiles, not tears.” (”Contorizează-ți viața prin numărul prietenilor, nu al anilor. Numără-ți viața prin zâmbete, nu lacrimi” )

Iulia Elisa Suditu

-

Profesor limba Engleza

poze_speakeri_4. John Cristea

"Pentru John Cristea ziua are mai mult de 24 de ore, fiindca nu ne putem da seama cand are timp sa faca toate lucrurile pe care le face: emisiunea "Generatia lui John", proiecte noi, job, radio, mai nou vlogul "Ce zice John?", dar si altele. Emisiunea, care este cea mai de pret realizare a prezentatorului TV, nu vorbeste despre o generatie anume, ci despre comunitate, despre sutele de voci tinere care s-au facut auzite, miile de vise implinite si nenumaratele zambete prohovene si nu numai. Vocea de la radio si ambitia uimitoare se intalnesc la John, John Cristea."

John Cristea

-

Prezentator tv

poze_speakeri_7. Ioana Maria Lupașcu

„Trebuie să te vinzi bine și să ai cultură generală. Ca să poți să faci ce ți-ai propus, ai nevoie de încredere, pentru că tot timpul te vei afla într-o fază de start-up cu tine însăți/însuți și te vei descoperi cu fiecare etapă. Tot timpul poți mai mult!”

Ioana Maria Lupașcu

-

Pianist concertist. Solista filarmonicii Paul Constantinescu Ploiești

poze_speakeri_2. Mihail Karaghiaur

"Cred că unicul scop, pentru adultul din prezent, trebuie să fie primenirea lumii de mâine, pe care am luat-o împrumut de la copiii noștri. Cred că o astfel de primenire nu poate avea loc fără educație în sănătate. Și, deopotrivă, cred că nu există educație în sănătate fără o bună înțelegere a sănătății mintale de-a lungul vârstelor. Despre copii și adolescenți se scrie și se dezbate mult, mult mai mult decât se ascultă, sau se observă. Ne aflăm, astăzi, la o răspântie. Odată cu generația mea, vom fi fost ultimiii născuți înainte de tehnologia digitală. Ce a adus bun telefonul inteligent? Dar ecranul tactil? Cum curbăm fenomenul suicidului în adolescență în noul Eldorado virtual, consumul de substanțe, virajul social spre abandon educațional și - frecvent - mica delincvență? Și acolo unde nu există un răspuns clar, merită să propui acele ipoteze care să răspundă nevoii de-a ști mai bine fenomenul."

Mihail Karaghiaur

-

Profesor limba franceza

poze_speakeri_5. Dragos Brasoveanu

"Imi doresc ca prin ceea ce spun si fac sa aduc bucurie celor din jur, sa ne ajutam reciproc sa descoperim sensul vietii si sa evoluam impreuna. Cum facem asta? Sarind peste limitele pe care, de cele mai multe ori, ni le impunem singuri, Dragostea de a trai viata frumos vine din noi insine!"

Dragos Brasoveanu

-

Leadership trainer, coach si vorbitor educational

poze_speakeri_5. Claudia Iordache

"Relația cu tine reflectă relația cu ceilalți, alege să te dezvolți!"

Claudia Iordache

-

Psiholog

Bucuresti

poze_speakeri_1. Mircea Dinescu

"Eu, desi sunt scriitor, m-am nascut intr-o casa unde nu exista biblioteca, iar atunci cand m-am intalnit prima oara cu cartile, mi s-au parut un miracol. Intrai in carte ca un cosmonaut care descopera universul. Si aceasta a fost marea mea sansa. Miracolul cartii a format generatii intregi in Romania. Astept clipa in care tinerii vor redescoperi Cartea, caci intoarcerea la carte e sansa omenirii."

Mircea Dinescu

-

Poet, scriitor și publicist

poze_speakeri_3 Catalin Mahu

“În cei 20 de ani 'La Mama', recunosc că am făcut şi lucruri bune, dar am făcut şi multe prostii. Când spun prostii, mă refer la greşeli în business, la lucruri pe care, dacă nu le-aş fi făcut, aş fi fost altundeva. Dacă îmi pare rău de ceva şi dacă aş schimba ceva, aş lua nişte decizii dacă nu le-am luat şi nu aş mai lua altele, pe care le-am luat. E simplu, dar pare complicat."

Catalin Mahu

-

Fondator retea restaurante "La Mama"

poze_speakeri_4.Ioana Frincu

„Lucrând încă din facultate în domeniul Big Data și Machine Learning în cadrul a 2 companii am văzut o trecere naturală către Blockchain, lucru care a dus la următorul nivel dragostea pe care o am pentru date și felul în care acestea evoluează. Cred că așa am găsit și cel mai bun loc în care să evoluez și să ajut companii să își construiască concepte și soluții folosind informațiile pe care le au, împreună cu tehnologii inovative.”

Ioana Frincu

-

Chief Operations Officer la Under Development Office

poze_speakeri_6. Vasile Calofir

„Trebuie să te vinzi bine și să ai cultură generală. Ca să poți să faci ce ți-ai propus, ai nevoie de încredere, pentru că tot timpul te vei afla într-o fază de start-up cu tine însăți/însuți și te vei descoperi cu fiecare etapă. Tot timpul poți mai mult!”

Vasile Calofir

-

Actor

poze_speakeri_2. Gabriel Diaconu

"Cred că unicul scop, pentru adultul din prezent, trebuie să fie primenirea lumii de mâine, pe care am luat-o împrumut de la copiii noștri. Cred că o astfel de primenire nu poate avea loc fără educație în sănătate. Și, deopotrivă, cred că nu există educație în sănătate fără o bună înțelegere a sănătății mintale de-a lungul vârstelor. Despre copii și adolescenți se scrie și se dezbate mult, mult mai mult decât se ascultă, sau se observă. Ne aflăm, astăzi, la o răspântie. Odată cu generația mea, vom fi fost ultimiii născuți înainte de tehnologia digitală. Ce a adus bun telefonul inteligent? Dar ecranul tactil? Cum curbăm fenomenul suicidului în adolescență în noul Eldorado virtual, consumul de substanțe, virajul social spre abandon educațional și - frecvent - mica delincvență? Și acolo unde nu există un răspuns clar, merită să propui acele ipoteze care să răspundă nevoii de-a ști mai bine fenomenul."

Gabriel Diaconu

-

Medic psihiatru

poze_speakeri_5. Dragos Brasoveanu

"Imi doresc ca prin ceea ce spun si fac sa aduc bucurie celor din jur, sa ne ajutam reciproc sa descoperim sensul vietii si sa evoluam impreuna. Cum facem asta? Sarind peste limitele pe care, de cele mai multe ori, ni le impunem singuri, Dragostea de a trai viata frumos vine din noi insine!"

Dragos Brasoveanu

-

Leadership trainer, coach si vorbitor educational

poze_speakeri_7. Irina Kuhlmann

“Copiii si tinerii de astazi sunt liderii de maine. Sunt profund pasionata sa inspir copiii si tinerii sa se formeze intr-un mod armonios si sa ajute la cladirea unei societati frumoase si prospere”

Irina Kuhlmann

-

Executive Leadership Coach

SPEAKERI 2018

Iasi

poze_speakeri_1.Elena Ungureanu

"Cred ca prin intermediul educatiei, fiecare tanar poate deveni un profesionist desavarsit. Nu e o iluzie, nu e o Fata Morgana, nu e un sofism. E o credinta personala pe care mi-am insusit-o si pe care continui sa o aplic in viata de zi cu zisi care niciodata nu m-a dezamagit. Cu munca, perseverenta si rabdare in atingerea scopului, orice vis poate fi transpusin realitate. Nu exista nu se poate!"

Elena Ungureanu

-

Psiholog în cadrul Cabinet individual de Psihologie

poze_speakeri_9. Anca Gilca

"Educatia este principalul stalp care ne ajuta sa avem o viata mai buna, viata pe care ne-o dorim din toate punctele de vedere: emotional, cultural, politic, profesional, personal (si nu numai). Este usor? Nu chiar, nu tot timpul. Este nevoie de agenti de schimbare in educatie? Da, este mare nevoie. Eu sunt unul dintre ei si ma bucur enorm ca nu sunt singura!"

Anca Gilca

-

Agent de Schimbare în Educație

poze_speakeri_7. Irina Lupascu

Irina Lupascu

-

Trainer

poze_speakeri_15. Irina Vasilescu

"Ceea ce imi doresc cu ardoare pentru tineri este sa aiba capacitatea de a cultiva si pastra aceste calitati toataviataEducatia ma pasioneaza si sunt constienta ca viitorul nostru, al tuturor, depinde de tinerii nostri si de cum stim sa ii incurajam, protejam si inspiram sa construiasca o lume din ce in ce mai buna."

Irina Vasilescu

-

Autor, Trainer, Coach

Focsani

poze_speakeri_1.Alexandra Tataru

Alexandra Tataru

-

Profesor, Publicist

poze_speakeri_10. Emilian Mocanu

"Chiar dacă mă contrazice dex, eu sunt de părere că tinerii şi oportunităţile sunt sinonime. Dacă nu te convinge faptul că poţi interacţiona cu oricine vrei printr-un mesaj, că poţi pleca peste hotare cu un formular completat pe internet, că poţi învăţa mai mult decât niciodată cu câteva click-uri, atunci îmi voi încerca eu norocul de a te convinge de asta la Conferinţa BookLand! "

Emilian Mocanu

-

Designer grafic la Consiliul Tineretului din România

poze_speakeri_2.Alice Pruteanu

"Adolescența este cea mai interesantă şi exuberantă perioadă din întreaga viaţă a oricărei fiinţe umane. Este stadiul preliminar când oamenii devin din ce în ce mai implicaţi în diferite tipuri de lucruri care îi privesc, fără să cunoască consecinţele. Este, cum s-ar spune, şansa de a sparge şi a reconstrui. De aceea părinţii şi cei mai în vârstă oferă atenţie sporită copiilor lor sau îşi doresc să îi ţină într-un mediu sigur, departe de mediul ostil, să-i crească pe cât posibil într-un mediu protejat, călduţ."

Alice Pruteanu

-

Coordonator grupuri de suport si de dezvoltare personala pentru copii, adolescenti, adulti/ Psiholog, Director la Centrul de Recuperare pentru copii cu autism Micul Print

poze_speakeri_4.Dragos Horhocea

Dragos Horhocea

-

Manager General Agetur

poze_speakeri_8. Dragos Cristian Finaru

"Educaţia este esenţială. Educaţia este totul. Nu avem nevoie şi nici timp de schimbări atât de mici, de introducerea unei grile, de schimbarea unei vacanţe sau a firmei care tipăreşte manualele. Avem nevoie de schimbări monumentale. Şcolile ar trebui să fie palate. Competiţia pentru cel mai bun profesor ar trebui să fie crâncenă. Iar salariile profesorilor să rivalizeze cu cele ale top managerilor din multinaţionale. Şcolile şi educaţia ar trebui să fie extrem de scumpe pentru guvern şi absolut accesibile pentru cetăţeni, precum este strategia de apărare a ţării. Căci, la sfârşitul zilei, educaţia e chiar mai importantă. Şi poate lucrurile nu stau aşa. Dar pot sta aşa pentru fiecare dintre noi, în parte. În atitudinea noastră, în alegerile noastre, în preocuparea noastră continuă de a creşte, învăţa şi dezvolta. "

Dragos Cristian Finaru

-

'Learning Engineer, Trainer & Facilitator'

Bacau

poze_speakeri_1.Dragos Cristian Finaru

"Educaţia este esenţială. Educaţia este totul. Nu avem nevoie şi nici timp de schimbări atât de mici, de introducerea unei grile, de schimbarea unei vacanţe sau a firmei care tipăreşte manualele. Avem nevoie de schimbări monumentale. Şcolile ar trebui fie palate. Competiţia pentru cel mai bun profesor ar trebui fie crâncenă."

Dragos Cristian Finaru

-

'Learning Engineer, Trainer & Facilitator'

poze_speakeri_13. Lucian Popa

Lucian Popa

-

Fotograf

poze_speakeri_10. Val Manescu

Val Manescu

-

Scriitor

poze_speakeri_2.Claudia Munteanu

"Admir enorm la tânăra generaţie faptul are foarte multe abilităţi, foarte multe aptitudini, tone de entuziasm! Cred şlefuirea acestor abilităţi, punerea aptitudinilor pe direcţia cu rost, dozarea entuziasmuluiastfel încât îl transforme în combustibil pentru desăvârșirea vieţii sunt câteva dintre reperele care definesc o bună educaţie."

Claudia Munteanu

-

OM

poze_speakeri_11. Alina Caprioara

"Educaţia este în primul rând cunoaştere de sine! Un tânăr educat este un om conştient de dinamica sainterioară, liber în relaţia cu sistemul de presiuni interne şi externe, autentic în relaţia cu sine şi cu ceilalţi, responsabil de realitatea creată de sine, pentru sine."

Alina Caprioara

-

Trainer Psiholog Academia C.L.A.R

poze_speakeri_15. Bogdan Matei

Matei Bogdan

-

Actor

poze_speakeri_4.Marcel Mihai

"Dacă viaţa ta ar fi o carte, cum ar arăta pagina de astăzi? "

Marcel Mihai

-

Certified Business Trainer&Coach, Incite Gmbh Viena, vicepresedinte asociatia europeana de NLP

poze_speakeri_8. Cristian Munteanu

"Misterul vieţii nu este o altă problemă de rezolvat, ci o realitate de experimentat "

Cristian Munteanu

-

NLP, Wingwave Trainer & Coach

Galati

poze_speakeri_1.Daniela Vlad

Daniela Vlad

-

Jurnalist

poze_speakeri_5. Andra Mihaela Costache

Andra Mihaela Costache

-

Consilier Parlamentar

poze_speakeri_9. Maria Manea

Maria Manea

-

Psiholog

poze_speakeri_2.Gabriela PANAIT

Gabriela PANAIT

-

Lider Cercetasii Galati

poze_speakeri_6. Nicoleta Nistor

" E o onoare şi o bucurie pentru mine să împărtăşesc din experienţă şi cunoştinţele mele cu generaţia tânără care are atâtea oportunităţi şi, totuşi, atâtea obstacole în ziua de azi. "

Nicoleta Nistor

-

Trainer, Speaker, terapeut, autor al cartii ”Emotii sub lupa”

poze_speakeri_10. Gabriel Ursan

Gabriel Ursan

-

Blogger

poze_speakeri_3.Gina Bradea

Gina Bradea

-

Blogger culinar

poze_speakeri_11. Cristina Bahna

" Niciun om nu este în mod definitiv într-un fel sau în altul şi că în fiecare om există un potenţial nematerializat, credinţe care o ajută să vadă că oamenii pot să facă schimbările pe care şi le doresc în viaţa lor, iar ea este pregătită să le fie alături în acest proces"

Cristina Bahna

-

Manager HR

poze_speakeri_4.Viorel Baciu

Viorel Baciu

-

Caricaturist

poze_speakeri_8. Elena Ostache

"Misterul vieţii nu este o altă problemă de rezolvat, ci o realitate de experimentat "

Elena Ostache

-

Consultant Educational Senior IntegralEdu

poze_speakeri_12.Oana Contoman

" Există mai multe lucruri care ne separă, decât lucruri care ne unesc. În vremuri de criză, înţelepţii construiesc poduri, iar ceilalţi bariere. Alături de colegii mei din cluburile de voluntariat, dar şi în cadrul locurile în care lucrez, fac totul cu gândul la comunitatea în care ne dezvoltăm şi la faptul că este de datoria mea să ajut oamenii să ducă viaţa pe care şi-o doresc. "

Oana Contoman

-

Manager Must Travel/Past President Rotaract Galati

Braila

poze_speakeri_13.Cati Lupascu

"O carieră de succes presupune un cumul de factori, toți la fel de importanți. Dar cel mai și cel mai important, cel care, de fapt, asigură succesul,  este PASIUNEA. Doar o meserie făcută cu pasiune îți dă încrederea, curajul și dorința de a performa și, de ce nu, puterea de a face sacrificii. Pentru că orice meserie înseamnă și sacrificii. Dar, cum spun marii înțelepți, niciun sacrificiu nu-i prea mare atunci când există pasiune. Așa că, înainte de orice decizie sau alegere, întreabă-te sincer ce sacrificii ai fi dispus să faci pentru ceva în care nu te regăseșți, ce recompensă aștepți dintr-un job care nu te reprezintă. Alegerea este întotdeauna a ta! Eu pot doar să-ți povestesc despre alegerile mele."

Cati Lupascu

-

Redactor șef OBIECTIV - VOCEA BRAILEI

poze_speakeri_10.Doina Popescu Braila

Doina Popescu Braila

-

Scriitor

poze_speakeri_14.Valerica Oprisanu

"Consider că piața de carte nu este deloc saturată, așa cum se spune de multe ori. Dimpotrivă, în special la capitolul cărți pentru copii cred că ar trebui încurajați și sprijiniți tot mai mulți oameni (nu doar scriitori) de a scrie cărți pentru copii. De când am citit undeva că în Olanda se editează anual 2000 de cărți pentru copii, scrise de oameni din categorii sociale diferite, mi-am dat seama că noi suntem foarte în urmă la acest capitol. Diversitatea nu face altceva decât să aducă un plus de valoare pieței de carte, nicidecum să o satureze."

Valerica Oprisanu

-

Blogger si Influencer

poze_speakeri_11.Armanda Filipine

"Suntem ceea ce ne place să fim pentru noi - în ochii noștri, ceea ce înțeleg ceilalți în ochii lor. În realitate, suntem atât cât am reușit să ne cunoaștem și să ne (re)formăm mai aproape sau mai departe de imaginea Omului ideal, dacă ne-am propus-o cumva ca model. Viața noastră va fi frumoasă ori nu, în funcție de felul în care invățăm să urcăm un munte sau o scară, să protejăm o ființă sau o plantă, să admirăm răsăritul și să ascultăm sfaturile bunicilor, dar mai ales să deschidem cărți. Pentru că oricâtă invățătură și experiență am avea, oricâți prieteni și membri ai familiei binevoitori și darnici ne-ar ajuta, nu ajung clipele ca să trăim totul, să pricepem în profunzime bogăția lumii."

Armanda Filipine

-

Profesor Coordonator la Cercul de Ziaristică din Palatul Copiilor Brăila, unic redactor şi administrator al revistei online "Braila Chirei", Jurnalist, Scriitor.

poze_speakeri_15.Gabriel Stoica

Gabriel Stoica

-

Investitor

poze_speakeri_4.Marius Vernescu

Marius Vernescu

-

Ornitolog

poze_speakeri_12.Dan Ciurea

Dan Ciurea

-

Cinefeel

Tulcea

poze_speakeri_5. Ileana Galatescu

"Nu există metode bune sau rele, ci metode adecvate, bine sau prost utilizate."

Ileana Galatescu

-

Profesor Psihopedagogie Speciala

poze_speakeri_2. Teodora Megit

"Provoacă-ți limitele, nu îți limita provocările!"

Teodora Megit

-

Instructor Aerobic-Fitness

poze_speakeri_14. Patrick de Hillerin

"BookLand face un lucru îndrăzneț și absolut necesar. În epoca în care toți, indiferent de vârstă, suntem prinși în mrejele tehnologiei, e nevoie de curaj să-i aduci pe tineri la discuții despre lectură și scriitură. Tinerii care citesc, astăzi, sunt cei care în viitorul nu foarte îndepărtat vor deține informația și, implicit, puterea. "

Patrick André de Hillerin

-

Ziarist

poze_speakeri_3. Irina Chirciu

"A studia și a nu gândi este o risipă. A gândi și a nu studia este periculos."

Irina Chirciu

-

Vicepresedinte-TSD Tulcea si secretar - PIMM Tulcea

poze_speakeri_7. Dana Tudor

Dana Tudor

-

Logoped

poze_speakeri_10. Ileana Giusca Ene

Ileana Luchian Giusca

-

Presedinte & Manager GAL OAMENII DELTEI

poze_speakeri_4. Laura Felea

"Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea."

Laura Felea

-

Profesor Palatul Copiilor Tulcea

poze_speakeri_8. Dima Nicoleta-Lucia Lupu

Dima Nicoleta-Lucia Lupu

-

uNT ciNe vReau să fiU

Constanta

Buzau

val 2_1. Gabriel Costianu

"Important este să ne dorim în viață să urcăm treaptă cu treaptă. Nu este deloc ușor, dar dacă nu ne propunem, nimeni nu va veni să ne ia de mâna și să ne ajute. Nimeni! Depinde în mare parte de noi dacă vom reuși sau nu. De munca  noastră! De dăruirea noastră, de atenția pe care o acordăm detaliilor care fac diferența! Evident, contează șansa, norocul și oamenii pe care îi întâlnim în drumul nostru. Și nu de puține ori, cu sau fără voia noastră, cei din jur au un rol major. Însă dorința de a avansa ne aparține în totalitate. Iar această dorință poate să ne răsplătească peste ani." 

Gabriel Costianu

-

Director editorial Grup Media TVSa

val 2_5. Lucian Alexandru Salcutan

Salcutan Lucian Alexandru

-

Avocat

val 2_9. Bogdan Dinu

Bogdan Dinu

-

Boxer Heavyweight

val 2_2. Andrei Pitigoi

Andrei Pitigoi

-

Fotojurnalist

val 2_6. Silviu Dragomir

"Contextul socio-politic incert prin care trecem, ne face tot mai mult să ne gândim la schimbare. Ori pentru a produce o schimbare pozitivă în viitor, cele mai importante resurse de care avem nevoie se referă la tineri și la educație."

Silviu Dragomir

-

fondator Live The Community

val 2_10. Eduard Ciobota

Eduard Ciobota

-

Fotograf, Programator

val 2_3. Tiberiu Abagiu

"Cărțile indiferent de formă și formatul lor, hârtie sau suport electronic, contribuie la modelarea caracterelor oamenilor de toate vârstele și ne îndrumă pașii prin care ne construim și definim destinul. Rămân valoroase și autentice chiar și într-o epocă definită de rapiditatea obținerii informațiilor cu ajutorul unui dispozitiv electronic." 

Tiberiu Abagiu

-

Specialist Marketing

val 2_11. Dalia Pusca

"Există lucruri pe care le știți, dar nu știți că le știți. Când veți ști ceea ce nu știți, atunci vă veți schimba" 

Dalia Pusca

-

Actrita, Prezentator Tv

val 2_15. Iulia Georgescu

Iulia Georgescu

-

Voluntar Crucea Rosie Buzau

val 2_4. Alina Raducan

"Lectura este principalul factor care poate aprinde în noi scânteia cunoașterii. Și doar cunoașterea ne poate ajuta să înțelegem adevărata putere a cuvintelor! Cred într-o generație tânără, educată și conștientă că destinația este în strânsă legătură cu rezultatul alegerilor, încă de la vârste fragede!"

Alina Raducan Suditu

-

Realizator Tv Media Grup

Craiova

Rm. Valcea