Conferințele BookLand revin în: București - 19 Septembrie 2019 începand cu ora 10:00 la - Universitatea Populară "Ioan I. Dalles"

STIRI 2019

Sponsorizare importantă în domeniul educațional

Director Nuclear Electrica

Marți, 16 Iulie. Nuclearelectrica devine cel mai mare sponsor al Asociației BookLand, susținând continuitatea demersurilor cultural-educaționale ale acesteia.

 În România numărul elevilor a scăzut cu peste 30% de la Revoluție încoace, 50,000 copii renunțând anual la studii (unul din cinci tineri cu vârsta între 18 și 24 ani), potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Statistică (INS). Doar trei din cinci elevi care au promovat anii terminali de liceu au reușit să obțină diploma de bacalaureat, 42% dintre ei fiind practic analfabeți funcțional și social față de media europeană de 20%.

Pentru a convinge tinerii de importanţa educației, părinților și dascălilor li s-au alăturat în ultimii ani varii organizații neguvernamentale care implementează programe și acțiuni specifice. Una dintre acestea este și Asociaţia BookLand, care în ultimii 9 ani – prin târgurile de carte, conferințele și taberele culturale – le oferă consecvent tinerilor din 23 oraşe o oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere, bazate pe interacțiunea directă cu profesioniști consacrați, care-i încurajează și motivează prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, povestindu-le despre provocările care-i așteaptă dar care nu trebuie să-i oprească din a-și urma vocația.

Ca să ajungă să dialogheze cu tinerii prin speakerii invitați, Asociația BookLand atrage de partea sa în fiecare oraș managementul instituțiilor de învățământ, parteneri neguvernamentali, media locală și formatori de opinie, investind și în platformele de comunicare socială. Aflate la a 6a ediție, cei peste 2,000 speakeri au interacționat cu peste 100,000 liceeni și studenți prezenți în reședințele de județ în care Conferințele BookLand Evolution se desfășoară. Întâlnirile sunt pline de efervescenţă, dialogul fiind presărat cu jocuri și concursuri de cultură generală, mulți tineri alegându-și mentori dintre speakerii invitați. Pe lângă exemplul personal dat, speakerii îi îndrumă pe copii să se implice în activități extrașcolare, să susțină activități de voluntariat sau internship și să citească lucrări din domeniile favorite.

„Singura modalitate ca un stat, o industrie să își asigure competențele viitoare, simplu spus să-și asigure performanță, este să se implice direct în programe de susținere și educare a tinerilor. Expectativa că aceștia vor veni singuri este una profund greșită. Eforturile trebuie să fie întotdeauna de  sus în jos, de la industrie către tineri. Activăm într-un mediu competitiv, unul în care competențele sunt vânate, iar atragerea și formarea acestora trebuie să devină o prioritate. Investiția în tineri, în educarea și creșterea lor este singura soluție. Implicarea directă, una care să răspundă nevoilor și intereselor poate transforma un trend de migrare într-un pool de tineri inteligenți și competenți implicați în proiecte românești.” – declară Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica

„Când am primit vestea bună de la Nuclearelectrica, nu ne-a venit să credem. Sponsorizarea acordată ne asigură desfășurarea activității pentru restul anului 2019. Suntem onorați de acest parteneriat și felicităm întreagă echipă administrativă a Nuclearelectrica pentru deschiderea de care dă dovadă în ceea ce privește susținerea proiectelor educaționale. Ne bucură nespus încrederea pe care ne-au acordat-o, pentru că datorită acestui ajutor financiar vom reuși de acum încolo să invităm personalități importante în Conferințele noastre, acoperindu-le costurile de deplasare-cazare, lucru pe care până acum nu ni l-am permis. Totodată, vom investi mai mult în calitatea înregistrărilor video și în promovarea discursurilor către tinerii din întreaga țară pe care nu reușim să îi avem fizic alături de noi. Iar în taberele noastre coolturale vom oferi suplimentar locuri gratuite copiilor eminenți fără posibilități materiale.” – declară Mihaela Petrovan, Președinte Asociația BookLand

Educația este ceva ce nimeni nu ne poate lua

Joi, 06 Iunie, Conferințele BookLand Evolution (ediția a 6a) revin la Arad, între orele 10:00-14:00, la Universitatea Aurel Vlaicu  – Sala de conferințe (Sala 13) –  (Bulevardul Revoluției 77, parter).

Sute de tineri sunt așteptați, mâine, în sala de conferințe (sala 13)  a Universității Aurel Vlaicu din Arad, pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplul personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanța dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt: Dalibor Vasiljevic – Fondator Rainfall, Codruța Belean – Director Kiss FM & Magic FM Arad, Zsolt Torok – Alpinist profesionist, ghid montan, Eli Lăslean – Designer și Antreprenor, Giorgia Harasim PR & Marketing și Freelancer, Mihaela Popa – Organizator de evenimente, Impresar artistic și sportiv, Formator de opinii,  Lăcrimioara Szlanko – actor, Cristi Octav Jurcoane – Antreprenor social

Dalibor Vasiljevic – Fondator Rainfall: “Educația este ceva ce nimeni nu ne poate lua. A investi în noi, ca să devenim mai deștepți, mai capabili, mai empatici, mai independenți și oameni mai buni, este premiza pentru ca societatea noastră să meargă spre viitor. Au trecut vremurile în care așteptam ca cineva să facă pentru noi. E vremea sa devenim stâlpi de susținere a societății în care trăim.” 

Codruța Belean Director Kiss FM & Magic FM Arad: Lectura este o metodă de a ne imagina, în prima fază, lumea, așa cum o dorim. Ca mai apoi să punem în aplicare ceea ce am visat. Voi îndemna mereu tinerii să citesca, să se instruiască, să afle cât mai multe lucruri și să crească având la ei și în sufletul lor, tot ce au nevoie pentru a deveni adulți responsabili și, în același timp, plini de optimism și poftă de viață.”

Zsolt Torok – Alpinist profesionist, ghid montan: “Calea intre baza si varf nu este obligatorie, dar daca am renunta la ea, am renunta la o parte din noi. La cea care raspunde provocarilor, angajamentului, curajului. Sunt valorile fara de care varfurile inalte ar ramane doar cu decoruri magnifice. Omul are capacitatea sa le atinga, iar atunci cand le atinge devine mai puternic” 

Eli Lăslean – Designer și Antreprenor: “Atunci când simți că ești capabil să realizezi ceva cu mâinile tale, să plămădești un lucru bun și frumos, de care cineva are nevoie, ești stapânul vieții tale. Primești o încredere personală care te ajută mult să devii OMUL care trebuie să fii ! Competența nu se moștenește, ea se dobândește!”                              

Giorgia Harasim PR & Marketing si Freelancer: ȚUnul dintre tinerii pe care îi admir se numește Vlad. E nepotul meu. Scrie cu mâna stângă, cu toate că la școală i s-a spus că ar fi mai bine să scrie cu dreapta. A încercat o perioadă și a fost tare nefericit, iar caietele arătau pe măsura stării sale. Ce vreau să spun e relativ simplu: nu întotdeauna este în regulă să alegem pentru cei de lângă noi. Dacă am avea mai multă încredere în tineri, ne-am bucura mai mult de reușitele lor și ne-ar crede pe cuvânt atunci când le-am spune că eșecul e doar o oportunitate de a învăța, de a se descoperi pe sine.”         

Mihaela Popa – Organizator de evenimente, Impresar artistic și sportiv, Formator de opinii: “Tinerii educați sunt parte a culturii de astăzi. Ține de noi, cei mai “copți”, să îi ascultăm și totodată să învățăm de la și cu ei.”                  

Lăcrimioara Szlanko – actor: „Poate ar fi necesară o întrebare, cine sunt tinerii de azi, cum sunt tinerii de azi, ce vor tinerii de azi? Habar n-am, dar spiritul lor nu cred că diferă prea mult de spiritul generației de ieri sau din secolul trecut. Ce au în plus azi, este o infinită lume virtuală, la un click distanță. De acolo se informează, acolo comunica, acolo se simt bine.  De ce cred eu că ar avea nevoie, sunt spațiile reale de întâlnire, de descoperire, de (auto)cunoaștere. Dacă ar fi să le doresc ceva, asta ar fi, adulți preocupați în crearea de spații reale, spații în care dialogul și practica să fie o alternativă la vlog, blog și influencer. Un spațiu real nu exclude unul virtual așadar nici viceversa n-ar trebui… Educația care începe în familie (ce șansă!), nu are un punct final, în fiecare zi adăugăm ceva la ceea ce deja știm. Cât despre educația profesională, cred că în fiecare domeniu de activitate, specializarea, respecializarea, supraspecializarea sunt un mod de viață. În concluzie, învățăm continuu, ne (auto)educăm continuu. Cultura tinerilor va fi un rezultat al acestui parcurs din lumea virtuală și reală. Dar dacă le-aș dori ceva, ar fi o viață reală!”

 Cristi Octav Jurcoane – Antreprenor social:   “ Nivelul de cultură din societate, în special din rândul tinerilor, dar nu numai, reflectă nivelul educatției pe care membrii societății o primesc prin intermediul canalelor oficiale și informale. Familia are un rol deosebit de important în formarea tinerilor, dar dupa o vârsta, fiecare este direct responsabil de cunoștințele acumulate și obiceiurile formate. Obiceiul este o acumulare de acțiuni zilnice, repetitive, care în timp determină personalitatea unui om. Suntem ceea ce facem în mod repetat, deci suntem direct responsabili de viața pe care o avem!”                                                                                                     

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic, la Arad au fost invitați să încânte audiența Răul Nica (chitară și voce) și Oana Sabău (voce), tineri de la Școală Populară de Arte din Arad, îndrumați de profesorii coordonatori Cornel Moldovan, respectiv Claudia Stesco și de către domnul  director Vasile Rus.

Este mai important să începi, decât să te pregătești!

Marți, 04 Iunie, Conferintele BookLand Evolution (ediția a 6a) revin la Timișoara, între orele 10:00-14:00, la Universitatea de Vest – Aula Magna –  (Bulevardul Vasile Pârvan 4).

 Sute de tineri sunt așteptați azi, în aula Magna a Universității de Vest din Timișoara pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanța dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt:   Doru Pelivan – C.E.O. Kiwi Agency, Alin Constantin – Executive coach, Zsolt Torok – Alpinist profesionist, ghid montan, Adrian Pășcuță  –  Lector Universitar Doctor, Paul Miu – Psiholog în siguranță Națională, Dan Boldizsar (Montană Vlog) – Artist hip-hop, Blogger, Maria Tanasă – Antreprenor social, Autor,  Mihaela Popa – Organizator de evenimente, Impresar artistic și sportiv, Formator de opinii.

Doru Pelivan – C.E.O. Kiwi Agency: “Este mai important să începi, decât să te pregătești!”         

 

Alin Constantin – Executive coach: “Aș fi vrut, ca tânăr, să fie cineva lângă mine care să îmi spună că voi reuși să îmi îndeplinesc tot ce visez și chiar mai mult. Aceasta este o certitudine, nu o încurajare. Și, în același timp, să mă sfătuiască să îmi aleg cu grijă luptele pe care le duc, dar și visele, pentru că voi plăti un preț pentru fiecare.”  

 

Zsolt Torok – Alpinist profesionist, ghid montan: “Calea între baza si varf nu este obligatorie, dar daca am renunta la ea, am renunta la o parte din noi. La cea care raspunde provocarilor, angajamentului, curajului. Sunt valorile fara de care varfurile înalte ar ramane doar cu decoruri magnifice. Omul are capacitatea sa le atinga, iar atunci cand le atinge devine mai puternic”  

Adrian Pășcuță  –  Lector Universitar Doctor: „În mod tradițional tinerii sunt priviți ca beneficiari sau consumatori ai actului de cultură. Privind din acest punct de vedere, mi-aș dori ca tinerii să rămână pasionați de lectură și de cultură toată viața lor: chiar dacă fizicul îmbătrânește, spiritul poate și trebuie să rămână tânăr.Al doilea punct de vedere pe care doresc să-l menționez îi pune pe tineri în poziția de furnizori de cultură. Conștient sau inconștient, tinerii contribuie constant și consistent la împrospătarea mediului cultural, furnizând cu regularitate idei și norme noi. Mă bucur când văd tineri creativi, inteligenți și bine pregătiți, tineri suficient de curajoși, capabili să fie în același timp și consumatori și furnizori de cultură.”

Paul Miu – Psiholog în siguranță Națională: „Cultura și educația sunt stâlpii de căpătâi ai societății. Fără aceste ramuri, o societate nu poate exista. Educația este principală în dezvoltarea unei persoane, o educație sănătoasă, permite individului să prospere, să ofere ce are el mai bun, și, mai mult decât atât, să participe la dezvoltarea societății în sine, devenind el însuși un vector al culturii și al educației. Și cine dacă nu tinerii, sunt viitorul unei societăți? Dacă se spune că fără aer nu se poate trăi, atunci putem afirma că fără cultură sau educație nu se poate trăi într-o societate prosperă.”   

Dan Boldizsar (Montana Vlog) – Artist hip-hop, Blogger:  “Mă lupt cu viața de-o viață / În fiecare noapte, fiecare dimineață /  Și parcă aș aruncă prosopul… / Dar am un vis, vreau să îmi ating scopul”          

Maria Tanasă – Antreprenor social, Autor : “Cititul ne poate dărui acel ceva prin care ne putem diferenţia, acea unicitate care te face remarcat prin vocabularul elevat. Oamenii elevaţi sunt mereu la modă. În comunicare sunt importante expresiile plastice, cuvintele vii, transmiterea unui mesaj. Citind, ne înbogăţim cultura, ne dezvoltăm cunoaşterea şi ne definim educaţia. Îndrăzneşte să citeşti!”

Mihaela Popa – Organizator de evenimente, Impresar artistic și sportiv, Formator de opinii: „“Tinerii educați sunt parte a culturii de astăzi. Ține de noi, cei mai “copți”, să îi ascultăm și totodată să învățăm de la și cu ei.” 

                                                                                                                               

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic, la Timișoara au fost invitați să încânte audiență Serena Bobei, Ana Lepădatu și Roberta Selegea (tineri soliști de la Școală de Arte Timișoara), îndrumați de profesorii Georgiana Necșa, Vanana Ciolac și Carmen Popovici Dumbravă precum și de către domnul  director Iosif Kalmar.

Educația începe cu un sentiment de curiozitate

Joi, 30 Mai, Conferinţele BookLand Evolution (ediția a 6a) revin la Oradea între orele 10:00-14:00, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Şincai” (Strada Armatei Române nr. 1A).

           

Sute de tineri sunt așteptați joia aceasta la Biblioteca Județeană „Gheorghe Şincai” din Oradea pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt: Zoltán Makai – Leading Team Coach, Sorina Bradea – Antreprenor, Vlad Ionuț Coste – Antreprenor, Mihaela Tatu – Trainer Tehnica și Arta Livrării Discursului, Voice over, Speaker motivațional, M.C., Radu Dragoș Constantin – Scriitor, Alin Crețu – Psiholog, Terapeut de familie și Amelia Pal – Autor, Antreprenor.

 

Zoltán Makai – Leading Team Coach: „Salut! Aparțin, am glas, sunt prezent! Sunt cuvintele cheie ale anului pentru mine. Nu sunt concepte cine știe ce de originale, dar îmi sunt importante și sper că împreună vom explora bogăția acestora. Dacă vreți. Dacă nu, atunci facem altceva! Vă recomand un poem pentru zilele nașpa și nu numai, ‚Horace has a bad day’, de György Petri: https://www.poetryfoundation.org/poetrymagazine/browse?contentId=38948 E tare, așa-i? Aștept să ne întâlnim.”

Sorina Bradea – Antreprenor: „Fii tu însuți, nu încerca să fii cea mai reușită copie a modelului tău în viață!”

Vlad Ionuţ Coste – Antreprenor: „Pe tot parcursul vieții mele am avut parte de eșecuri, însă pentru că mereu am făcut ce îmi place nu a fost deloc greu să îmi împlinesc visul.”

Mihaela Tatu – Trainer Tehnica și Arta Livrării Discursului, Voice over, Speaker motivațional, M.C.:„Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conștientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care își vor trăi viața. Care nu și-au dat seama că viața lor abia acum începe și peste 10 ani vor fi rezultatul cunoștințelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) și a alegerilor pe care le fac tot acum.”

Radu Dragoş Constantin – Scriitor:Atâta timp cât avem nevoie de cineva să ne spună ce să facem, nu vom ajunge să fim cu adevărat educați. Educația, în sine, începe cu un sentiment de curiozitate. Curiozitate despre natură, momente, oameni și, implicit, sine. Cultivând o educație de sine bazată pe informații descoperite de noi înșine prin ceea ce simțim, observăm și alegem, este o educație ce va fi și este de durată. O educație care va duce într-un punct unde percepția individuală asupra lumii, și nu cea văzută, vorbită sau auzită, va deveni un tip de educație care va forma o generație construită pe trepte de înțelepciune și nu cunoaștere. Ca tineri, este esențial să fim curioși, liberi și observatori în actul propriilor noastre vieți. Am avut destule generații care au suferit datorită acestei boli a ascultării, încrederii în nevăzut, iar acum e timpul să construim o lume pe care ne-o dorim și nu doar s-o visăm. Aceasta este diferența fundamentală între înțelepciune și cunoaștere. Înțelepciunea implică acțiune, pe când cunoașterea este doar o distracție. Educația nu trebuie să implice cunoaștere exterioară pentru că exteriorul este primul pe care îl vedem că necesită schimbare; trebuie să ne uităm introspect și să observăm frumusețea lumii și vieții prin ochi umili, compasivi și contemplativi asupra problemelor esențiale. Acolo se regăsește adevărata educație și înțelepciune după care tânjim dar nu suntem întotdeauna dispuși să ne asumăm acest risc de sinceritate absolută cu noi înșine. Este datoria noastră, a ta, a mea, a tuturor celor care vor să creeze o lume mai bună. Introspecția, curiozitatea și iubirea sunt cele care ne oferă libertate, înțelegere și o perspectivă diferită (naturală) asupra vieții.”

Alin Creţu Psiholog, Terapeut de familie: „Excelenţa ne definește atunci când ne depășim limitele și ajungem la omul din noi.”

Amelia Pal Autor, Antreprenor: Cred că viitorul e al celor care se cunosc foarte bine pe ei înșiși, care au curaj să facă ceea ce își doresc, care vor să muncească pentru asta, care știu să colaboreze, să creeze relații de succes. Cred foarte mult în autoeducație. Dacă vrei să ai succes cu adevărat, vei căuta singur informațiile necesare, vei face cursuri, vei citi, vei găsi mentori, îi vei ajuta pe cei din jur.”

           

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic, la Oradea a fost invitat să încânte audiența Ovidiu Lazăr, absolvent al Academiei Centro Profesione Milano.

Încurajăm tinerii să caute și accepte educația

Joi, 23 Mai, Conferinţele BookLand Evolution (ediţia a 6a) revin la Satu Mare între orele 10:00-14:00, la Biblioteca Județeană (str Decebal nr 2).      

Sute de tineri sunt așteptați joia aceasta la Biblioteca Județeană Satu Mare pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt: Mircea Felix Spătar – Președinte Satu Mare Business Club, Manager Paralela 45 Satu Mare & Baia Mare, Alina Guga – Psiholog, Andrei Stan – Actor, Mihaela Tatu – Trainer Tehnica și Arta Livrării Discursului, Voice over, Speaker motivațional, M.C., Felicia Hrihorişan – Sociolog în Poliție, Membru activ și fondator al Asociației Cutezătorii Munților, Dan Bale – Fotograf și Bogdan Burciu – Designerul Propriei Experiențe.

Mircea Felix Spătar – Președinte Satu Mare Business Club, Manager Paralela 45 Satu Mare & Baia Mare: „Îmi exprim bucuria de a participa la acest eveniment care sper eu să îndemne cât mai mulți tineri să își urmeze visele, să creadă în ei și să pună accent pe educație, deoarece doar prin educație putem evolua și putem face ca visele noastre să devină realitate. Există oportunități incredibile în ziua de azi, trebuie doar oameni pasionați și dedicați în ceea ce fac iar succesele nu se vor lăsa mult așteptate. Sper ca tot mai mulți tineri să investească în ei, în dezvoltarea lor ca oameni și să învețe cât mai mult din ceea ce pot prinde de la cei din jur, din experiențele altora pentru a evita să facă aceleași greșeli și pentru a profita de partea bună din fiecare poveste.”

Alina Guga – Psiholog: „Educația dezvoltă cunoașterea. Trainingul dezvoltă competențele. Alegerile mici pe care le putem face zilnic ne ajută să schimbăm ceva în jurul nostru și să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine.”

Andrei StanActor: „Oamenii sunt diferiți, fiecare își alege un drum, fiecare luptă pentru un ideal. Primul pas spre succes este educația, ea formează bazele unui om de succes. Tinerii din ziua de azi au acces la nenumărate informații, trebuie numai să-și aleagă cu atenție zonele de interes.”

Mihaela Tatu – Trainer Tehnica şi Arta Livrării Discursului, Voice over, Speaker motivational, M.C.: „Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conștientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care își vor trăi viața. Care nu și-au dat seama că viața lor abia acum începe și peste 10 ani vor fi rezultatul cunoștințelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) și a alegerilor pe care le fac tot acum.”

Felicia Hrihorişan – Sociolog în Poliție, Membru activ și fondator al Asociației Cutezătorii Munților:Aleargă, citește și mergi mai departe! Într-o lume tot mai agitată, mintea noastră e cea mai afectată. Nu mai ține pasul cu vârtejul din jur. Mai devreme sau mai târziu, corpul nostru suferă și el. Nu vi se pare uneori că lucrurile devin tot mai complicate? Că nu mai găsim soluții la probleme… uneori nici la cele simple? Că oamenii nu se mai înțeleg între ei? Că rămânem blocați în niște tipare de gândire care azi nu ne mai folosesc? Mă uit la mine, mă uit în jur și (iar!) mă întreb: Cum fac să merg mai departe atunci când mi-e greu? Cum fac să mă adaptez dar mai ales să progresez în lumea asta care te vrea uniform dar și creativ, în același timp? Două soluții simple, la îndemâna oricui, îmi vin acum în minte… și un îndemn: Citește și aleargă! Mai precis: Aleargă, citește și mergi mai departe! Ce legătură are alergarea cu cititul?! O descoperim împreună la întâlnirea de la BookLand, unde te aștept să găsim noi sensuri împreună!”

Dan Bale – Fotograf: „Fotograf de mai bine de 15 ani, autodidact, activez cu precădere în fotografia de eveniment. Evoluția mea profesională e oarecum atipică, sunt un autodidact cu multă răbdare. Probabil aș putea împărtăși acest mod de formare profesională, încurajând elevii să caute cu orice preț posibilitatea de a primi educație.”

Bogdan Burciu – Designerul Propriei Experienţe: Sunt o persoană care nu are nimic de ascuns și nimic de dovedit. Scopul meu e să creez o lume mai bună decât cea în care m-am născut, pentru mine și pentru cei din jurul meu, făcând în permanență tot ceea ce mă face pe mine fericit, oferindu-le celor din jurul meu libertatea și dreptul de a își trăi propria experiență, indiferent de culoarea pielii, orientarea sexuală, înclinațiile politice sau religioase.”

           

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic pentru tineri, realizat de tineri, la Satu Mare au fost invitați să încânte audiența elevii Liceului de Arte „Aurel Popp” condus de domnul director Pop Cristian Radu: Mărincuș Cadmil (trompetă, clasa a VIIa), Grecica Valentino (trompetă, clasa a VIIa) și Voropciuc Petrișor (vioară, clasa a IVa).

O societate sănătoasă se construiește prin educație

Joi, 16 Mai, Conferințele BookLand Evolution (ediția a 6a) revin la Baia Mare între orele 10:00-14:00, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” (Blvd. Independenței nr. 4B).

 

Sute de tineri sunt așteptați joia aceasta la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” pentru a-i asculta și a interacționa cu profesionișți consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanța dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt: Lorand Ilyeș – Președintele școlii de dans Prodance 2000, antrenor de dans, Natalia Daniela Chiș – Psiholog, Florica Bud – Scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Ștefan Dărăbuș – Ph.D Regional Director, Central & Southern Europe “Hope and Homes for Children”, Loredana Rozalia Mihaly – Inspector–expert pentru romi Direcția de Asistență Socială a Municipiului Baia Mare, Marinela Calușeru – Artist plastic, Președintele Uniunii Artiștilor Plastici sucursala Baia Mare și Amelia Bănică – Psihoterapeut.

 

Lorand Ilyeș – Președintele școlii de dans Prodance 2000, antrenor de dans: „Mesajul este să ai încredere în tine, în forțele proprii! Tu știi cel mai bine ce e potrivit pentru tine în viață. E important să fii autentic, iar asta poți doar dacă te cunoști suficient de bine, ca urmare, petrece timp cu tine, cu pasiunea ta, descoperă lumea, încearcă să-ți găsești un rost în ea!”

Natalia Daniela Chiș – Psiholog: „Oamenii au nevoie să iubească, să împărtășească iubirea și pasiunile lor. Există o ființă umană față de care vom rămâne întotdeauna datori și tineri. Datori de-a iubi, de-a construi prezentul, în mod conștient, de-a fi responsabili pentru fericirea personală iar uneori și a celorlalți. Când iubeșți cauți să te oglindești sau să te regăsești, să îți descoperi pasiunea, ceea ce îți încântă inima. E nevoie să folosești timpul de partea ta, scurtează conversațiile inutile, caută oameni care împărtășesc aceleași pasiuni precum cititul, petrece timp cu ei. E normal să nu știi unele lucruri, e trist să nu vrei mai mult de la tine. Oferă-ți dreptul de a mai greși, dar și de a fi creativ. Nu uita că cea mai sigură cale spre inima unui om este de a vorbi cu el despre ceea ce apreciază cel mai mult. Cultivă relația de prietenie cu cărțile pentru că e nevoie să te citești pe tine din când în când. Așa că: Fă-ți timp să citești, este fântâna cunoașterii; Fă-ți timp să fii prietenos – este drumul spre fericire; Fă-ți timp să râzi – este muzica sufletului; Fă-ți timp să muncești – este cheia succesului. Cultivă-ți pasiunea.”

Florica Bud – Scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România: „Pentru mine literatura a fost un drog încă de la prima carte citită în copilărie; din vremea când acest cuvânt, acum odios, se folosea doar la figurat. Am crescut la țară într-o familie unde, mici sau mari, toți aveam ceva de făcut. Nu era vreme de citit, decât duminica și în Sărbători. Ca să citesc trebuia să îmi fac norma la cusături sau pe câmp. Nu am citit niciodată cât aș fi dorit. Faptul că am muncit în copilărie m-a făcut să îmi doresc mai mult și să învăț pentru asta. Literatura își păstrează atuurile până în ziua de astăzi când, din păcate, drogurile la propriu întunecă mințile oamenilor, distrugându-le viața. Biblioteca este locul unde ne putem ascunde, fără repercusiuni și urmări grave, de realitatea uneori agresivă, alteori sumbră și greu de suportat. Cartea a fost, este și va rămâne prietena omului; cu atât mai mult în epoca ‚Internetului’ când poate fi accesată electronic. Dar a venit timpul să părăsesc lumea mirifică a lecturilor ca să îmi clădesc propria existență. Nu a fost un lucru ușor, mai ales că semenii nu se purtau ca personajele cărților sau ca eroii filmelor vizionate. Ba mai mult, nimic din jurul meu nu era așa cum mi-aș fi dorit. M-am îndreptat spre alte cărți, unele mi-au plăcut, altele nu, dar a trebuit să le fac față și să le parcurg. Acestea au fost manualele școlare. Școala este și ea un loc de refugiu… poate nu atât de plăcut, ca alte locuri, care ne fac vesele cu ochiul. Dar este o etapă importantă din viața noastră. La școală ne facem prieteni, întâlnim oameni pe care dorim să îi imităm. Și mai ales suntem ajutați să ne găsim și să ne urmăm talentul, îndemânarea, vocația și de ce nu, vreun hobby. Vine o vreme când trebuie să evadăm din realitatea virtuală ca să devenim eroii propriei noastre vieți. Și pentru asta este nevoie de multă silința, muncă și perseverență.”

Ștefan Dărăbuş – Ph.D Regional Director, Central & Southern Europe “Hope and Homes for Children”: „Cartea de inspirație: iGen. Why Today’s Super-Connected Kids Are Growing Up Less Rebellious, More Tolerant, Less Happy – and Completely Unprepared for Adulthood* and What That Means for the Rest of Us de Jean M. Twenge. Athena spune că și-a petrecut cea mai mare parte din vară singură, în camera ei, pe telefon. <Mai degrabă stau pe telefon, în camera mea și mă uit pe Netflix, decât să-mi petrec timpul cu familia. Asta am făcut aproape toată vara. Am stat pe telefon mai mult decât am stat cu oamenii.> Așa e generația ei, spune ea. <Nu am știut cum e viața fără iPad sau fără iPhone. Cred că ne plac telefoanele mai mult decât ne plac oamenii.> iGen e aici. Născuți în 1995 sau după acest an, au crescut cu mobilele în mână, au avut pagină de Instagram înainte să înceapă liceul și nu își amintesc de vremea dinainte de Internet.”

Loredana Rozalia Mihaly –  Inspector–expert pentru romi Direcția de Asistență Socială a Municipiului Baia Mare: „Am învățat în experiența mea de viață de până acum că singurul responsabil de lucrurile bune din viața mea sunt eu. Dumnezeu ne ajută, dacă ne ajutăm și noi înșine! Totul a început cu …cititul. Da, am început să citesc într-un moment de cotitură al vieții mele, copil fiind, moment despre care o să vă spun mai multe la întâlnirea noastră. A fost momentul în care mi-am construit, fără să știu, o viziune, o cale care a dus spre realizarea visurilor mele. Mai apoi, la vremea potrivită, am împărtășit ceea ce am dobândit, cu mai multe generații de tineri. Acei tineri sunt parte din viziunea mea, chiar și din viața mea.  Este incredibil pe ce culmi te poate purta cititul, lectura. Este important să citeșți, astfel devii un om nou, un om care face diferența, un om mai puternic, un om care poate genera schimbare în jurul lui. BookLand  Evolution ne oferă ocazia de a împărtăși cele mai frumoase experiențe care au la bază …cartea!”

Amelia Bănică – Psihoterapeut: „Omul Sfințește locul și locul Sfințește omul!”

Marinela Caluşeru – Artist plastic, Președintele Uniunii Artiștilor Plastici sucursala Baia Mare: „Întrucât motorul civilizației este creativitatea și imaginația o supraputere ar fi păcat să nu îndrăznim mereu, să gândim neconvențional și să acționăm cu riscul de a acumula eșecuri și a părea ridicoli în ochii multora. Timpul a dovedit că merită, că din omul cavernelor am ajuns exploratori spațiali. Citate ce m-au inspirat: ‚Lucrul cel mai important este să nu încetezi să pui întrebări. Curiozitatea are propria rațiune de a exista.’ – Albert Einstein; ‚Uneori ai succes … iar alteori înveți’ – Robert Kiyosaki;’Toate necazurile pe care le-am avut, toate supărările și obstacolele m-au întărit… Poate nu-ți dai seama atunci când ți se întâmplă, dar să ți se întoarcă spatele poate fi cel mai bun lucru pentru tine.’ – Walt Disney; ‚Am avut nevoie de toată viața ca să înțeleg că nu trebuie să înțeleg totul.’ – Rene Coty”

 

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic pentru tineri, realizat de tineri, la Baia Mare au fost invitați elevii Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș – Estera Ciurdaș și Andrei Bujor – de la cursul de chitară al domnului profesor Sorin Irimuș.

Inovația vine prin educație

Miercuri, 8 Mai, Conferințele BookLand Evolution (ediția a 6a) revin la Cluj Napoca între orele 10:00-14:30, la Casa de Cultură a Studenților – Sala Europa (Piața Lucian Blaga nr. 1-3). 

              

Sute de tineri sunt așteptați miercurea aceasta la Casa de Cultură a Studenților în Sala Europa pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanța dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt: Rodica Florian – Psiholog, Director de vânzări, Ioan Onișor – Artist, Cântăreț folk, Gabriela Popescu – Blogger, Raluca Moisi – Mindfulness Specialized Trainer&Coach, George Bonea – „Speaker Demotivațional”, Gabriela Popescu – Makeup artist, Trainer & Beauty blogger, Eva Crișan – Head Theatre Coach “Teatru Pentru Viață” și Mihaela Tatu – Trainer Tehnică și Arta Livrării Discursului, Voice over, Speaker motivațional, M.C.

 

Rodica Florian – Psiholog, Director de vânzări: „Consider că nimic nu este întâmplător în această lume și Universul este perfect. Provocările și încercările pe care le-am avut în viață au contribuit la ceea ce sunt azi, iar cele care vor urma, vor sprijini evoluția și dezvoltarea mea personală. Sună patetic, dar în zona de confort nu am văzut niciodată pe nimeni să-și dea picioare *în dos* că să fie mai bun.”

Ioan Onișor – Artist, Cântăreț folk: “E atâta gălăgie în zilele astea, că nu mai poți auzi cum bate inima. De multe ori, zgomotul interior e mai mare decât cel exterior. Sensul vieții sau succesul, oricum le-ai defini sau imagina, presupun un proces de auto-liniștire; să te îngădui, să-ți dai rând. Doar așa vei putea îngădui lumea.”

Gabriela Popescu – Blogger: “Tot ce am trăit în zadar s-a făcut zid, tot ce am înțeles s-a făcut fereastră!”  – Nichita Stănescu

Raluca Moisi – Mindfulness Specialized Trainer&Coach: “Sunt cărți pe care le citești și îți poartă imaginația în alte lumi. Sunt cărți pe care le citești și apoi dai examene ca să vezi cu ce ai rămas din ele. Și sunt cărți pe care odată ce le parcurgi, întreagă viață începe să se reașeze în moduri pe care nu le credeai posibile. Prin intermediul conferințelor BookLand intenționez să le aduc în prim plan tinerilor ipoteza aceasta cum că educarea continuă a minții este cel mai puternic aliat al unui viitor strălucit – al tău, ca individ; al nostru, ca societate! Așadar, dacă vrei să devii mai de succes, mai înțelept și mai fericit, nu te opri niciodată din citit.”

George Bonea – „Speaker Demotivational”: „Declar pe propria răspundere că viitorul nu-mi pare prea bun și în calitate de speaker demotivațional îmi arog rolul de a sublinia problemele pe care le vei întâmpina într-o țară care ține cu dinții de trecut și va intra știrbă în viitor. O să fie distractiv!”

Gabriela Popescu – Makeup artist, Trainer & Beauty blogger: „Fă vizibil ceea ce nu se vede și muncește mult. Cu determinare și pasiune. Încearcă să evoluezi și investește în tine. Citește, documentează-te și cu pași mărunți, dar sigur vei ajunge unde îți propui.”

Eva Crișan – Head Theatre Coach “Teatru Pentru Viață”: “Pentru a fi un om educat, nu este de ajuns să înveți pe de rost un monolog din Faust. Este nevoie de muncă neîntreruptă, de zi și noapte: să citești, să studiezi… Fiecare moment este prețios”. A. Cehov (scrisoare către fratele său, Nicolai)

Mihaela Tatu – Trainer Tehnică și Artă Livrării Discursului, Voice over, Speaker motivațional, M.C.: „Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conștientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care își vor trăi viața. Care nu și-au dat seama că viața lor abia acum începe și peste 10 ani vor fi rezultatul cunoștințelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) și a alegerilor pe care le fac acum.”

 

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic pentru tineri, realizat de tineri, la Cluj Napoca au fost invitați Răzvan Duda (clasa a XII a) ce va interpreta la clarinet Carl Maria von Weber: Grand Duo Concertant, op 48, Partea a III-a și Raluca Țurcanu (clasa a XII a) ce va interpreta la vioara Rodion Shchedrin: “În the Style of Albeniz” , elevi ai Colegiului de Muzică “Sigismund Toduță” Cluj-Napoca.

Modelele șlefuiesc caractere

Joi, 18 Aprilie, Conferințele BookLand Evolution (ediția a 6a) revin la Târgu Mureș între orele 12:00-16:00, la Palatul Culturii – Sala Mica (Strada George Enescu nr.2). 

              

Sute de tineri sunt așteptați joia aceasta la Palatul Culturii în Sala Mica pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanța dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt: Hermina Man – Project Manager OMRO IFN SA, Senator JCI Târgu Mureș, Co-fondator Asociația InnoDrive, Briena Stoica – English teacher, Profesor Merito 2018, Cătălin Hegheș – Head of Marketing and Sales la MINDTHEGAP, Cristina Pașcu – Președinte Creativehands, Vizi – Muzician, Costin Gavază – Actor Teatrul Național și Liviu Pancu – Actor TN Târgu Mureș și regizor Teatrul Scena.

Hermina Man – Project Manager OMRO IFN SA, Senator JCI Târgu Mureş, Co-fondator Asociatia InnoDrive: “Din anul 2002 am fost implicată în diverse ONG-uri sprijinind dezvoltarea comunității locale prin diferite proiecte și evenimente. Am rămas în acest oraș pentru că îmi doresc să susțin în continuare procesul de învățare al tinerelor generații. Toate activitățile și proiectele în care am avut ocazia să lucrez mi-au demonstrat că se poate să te dezvolți și să ai impact în jurul tău atunci când accepți provocări, când te implici și îți dorești cu adevărat să faci o schimbare.”

Briena Stoica – English teacher, Profesor Merito 2018: “Într-o lume tot mai sălbatică, devenim tot mai fragili. Ni se cere să fim competitivi, să gândim repede, să reacţionăm imediat, să recepţionăm şi să transmitem mesaje în viteză. Cum am putea, în tot tumultul acesta, să păstrăm în noi liniştea şi aşezarea necesare decantării unor coordonate clare?”

Cătălin Hegheş – Head of Marketing and Sales la MINDTHEGAP: “Așa cum nicio zi nu seamănă întrutotul cu alta, la fel nici cărți nu vei găsi două exact la fel. E foarte important să le descoperi pe cele care îți plac, să continui apoi să le cauți ca să poți să le regăsești, mereu și mereu, pentru că nu sunt doar cărți, ci sunt părți din ceea ce la final va fi viața fiecăruia dintre noi. Până acum am avut norocul să dau peste câteva cu adevărat remarcabile, iar prin intermediul lor să ajung la povești și oameni cel puțin la fel de remarcabili. Și nu doar în paginile lor, ci și în viața reală – sau cel puțin pe care o numim așa.”

Cristina Paşcu – Presedinte Creativehands: “Fă ce iubești sau iubește ce faci!”

Vizi  – Muzician: Vizi – producător, compozitor și cântăreț. A învățat să cânte singur la chitară la vârsta de 14 ani, după care au urmat și alte instrumente, dar instrumentul său principal a rămas întotdeauna basul. A fost membru al mai multor trupe, până când în 2012 emisiunea Vocea României l-a descoperit și lansat drept cântăreț pentru publicul larg. În anul 2014 Vizi a participat la selecția națională a concursului internațional Eurovision, atât în calitate de cântăreț, cât și în calitate de compozitor. În momentul de față lucrează la albumul său de debut, colaborează cu artiști români și internaționali, face parte din echipa de producție de la Hahaha Production, compune muzică de film, de teatru, reclame și tot ce are legătură cu muzica. Piesele lui originale sunt inspirate din trăirile lui personale și din fenomene sociale cu influențe jazz, soul, r&b, funk și disco 70’.”Obstacolul, cel mai bun prieten al creativității omului.”.

Costin Gavază – Actor Teatrul Național: „România suferă, din punctul meu de vedere, de lipsă de respect. Lipsă de respect față de propria persoană, față de familie, față de vecini, față de lege, de legiuitor, față de cultură, față de natură, față de elite, față de tot și de toate. Această lipsă de respect iși are rădăcinile în lipsa de cultură, în lipsa lecturii. Cartea nu e doar o mare de cuvinte între două coperți. E primul ‚instrument de teleportare’. Cu ajutorul cărții, poți nu doar să-ți îmbunătățești modul de a vorbi și de a gândi, poți să călătorești….poți să ajungi acolo unde poate nu vei ajunge niciodată, fizic vorbind. O reîntoarcere la lectură, la carte, este necesară. Nu cred că există o problemă sau o idee despre care să nu se fi scris măcar o carte.”

Liviu Pancu – Actor TN Târgu Mureș și regizor Teatrul Scena: „A fi OM este un dat al Naturii. A fi un OM cu Spirit este un dat al Divinității. A fi un OM Cult este un dat al Omului.  A fi într-un întuneric al existenței este decizia celui în cauză. Cert este că lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o”

Nu putem schimba lumea fără să ne schimbăm gândirea

Joi, 11 Aprilie, Conferințele BookLand Evolution (ediția a 6a) revin la Alba Iulia între orele 12:00-16:00, la Universitatea „1 Decembrie 1918“ – Amfiteatrul A9 (Strada Gabriel Bethlen 5). 

              

Sute de tineri sunt așteptați joia aceasta la Universitatea „1 Decembrie 1918“ în Amfiteatrul A9 pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanța dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt: Bianca Elena Mărginean (Matei) – Manager de formare, Larisa Dragolea – Conferențiar univ.dr., Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Sasu Ioana – Marketer @Stories, Marius Ceteraș – Antrenor și autor de carți de șah, Iulia Gus – Blogger & marketing addict, Felix Crișan – Co-fondator NETOPIA Payments & mobilPay și Florin Călin Păun – Program Manager pentru JEDI (Joint European Disruptive Initiative) și Fondator Agilising Innovation, Antreprenor și Business Angel (CELIDEA, PROGONLINE.com, XValuator).

Bianca Elena Mărginean (Matei) – Manager de formare: “Dacă omul s-ar opri din când în când și s-ar întreba de ce face ceea ce face, ar descoperi sensul trăirilor sale, s-ar bucura de schimbare, s-ar întrista dacă ar face lucruri prin care ar renunța la identitatea sa și ar dori cu ardoare să se înconjoare de oameni liberi, care îi permit să fie el însuși. Noi alegem cât de fericiți ne dăm voie să fim.”

Larisa Dragolea – Conferențiar univ.dr., Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: “Tinerii sunt speranța viitorului, educația este șansa tinerilor. Să lucrezi cu tinerii, împreună și pentru ei, să îi vezi cum evoluează și încep să ajute la rândul lor alți tineri este pentru mine confirmarea că ne îndreptăm într-o direcție bună. A venit timpul să avem… timp să ne implicăm.”

Sasu Ioana – Marketer @Stories: “Știți ce e trist în 2019, în România? Că a ajuns să conteze mai mult imaginea unei persoane decât dacă vorbește sau scrie corect gramatical. Haideți să citim mai mult și să învățăm ceva zilnic. Cred că aceasta este soluția la ‚ke s-e imtampla acum in romaniaa’”.

Marius Ceteraș – Antrenor și autor de carți de șah: “Oricât de ineficient ar fi sistemul educațional românesc, el nu te împiedică nici să citești o carte, nici să joci o partidă de șah. Educația ta depinde în primul rând de tine.”

Iulia Gus – Blogger & marketing addict: “Călătorește! Fie că o faci cu rucsacul în spate sau printre paginile unei cărți. Fii însetat de povești noi dar mai ales găsește îndrăzneala să îți scrii propria poveste așa cum o dorești!”

Felix Crişan – Co-fondator NETOPIA Payments & mobilPay: “Chiar dacă progresul tehnologic se accelerează, educația va rămane singura constantă din viețile noastre – un fundament prin care vom putea să ne reinventăm repetat de-a lungul vieții. Iar cel mai bun proces de reinventare va veni dintr-o dorință internă de a face acel proverbial prim pas în acea lungă călătorie de 1000 mile.”

Florin Călin Păun – Program Manager pentru JEDI (Joint European Disruptive Initiative) și Fondator Agilising Innovation, Antreprenor și Business Angel (CELIDEA, PROGONLINE.com, XValuator): “Se pare că Homo Sapiens, printre celelalte ființe hominide cu care a conviețuit (sunt mândru de cele peste 3% de ADN Neandertalian pe care îl am… căci analizele genetice tocmai au devenit accesibile marelui public) a fost una dintre acele ființe hominide care a putut aduce împreună grupuri mari de indivizi mobilizați în jurul unei cauze bazate pe ficțiune. Toate lucrurile mărețe făcute de omenire au fost făcute datorită capacității noastre de a colabora. A colabora între vecini, între prieteni, între colegi, între Români și nu numai… a colabora cu ceilalți, cu atât mai mult dacă sunt diferiți de noi. Îmi doresc să mă adresez vouă în calitate de tineri români cetățeni ai Lumii căci sunt sigur că ceea ce urmează va schimba radical fața acesteia.”

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic pentru tineri, realizat de tineri, la Alba Iulia au fost invitați instrumentiștii Hulea Florin, Nistor Ovidiu, Barbu Laurențiu, Avram Denis, Viorel Cristiana, profesorii Paul Oliviu, Pleșa Răzvan și grupul vocal folcloric format din elevii Blaga Grațiela, Grozav Alexandra, Nazarie Maria, Sîrbu Olivia, Joldeș Diana, Marian Oana, Motrici Anamaria, Roșu Maria, Neag Andreea, Bogdan Mădălina, Hațegan Teodora, Oniciu Ramona, dirijor Burz Gheorghe și coordonator program și responsabil al Secției de Muzică Tradițională Craiu (Zărnescu) Teodora, elevi și profesori ai Liceului de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia. Elevii au fost pregătiți de profesorii Craiu Teodora, Popa Ionela, Șandru-Sebaș Marinela și Albu Adrian.

Alege să fii bun

Alege să fii bun

 Joi, 4 Aprilie, Conferințele BookLand Evolution (ediția a 6a) revin la Sibiu între orele 12:00-16:00, la Biblioteca Universității “Lucian Blaga” – Aula Magna (Strada Lucian Blaga 2A). 

Sute de tineri sunt așteptați joia aceasta la Biblioteca Universității “Lucian Blaga” pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanța dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt: Bianca Grip – Founder & Managing Partner @GripADs, Puiu Fesan – Coordonator Centrul Regional de Comunicare și Cercetare ’89 Sibiu, Andreea Roseti – Vicepreședinte Animal Life Sibiu, Radu Nechifor – Muzician, profesor, constructor de naiuri și director al Casei de Cultură Cisnădie, Nicolle Stanese – Antreprenor și moderator TV, Iustinian Turcu – Actor la Teatrul Național “Radu Stanca” din Sibiu și Lia Perjovschi – Artist vizual/cercetător/curator.

Bianca Grip – Founder & Managing Partner @GripADs: “Mi-ar fi plăcut enorm să am parte de asemenea evenimente precum BookLand pe când eram elevă în cadrul Liceului Economic sau mai târziu ca studentă la ASE-București. Cărțile citite la momentul potrivit vor face diferența exact atunci când viața ți se întâmplă. Să nu ai senzația că nu vei repeta aceleași greșeli despre care deja ai citit, dar măcar te vei simți mai bine când le vei face știind că nu ești singurul om care trece prin asta.” 

Puiu Fesan – Coordonator Centrul Regional de Comunicare și Cercetare ’89 Sibiu: ”De mult timp vreau să prezint această pagină glorioasă a poporului meu, la care și eu am pus umărul. Cunosc foarte bine istoria acelor zile fierbinți și pot să spun că din 1989 sunt implicat în această mișcare. Voi veni oriunde voi fi invitat și va mulțumesc pentru încredere.”

Andreea Roseti – Președinte și membru fondator Animal Life Sibiu: “Dacă poți citi acest mesaj și poți participa la conferință ești deja printre cei mai norocoși oameni de pe planetă. Învață să apreciezi ceea ce ai și fă-ți propriile alegeri. Alege să fii bun, iar binele pe care îl faci va avea efecte nebănuite atât pentru lumea din jurul tău, dar și pentru tine însuți. Începe acum, cu tine și cu lumea din jurul tău. Viața nu trebuie să fie o șosea aglomerată cu sens unic, viața poate fi ceea ce îți dorești tu să fie.”

Radu Nechifor – Muzician, profesor, constructor de naiuri și director al Casei de Cultură Cisnădie: “Tinerețea deține o resursă care ar trebui exploatată la maxim: entuziasmul. Dacă cei mai în vârstă acumulează experiență, cunoștințe și înțelepciune, cei tineri pot pune aceste valori în practică. Cred că această calitate este definitorie pentru a putea înțelege că noi suntem responsabili de viitorul lumii în care trăim, prin educarea noilor generații și împărtășirea cu ei a tuturor experiențelor acumulate.”

Nicolle Stănese – Antreprenor și moderator TV: “Cred în tineri și în capacitatea noastră de a transforma o dorință în realitate. Singura diferență dintre oamenii care vor și cei care reușesc este voința, pentru că voința ne plasează pe drumul acțiunilor înspre realizarea lucrurilor pe care ni le dorim. Dacă la voință mai adăugăm perseverență, muncă și uneori un strop de inconștiență care să ne lase să și greșim pentru că este o variantă excelentă de a învăța, este imposibil să nu reușim în absolut orice domeniu ne propunem să facem performanță.”

Iustinian Turcu – Actor la Teatrul Național “Radu Stanca” din Sibiu: “Consider că avem responsabilitatea și obligația să ne îngrijim de cei care vin în urma noastră, deoarece noi suntem cei care scriem istoria pentru generația viitoare, iar generația viitoare va duce moștenirea mai departe. Acest mecanism trebuie să aibă la bază o educație puternică și modele demne de urmat, ca să învățam cum să îmbinăm utilul cu plăcutul.”

Lia Perjovschi – Artist vizual/cercetător/curator: “Despre mine? artist vizual/cercetător/curator…peste 700 de expoziții, workshopuri, lectures pe toată planeta…în muzee, universități, galerii, spații alternative…autoarea Spațiului telescopic al cunoașterii de la Biblioteca Astra Sibiu corp B etaj 5 jumate… https://www.facebook.com/spatiutelescopic/… despre artă, context, urgențele omenirii, post – stanga/dreapta, supraviețuire, creativitate…posibilități…sens…viitor. Cartea preferată? ‚Solaris’ de Stanislaw Lem.”

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic pentru tineri, realizat de tineri, la Sibiu au fost invitați Androniciuc Irina (cl. a XII-a), Trailovic Enea (cl. a VIII-a), Croitoru Andrei (cl. a IX-a), Borbel Denisa (cl. a X-a)-cvartet de coarde, Luana Prodea (cl. a VIII-a) – vocal, Andrei Zavragiu (cl. a XII-a)-vocal + chitară, Eusebiu Streinu (cl. a IX-a) instrument nai, acompaniat de Paul Cismaș (cl. a XI-a) instrument pian electric și Neluțu Florea (cl. a XII-a)-instrument vioară, elevi ai Liceului de Artă din Sibiu.

Intrarea este LIBERĂ!

România este și a tinerilor educați

Joi, 28 Martie, Conferinţele BookLand Evolution (ediția a 6a) revin la Brașov între orele 12:00-16:00, la Biblioteca Județeană „George Barițiu” – Sala Mare de Lectură (Bd. Eroilor nr. 33-35).

Sute de tineri sunt așteptați joia aceasta la Biblioteca Județeană „George Barițiu” pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt: Cătălina Moleavin – președinte Transilvania Toastmasters Brașov, Florin Zamfir – director Editura Mix, Iulia Popa – consultant educațional IntegralEdu și absolventă a Leeds Beckett University, UK și KU Leuven, Belgia, Anca Timiș – artist, pictor, caligraf, Silviu Daniel Ionescu – autor și orator, Delia Duca Iliescu – realizatoarea emisiunii de șah “Strategie în alb și negru” difuzată la Realitatea TV, Ioana Toma – psiholog și psihoterapeut și Daniel Ghigea – antreprenor, coach, trainer.

Catalina Moleavin – președinte Transilvania Toastmasters Brasov: “Și totuși… în era comunicării digitale nimic nu este mai placut și mai incitant decât o discuție inteligentă purtată față în față. Cu o persoană, cu un grup sau în fața unei audiențe extinse. Comunicarea verbală și felul în care îți transmiți ideile și emoțiile cântăresc din ce în ce mai mult în relaționarea oamenilor. Regandește-ți ordinea priorităților și pune comunicarea în partea de sus a listei!”

Florin Zamfir – director Editura Mix: “Tinerii educați sunt singura șansă pe care o are România pentru a se integra în rândul țărilor civilizate. Doar ei pot fi politicienii, inginerii, IT-iștii, doctorii, judecătorii ori managerii care pot reuși să schimbe în bine, pe termen lung, România.” 

Iulia Popa – consultant educațional IntegralEdu și absolventă a Leeds Beckett University, UK si KU Leuven, Belgia: “Educația înseamnă mult mai mult decăt acumularea de cunoștințe. Ea trebuie să te miște, să te schimbe. Să înveți înseamnă să evoluezi.”

Anca Timiș – artist, pictor, caligraf: “Scrie-ți povestea. Cu mâna ta. Cu corecturi, cu inspirație, cu atenție înspre alții și spre poveștile lor, cu nopți nedormite și cu zile în care uiți să mănânci, cu drag de viață, cu gândul că azi ești viu, cu pasiune și rațiune și mai ales, fără teamă. Asta am învățat trăind toate ce mi s-au ales, și orice zi îmi este parte și întreg, poartă spre stele. Iubește și fă ce vrei. Atunci când iubești faci totul într-un anume fel, povestea ți-o scrii caligrafic.”

Silviu Daniel Ionescu – autor și orator: Sensibil, spontan și efervescent în exprimare, vorbeşte cu lejeritate, reproducând întâmplări sau evenimente cu o ușurință aparte, printre care reușește să insereze glume inteligente. Este un coach cu o consistență aparte, integrează foarte bine elemente de psihoterapie, training, consiliere pe dezvoltare personală și bioenergie. Echilibrat și exuberant, stăpânește bine arta Al Ferasa, cunoaște noțiunile de NLP, știe cum să folosească limbajul non-verbal, are noțiuni clare de Business Intelligence și știe să găsească cu ușurință informația relevantă pentru crearea unei strategii de piață.

Delia Duca Iliescu – realizatoarea emisiunii de șah “Strategie în alb și negru” difuzată la Realitatea TV: “Plusul de valoare câştigat în anumite momente din viaţă face să merite înzecit fiecare emoţie trăită, fiecare oră nedormită, fiecare sacrificiu. Sunt experienţe ce duc la evoluţia personală şi la creionarea de noi obiective. E înălţător să îţi alegi un ţel şi apoi, trecând prin foc, să ajungi la el…” Obiectivele pot fi atinse, dar cu multă dedicare, muncă şi foarte important, pasiune.”

Ioana Toma – psiholog și psihoterapeut: “Bună, sunt Ioana Toma, psiholog și psihoterapeut format în psihoterapie integrativă Ersckine, și astăzi vă vorbesc despre citit. Ce poate însemna pentru tine a citi: să faci o activitate care iți place sau să aprofundezi despre un domeniu de care ești preocupat sau poate să iți depașești limitele citind o carte și să înveți din această experiență. A citi înseamnă să acumulezi cunoștiințe, să te informezi, iar atunci când ești informat, ești  puternic. Educația și cunoștințele sunt singurele bunuri pe care nimeni niciodată nu ți le va putea lua. Nu contează momentul în care începi să citești sau dacă ai mai facut-o până acum, important e să începi să citești astăzi, de acum. Să citești înseamnă să faci ceva pentru tine cunoscând despre alții, despre ideile lor, despre descoperirile lor, sentimentele lor, viața lor și astfel nu vei fi singur, te vei putea conecta cu mintea celor care au scris. Și dacă faci parte din generația erei tehnologice, ia cititul ca pe o provocare vintage. Cele mai multe lucruri, activități care ne fac plăcere sunt cele pe care le-am învățat împreună cu cineva. Poate iți aduci aminte ca ai învățat să mergi pe bicicletă cu tata, bunica te-a învățat tainele bucătăriei, un profesor drag te-a învățat să cânți la un instrument sau să înoți…Așa că te provoc să cauți o persoană căreia îi place să citească, iar aceasta să iți mărturisească de ce o face și mai ales cum o face preț de 30 minute. Mie personal imi place să citesc stând într-o poziție confortabilă, într-un loc liniștit, poate în natură, având un capuccino sau un suc alături. Te provoc să imi spui cum e pentru tine atunci când citești!”

Daniel Ghigea –  antreprenor, coach, trainer: “Libertatea este prima și cea mai importantă calitate a unei vieți frumoase. Libertatea se cultivă cu ajutorul autoeducației, iar cea mai simpla formă de autoeducare este o simplă carte.”

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic pentru tineri, realizat de tineri, la Brașov a fost invitat Ansamblul de percuție “Versus” al Liceului Vocațional de Muzică “Tudor Ciortea”.

Intrarea este LIBERĂ!

Viitorul aparține tinerilor

Joi, 21 Martie, Conferinţele BookLand Evolution (ediția a 6a) revin la Ploiești între orele 12:00-16:00, la Palatul Culturii – sala “Marea Unire” (Str. Sublocotenent Erou Călin Cătălin, nr. 1).

 

Sute de tineri sunt așteptați joia aceasta la Palatul Culturii pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt: Ilian Virgil – cercetător în inteligență artificială, profesor și antreprenor, Mihail Karaghiaur – profesor de limba Franceză, Iulia Elisa Suditu – profesor de limba Engleză, John Cristea – prezentator TV, Claudia Iordache – Psiholog, Dragoș Brașoveanu – Project manager Respiro Schools, leadership trainer și vorbitor educațional şi Ioana Maria Lupașcu – pianist concertist, solistă a filarmonicii ‚Paul Constantinescu’.

 

Ilian Virgilcercetător în inteligență artificială, profesor și antreprenor: “Majoritatea tinerilor vor avea slujbe care nu existau atunci când erau elevi sau studenți. Din acest motiv trebuie să se angreneze într-un proces de educație continuă, folosind toate resursele extraordinare ale lumii contemporane. Așa vor fi capabili să concretizeze aspirațiile care păreau irealizabile precedesorilor. În acest fel, abstractul se materializează rapid în beneficiul lor.”

Mihail Karaghiaur – profesor de limba Franceză: ”Că din toate meseriile pământului, aș alege și acum, după 20 de ani de profesorat, tot asta, nu cred că mai e un mister pentru nimeni, mai ales pentru cei cu care intru-n contact zi de zi, elevii mei. Fiecare zi în care descopăr și mă descopăr, evoluez și particip activ la evoluția cuiva, a unui adult în devenire, dar, mai ales fabuloasa terapie anti-aging pentru creier de care beneficiez, deși toate astea se petrec într-un mediu de multe ori imperfect și ostil educației adevărate, dar care ESTE perfectibil, printr-un efort comun al tuturor celor implicați, sunt tot atâtea motive pentru mine de-a continua să fiu inspirat și să inspir, să ma updatez continuu și să devin mai bun.”

Iulia Elisa Suditu – profesor de limba Engleză: “Count your age by friends, not years. Count your life by smiles, not tears.” (”Contorizează-ți viața prin numărul prietenilor, nu al anilor. Numără-ți viața prin zâmbete, nu lacrimi.” )

John Cristea – prezentator TV: “Pentru John Cristea ziua are mai mult de 24 ore, fiindcă nu ne putem da seama când are timp sa facă toate lucrurile pe care le face: emisiunea “Generația lui John”, proiecte noi, job, radio, mai nou vlogul “Ce zice John?”, dar și altele. Emisiunea, care este cea mai de preț realizare a prezentatorului TV, nu vorbește despre o generație anume, ci despre comunitate, despre sutele de voci tinere care s-au făcut auzite, miile de vise împlinite și nenumaratele zâmbete prohovene și nu numai. Vocea de la radio și ambiția uimitoare se întâlnesc la John, John Cristea.”

Claudia Iordache – Psiholog: “Relația cu tine reflectă relația cu ceilalți, aşadar alege să te dezvolți!”

Dragoş Braşoveanu – Project manager Respiro Schools, leadership trainer și vorbitor educațional: “Prin ceea ce sunt și fac, scopul meu în viață e să adaug valoare celor de lângă mine influențându-i în sens pozitiv. Eu cred că doar atunci când omul iși descoperă scopul vieții, alege să facă din dezvoltarea personală un proces intenționat și continuu și e dispus să ajute și pe alții, va cunoaște succesul.”

Ioana Maria Lupașcu – pianist concertist, solistă a filarmonicii ‚Paul Constantinescu’: “Cunoașterea îți oferă libertate. Dacă vrei să schimbi viitorul începe cu tine și dacă vrei să contezi, asigură-te că știi atât de multe lucruri încât nu se poate face abstracție de tine.”

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic pentru tineri, realizat de tineri, la Ploiești a fost invitat să cânte Danu Gabriel – chitară clasică, elev al Colegiului de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești.

Intrarea este LIBERĂ!

Copiii și tinerii de astăzi sunt liderii de mâine

Joi, 14 Martie, începe în București seria Conferinţelor BookLand Evolution (ediția a 6a) între orele 12:00-16:00, la Universitatea Populară Ioan I. Dalles (Bd. Nicolae Bălcescu 18).

 

Sute de tineri sunt așteptați joia aceasta la Sala Dalles pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt: Mircea Dinescu – Poet, scriitor și publicist, Gabriel Diaconu – Medic psihiatru, Cătălin Mahu – Fondator rețea restaurante “La Mama”, Ioana Frincu – Chief Operations Officer la Under Development Office, Dragoș Brasoveanu – Leadership trainer, coach și vorbitor educațional, Vasile Calofir – Actor și Irina Kuhlmann – Executive Leadership Coach.

 

Mircea Dinescu – Poet, scriitor și publicist: “Eu, deși sunt scriitor, m-am născut într-o casă unde nu exista bibliotecă, iar atunci când m-am întâlnit prima oară cu cărțile, mi s-au părut un miracol. Intrai în carte ca un cosmonaut care descoperă universul. Și aceasta a fost marea mea șansă. Miracolul cărții a format generații întregi în România. Aștept clipa în care tinerii vor redescoperi Cartea, căci întoarcerea la carte e șansa omenirii.”

Gabriel Diaconu – Medic psihiatru: “Cred că unicul scop, pentru adultul din prezent, trebuie să fie primenirea lumii de mâine, pe care am luat-o împrumut de la copiii noștri. Cred că o astfel de primenire nu poate avea loc fără educație în sănătate. Și, deopotrivă, cred că nu există educație în sănătate fără o bună înțelegere a sănătății mintale de-a lungul vârstelor. Despre copii și adolescenți se scrie și se dezbate mult, mult mai mult decât se ascultă sau se observă. Ne aflăm, astăzi, la o răspântie. Odată cu generația mea, vom fi fost ultimii născuți înainte de tehnologia digitală. Ce a adus bun telefonul inteligent? Dar ecranul tactil? Cum curbăm fenomenul suicidului în adolescenţă în noul Eldorado virtual, consumul de substanțe, virajul social spre abandon educațional și – frecvent – mica delincvenţă? Și acolo unde nu există un răspuns clar, merită să propui acele ipoteze care să răspundă nevoii de-a ști mai bine fenomenul.”

Cătălin Mahu – Fondator reţea restaurante “La Mama”: “În cei 20 de ani ‘La Mama’, recunosc că am făcut și lucruri bune, dar am făcut și multe prostii. Când spun prostii, mă refer la greșeli în business, la lucruri pe care, dacă nu le-aș fi făcut, aș fi fost altundeva. Dacă îmi pare rău de ceva și dacă aș schimba ceva, aș lua niște decizii dacă nu le-am luat și nu aș mai lua altele, pe care le-am luat. E simplu, dar pare complicat.”

Ioana Frincu – Chief Operations Officer la Under Development Office: „Lucrând încă din facultate în domeniul Big Data și Machine Learning în cadrul a 2 companii am văzut o trecere naturală către Blockchain, lucru care a dus la următorul nivel dragostea pe care o am pentru date și felul în care acestea evoluează. Cred că așa am găsit și cel mai bun loc în care să evoluez și să ajut companii să își construiască concepte și soluții folosind informațiile pe care le au, împreună cu tehnologii inovative.”

Dragoş Braşoveanu – Leadership trainer, coach si vorbitor educaţional: “Îmi doresc ca prin ceea ce spun și fac să aduc bucurie celor din jur, să ne ajutăm reciproc să descoperim sensul vieții și să evoluăm împreună. Cum facem asta? Sărind peste limitele pe care, de cele mai multe ori, ni le impunem singuri. Dragostea de a trăi viața frumos vine din noi înșine!”

Vasile Calofir – Actor: „Trebuie să te vinzi bine și să ai cultură generală. Ca să poți să faci ce ți-ai propus, ai nevoie de încredere, pentru că tot timpul te vei afla într-o fază de start-up cu ține însăți/însuți și te vei descoperi cu fiecare etapă. Tot timpul poți mai mult!”

Irina Kuhlmann – Executive Leadership Coach: “Copiii și tinerii de astăzi sunt liderii de mâine. Sunt profund pasionată să inspir copiii și tinerii să se formeze într-un mod armonios și să ajute la clădirea unei societăți frumoase și prospere.”

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic pentru tineri, realizat de tineri, la București au fost invitați să cânte și danseze Maria Alexandra Stoian & trupa Mozaic a Departamentului Artistic al Colegiului Național “Grigore Moisil”.

Intrarea este LIBERĂ!

STIRI 2018

Educația ne ajută să avem o viață mai bună

 

Luni, 3 decembrie demarează în Iași seria de toamnă a Conferinţelor BookLand Evolution (ediţia a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă anual liceenilor şi studenţilor din 23 oraşe o oportunitate excelentă de dezvoltare personală prin discuţii libere cu sute de profesionişti consacraţi.

Tinerii ieșeni sunt așteptați între 3-7 decembrie, în intervalul orar 14:00-16:00, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza –Aula Mihai Eminescu (Bulevardul Carol I nr.11). Speakerii Conferinţelor BookLand Evolution sunt: : Elena Ungureanu, Andreea Zaharescu, Cezar Gumeni, Daniela Vlad, Liliana Revenco, Dana Chelariu, Irina Lupașcu, Florentina Berlan, Anca Gîlcă, Anca Doina Hreamătă, Andreea Boboc, Ovidiu Lazăr, Teodor Tiberiu Stanciu, Silviu Teodor Stanciu, Irina Vasilescu si Raluca Sandu. Moderatorul evenimentului este Cristina Botezatu.

Oare ni se cuvine?

Ni se cuvine” scoala pe gratis. „Ni se cuvine” un loc de munca (musai bine platit!). „Ni se cuvine” o tara civilizata.

De ce credem ca ni se cuvine totul? De ce, inainte de a oferi noi ceva, avem pretentia sa primim? Ne scuzam pe motiv ca mentalitatea noastra e de sorginte balcanica si dam vina pe sistemul de invatamant, politicieni, bogatasi, Europa si lumea intreaga. Insa uitam ca schimbarea trebuie sa vina in primul rand de la noi, ca apoi sa se manifeste in jurul nostru. Si cu ce putem incepe? Simplu. Cu educatia – cuvant care isi are radacinile in limba latina si provine din substantivul ,,educatio”, insemnand crestere, hranire, cultivare dar si drumul spre libertate.

In Romania numarul elevilor a scazut cu peste 30% de la Revolutie incoace, 19% (adica 50,000 copii anual) renuntand la studii, alti 38% intentionand acest lucru si mai putin de 50% absolvind examenul de bacalaureat. Practic, astazi 42% dintre elevii romani sunt analfabeti functional si social fata de media europeană de doar20%.

Ce e de facut? Cum putem convinge tinerii de importanta educatiei? Parintilor si dascalilor li s-au alaturat in ultimii ani varii organizatii neguvernamentale care implementeaza programe si actiuni specifice. Una dintre acestea este si Asociatia BookLand, care in ultimii 8 aniprin targurile de carte, conferintele si taberele culturale – le ofera tinerilor din 23 orase o oportunitate excelenta de dezvoltare prin discutii libere, bazate pe experienta personala si interactiune directa cu profesionisti consacrati, care-i incurajeaza si motiveaza prin exemplu personal sa faca alegerile potrivite in viata, povestindu-le despre provocarile care-i asteapta dar care nu trebuie sa-i opreasca din a-si urma vocatia.

In demersul Asociatiei BookLand de a informa companiile ca pot redirecționa 20% din impozitul pe profit/venit catre aceste activitati s-au alaturat mai multe personalitati ale artei si culturii romanesti, care au transmis urmatoarele mesaje:

Adrian Despot: “Cultura unui popor poate merge pana la nivel genetic. Cred ca educatia se transmite inclusiv prin gene. Daca lucrurile in educatie s-ar schimba de astazi, abia peste vreo 20 ani am putea sa vedem niste urmari evidente. Riscul care exista este acela de a astepta mereu din exterior o schimbare care sa vina catre tine.

Cristi Puiu: “Mie nu mi-a placut scoala. Am fost si repetent si exmatriculat. Insa am crescut cu carti. Daca am ajuns sa fiu repetent si exmatriculat s-a intamplat in mare masura din pricina faptului ca, in loc sa ma duc la scoala, stateam acasa si citeam. Poate ca suna incomplet dar cred ca e important sa citesti pentru ca e important sa intelegi cat de important este sa spui ‘Iarta-ma’ si ‘Multumesc’. Cred ca deja limba pe care o vorbim ne ajuta sa circumscriem teritoriul acesta al intalnirii cu celalalt, insa teritoriul acesta nu are cum sa ramana gol, pustiu…si punem acolo fel de fel de obiecte imateriale – ideile, gandurile, emotiile – insa ele vor fi cu atat mai bine articulate, mai curate, mai usor de integrat si de decodat, cu cat intalnirea cu Cartea s-a petrecut si de-o parte, si de cealalta. Ati vazut cat de usor ajungem sa purtam o conversatie cu cineva care a citit aceleasi carti?”

Doina Rusti: “Prin lectura se deschide intregul labirint al cunoasterii, se deschide drumul spre aventura pentru ca orice carte are acest rost misterios de a te duce nu numai in lumea / in incaperea comorilor, ci de a te pune in contact cu toti oamenii pe care ai vrea, de fapt, sa ii aduci in fata acelei carti si sa le impartasesti Secretul.”

Felicia Filip: “Educatia sta la baza supravietuirii oricarei fiinte pe pamant. Omul isi educa puiul – copilul – invatandu-l sa vorbeasca, sa scrie, sa citeasca. Aceasta este o forma evoluata de educatie. Astfel ne diferentiem de celelalte vietuitoare care ne inconjoara. Haideti sa deschidem cartea fermecata a vietii pentru a invata sa traim frumos, sa cream, sa iubim!

Gigi Caciuleanu: “O carte produce aceeasi emotie pe care o produce actorul viu, in carne si oase, pe care il vedeti. Cartea este un obiect frumos. Iti dai seama cata munca frumoasa a fost in spatele fiecarui cuvant, in spatele fiecarei fraze…palpezi cuvintele, nu numai le citesti. Pur si simplu le ai in mana. Cartea reprezinta sinceritatea momentului. Hai sa ramanem noi insine, sa nu ne fie rusine ca existam, sa nu ne fie rusine ca suntem din tara din care suntem. Poate vreodata vom zbura printre stele si atunci o sa mergem cu niste mesaje, cu niste lazi cu carti si cu niste spectacole pe viu pentru martieni.

Maia Morgenstern: “Eu sunt o fetita care a inceput sa citeasca greu. Nu am inceput sa citesc la fel de repede si la fel de mult ca parintii mei. Mie mi-a trebuit timp…mi-a trebuit un exemplu – dragostea si caldura cu care am fost incurajata sa ma apropii de lectura. Nu a fost simplu. Dar de indata ce am descoperit bucuria de a citi, de a invata, de a afla lucruri noi, de a-mi imagina prin intermediul cartilor, prin intermediul teatrului, prin intermediul filmelor si, iarasi, prin intermediul cartilor – pe care le povesteam si raspovesteam cu cei de varsta mea, pe care mi le talmaceau si mi le rastalmaceam eu uneori – dascalii mei, mentorii mei, am invatat sa ma bucur, sa zbor, sa plutesc, sa inot, sa plonjez in lumea culturii. Cultura inseamna totul, tot ce ne inconjoara. ‘Eu nu ucid cu mintea tainele ce le intalnesc in jurul meu.’ Haideti in aventura asta! Hai sa fim noi insine creatori – consumatori de cultura! Vom fi mai frumosi, mai demni, mai liberi si mai plini de umor!”

Mihaela Tatu: “Educatie inseamna sa stii sa iti parchezi masina in asa fel incat cei de langa tine sa poata sa parcheze la randul lor. Educatia inseamna, tanar fiind, sa stii sa iti pui intrebarea: ‘Care este rostul meu in viata si ce-mi doresc eu sa fac ca profesie?’ Educatie inseamna respectul pe care il ai fata de inaintasii tai, care au venit cu o mostenire si ti-au daruit-o tie. Nu putem sa comunicam daca nu avem cuvinte. Cuvintele de unde credeti ca le luam? Din carti! Cum? Citind. Nu renuntati la educatie. Nu renuntati la lectura. Nu renuntati la a invata! In functie de educatia pe care o avem, suntem ceea ce alegem noi sa fim in fiecare moment!”

Mircea Dinescu: “Eu, desi sunt scriitor, m-am nascut intr-o casa unde nu exista biblioteca. Mi s-a parut un miracol Cartea, in care intrai ca un cosmonaut care descopera universul. Aceasta a fost marea mea sansa. Pentru carte nu iti trebuia cerere la Primarie. Luai o carte si intrai intr-un univers paralel cu viata pe care o duceai tu. Miracolul cartii a format generatii intregi in Romania. Astept clipa in care tinerii vor redescoperi Cartea si miracolul ei. Eu sper ca se va reintoarce dragostea de carte si de biblioteca. Fiindca intoarcerea la carte e sansa omenirii. Dupa ce citesti o carte chiar devii mai bun si mai intelegator!”

In 5 ani Conferintele BookLand Evolution s-au intalnit cu peste 100,000 tineri care au avut sansa de a fi indrumati de cei peste 2,000 speakeri, care le-au oferit cele mai bune sfaturi si recomandari culturale. Iar in cadrul celor 6 editii ale Taberelor Coolturale BookLand, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!”peste 1,000 tineri au fost incurajati, printr-un mix echilibrat de activitati educaționale si distractive, sa gandeasca creativ, sa gaseasca solutii la diverse provocari, sa-si dezvolte abilitatile de comunicare si sa descopere puterea gandirii pozitive.

.

Educaţia este esenţială

Luni, 19 noiembrie 2018, demarează în Bacău seria de toamnă a Conferinţelor BookLand Evolution (ediţia a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă anual liceenilor şi studenţilor din 23 oraşe o oportunitateexcelentă de dezvoltare personală prin discuţii libere cu sute de profesionişti consacraţi.

 

Tinerii băcăuani sunt aşteptaţi între 19-23 noiembrie, în intervalul orar 14:00-16:00, la Universitatea Vasile Alecsandri (Calea Mărăşeşti nr.157). Speakerii Conferinţelor BookLand Evolution sunt: Dragoş Cristian Fînaru, Claudia Munteanu, Dumitru Rusu, Marcel Mihai, Crina Mihăilă, Gabriel Miron, Tatiana Șoldeanu, Cristian Munteanu, Mara Matei, Val Mănescu, Alina Căprioară, Irina Stanciuc, Lucian Popa, Adrian Iordache şi Matei Bogdan. Moderatorul evenimentului este Anca Elisa Szilagyi.

Noi dezvoltăm comunități

Luni, 12 noiembrie 2018, demarează în Galaţi seria de toamnă a Conferinţelor BookLand Evolution (ediţia a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă anual liceenilor şi studenţilor din 23 oraşe o oportunitate excelentă de dezvoltare personală prin discuţii libere cu sute de profesionişti consacraţi.

Tinerii gălățeni sunt aşteptaţi între 12,13,14 & 16 noiembrie, în intervalul orar 14:00-16:00, la Biblioteca V.A.Urechia (Strada Mihai Bravu nr.16). Speakerii Conferinţelor BookLand Evolution sunt: Daniela Vlad, Gabriela Panait, Gina Bradea, Viorel Baicu, Andra Mihaela Costache, Nicoleta Natalia Nistor, Oana Preda, Elena Ostache, Maria Manea, Gabriel Ursan, Cristina Bahna, şi Oana Contoman. Moderatorul evenimentului este Maria Bianca Chiriac.

Luni, 5 noiembrie 2018, demarează în Braila seria de toamnă a Conferințelor BookLand Evolution (ediția a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă anual liceenilor și studenților din 23 orașe o oportunitate excelentă de dezvoltare personală prin discuții libere cu sute de profesioniști consacrați.

Tinerii braileni sunt așteptați între 5 și 9 noiembrie, în intervalul orar 14:00-16:00, la Biblioteca Județeană Panait Istrati (Piața Poligon nr.4)Speakerii Conferințelor BookLand Evolution sunt: Corina Ciuraru, Dionise Mocanu, Cornelia Miler, Marius Vernescu, Codruța Nedelcu, Gabriel Ion, Cristinel Stoica Popa, Cristina Sabrina Popescu, Daniel Puflene, Doina Popescu Brăila, Armanda Filipine, Dan Ciurea, Cati Lupașcu, Valerica Oprișanu si Gabriel Stoica. Moderatorul evenimentului este Florentina Drăgoi.

Luni, 29 octombrie 2018, demarează în Tulcea seria de toamnă a Conferințelor BookLand Evolution (ediția a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă anual liceenilor și studenților din 23 orașe o oportunitate excelentă de dezvoltare personală prin discuții libere cu sute de profesioniști consacrați.

Tinerii tulceni sunt așteptați între 29 octombrie-2 noiembrie, în intervalul orar 14:00-16:00, la Palatul Copiilor (Strada Dobrogeanu Gherea nr.4 A)Speakerii Conferințelor BookLand Evolution sunt: Sterică Fudulea, Teodora Megit, Irina Chirciu, Laura Felea, Ileana Gălățescu, Ligia Dima, Dana Tudor, Nicoleta Lucia Dima-Lupu, Daniela Andreiu, Ileana Luchian Giușcă, Mihai Baciu, Ștefan Caraman, Patrick de Hillerin, Leonard Dumitru, Iuliana Gabriela Ivancencu și Ștefan Răileanu. Moderatorul evenimentului este Vlad Dumitrescu.

Luni, 22 octombrie 2018, demarează în Constanța seria de toamnă a Conferințelor BookLand Evolution (ediția a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă anual liceenilor și studenților din 23 orașe o oportunitate excelentă de dezvoltare personală prin discuții libere cu sute de profesioniști consacrați.

Tinerii constănțeni sunt așteptați între 22-26 octombrie, în intervalul orar 14:00-16:00, la Universitatea Ovidius din Constanţa (Sala Umberto Eco, Etaj 2, Campus Corp A, Aleea Universităţii nr.1). Speakerii Conferințelor BookLand Evolution sunt: Oana Stan, Cornel Marcu, Vali Petcu, Dragoș Brașoveanu, Elena Harbur, Cristina Joy, Magda Bei, Iulia Pană, Carmen Lungu, Ramona Leonida, Angelo Mitchevici, Ștefan Pleșoianu, Costin Șorici, Alexandru Curcă și Ionuț Stănică. Moderatorul evenimentului este Mihai Tănase.

Luni, 15 octombrie 2018, demarează în Buzău seria de toamnă a Conferințelor BookLand Evolution (ediția a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă anual liceenilor și studenților din 23 orașe o oportunitate excelentă de dezvoltare personală prin discuții libere cu sute de profesioniști consacrați.

Tinerii buzoieni sunt așteptați între 15-19 octombrie, în intervalul orar 14:00-16:00, la Teatrul George Ciprian, sala AmfiteatruSpeakerii Conferințelor BookLand Evolution sunt: Gabriel Costianu, Andrei Pițigoi, Tiberiu Abagiu, Alina Răducan Sudițu, Lucian Alexandru Sălcuțan, Silviu Dragomir, Silvia Bunica, Maria Monalisa Pleșea, Bogdan Dinu, Eduard Ciobotă, Dalia Pușcă, Diana Toma, Adrian Șerban, Mihai Dumitrache însoțit de Maria Decu  și Iulia Georgescu. Moderatorul acestui eveniment este Denisa Irimia.

Luni, 8 octombrie 2018, demarează în Craiova seria de toamna a Conferințelor BookLand Evolution (ediția a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă anual liceenilor și studenților din 23 orașe o oportunitate excelentă de dezvoltare personală prin discuții libere cu sute de profesioniști consacrați.

 Tinerii craioveni sunt așteptați între 8-12 octombrie  în intervalul orar 14:00-16:00, la Universitatea din Craiova, Facultatea de Agronomie (Aula Mihai I al Romaniei), str A.I.Cuza nr 13. Speakerii Conferințelor BookLand Evolution sunt: Cristian Nicolae, Mihaela Mocanu, Horațiu Buzatu, Sorin Damean, Maxim Steiner, Andreea Dragoianu, David Mitran, Irina Gruia, Cătălin Zamfir, Mircea Ungureanu, Marcel Răduț Seliște, Liviu Ionescu, Cristian Alexandru Toaxen, Bogdan Olaru și Daniela Ionescu.

Marți, 2 octombrie  2018, demarează în Râmnicu Vâlcea seria de toamna a Conferințelor BookLand Evolution (ediția a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă anual liceenilor și studenților din 23 orașe o oportunitate excelență de dezvoltare personală prin discuții libere cu sute de profesioniști consacrați.

 Tinerii din Râmnicu Vâlcea sunt așteptați între 2-4 octombrie în intervalul orar 14:00-16:00, la Filarmonica Ion Dumitrescu. Speakerii Conferințelor BookLand Evolution sunt: Livia Georgescu, Florin Epure, Bobiță Cătușanu, Camelia Constantin, Mihaela Balcan, Vasile Enescu, Adelina Florescu, Alina Diță, Marinescu Bogdan. Moderatorul acestei ediții este Sebastian Badea.

Luni, 24 septembrie 2018, demareaza in Pitesti seria de toamna a Conferintelor BookLand Evolution (editia a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care ofera anual liceenilor si studentilor din 23 orase o oportunitate excelenta de dezvoltare personala prin discutii libere cu sute de profesionisti consacrati.

Tinerii pitesteni sunt asteptati intre 24-28 septembrie in intervalul orar 14:00-16:00, la Universitatea din Pitesti, (Centrul de Calcul, Sala CC1). Speakerii Conferintelor BookLand Evolution sunt: Florin Badea, George Serban, Simona Din, Jean Dumitrascu, Robert Beloiu, Andrei Barbulescu, Cornel Popescu, Cristian Cocea, Dragos Dragoteanu, Cristian Rizea, Iulia Ilie, Lucretiu Tudor, Vlad Barbu, Emanuel Serban si Olimpia Doru.

Luni, 17 septembrie 2018, demarează în București seria de toamnă a Conferințelor BookLand Evolution (ediția a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă anual liceenilor si studenților din 23 orașe o oportunitate excelentă de dezvoltare personală prin discuții libere cu sute de profesioniști consacrați.

Tinerii bucureșteni sunt asteptați intre 17-21 septembrie în intervalul orar 14:00-16:00, la Universitatea din București, Facultatea de Istorie (Amfiteatrul Nicolae Iorga-etajul 1). Speakerii Conferințelor BookLand Evolution sunt: Dani Oțil, Ana Morodan, Mirela Bucovicean, Gabriela Ralea, Mihaela Tatu, Luminiţa Vîlcea, Horia Vîrlan, Ana Maria Negrilă, Alexandru Victor Vlad, Marian Coman, Laura Riteș, Andrei Sora, Jesica Zamfir, Simona Popa şi Ionuţ Riteș.

Nouă, românilor, ne place să ne plângem. E o discuție care apare des în conversații, însoțită de clișee precum, „ţara asta”,frumoasă țară, păcat de oamenisau dacă aș putea, mâine aș pleca afară”. Însă, ca orice clișee, asemenea afirmații au la bază adevăruri. Doar simpla exprimare a nemulțumirii nu aduce niciun fel de schimbare, ci doar generează o stare perpetuă de frustrare şi resemnare.

Pentru a crea un dialog mai eficient, am putea să modificăm puțin clișeele. „Țara asta” are și ea un nume. Când trebuie să pronunțăm „România”, parcă ne stă în gât – nu pentru că am avea ceva cu numele, ci pentru că îlasociem involuntar cu o atitudine patriotardă.

Dacă aș putea, mâine aș pleca afară” e o vorbă rostită de oamenii care probabil nu vor pleca niciodată din România, pentru că nu vor ajunge niciodată la competența românilor care excelează în afara ei. Cei care pleacă o fac adesea pentru că sunt prea calificați pentru ce le poate oferi sistemul românesc fie el public sau privat.

Iar apoi, când ne uităm la cei care au rămas aici, ajungem la: „frumoasă țară, păcat de oameni.” Astfel ne învârtim în cerc și ajungem iar la „țara asta” din care vrem să plecăm. De ce nu există vorbe care să ne îndemne să „schimbăm”, „clădim” și să „rămânem”? Așteptăm mereu ca schimbarea să vină de la alții, dar niciodată nu încercăm să o generăm chiar noi…

Există însă și excepții. Unele iau forma unor asociații, care pot fi susținute printr-o metodă care nu implică niciun cost suplimentar: redirecționarea a 20% din impozitul pe profit. Cum orice companie se gândește la viitorul ei, fiecare investiție trebuie analizată în detaliu. Astfel, până și această redirecționare este o alegere care trebuie să producă o schimbare pozitivă. De aproape 7 ani, Asociația BookLand a luat schimbarea în propriile mâini.

„A trăi într-o țară mai bună începe cu noi înșine, cu un respect real față de valorile autentice, cu o culturăgenerală și cu direcția înainte, nu înapoi. Ajutați-ne să le arătăm tinerilor de ce merită să-și iubească țara! Plecarea „afară” nu e o soluție.” – acestea sunt doar câteva din gândurile Mihaelei Petrovan, președintele Asociației BookLand.

Demarat ca un târg urban de carte, BookLand a înțeles că oamenii nu se vor înghesui să cumpere cărți, atât timp cât nu știu de ce anume le cumpere și nu înțeleg utilitatea lecturii într-o ţară în care tupeul şi relațiile generează profituri mai mari decât diplomele universitare. BookLand știe că sistemul educațional românesc are multe probleme, așa că a început să colinde „țara asta” în lung și în lat, oferindu-le tinerilor un plus de educație practică, pe care nu o pot obține în școli, precum şi inspirație şi motivație în a-şi urma vocația. La a 4a ediție, cu 23 de orașe vizitate, peste 500 speakeri prezenți și 1 milion de liceeni și studenți participanți an de an, conferințele au luat numele BookLand Evolution, explicând astfel mult mai bine scopul lor.

Domeniile conferințelor sunt variate, invitați fiind actori, scriitori, sportivi sau oameni de afaceri care le povestesc tinerilor rețeta succesului lor, recomandându-le să lectureze cărțile care lor le-au schimbat viața. Întrebați ce-şi doresc mai mult de la BookLand Evolution, tinerii declară că vor și mai multe conferințe în domenii precum IT, publicspeaking, antreprenoriat sau branding. Iar noi suntem ferm convinși că majoritatea companiilor își doresc tineri bine pregătiți în aceste domenii.

Așadar, preferați să rămâneți nemulțumiți că educația oferită de stat este insuficientă sau să ajutați asociațiile a căror schimbare chiar oferă rezultate? Redirecționând 20% din impozitul pe profit Asociației BookLand, nu obțineți doar beneficii imediate pentru imaginea dumneavoastră, dar ajutați şi la clădirea unui viitor mai bun. Poate veți spune că și „clădirea unui viitor mai bun este tot un clișeu des întâlnit…însă aici nu avem dea face cu vorbe în vânt, ci cu un prezent optimist şi altruist, cu fapte axate pe rezultate și cu reale planuri de viitor, de care ne vom bucura cu toții.

Close Menu