black

Despre BookLand

Avandu-l ca model pe reformatorul invatamantului romanesc, Spiru Haret – vizionarul care a construit 2,500 scoli in 10 ani si care si-a dovedit respectul fata de locuitorii din mediul rural facandu-le educatia accesibila –, fara sa dispuna de vreo linie de finantare, doar coalizand in aceasta initiativa altruista zeci de companii, Asociatia BookLand si-a asumat renovarea cat mai multor scoli din mediul rural. De ce? Fiindca rezultatele scolare ale copiilor nostri sunt in scadere si din cauza situatiei deplorabile in care se afla institutiile de invatamant.

BookLand este povestea celor care privesc lectura ca pe un univers aparte, in care avem ocazia sa evadam ori de cate ori citim o carte. O lume in care ne putem imagina si putem trai povesti dincolo de cuvinte, dincolo de personaje, dincolo de pagini…

Asociatia BookLand s-a nascut din dorinta de a-i ajuta pe tineri sa redescopere dragostea fata de lectura, avand convingerea ca doar prin educatie societatea va evolua iar noi vom fi mai buni, mai zambitori…mai curiosi.

Viziune

Credem cu tarie in potentialul tuturor copiilor de a-si lasa amprenta in societate odata ce-au beneficiat de o educatie de calitate. Blaga a avut dreptate cand a spus ca „Vesnicia s-a nascut la sat” – forta latenta a Romaniei aici zace si e momentul sa o scoatem de sub cenusa! Alaturi de tine, hai sa ii demonstram tinerei generatii din mediul rural defavorizat ca niciun vis nu este prea mare atunci cand alege sa fie educata & sa aiba incredere in fortele proprii & sa isi urmeze visele.

Misiune

Evolutia copiilor nostri este strans legata de mediul in care invata, de aceea ne-am propus sa le asiguram conditii decente de dezvoltare prin educatie, ca mai apoi sa putem avea asteptari de la ei. Credem in puterea celor mici de a deveni oameni mari, educati frumos. Sustinem egalitatea in drepturi pentru copii asumandu-ne renovarea scolilor din mediul rural. Totodata, inspiram tinerii prin intermediul interviurilor cu persoane exceptionale care si-au indeplinit visurile si organizam cele mai cool tabere de dezvoltare personala si profesionala.

Ce ne-am propus in 2021?

-->   Sa intervievam zeci de oameni de valoare continuand sa inspiram* tinerii (peste 100 videoclipuri inspirationale)
-->   Sa deschidem orizonturile pentru 50 copii participanti in tabara coolturala
-->  Sa renovam&dotam 23 scoli din mediul rural

Renovare Scoli

Poze Proiect

scoala-gura-calitei-vrancea (5)
DCIM100MEDIADJI_0009.JPG
DSC_0760-min
booklanr_renovare_despre_noi (2)
scoala-roata-de-jos-giurgiu (4)
booklanr_renovare_despre_noi (3)

EGALITATE IN DREPTURI SI SANSE

Fiecare tanar, indiferent ca provine din mediul urban sau rural, dintr-o familie cu posibilitati materiale sau nu, merita si trebuie sa fie sprijinit in evolutia sa. Primul pas e sa redescopere bucuria lecturii, ca forma a libertatii de a visa si a dorintei de a evolua. Apoi sa pretuiasca educatia in orice forma. Cata vreme vom exista vom mentine accesul gratuit la Conferintele BookLand Evolution si vom sustine integral costurile pentru participarea a zeci de tineri anual in Taberele Coolturale BookLand.

IMPLICARE SI ASUMARE

Un viitor mai bun nu se construieste stand pe margine. Se cladeste pas cu pas, cu greutatile si esecurile implicite, din care invatam, de fapt, cum sa progresam. Fie ca suntem membri sau prieteni ai Asociatiei BookLand, parinti, lideri de opinie sau profesionisti, cu totii ne implicam activ in mentoratul tinerilor si incurajarea dezvoltarii personale prin lectura si prin participarea la actiuni extracurriculare.

RESPONSABILITATE SOCIALA

Fiind la o varsta frageda, tinerii au nevoie de indrumare pentru a-si alege si urma vocatia si pentru a contribui la dezvoltarea armonioasa atat a propriei persoane, cat si a comunitatilor din care provin. De aceea dam o sansa pentru un viitor mai bun si copiilor din satele romanesti, renovandu-le scolile!

BookLand reprezinta un demers educational de amploare, unic in Romania. A luat nastere acum peste 10 ani ca prim targ urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid intr-o caravana nationala activa timp de peste 600 zile care a vizitat anual peste 40 orase. Taberele Coolturale BookLand si Conferintele BookLand Evolution au devenit extensii naturale ale brandului cultural, platforma www.inPractica.ro completand abordarea socio-educationala asumata. In cele 6 editii offline, Conferintele s-au intalnit cu peste 100,000 tineri din 23 orase carora peste 2,000 speakeri le-au oferit cele mai bune recomandari – de anul trecut sfaturile mentorilor pot fi urmarite online. Iar in cadrul celor 8 editii ale Taberelor, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!”, peste 1,300 tineri au fost incurajati prin workshop-urile zilnice sustinute de profesionisti sa pretuiasca timpul liber si echilibrul fin dintre distractie si educatie. Renovand&dotand scolile din zonele defavorizate (14 institutii finalizate in 2020), reuseste anul acesta sa schimbe in bine viitorul elevilor din 23 scoli rurale!

Back to Top

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Pentru a utiliza autentificarea socială, trebuie să fiți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest web site. Politica de Confidentialitate

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.