Conferințele BookLand revin în: București - 19 Septembrie 2019 începand cu ora 10:00 la - Universitatea Populară "Ioan I. Dalles"

Descopera ambasadorii BookLand!

DONEAZA IN SIGURANTA CU

Paypal-logo-1

DONEAZA IN SIGURANTA CU

Suma (RON)* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Plata lunara :

Fiecare banut donat va contribui la o Romanie in care tinerii sa ramana.

Pentru tara noastra starea de normalitate e inca un deziderat. Desi ne-am obisnuit sa ne ‚descurcam’ si chiar sa avem cresteri economice (intr-o economie inca nu stim cat de gri), am inceput sa ne dam seama ca ‚arderea’ etapelor nu e o solutie pe termen lung. Abia acum incepem sa ne dam seama ca exodul valorilor ne afecteaza nu numai viitorul, ci si prezentul.  Tinerii nu (mai) stiu sa isi iubeasca tara, pentru ca aud atat acasa, cat si pe strada iar uneori si la scoala ca – pentru a trai decent – trebuie sa plece. Paradoxul este ca peste tot unde ne ducem suntem cei mai buni. Sistemul educational din Romania, asa deficitar cum e, da cele mai multe valori. Pacat, insa, ca ne parasesc… 

CINE POATE REDIRECŢIONA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT?

Conform Codului Fiscal, următoarele categorii de persoane pot redirecţiona
2% din impozitul pe venit către Asociatia BookLand:

COMPANII

Companiile care au raportat profit pe anul 2018 si nu sunt in insolventa.

SALARIAT

Persoane fizice care au avut un contract de muncă încheiat în anul 2018 și care completează formularul 230.

PENSIONAR

Persoane ce au avut pensie mai mare de 2000 RON lunar în anul 2018 și care completează formularul 230.

REPREZINTI O COMPANIE?

Redirectioneaza 20% din impozitul pe profit.

DONEAZĂ INDIVIDUAL!

Redirectioneaza 2% din impozit.

Datele Asociatiei BookLand pentru completarea manuala a formularelor sunt urmatoarele:

Denumire entitate nonprofit: ASOCIAȚIA BOOKLAND

Cod identificare fiscala: 31706651

Cont bancar (IBAN) : RO97BACX0000000901687000 

Completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor din formularul 230 nu sunt obligatoriu a fi completate. (iata un MODEL DE COMPLETARE A FORMULARULUI 230)

Formularul 230 se depune pana la data de 15 MARTIE 2019 inclusiv, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Data depunerii formularului este data inregistrarii acestuia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz. In cazul in care doriti sa trimiteti prin posta, programul majoritatii oficiilor postale este unul destul de flexibil: Luni-Vineri: 08:00-19:00 iar unele lucreaza si Sambata: 08:00-14:00. Mai multe detalii AICI.

Declaratia unica privind impozitul pe venit, CAS si CASS – se poate depune pana la data de 15 MARTIE 2019 prin:

 • sisteme electronice de transmitere la distanta – SPV (se foloseste sistemul de identificare prin utilizator si parola);
 • mijloace electronice – e-guvernare (semnatura electronica bazata pe certificat calificat). Contribuabilul poate sa opteze pentru descarcarea si completarea unui formular inteligent gol (neprecompletat) de pe portalul ANAF si depunerea lui electronica prin sistemul e-guvernare cu semnatura electronica;
 • completarea cu asistenta ANAF si a Primariei a formularului unic inteligent si transmiterea acestuia la ANAF de pe calculatorul Primariei sau ANAF, fie prin SPV, fie prin e-guvernare.

CUM DEPUN DECLARAŢIA DE REDIRECŢIONARE A 2% PENTRU ASOCIATIA BOOKLAND?

Odată ce ai completat declaraţia aferentă tipului tău de venit, alege una din următoarele metode de depunere:

LA AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

Depune formularul completat la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a localităţii de domiciliu, fie prin Poșta Română, fie direct la ghișeu.

ONLINE

Depune online formularul prin intermediul serviciului ANAF “Spaţiul privat virtual”.

LA ANGAJATOR

Roaga-ti angajatorul sau departamentul de Financiar / Contabilitate sa iti depuna formularul completat.

Transfer Bancar

IBAN RO97BACX0000000901687000 deschis la Unicredit Bank

Nu va supunem atentiei o cauza umanitara lacrimogena. Ci ceva mult mai grav: PREZENTUL si VIITORUL tarii, vazute prin ochii tinerilor. Primul pas? Deschiderea mintii si perceperea valorilor reale. Pentru ca noi credem cu tarie ca educatia si dezvoltarea personala sunt indispensabile atunci cand vorbim despre schimbarea la fata a Romaniei!  In al 7lea an de altruism cultural, apelam pentru prima oara la sprijinul companiei dumneavoastra. Pentru ca IMPREUNA putem face mai multe lucruri frumoase. Ne-am bucura sa redirectionati 20% din impozitul pe profit / venit catre Asociatia BookLand. Si va asiguram ca fiecare banut donat va contribui la o Romanie in care tinerii vor dori sa ramana!

REDIRECTIONATI 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT!

Cu ajutorul dumneavoastra:

 • vom organiza mai multe Conferinte BookLand gratuite pentru si mai multi tineri din intreaga tara, facilitandu-le intalniri cu personalitati marcante, care le vor schimba viata (in decembrie inchidem editia a-5a: 115 zile pe an / peste 500 speakeri / peste 30,000 participanti)
 • vom promova lectura digitala gratuita in si mai multe institutii de invatamant (pregatim editia a 6a / 20 orase / 350 licee)
 • vom continua sa invitam gratuit in Taberele Coolturale BookLand peste 30% dintre participanti, rasplatindu-i astfel pe copiii performanti dar fara posibilitati materiale
 • vom incuraja mai multi liceeni si studenti sa aplice prin platforma www.inPractica.ro pentru pozitiile de internship / practica in companii, incurajand managementul sa adopte aceste programe la o scara si mai mare

Ce va oferim:

 • prezenta logo-ului companiei dumneavoastra pe absolut toate materialele de promovare online & offline ale proiectelor BookLand
 • prezenta produselor dumneavoastra in cadrul intalnirilor cu acestia (sampling)
 • prezenta dumneavoastra alaturi de noi si tanara generatie (Conferinte, Tabere, Workshop-uri)
 • servicii integrate de public relations, direct marketing, creatie si evenimente prin More than Pub (care sustine neconditionat BookLand de peste 8 ani)

Daca ati decis ca meritam increderea & banii dumneavoastra, haideti sa semnam contractul de sponsorizare si va vom informa trimestrial asupra activitatilor realizate!

Va multumim anticipat pentru sansa acordata si va stam cu drag la dispozitie pentru mai multe detalii.

Mihaela Petrovan – Presedinte Asociatia BookLand

„In toate demersurile BookLand am pus speranta, altruism, sudoare…si chiar mai mult de-atat. Cand intalnesc tineri care revin la Conferinte sau in Tabere, simt sa eforturile noastre nu sunt in zadar si ca, intr-adevar, un ocean poate incepe cu o picatura. Vizitand aproape toata tara si impartind flyere culturale catre milioane de romani, ne-am dorit sa transmitem un singur lucru: mintea trebuie hranita cu ceea ce nu stie inca. A trai intr-o tara mai buna incepe cu noi insine, cu un respect real fata de valorile autentice, cu o cultura generala si cu directia inainte, nu inapoi. Ajutati-ne sa le aratam tinerilor de ce merita sa-si iubeasca tara! Plecarea nu e o solutie. Viitorul poate fi cladit temeinic si aici. Povestile de succes descoperite de noi, oamenii fericiti si impliniti care si-au deschis sufletele in fata copiilor reprezinta o dovada in acest sens. Trebuie doar sa nu ne oprim din a crede.”

Cadru legal SPONSORIZARE:

Sponsorizarea este metoda ideală pentru persoanele juridice de a susține activitățile ONG

Sponsorii Asociatiei BookLand vor beneficia, pentru suma sponsorizată, de facilitățile prevăzute în Codul Fiscal al Romaniei, Titlul II, Capitolul II, Art. 21, alin. 4, lit. p. Codul Fiscal si Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu completarile si modificarile ulterioare, permit companiilor comerciale platitoare de impozit pe profit / venit sa directioneze pana la 20% din suma datorata anual bugetului de stat catre organizatii neguvernamentale. Insa suma oferita cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit / venit nu poate depasi 0,5% din cifra de afaceri.   

Exemplu de calcul: 
-Cifra afaceri: 2 000 000 lei
-Profit impozabil: 150 000 lei
-3 la mie din cifra de afaceri: 6 000 lei
-Impozit pe profit (16%) înainte de a deduce sponsorizarea din impozitul de plată: 24 000 lei
-20% din impozitul pe profit: 4800 lei
-Impozit de plată după deducerea sponsorizarii din impozitul de plată: 19 200 lei
-Suma maximă care poate fi sponsorizată: 4800 lei

ASOCIAȚIA BOOKLAND, asociație non-profit de naționalitate română, cu sediul social în București, Str. Dr. Mihail Petrini nr. 15, et. 1, ap. 2, camera 8, sect. 5, email office@book-land.ro, tel 031-22 55 102, cont IBAN RO97BACX0000000901687000 deschis la Unicredit Bank, înregistrată la Registrul Special nr.6162/302/2013 sub nr.24/18.04.2013, CIF31706651, deținând 100% din patrimoniu, reprezentată legal prin Mihaela PETROVAN – Președinte

Multumim pentru interesul si preocuparea dumneavoastră de a investi în cultură și în tineret! Suntem mandri sa contribuim la formarea tinerilor!

Close Menu