Impreuna vom asigura conditii decente de dezvoltare prin educatie, ca mai apoi sa putem avea asteptari de la tinerii romani!
Scoala Primara Metofu
Poiana Lacului
Satul Metofu a carei denumire deriva din metoc adica manastire mica apare in documente in secolul al XVIII lea ca mosie apartinand Schitului Trivale.
Scoala Gimnaziala Tatarastii de Jos – Comuna Tatarastii de Jos
Prima atestare documentara a vechii asezari de pe aceste meleaguri teleormanene dateaza din anul 1538, in Hrisovul domnesc emis de domnitorul Tarii Romanesti, Radu Paisie.
Scoala Gimnaziala nr. 3 Uzunu
Comuna Calugareni
Acest sat a aparut in secolul al XVII-lea sau al XVIII-lea, denumirea venind din limba turca de la cuvantul ,,uzun” care inseamna deal. Dat fiind ca satul se afla pe versantul Campiei Burnasului denumirea e plauzibila.
Gradinita Program Normal Pietrosu – Comuna Costesti
Pietrosu este o comunitate multi-etnica si multi-culturala, constituita din etnici romani si romi. Economic vorbind, zona depinde foarte mult de orasul invecinat, Buzau…
Scoala Gimnaziala Breaza
Comuna Breaza
Satul Breaza din judetul Buzau este atestat documentar din anul 1568 printr-un document emis de Cancelaria Tarii Romanesti.
Situata in partea de NE a judetului Olt, comuna Fagetelu apare in Hrisovul domnesc din anul 1475. De notat ca pe aceste meleaguri s-a nascut si a trait 97 ani creatorul popular Nicolae Nica, supranumit si „Sfinxul de la Chilia”, care a sculptat in lemn si os sute de piese si a infiintat un Muzeu Satesc in anul 1979.
Scoala Gimnaziala Negulesti
Comuna Dealu Morii
𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐍𝐞𝐠𝐮𝐥𝐞𝐬𝐭𝐢 isi are inceputurile dupa Revolutia de la 1848 si mai ales dupa Unirea Principatelor de la 1859. Adevarata nastere a scolii s-a realizat in anul 1868, cand parintii erau chemati de primarul comunei sa inscrie la scoala copiii cu varsta intre 7 si 12 ani din toate satele comunei.
Scoala Gimnaziala Ungra
Comuna Ungra
Denumirea satului Ungra, atestat din anul 1100, inseamna ”Granar”. Aici s-au stabilit primii colonisti sasi care, pe noii veniti in sat, nu ii primeau direct in vatra satului, ci ii dirijau pe o vale situata la circa 2 kilometri distanta.
Scoala Gimnaziala Costesti
Comuna Costesti
Amplasata in campia Buzau-Calmatui, comuna Costesti se afla la 10 km de orasul Buzau, pe un drum numit odinioara „drumul Bogdanului”. La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna era inclusa in plasa Campul din judetul Buzau.
Gradinita cu Program Normal Aricestii-Zeleti – Comuna Aricestii Zeletin
Unele legende afirma ca satul de resedinta al comunei s-a infiintat dupa descalecatul lui Negru Voda pe locul numit Siliste, unde inainte se afla un sat tatarasc – mosia Albinari. La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna facea parte din plasa Podgoria a judetului Prahova si avea 1473 de locuitori. In 1931, comuna a primit numele de Aricestii Zeletin, pentru a fi deosebita de comuna Aricestii Rahtivani din acelasi judet.
Scoala Gimnaziala Mologesti – Comuna Lalosu
Satul Mologesti, apartinand comunei Lalosu, se afla la 90 de km de Ramnicu Valcea. 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐌𝐨𝐥𝐨𝐠𝐞𝐬𝐭𝐢 si-a deschis portile inca din 1919 pentru copiii de clase primare, urmand ca dupa 1948 sa primeasca si elevi mai mari. Spatiile scolii au fost dezvoltate pe masura ce scoala s-a extins,
Scoala Gimnaziala Nr. 1 Pantelimon – Comuna Pantelimon
Prin comuna Pantelimon sigur au trecut romanii in anul 140, caci au lasat in urma Castrul Ulmetum (documentat din anul 395). Castrul nu a rezistat nici 3 secole, hunii distrugandu-l. La inceputul anilor 1900 marele arheolog Vasile Parvan a organizat chiar 4 campanii de sapaturi aici. Tot atunci istoricul Ionescu Dobrogeanu spunea ca satul Pantelimon „a fost infiintat de romani, pe ruinele fostului sat tataresc Ceatal Orman, distrus in razboiul din 1855”.
Scoala Primara & Gradinita Rugi
Comuna Turcinesti
Cu doar cateva luni inainte sa ne apucam noi de renovare, 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 & 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐢𝐧𝐢𝐭𝐚 𝐑𝐮𝐠𝐢 (jud Gorj) fusesera inchise de DSP. Motivul: copiii erau nevoiti sa isi faca nevoile in curte, in toalete mobile in care erau pusi saci menajeri, daca va puteti imagina…
Scoala Gimnaziala “Constantin Moscu” – Comuna Izvoru Berheciului
Pana acum 50 ani, comuna Izvoru Berheciului din judetul Bacau se numea altfel: Gloduri. Pamant moldovenesc dorit de turci inca de pe vremea lui Stefan cel Mare, a dat nastere unor oameni vrednici, chiar daca zona este saraca si cei mai multi locuitori sunt agricultori sau angajati la firmele din Bacau.
Scoala Gimnaziala “Cornel Regman” Comuna Danes
Pe actualele meleaguri pitoresti din Danes mergea la vanatoare tatal lui Vlad Tepes. Atestat documentar sub numele de Danus inca din 1348, in secolul al XVII-lea tatarii au pustiit satul si au rapit taranii de pe camp. Ulterior, pentru a repopula localitatea afectata de razboaie si ciuma, sasii au permis stabilirea romanilor in zona, inclusiv a unui preot ortodox.
Scoala Gimnaziala Romanu
Comuna Romanu
In Nov’22, cand ne-am apucat de renovat, era cald afara, asa ca am profitat si am inceput sa montam pavelele si bordurile. Apoi am trecut la interior, am scos afara parchetul vechi de 60 ani si am turnat sape de beton.
Scoala Gimnaziala Osica de Sus Comuna Osica de Sus
Deviza mea in viata este ca tot ce fac sa fac BINE. Iar cand vad ca si altii sunt pusi pe fapte bune, nu pot sa nu ma bucur, mai ales cand scopul lor este unul nobil: acela de a asigura conditii mai bune de invatatura copiilor din mediul rural, renovandu-le si dotandu-le scolile.
Scoala Gimnaziala Basesti
Comuna Basesti
Când eram mic îmi spunea mămuca mea că Sfântu Soare o fost fecior și luna o fost fată și s-or logodit. Mama bătrâna o zis. «da păi poți a te uita la el? Cunoști-l?».
Scoala Gimnaziala “George Tofan” Comuna Bilca
Mi-s tare dragi plaiurile noastre stramosesti! Provin dintr-un sat sucevean, nu departe de satul Bilca pe care l-am vizitat cu drag la invitatia Asociatiei BookLand. M-a rugat sa vizitez Şcoala Gimnazială & Grădinița “George Tofan”, la a carei renovare a lucrat timp de 7 luni…
Cresteau copaci in pardoseala cand am luat-o in primire… Acoperisul facuse implozie, saracu’… Tamplaria PVC era in mare parte degradata sau lipsa, peretii vai si amar.
Scoala Gimnaziala Paunesti
Comuna Paunesti
Imagineaza-ti ca esti copil intr-o zi ploioasa intr-o scoala racoroasa, umeda si prafuita, cu iz de mucegai in orice coltisor. Cu incaltamintea plina de noroi te-ai asezat intr-o bancuta veche (din care iar pleci cu coatele rupte sa te certe mama acasa ca nu ai grija de hainute) si…
Școala Gimnaziala “Martian Negrea”
Comuna Valea Viilor
Vineri, 1 septembrie – Ambasadorul Romaniei in Austria, scriitorul si publicistul Emil Hurezeanu a acceptat invitatia de a deveni Ambasador onorific BookLand si a inaugurat pe 1 septembrie, Scoala Gimnaziala si Gradinita „Martian Negrea” din comuna Valea Viilor, judetul Sibiu.
Scoala Gimnaziala Nr. 1 Sulita
Comuna Sulita
Bocanitul continuu al mesterilor a meritat! Dupa unsprezece luni de lucrari intense, din noiembrie 2022 pana in septembrie 2023, elevii si profesorii de la Scoala Gimnaziala nr. 1 din Sulita, din judetul Botosani, se bucura azi de conditii de invatamant mai ceva ca la oras.
Scoala Gimnaziala “Simion Balint” – Comuna Sandulesti – corp 1
Sunt rare comunitatile rurale in crestere. Asa ca atunci cand intalnim o comunitate infloritoare, cu multi romani intorsi acasa, e o mare bucurie. Stim ca investitia noastra e pe maini sigure. Scoala Gimnaziala „Simion Balint” din satul Copaceni inseamna de fapt 3 corpuri de cladire (practic, acum 4).
Scoala Gimnaziala “Simion Balint” – Comuna Sandulesti – corp 3
Rar ne e dat sa vedem un asa complex scolar in mediul rural! In inima Ardealului, in satul Copaceni din judetul Cluj, am venit cu tot dragul sa renovam un corp de scoala si, ce sa vezi, am plecat abia dupa ce am mai construit unul, iar celui de-al treilea i-am transformat podul intunecat intr-un laborator IT.
Scoala Gimnaziala „Simion Balint” Comuna Sandulesti – Anexa Corp 1
Pe cand finalizam renovarea Corpului 1 din cadrul Scolii Gimnaziale „Simion Balint”, din comuna Sandulesti, judetul Cluj, am fost intrebati de comunitatea locală daca am fi de acord sa contribuim la extinderea acestui corp și prin construirea unei anexe similare, dat fiind ca scoala are multe cereri de inscriere pentru copii in clasele I-IV, iar cele trei sali de clasa n-ar fi fost suficiente.
Scoala Gimnaziala “George C. Dragu” – Comuna Coroiesti
Cu gardul ruginit, acoperisul din placi azbest, sistemul pluvial deteriorat, neizolata termic, cu peretii crapati, o curte trista si grupuri sanitare aflate undeva in curtea scolii, asa ne-a intampinat in luna martie 2023 Scoala Gimnaziala „George Dragu” din comuna Coroiesti, judetul Vaslui.
Scoala “noua” Rasi – Comuna Salcioara
La Scoala Primara din complexul Rasi, comuna Salcioara, judetul Ialomita, sau scoala „de tabla”, asa cum am numit-o pe parcurs, ne propusesem sa reparam strict acoperisul si structura de tamplarie PVC, care lasa apa pluviala sa se scurga in salile de clasa, distrugandu-le.
Gradinita Program Normal Rasi – Comuna Salcioara
Renovarea complexului scolar Rasi din comuna Salcioara, judetul Ialomita, a inceput cu Gradinita Rasi, care, desi nu mare ca dimensiuni, a necesitat destule operatiuni. Am inlaturat lambriurile si usile vechi, am demolat sobele, am scos pardoselile si am turnat sapa noua, am reparat peretii, i-am slefuit si zugravit.
Scoala Gimnaziala Giubega
Comuna Giubega
De ce vin cu mai mult drag elevii la 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐮𝐛𝐞𝐠𝐚 (jud. Dolj)? Simplu. Pentru ca acum e ca noua, vesela si colorata. Insa in noiembrie 2022, atunci cand am inceput lucrarile de renovare in aceasta scoala mare si impunatoare peretii erau plini de igrasie, fisurati, murdari si vopsiti in ulei, parchetul vechi era mancat.
Scoala Primara Rasi
Comuna Sălcioara
Consolidarea unei scoli e mai grea decat constructia ei… Iar noi va putem confirma asta in ceea ce priveste 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐚 𝐑𝐚𝐬𝐢 (jud. Ialomita) – cel mai complex proiect BookLand. Intrebarea nu este „Ce am facut aici?”, ci ce n-am facut…
Avandu-l ca model pe reformatorul invatamantului romanesc, Spiru Haret – vizionarul care a construit 2,500 scoli in 10 ani si care si-a dovedit respectul fata de locuitorii din mediul rural…
Registrul Entitatilor de Cult: Decizia nr. 8117688/28.01.2020
Registrul National al Asociatiilor și fundatiilor: 1246/A/2013
Cod fiscal: 31706651
IBAN LEI: RO97BACX0000000901687000
Banca: UniCredit Bank – Sucursala Bucuresti
Beneficiar: Asociatia Bookland
Email: office@book-land.ro
Tel: 0745 97 23 87
Site-ul si materialele disponibile pe acest site sunt furnizate numai in scopuri informative generale si nu sunt destinate sa furnizeze informatii complete sau indrumari cu privire la subiectele acoperite.
Enter your account data and we will send you a link to reset your password.
Pentru a utiliza autentificarea socială, trebuie să fiți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest web site. GDPR Privacy policy
AcceptHere you'll find all collections you've created before.