Scoli renovate 2022

Impreuna vom asigura conditii decente de dezvoltare prin educatie, ca mai apoi sa putem avea asteptari de la tinerii romani!

scoala_metofu_arges_dupa(5)

1. ARGES

Scoala Primara Metofu
Poiana Lacului

Satul Metofu a carei denumire deriva din metoc adica manastire mica apare in documente in secolul al XVIII lea ca mosie apartinand Schitului Trivale.

dupa_1_tartarastii_de_jos

2. TELEORMAN

Scoala Gimnaziala Tatarastii de Jos – Comuna Tatarastii de Jos

Prima atestare documentara a vechii asezari de pe aceste meleaguri teleormanene dateaza din anul 1538, in Hrisovul domnesc emis de domnitorul Tarii Romanesti, Radu Paisie.

1-scoala-calugareni-galati-dupa

3. GIURGIU

Scoala Gimnaziala nr. 3 Uzunu 
Comuna Calugareni

Acest sat a aparut in secolul al XVII-lea sau al XVIII-lea, denumirea venind din limba turca de la cuvantul ,,uzun” care inseamna deal. Dat fiind ca satul se afla pe versantul Campiei Burnasului denumirea e plauzibila.

1-gradinita-pietrosu-buzau-dupa

4. BUZAU

Gradinita Program Normal Pietrosu – Comuna Costesti

Pietrosu este o comunitate multi-etnica si multi-culturala, constituita din etnici romani si romi. Economic vorbind, zona depinde foarte mult de orasul invecinat, Buzau…

1-scoala-breaza-buzau-dupa

5. BUZAU

Scoala Gimnaziala Breaza
Comuna Breaza

Satul Breaza din judetul Buzau este atestat documentar din anul 1568 printr-un document emis de Cancelaria Tarii Romanesti.

scoala_fagetelu_olt_dupa_2

6. OLT

Scoala Gimnaziala
Fagetelu Comuna Fagetelu

Situata in partea de NE a judetului Olt, comuna Fagetelu apare in Hrisovul domnesc din anul 1475. De notat ca pe aceste meleaguri s-a nascut si a trait 97 ani creatorul popular Nicolae Nica, supranumit si „Sfinxul de la Chilia”, care a sculptat in lemn si os sute de piese si a infiintat un Muzeu Satesc in anul 1979.

1-scoala-negulesti-bc-dupa

7. BACAU

Scoala Gimnaziala Negulesti
Comuna Dealu Morii

𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐍𝐞𝐠𝐮𝐥𝐞𝐬𝐭𝐢 isi are inceputurile dupa Revolutia de la 1848 si mai ales dupa Unirea Principatelor de la 1859. Adevarata nastere a scolii s-a realizat in anul 1868, cand parintii erau chemati de primarul comunei sa inscrie la scoala copiii cu varsta intre 7 si 12 ani din toate satele comunei. 

scoala_ungra_brasov_dupa1

8. BRASOV

Scoala Gimnaziala Ungra
Comuna Ungra

Denumirea satului Ungra, atestat din anul 1100, inseamna ”Granar”. Aici s-au stabilit primii colonisti sasi care, pe noii veniti in sat, nu ii primeau direct in vatra satului, ci ii dirijau pe o vale situata la circa 2 kilometri distanta.

5-scoala-costesti-buzau-dupa

9. BUZAU

Scoala Gimnaziala Costesti 
Comuna Costesti

Amplasata in campia Buzau-Calmatui, comuna Costesti se afla la 10 km de orasul Buzau, pe un drum numit odinioara „drumul Bogdanului”. La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna era inclusa in plasa Campul din judetul Buzau.

1-scoala-aricesti-dupa

10. PRAHOVA

Gradinita cu Program Normal Aricestii-Zeleti  –  Comuna Aricestii Zeletin

Unele legende afirma ca satul de resedinta al comunei s-a infiintat dupa descalecatul lui Negru Voda pe locul numit Siliste, unde inainte se afla un sat tatarasc – mosia Albinari. La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna facea parte din plasa Podgoria a judetului Prahova si avea 1473 de locuitori. In 1931, comuna a primit numele de Aricestii Zeletin, pentru a fi deosebita de comuna Aricestii Rahtivani din acelasi judet.

mologesti_valcea_dupa_4

11. VALCEA

Scoala Gimnaziala Mologesti – Comuna Lalosu 

Satul Mologesti, apartinand comunei Lalosu, se afla la 90 de km de Ramnicu Valcea. 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐌𝐨𝐥𝐨𝐠𝐞𝐬𝐭𝐢 si-a deschis portile inca din 1919 pentru copiii de clase primare, urmand ca dupa 1948 sa primeasca si elevi mai mari. Spatiile scolii au fost dezvoltate pe masura ce scoala s-a extins, 

scoala_pantelimon_dupa1

12. CONSTANTA

Scoala Gimnaziala Nr. 1 Pantelimon – Comuna Pantelimon

Prin comuna Pantelimon sigur au trecut romanii in anul 140, caci au lasat in urma Castrul Ulmetum (documentat din anul 395). Castrul nu a rezistat nici 3 secole, hunii distrugandu-l. La inceputul anilor 1900 marele arheolog Vasile Parvan a organizat chiar 4 campanii de sapaturi aici. Tot atunci istoricul Ionescu Dobrogeanu spunea ca satul Pantelimon „a fost infiintat de romani, pe ruinele fostului sat tataresc Ceatal Orman, distrus in razboiul din 1855”.

scoala_rugi_cover

13. GORJ

Scoala Primara & Gradinita Rugi 
Comuna Turcinesti

Cu doar cateva luni inainte sa ne apucam noi de renovare, 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 & 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐢𝐧𝐢𝐭𝐚 𝐑𝐮𝐠𝐢 (jud Gorj) fusesera inchise de DSP. Motivul: copiii erau nevoiti sa isi faca nevoile in curte, in toalete mobile in care erau pusi saci menajeri, daca va puteti imagina…

scoala_izvoru_bacau_dupa_1

14. BACAU

Scoala Gimnaziala “Constantin Moscu” – Comuna Izvoru Berheciului

Pana acum 50 ani, comuna Izvoru Berheciului din judetul Bacau se numea altfel: Gloduri. Pamant moldovenesc dorit de turci inca de pe vremea lui Stefan cel Mare, a dat nastere unor oameni vrednici, chiar daca zona este saraca si cei mai multi locuitori sunt agricultori sau angajati la firmele din Bacau.

scoala_cornel_regman_mures_dupa_1

15. MURES

Scoala Gimnaziala “Cornel Regman”  Comuna Danes

Pe actualele meleaguri pitoresti din Danes mergea la vanatoare tatal lui Vlad Tepes. Atestat documentar sub numele de Danus inca din 1348, in secolul al XVII-lea tatarii au pustiit satul si au rapit taranii de pe camp. Ulterior, pentru a repopula localitatea afectata de razboaie si ciuma, sasii au permis stabilirea romanilor in zona, inclusiv a unui preot ortodox.

dupa scoala_romanu_braila_dupa (1)

16. BRAILA

Scoala Gimnaziala Romanu
Comuna Romanu

In Nov’22, cand ne-am apucat de renovat, era cald afara, asa ca am profitat si am inceput sa montam pavelele si bordurile. Apoi am trecut la interior, am scos afara parchetul vechi de 60 ani si am turnat sape de beton.

scoala_osica_de_sus_jud_olt_dupa 2

17. OLT

Scoala Gimnaziala Osica de Sus Comuna Osica de Sus

Deviza mea in viata este ca tot ce fac sa fac BINE. Iar cand vad ca si altii sunt pusi pe fapte bune, nu pot sa nu ma bucur, mai ales cand scopul lor este unul nobil: acela de a asigura conditii mai bune de invatatura copiilor din mediul rural, renovandu-le si dotandu-le scolile.

DCIM100MEDIADJI_0015.JPG

18. MARAMURES

Scoala Gimnaziala Basesti 
Comuna Basesti 

Când eram mic îmi spunea mămuca mea că Sfântu Soare o fost fecior și luna o fost fată și s-or logodit. Mama bătrâna o zis. «da păi poți a te uita la el? Cunoști-l?». 

gradinita_scoala_george_tofan_bilca_dupa_5

19. SUCEAVA

Scoala Gimnaziala “George Tofan” Comuna Bilca

Mi-s tare dragi plaiurile noastre stramosesti! Provin dintr-un sat sucevean, nu departe de satul Bilca pe care l-am vizitat cu drag la invitatia Asociatiei BookLand. M-a rugat sa vizitez Şcoala Gimnazială & Grădinița “George Tofan”, la a carei renovare a lucrat timp de 7 luni…

2_scoala_rachitasu_vrancea_dupa

20. VRANCEA

Scoala Primara Rachitasu 
Comuna Andreiasu de Jos

Cresteau copaci in pardoseala cand am luat-o in primire… Acoperisul facuse implozie, saracu’… Tamplaria PVC era in mare parte degradata sau lipsa, peretii vai si amar. 

1b_scoala_paunesti_dupa

21. VRANCEA

Scoala Gimnaziala Paunesti
Comuna Paunesti

Imagineaza-ti ca esti copil intr-o zi ploioasa intr-o scoala racoroasa, umeda si prafuita, cu iz de mucegai in orice coltisor. Cu incaltamintea plina de noroi te-ai asezat intr-o bancuta veche (din care iar pleci cu coatele rupte sa te certe mama acasa ca nu ai grija de hainute) si…

scoala_valea_viilor_sibiu_dupa_2

22. SIBIU

Școala Gimnaziala “Martian Negrea”
Comuna Valea Viilor

Vineri, 1 septembrie – Ambasadorul Romaniei in Austria, scriitorul si publicistul Emil Hurezeanu a acceptat invitatia de a deveni Ambasador onorific BookLand si a inaugurat pe 1 septembrie, Scoala Gimnaziala si Gradinita „Martian Negrea” din comuna Valea Viilor, judetul Sibiu.

scoala_gimnaziala_sulita_dupa_1

23. BOTOSANI

Scoala Gimnaziala Nr. 1 Sulita 
Comuna Sulita

Bocanitul continuu al mesterilor a meritat! Dupa unsprezece luni de lucrari intense, din noiembrie 2022 pana in septembrie 2023, elevii si profesorii de la Scoala Gimnaziala nr. 1 din Sulita, din judetul Botosani, se bucura azi de conditii de invatamant mai ceva ca la oras.

scoala_simion_balint_comuna_sandulesti_corp_1_dupa_(1)

24. CLUJ

Scoala Gimnaziala “Simion Balint” –  Comuna Sandulesti – corp 1

Sunt rare comunitatile rurale in crestere. Asa ca atunci cand intalnim o comunitate infloritoare, cu multi romani intorsi acasa, e o mare bucurie. Stim ca investitia noastra e pe maini sigure. Scoala Gimnaziala „Simion Balint” din satul Copaceni inseamna de fapt 3 corpuri de cladire (practic, acum 4).

scoala_simion_balint_com_sandulesti_corp_3_dupa_(1)

25. CLUJ

Scoala Gimnaziala “Simion Balint” –  Comuna Sandulesti – corp 3

Rar ne e dat sa vedem un asa complex scolar in mediul rural! In inima Ardealului, in satul Copaceni din judetul Cluj, am venit cu tot dragul sa renovam un corp de scoala si, ce sa vezi, am plecat abia dupa ce am mai construit unul, iar celui de-al treilea i-am transformat podul intunecat intr-un laborator IT.

scoala_simion_balint_com_sandulesti_anexa_dupa_renovare_(0)

26. CLUJ

Scoala Gimnaziala „Simion Balint” Comuna Sandulesti – Anexa Corp 1

Pe cand finalizam renovarea Corpului 1 din cadrul Scolii Gimnaziale „Simion Balint”, din comuna Sandulesti, judetul Cluj, am fost intrebati de comunitatea locală daca am fi de acord sa contribuim la extinderea acestui corp și prin construirea unei anexe similare, dat fiind ca scoala are multe cereri de inscriere pentru copii in clasele I-IV, iar cele trei sali de clasa n-ar fi fost suficiente. 

scoala_coroiesti_jud_vaslui_dupa(1)

27. VASLUI

Scoala Gimnaziala “George C. Dragu” – Comuna Coroiesti

Cu gardul ruginit, acoperisul din placi azbest, sistemul pluvial deteriorat, neizolata termic, cu peretii crapati, o curte trista si grupuri sanitare aflate undeva in curtea scolii, asa ne-a intampinat in luna martie 2023 Scoala Gimnaziala „George Dragu” din comuna Coroiesti, judetul Vaslui.

scoala_rasi_jud_ialomita_dupa_1

28. IALOMITA

Scoala “noua” Rasi – Comuna Salcioara

La Scoala Primara din complexul Rasi, comuna Salcioara, judetul Ialomita, sau scoala „de tabla”, asa cum am numit-o pe parcurs, ne propusesem sa reparam strict acoperisul si structura de tamplarie PVC, care lasa apa pluviala sa se scurga in salile de clasa, distrugandu-le.

gradinita_rasi_jud_ialomita_dupa_1

29. IALOMITA

Gradinita Program Normal Rasi – Comuna Salcioara

Renovarea complexului scolar Rasi din comuna Salcioara, judetul Ialomita, a inceput cu Gradinita Rasi, care, desi nu mare ca dimensiuni, a necesitat destule operatiuni. Am inlaturat lambriurile si usile vechi, am demolat sobele, am scos pardoselile si am turnat sapa noua, am reparat peretii, i-am slefuit si zugravit.

Giubega,-renovare2022-DJ

30. DOLJ

Scoala Gimnaziala Giubega
Comuna Giubega

rugi_ialomita_veche

31. IALOMITA

Scoala Gimnaziala Rasi
Comuna Sălcioara

Back to Top

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Pentru a utiliza autentificarea socială, trebuie să fiți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest web site. GDPR Privacy policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.