„Cum arată astăzi şcoala, va arăta mâine ţara!” - Spiru Haret

Impreuna CONSTRUIM oameni

Mobilizand companii private, autoritati si comunitati locale, am renovat 80 de scoli & gradinite din mediul rural in numai 4 ani (2020 – 2023), pentru ca peste 15.000 de copii anual sa aiba acces la educatie de calitate si sa invete cu drag.

Asociatia BookLand s-a nascut din dorinta de a-i ajuta pe copii sa redescopere dragostea fata de lectura, avand convingerea ca doar prin educatie societatea va evolua. Avandu-l ca model pe Spiru Haret, reformatorul invatamantului romanesc, vizionarul care a construit 2.500 de scoli in 10 ani, ne-am propus sa ii calcam pe urme si sa renovam cat mai multe scoli. Evolutia copiilor este strans legata de mediul in care invata, asa ca ne-am asumat cu toata dedicarea misunea de a imbunatati conditiile de invatamant din mediul rural, implicandu-ne in proiecte ample de interventie in infrastructura scolara. Astfel ca, in doar 4 ani, intre 2020 si 2023, am renovat si dotat 80 de scoli si gradinite in satele si comunele Romaniei, iar acum pregatim cel mai amplu proiect educational BookLand: primul campus preuniversitar profesional in sistem dual din mediul rural, inaugurabil in anul 2025.

In acelasi timp, inspiram tinerii si ii sprijinim sa se dezvolte armonios, dand glas vocilor acestora. Organizam intalniri intre mentori si liceeni de exceptie, tabere de dezvoltare personala, dar cream si continut pe varii teme de interes.

Mobilizarea exemplara reusita de Asociatia BookLand a fost recunoscuta printre bunele practici incurajate de Guvernul Romaniei in Raportul National Voluntar al Romaniei, prezentat la Forumul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabila (New York, 2023).

Construim relatii

Din 2019 am lansat o campanie de responsabilitate sociala in care am invitat persoanele fizice si juridice sa contribuie cu servicii & materiale de constructii, echipamente IT, mobilier, recuzita scolara si sume de bani pentru a renova si dota corespunzator scolile din zonele defavorizate.

Sloganul nostru – “Impreuna CONSTRUIM oameni” – nu este intamplator ales. Construim relatii de suflet cu oameni muncitori si speciali implicand comunitatea locala, profesorii si Sponsorii – totul pentru a-i ajuta pe elevii din satele si comunele romanesti sa beneficieze de o educatie solida in conditii civilizate.

Puterea celor mici

Credem in puterea celor mici de a deveni oameni mari, educati frumos, cu respect fata de tara si valori. BookLand sustine egalitatea in drepturi a copiilor, indiferent de mediul din care provin, asumandu-si renovarea scolilor din sate si comune. Astfel ca demersul nostru le aduce elevilor bucuria de a invata intr-un mediu prietenos, dotarile moderne motivandu-i sa isi construiasca un viitor stabil.

Va invitam sa va alaturati cauzei noastre si sa DONATI orice suma pentru renovarea cat mai multor scoli in zonele rurale!

bookland - doneazarenovare

Sustine cauza noastra

DONEAZA 2 euro lunar pentru normalitatea in educatie! Trimite cuvantul CONSTRUIM prin SMS la 8845

Misiunea noastra

Despre noi

Impreuna asiguram conditii decente de dezvoltare prin educatie, ca mai apoi sa asteptam de la copiii nostri  sa schimbe fata Romaniei.

In 2024 continuam sa demonstram ca nimic nu este imposibil

Mereu ne-am ridicat stacheta tot mai sus. In 2023 ne propusesem sa renovam inca 9 institutii de invatamant rurale in Alba, Bihor, Covasna, Dambovita, Harghita, Salaj, Satu Mare si Timis. Scoli vechi si insalubre, cu mucegai si igrasie, cu sali de clasa fara incalzire si lipsite de cele mai elementare conditii aveau sa cunoasca o transformare completa. Dar, bineinteles, ca nu am rezistat insistentelor comunitatilor din Teleorman, Olt si Buzau, asa ca am ajuns la un total de 12 scoli & gradinite pentru care ne-am asumat in 2023 renovarea integrala si dotarea cladirilor.

Dar cel mai ambitios si complex proiect al nostru abia acum urmeaza. Si este primul dintr-o serie lunga, caci vom revolutiona invatamantul profesional romanesc implementandu-l acolo unde-i sade mai bine – la sat -, deruland programe in sistem dual alaturi de agentii economici carora le pregatim teoretic si practic viitorii angajati. In felul acesta, ii expunem, inca din clasa 0, pe acesti copii indemanatici la cele mai solicitate meserii din judetul lor, indrumandu-i sa-si descopere vocatia si cultivandu-le taria de caracter prin respectul fata de munca.

Scoli Renovate
& dotate
0 +
Copiii cu sanse
la un viitor mai bun
0 +
(prim) Campus Profesional in sistem dual in comuna Vulturesti (jud. Arges)
0 +
Copii (anual) vin sa invete o meserie avand un loc de munca garantat la absolvire
0 +
bookland-renovare-0

Implica-te si tu

Fa o donatie

Credem in puterea celor mici de a deveni oameni mari, crescuti frumos. De aceea, Asociatia #BookLand sustine egalitatea in drepturi pentru copii asumandu-si renovarea scolilor din mediul rural.

Ce poti sa faci?

Implica-te

Ceva mai mare?

Daruieste

BookLand reprezinta un demers educational de amploare, unic in Romania.

Impreuna construim viitorul Romaniei

Intr-o Romanie inca nesigura, dupa 32 ani, de libertate cu oameni deziluzionati si gata sa cedeze, BookLand si-a propus sa nu ramana indiferent...

Acces la educatie pentru fiecare copil

Impreuna asiguram conditii decente de dezvoltare prin educatie, ca mai apoi sa putem avea asteptari de la tinerii romani!

Acces la biblioteca digitala

BookLand este povestea celor care privesc lectura ca pe un univers aparte, in care avem ocazia sa evadam ori de cate ori citim o carte.

Ajutorul tau mic, contribuie la o Romanie educata

Demersul nostru aduce elevilor bucuria de a invata intr-un mediu prietenos, dotarile moderne motivandu-i sa fie ambitiosi si sa isi construiasca un viitor stabil.

Inainte de renovare

Dupa renovare

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Pentru a utiliza autentificarea socială, trebuie să fiți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest web site. GDPR Privacy policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

„Cum arată astăzi şcoala, va arăta mâine ţara!” - Spiru Haret