Jurnalist, prezentator TV & autor
Sa fim cu picioarele pe pamant si sa nu intram in curse bolnavicioase! Sa nu ne distrugem de dragul banilor si sa ne pese de ceilalti, chiar daca traim intr-o societate in care tendinta e ca fiecare sa traga tare (doar) pentru sine! Si sa nu ne dam de ceasul mortii! Nici macar alegerile nu sunt un punct final, caci nu cu ele se sfarseste lumea!
Informatician, inginer software & fondator dexonlie.ro
Actrita de film, teatru, televiziune si voce
Jurnalista, eseista, prozatoare si autoare de carti pentru copii
„Cineva, pana sa fie scriitor, este, in primul rand, un cititor, apoi un povestitor sau inventator de povesti!”, spune Adina Rosetti, care le-a mai dezvaluit, totodata, liceenilor un obicei: acela de a scrie despre lucruri, „ca sa le intelegi mai bine”. Tu ce parere ai?
Prof. Dr. in filosofie si fondatoarea proiectului “Scoala de Gramatica”
Jurnalist, realizator TV si producator de filme documentare istorice
Un film cu o poveste bine spusa, regizat corect si jucat corect e, oare, unul care sa ramana? Sa filmezi pe bune (in mlastini ori paduri virgine), sau sa apelezi la efecte vizuale? Nu s-a vorbit doar despre momentele revolutionare ale cinematografiei (scoala veche vs. scoala noua), ci si despre cate meserii conexe (si mai putin cunoscute) exista in spatele camerelor de filmat.
Regizor & producator de filme si videoclipuri muzicale
Un film cu o poveste bine spusa, regizat corect si jucat corect e, oare, unul care sa ramana? Sa filmezi pe bune (in mlastini ori paduri virgine), sau sa apelezi la efecte vizuale? Nu s-a vorbit doar despre momentele revolutionare ale cinematografiei (scoala veche vs. scoala noua), ci si despre cate meserii conexe (si mai putin cunoscute) exista in spatele camerelor de filmat.
Dr. Inginer si director al Institutului National de Cercetare Chimico-Farmaceutica
Cum arata astazi cercetarea farma? Este ea orientata spre industrie? Cercetam o noua tema de discutie alaturi de Amalia Stefaniu, care s-a asezat la masa de lucru in laborator, alaturi de studentii Facultatii de Inginerie Chimica si Biotehnologii si liceeni olimpici la chimie.
Critic de film, jurnalist, conf. Univ. Dr. la UNATC
Biolog, explorator, lector Dr. la Facultatea de Biologie si Geologie a Universitatii „Babes Bolyai”
Daca nu te-ai gandit pana acum la felul tau de-a calatori, afla ce inseamna de fapt sa calatoresti, alegand sa fugi de viata sau, dimpotriva, ducandu-te sa dai piept cu ea… Pe cuvant ca experientele mentorului iti vor forta limitele imaginatiei!
Antropolog, istoric, prof. univ Dr., manager al Muzeului Municipiului Bucuresti
Cat de diferiti suntem cu adevarat de omul antic si cum va arata lumea generatiilor viitoare? In aceasta serie interesanta, discutam despre schimbarile fundamentale din societate si cum ne raportam la trecut.
Designer de interior, blogger, Fondator ARDI & Realizator TV
Adela Parvu ii provoaca pe adolescenti sa reflecteze asupra deciziilor pe care le iau zilnic in materie de design, arhitectura si arta, fie ca se indreapta sau nu spre o cariera in domeniu.
Consultant de marketing, management si business
Soprana, Lector univ. Dr.
Te poti dezvolta in ciuda tuturor obstacolelor doar daca ai langa tine mentori de incredere care te sustin, te indeamna sa iti depasesti limitele si te ghideaza pe cel mai bun drum in cariera. Dar visul si determinarea ta sunt esentiale.
Dr. Inginer si membru al Academiei Romane
Ce ne poate spune un om care a vazut Pamantul din spatiu? O multime de lucruri interesante despre tehnica, tehnologie si meseria de cosmonaut.
Actor de teatru si film
O intalnire care te formeaza, te ajuta sa te definesti pe un drum fara tinta precisa, unde mai mult conteaza faptul ca il parcurgi si mai putin destinatia in sine.
Istoric, jurnalist, conferentiar, ministru MAE
Profesor, sociolog si activist
Care sunt schimbarile majore din societatea noastra in ultimul secol? cum am ajuns aici si cum s-a schimbat invatamantul, politicul, democratia si mai ales diferentele de clasa: intre adevaruri si prejudecati.
Consultant si strateg in comunicare
Vlad Tausance discuta cu adolescentii despre moduri de exprimare, ce inseamna autenticitatea in societatea contemporana si cum faci performanta in viitoarea cariera.
Neuropsihiatru & autor
Din ce in ce mai multi tineri se confrunta cu dependente (alcool, droguri, jocuri de noroc etc) si nu stiu sau nu sunt educati sa-si impuna limite. Consideri ca daca ai vointa, scapi de o dependenta?
Actor
Jurnalist & Realizator TV
Ziare putine si un singur canal de televiziune. Asta se intampla in urma cu trei decenii, cand Romania era cufundata in tacere. Aflam ce s-a schimbat de atunci si pana astazi.
Actor
Liceeni de exceptie discuta despre pasiune si implinirea unei vocatii in vremuri de restriste, dar si despre cum poti sa pierzi, desi ai acum oportunitati pe care numai libertatea ti le poate aduce.
Fost politician
Discutam despre autonomia in dobandirea si procesarea informatiilor, curajul si mai ales indrazneala de a gandi atipic si asumarea propriilor opinii.
Investitor & owner Capital Management
Neurochirurg, prof. univ. dr. in Stiinte Medicale, membru de onoare al Academiei Romane
Inteligenta artificiala va potenta atuurile creierului uman? Deciziile le luam nu doar constient, ci si in subconstient. Nu ne putem controla total.
Expert Diplomatie Publica
Diplomatia publica urmareste acelasi scop ca si diplomatia traditionala – interesul national – mijloacele insa sunt diferite.
Jurnalist independent
solist trupa Vunk
Mi-a placut toata viata sa observ, sa fiu atent la ceilalti. Tacand, mi-am descoperit propria voce.
Actor
Nu e usor sa stai 2 ore si 40 min intr-un rol principal. Imaginati-va cum e sa cunosti textul cuvintel cu cuvintel, cu toate intentiile.
Profiler & Coach
Fiecare dintre noi pentru a primi incredere, trebuie mai intai sa ofere incredere
Actor
Fondator Scoala de HR
Aici e cea mai mare dilema a mea in lucrul cu tinerii pentru ca ei nu sunt ei.
profesor, Colegiu Ion Neculce
Este o perioada de incercare, de provocare a educatiei din toata lumea.
profesor Biologie gimnaziu, Colegiu Ion Neculce
profesor Limba si Literatura Romana, director Colegiu Emil Racovita
Va puteti imagina ce a insemnat sa treaca copiii de la clasele de inot in online!
Actor & Regizor & Creator de continut
„Ia-ti 10 secunde si gandeste-te la cum vrei sa arate viitorul tau!”
Student
„Pentru tot ceea ce faceti, e nevoie de munca, de tenacitate, de inspiratie, de noroc si de sanatate.”
Prozator, jurnalist & traducator
Scriitor, Critic Literar & Editor
„Ca jurnalist m-am batut pentru drepturile celorlalti, pentru adevar.”
Student
“Ca sa fii acceptat trebuie sa ai o atitudine pozitiva atat fata de ceilalti, cat si fata de tine!”
Student la Facultatea de Matematica si Informatica Bucuresti & Developer
“Nimic nu e imposibil.”
Sportiv & Bibliotecar
“Exista anumite valori pentru care merita sa lupti, merita chiar sa iti risti viata ”
Scriitoare
Fost sportiv, Ministru
“De foarte multe ori in viata trebuie sa fii pregatit a pierde, decat a castiga”
Comedian
“Succes in domeniul meu e cand lumea ma cauta si se simte bine cand aude ce spun.”
Matematician
“Genialitatea e fragila, se dezvolta intr-un mediu care o hraneste.”
Prezentator TV
“Este foarte bine sa fiti atenti si la alte lucruri ale sufletului vostru.”
Prezentator TV
“Scoala adevarata, cea care m-a format ca om, se regaseste in cei 7 ani de-acasa”
"De indata ce am descoperit bucuria de a citi, de a invata, de a afla lucruri noi, de a-mi imagina prin intermediul teatrului, prin intermediul filmelor si prin intermediul cartilor, am invatat sa ma bucur, sa zbor, sa plutesc, sa inot, sa plonjez in lumea culturii. Cultura inseamna tot ce ne inconjoara!"
"Dedicam muncii o treime din viata. Daca nu gasim ceva care ne intereseaza, de care ne pasa si la care putem fi buni, acesta treime poate fi un chin. Trebuie sa continuam sa cautam, sa incercam si sa credem. Nu e un drum drept si nimeni in afara de noi nu poate sti mai bine ce este acel ceva.”
"Cred intr-o temeinica pregatire si dedicare meseriei pe care vrei sa o practici. Tinerii au nevoie de modele si de mentori care sa-i atraga si sa-i ghideze in evolutia lor, invatandu-i cum sa treaca peste lipsa de incredere in sine sau in viitor."
„Este cautata cartea, mai putin cautata decat alte dati, dar n-are cum sa dispara bucuria de a avea in mana o carte cu foaia de hartie, cu fosnetul ei si cu independenta pe care ti-o da, pentru ca unei carti nu i se termina niciodata bateria, nu i se strica niciodata afisajul si nu ti-o poate denatura nimeni prin tot felul de programe si pacaleli informatice, asa incat e mai putin numeroasa decat in alte dati, dar armata cartii ramane in picioare."
"Daca vrei sa ai succes trebuie sa gandesti astfel: 'Ce mi-ar face placere sa fac pentru tot restul vietii mele fara sa ma plictisesc?'. Multi se uita la oamenii care au bani si vor sa faca exact ce fac aceia, fara sa se intereseze daca jobul in sine le place sau nu / li se potriveste sau nu. Entuziasmul e motorul care te face sa treci peste problemele oricarui inceput de drum. Stiu ca acum influencerii si influentatul sunt la moda dar experienta personala e cea mai importanta. E bine sa gresesti greselile tale nu pe ale altora. 'Greseala' are o conotatie negativa cand de fapt e calea spre invatare. Pana si in Geneza scrie: 'Dumnezeu a facut lumea … a vazut ca e bine si a continuat.' A face, a observa si a trage o concluzie personala inseamna, de fapt, invatare. Eu sunt produsul unui sir lung de greseli pe care, bineinteles, nu le stie nici dracu’ pentru ca toti se concentreaza doar pe succesul meu de acum. Iar asta e o greseala :). Nu s-a intrebat nimeni oare ce faceau influencerii si speakerii motivationali inainte sa dea sfaturi? Oare au ascultat alti influenceri?"
'La ora asta, a fi educat nu mai este o valoare in Romania, de aceea toti oamenii instruiti pleaca. Practic e cea mai mare criza a fondului in raport cu forma. Eu nu cred ca tara aceasta are viitor fara o investitie masiva in educatie"
"Despre copii si adolescenti se scrie si se dezbate mult, mult mai mult decat se asculta sau se observa. Sa educi generatiile care vin e un deziderat care nu poate fi lasat in seama unor oameni fara alfabetul necesar."
BookLand da glas tinerilor, crede in ei si se implica activ pentru a aduce o schimbare reala in educatia din mediul rural, prin proiecte cu sens si solutii concrete. Initiativele asociatiei au fost recunoscute ca bune practici incurajate de Guvernul Romaniei in Raportul National Voluntar al Romaniei.
Registrul Entitatilor de Cult: Decizia nr. 8117688/28.01.2020
Registrul National al Asociatiilor și fundatiilor: 1246/A/2013
Cod fiscal: 31706651
IBAN LEI: RO97BACX0000000901687000
Banca: UniCredit Bank – Sucursala Bucuresti
Beneficiar: Asociatia Bookland
Email: office@book-land.ro
Tel: 0745 97 23 87
Site-ul si materialele disponibile pe acest site sunt furnizate numai in scopuri informative generale si nu sunt destinate sa furnizeze informatii complete sau indrumari cu privire la subiectele acoperite.
Implica-te pentru normalitate in educatie. Iar noi iti promitem ca donatia ta va face o diferenta pentru mii de copii de la sat.
Ne poti sustine si pe alte platforme de donatii:
Enter your account data and we will send you a link to reset your password.
Pentru a utiliza autentificarea socială, trebuie să fiți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest web site. GDPR Privacy policy
AcceptHere you'll find all collections you've created before.