Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Satul Nicolae Balcescu a fost mentionat pentru prima data in secolul XVII sub numele turcesc de Başchioi care semnifica satul mare, turcii fiind impresionati de numarul mare de locuitori pe care il avea. In turca, „başchioi” inseamna frunte / cap, ceea ce ne indeamna sa credem ca localitatea era prospera. Legenda spune ca, pe vremea turcilor, aici locuia un turc bogat care avea o turma mare de oi. Avea si-o fata surdomuta, pe care o trimitea in fiecare zi sa pasca mioarele.

Ajungand pe dealul cu pricina, la capatul unei zile obositoare, fata se opreste mirata langa un firicel de apa ce tasnea din pamant, pe care nu-l mai vazuse pana atunci, chiar daca mereu isi purta turma pe dealul inverzit. Isi potoleste setea cu apa lui, isi racoreste fata asudata si se intinde pe iarba sa se odihneasca putin si atipeste. Dupa o vreme, cand se trezeste, observa ca oile disparusera. Isi pune mainile in cap si incepe sa strige. De atunci, a inceput sa vorbeasca si sa auda. A doua zi, chiar daca a cautat izvorul impreuna cu satenii, n-a gasit decat pamant uscat.

Locuitorii povestesc ca, de sute de ani, pe coama dealului de aici, numai intr-o zi anume, din pamant izvoraste un firicel de apa. Minunea se intampla in Stavinerea luminata, adica de sarbatoarea Izvorului Tamaduirii.

Multumim din suflet sponsorilor care au facut posibila renovarea Gradinitei din Nicolae Balcescu:

* 𝐌𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫𝐩𝐥𝐚𝐬𝐭 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 – polistiren termoizolare

* 𝐑𝐨𝐦𝐬𝐭𝐚𝐥 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 – cazan combustibil solid

* 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐍𝐚𝐥𝐛𝐚𝐧𝐭 – pregatire teren sport

* 𝐒𝐨𝐥𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐭 𝐆𝐫𝐨𝐮𝐩 – gazon sintetic

* 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐚 𝐏𝐚𝐯𝐚𝐣𝐞 – pavele & borduri

* 𝐅𝐞𝐫𝐞𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚 𝐑𝐞𝐤𝐨𝐫𝐝 – tamplărie PVC

* 𝐒𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚𝐂𝐮𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 – vopsea lavabila interior-exterior

* 𝐍𝐢𝐤𝐨.𝐫𝐨 – cos de fum

* 𝐓𝐞𝐫𝐫𝐚 𝐆𝐫𝐞𝐬 – gresie & faianta

* 𝐂𝐞𝐫𝐚𝐦𝐢𝐜𝐚 𝐁𝐢𝐚𝐧𝐜𝐚 & 𝐒𝐚𝐧𝐨𝐭𝐞𝐜𝐡𝐧𝐢𝐤 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 – obiecte sanitare

* 𝐖𝐢𝐩𝐫𝐨 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 – mobilier scolar

* 𝐇𝐨𝐥𝐯𝐞𝐫 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 – parchet

* 𝐋𝐚𝐫𝐞𝐱-𝐢𝐫 𝐃𝐞𝐜𝐨𝐫 – jaluzele

* 𝐅𝐚𝐦𝐨𝐮𝐬𝐑𝐨𝐬𝐞𝐬.𝐞𝐮 – butasi trandafiri

* 𝐃𝐨𝐫𝐨𝐩𝐚𝐝 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐢𝐧𝐚 𝐕𝐞𝐫𝐝𝐞 – arbusti decorativi

* 𝐌𝐚𝐫𝐯𝐢𝐜𝐨𝐧 – transport materiale constructii

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

„Gradinita Nicoale Balcescu este acum mai frumoasa decat o casuta din povesti! In aceasta cladire nou renovata ne vom scrie propria poveste cu printi si printese. Fara Asociatia BookLand, prescolarii nostri nu ar fi vazut viata in culori! Terenul de sport este cea mai mare bucurie pentru cei mici, dar si pentru cadrele didactice! Vom desfasura aici concursuri, competitii sportive, jocuri distractive si serbari!”
Testimonial NICOLETA ARNAUTU
Director Scoala Gimnaziala Nalbant, judetul Tulcea

Bineinteles ca le suntem profund recunoscatori si partenerilor de cursa lunga: 𝐒𝐈𝐓, 𝐌𝐞𝐭𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭, 𝐔𝐧𝐢𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐞𝐫 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐧𝐠, 𝐃𝐞𝐜𝐚𝐭𝐡𝐥𝐨𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, 𝐓𝐮𝐫𝐛𝐨𝐦𝐞𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐒𝐀, 𝐓𝐢𝐭𝐚𝐧 𝐌𝐚𝐜𝐡𝐢𝐧𝐞𝐫𝐲 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, 𝐁𝐈𝐋𝐊𝐀 𝐒𝐭𝐞𝐞𝐥, 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii