Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Visul nostru, al Echipei BooKLand, de a reda copiilor din mediul rural bucuria de a invata intr-un mediu prietenos cu dotari moderne care sa faca din actul educational o incantare si o experienta de neuitat, a prins viata. Educatia trebuie sa fie o necesitate si nu un lux. Credem in forta de schimbare in bine a societatii noastre prin educatia tinerilor si credem in egalitatea in drepturi pentru toti copiii. Am adus un suflu nou pentru scolile din SOHATU si PROGRESU din judetul Calarasi dotandu-le cu: 3 centrale termice, 25 de calorifere, 4 usi termopan, 4 table triptice, 30 bancute scolare cu scaune, 4 dozatoare de apa potabila, conexiuni la Internet, 14 jaluzele verticale, montaj parchet in 3 Sali de curs, peste 170m2, 2 videoproiectoare cu suporturile aferente, 2 ecrane de proiectie, material didactic: peste 555 de carti. Toate au fost posibile gratie partenerilor nostri, carora le multumim!  

Fii si tu parte la schimbare!

Credem in puterea celor mici de a deveni oameni mari, crescuti frumos. De aceea, Asociatia #BookLand​ sustine egalitatea in drepturi pentru copii asumandu-si renovarea scolilor din mediul rural. Astfel ca demersul nostru a adus acestor copii bucuria de a invata intr-un mediu prietenos. Dotarile moderne ii motiveaza sa fie ambitiosi si sa isi construiasca un viitor stabil.

Suntem incantati de transformarile aduse scolii din 𝐒𝐨𝐡𝐚𝐭𝐮, 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑢𝑙 𝐶𝑎𝑙𝑎𝑟𝑎𝑠𝑖 pe care am dotat-o cu:

 • * 4 calorifere + seturi robineti 𝗥𝗔𝗗𝗢𝗫
  * 2 table triptice 𝗗𝗢𝗧𝗔𝗥𝗜 𝗦𝗖𝗢𝗟𝗔𝗥𝗘
  * 2 dozatoare apa 𝗖𝗨𝗠𝗣𝗔𝗡𝗔
  * 1 centrala termica 𝗥𝗢𝗠𝗦𝗧𝗔𝗟
  * Reamenajare camera termica (investitie 𝗪𝗜𝗣𝗥𝗢)
  * Transport materiale asigurat de 𝗠𝗔𝗥𝗩𝗜𝗖𝗢𝗡
  * 175 mp parchet 𝗕𝗔𝗥𝗟𝗜𝗡𝗘𝗞
  * 4 jaluzele verticale 𝗟𝗔𝗥𝗘𝗫 𝗜𝗥
  * 30 bancute scolare achizitionate de 𝗕𝗼𝗼𝗸𝗟𝗮𝗻𝗱
  * 555 carti achizitionte de 𝗕𝗼𝗼𝗸𝗟𝗮𝗻𝗱
  * Produse de curatenie 𝗔𝗦𝗘𝗩𝗜

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

Impreuna construim oameni !” Scolile din comunele Sohatu si Progresu „Apreciem faptul ca Asociatia BookLand a decis sa isi extinda aria de interes inspre scolile din zonele defavorizate, sprijinindu-le in atragerea de sponsori pentru renovare si dotare. Remarcam si salutam interesul pe care l-ati acordat tuturor problemelor ridicate de noi, efortul depus pentru ca lucrurile sa se intample conform planului, disponibilitatea, promptitudinea cu care ati raspuns solicitarilor noastre, si nu in ultimul rand solutiile oferite care s-au concretizat intr-un produs finit care se ridica la nivelul asteptarilor. Cu bucurie am primit vestea ca am fost alesi pentru a ne fi dotata scoala. Prin contributia companiilor ce au ales sa investeasca in scolile din mediul rural, cu sprijinul si efortul Asociatiei BookLand, unitatile noastre de invatamant din satul Progresu si comuna Sohatu au beneficiat de: mobilier scolar nou pentru o sala de clasa, parchet in trei sali de clasa, dotarea cu centrala termica si calorifere la scoala din Progresu (pana acum , incalzirea spatiilor educationale se realiza prin sobe de teracota), reabilitarea centralei termice de la scoala din Sohatu, jaluzele, produse de curatenie , videoproiectoare si ecrane de proiectie, table scolare, auxiliare didactice, dar si carti pentru copii, din literatura romana si internationala (elevii fiind fascinati de acestea). Totodata, trebuie sa precizam ca intreaga comunitate cunoaste si pretuieste faptul ca in scoala noastra s-au facut investitii din donatii / sponsorizari prin proiectul „Impreuna construim oameni” pentru a se imbunatati calitatea actului instructiv-educativ. Tot respectul si recunostinta noastra! Va multumim pentru efortul depus!”
Niculescu Daniela
Prof. Director

Fara ajutorul Partenerilor care au avut incredere in misiunea noastra nu am fi putut indeplini visul elevilor de la scoala din 𝑆𝑜ℎ𝑎𝑡𝑢! Le multumim din suflet: Wipro Romania, Erste Asset Management Romania, Romstal, Radox, Barlinek, Larex-Ir Decor, Mobila Scolara, Marvicon, Izoterma, ROEL, MGT, BenQ, RG Design, Cumpana, Promat / Etex Building Performance Hong Kong, Niko.ro, MTM Termoizolatie si Asevi Romania.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii