Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Unitatea scolara functioneaza in 9 cladiri, spatiu suficient pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a procesului de invatamant.

ObiectiveIe scolii:imbunatatirea calitatii actului de predare-invatare-evaluare, asigurarea sanselor egale tuturor elevilor, atingerea standardelor curriculare de performanta, pregatirea elevilor pentru o societate in schimbare. Adaptarea curriculumului scolar la nevoile de dezvoltare personala ale elevilor.

Utilizarea de soft educational adecvat curriculumului scolar.

Promovarea activitatilor instructiv-educative bazate pe metode activ-participative, pe demersuri educationale inter- si transdisciplinare, pe competentele-cheie, Obtinerea performantelor la olimpiade si concursuri scolare.

Dascalii sfintesc scolile. Iar unii dintre ei, de drag, se intorc in locurile de bastina sa faca bine comunitatii. Ce onoare sa intalnesti astfel de oameni!

Asociatia #BookLand​ sustine egalitatea in drepturi pentru copii asumandu-si renovarea a cat mai multor scoli din mediul rural. Astfel ca demersul nostru aduce elevilor de la sat bucuria de a invata intr-un mediu prietenos, dotarile moderne motivandu-i sa fie ambitiosi si sa isi construiasca un viitor stabil.

Suntem incantati de transformarile aduse Scolii Gimnaziale nr. 3″ din 𝘤𝘰𝘮𝘶𝘯𝘢 𝘉𝘢𝘪𝘢, 𝘴𝘢𝘵 𝘉𝘰𝘨𝘢𝘵𝘢, 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘚𝘶𝘤𝘦𝘢𝘷𝘢, pe care am renovat-o/dotat-o cu:

 • 2 centrale termice 𝗥𝗢𝗠𝗦𝗧𝗔𝗟 𝗜𝗠𝗘𝗫
 • reparatie 2 usi acces scoala 𝗧𝗜𝗠 𝗚𝗥𝗢𝗨𝗣
 • 4 table scolare triptice 𝗗𝗢𝗧𝗔𝗥𝗜 𝗦𝗖𝗢𝗟𝗔𝗥𝗘
 • 40 seturi banci scolare 𝗗𝗢𝗧𝗔𝗥𝗜 𝗦𝗖𝗢𝗟𝗔𝗥𝗘
 • 4 videoproiectoare cu suport 𝗠𝗚𝗧
 • 3 ecrane proiectie 𝗔𝗪 𝗠𝗔𝗟𝗟
 • 3 calculatoare 𝗔𝗗𝗔𝗠𝗔𝗥𝗜𝗦
 • 2 imprimante 𝗕𝗥𝗢𝗧𝗛𝗘𝗥 𝗚𝗠𝗕𝗛
 • transport materiale asigurat de 𝗠𝗔𝗥𝗩𝗜𝗖𝗢𝗡
 • set produse de curatenie 𝗕𝗘𝗦𝗧 𝗗𝗜𝗦𝗧𝗥𝗜𝗕𝗨𝗧𝗜𝗢𝗡
 • pachet produse curatenie profesionale 𝗔𝗦𝗘𝗩𝗜

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

"Inceputurile colaborarii noastre au fost dintr-o pura intamplare dealtfel neasteptata – primesc un email prin care mi se prezinta de catre Asociatia BookLand, proiectul de renovare scoli din mediul rural 'Impreuna construim oameni!'. Increzatoare din fire am privit cu optimism ocazia de a aduce imbunatatiri in scoala pe care o conduc. Mi-am dorit mereu ca elevii sa beneficieze de conditii tot mai bune pentru studiu, activitati scolare si extrascolare, pentru a le stimula creativitatea si dorinta de cunoastere. Scoala, in ansamblul sau, asa cum am gandit-o eu, trebuie sa fie cel mai bun si nobil prieten al copiilor. Am cautat solutii si idei in acest sens si, ori de cate ori s-a ivit sansa, am luptat pentru realizarea ei. Dumneavoastra mi-ati oferit bucuria implinirii unui vis prin anuntul '𝘐𝘯𝘴𝘵𝘪𝘵𝘶𝘵𝘪𝘢 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘷𝘢𝘵𝘢𝘮𝘢𝘯𝘵 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘰 𝘳𝘦𝘱𝘳𝘦𝘻𝘦𝘯𝘵𝘢𝘵𝘪 𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘴𝘦𝘭𝘦𝘤𝘵𝘢𝘵𝘢 𝘴𝘪 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘧𝘪𝘤𝘢𝘵𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘳𝘦𝘯𝘰𝘷𝘢𝘳𝘦&𝘥𝘰𝘵𝘢𝘳𝘦', facut de reprezentanta Asociatiei BookLand. Acum, la final de proiect, cu stringere de inima imi amintesc prin oglinda mintii acelei banci si sali de clasa, unde, cu sfiala, imi spuneam lectia, dreapta ca un soldat dinaintea invatatoarei, astazi, eu primind cu bratele deschise copiii satului meu. Cladirea e cea de acum 53 de ani, dar modernizata si dotata asa cum ne-am dorit! Va multumesc in numele elevilor, colegilor care se vor bucura de ceea ce am realizat aici, in scoala de pe taramul primei capitale a Moldovei – BAIA. Sunt ferm convinsa ca fara 𝗽𝗮𝘀𝗶𝘂𝗻𝗲 nu poti face nimic in niciun domeniu. Iar BookLand are cat cuprinde!"
Elena Miron
Prof. Director

Fara ajutorul partenerilor care ne-au sustinut nu am fi putut indeplini visul copiilor de la scoala din 𝘤𝘰𝘮𝘶𝘯𝘢 𝘉𝘢𝘪𝘢, 𝘴𝘢𝘵 𝘉𝘰𝘨𝘢𝘵𝘢, 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘚𝘶𝘤𝘦𝘢𝘷𝘢! Le multumim din suflet celor care ne sustin: Wipro Romania – Digital Operations and Platforms Careers, NEPI Rockcastle, HIRSCH Porozell Romania, Romstal Romania, Trutzi, Policolor Romania, Marvicon, Köber România, Rikora, Mobila Scolara, MGT, AV Sound Company, Tim Group – ferestre si usi, Brother România, Canon Romania, Dinamic 92 Distribution, Rogelya, MIDARCHIM VOPSELE, Onvira Prest, GIROM IMPEX, NIGI COCO, AMBIENTAL IDEAL CONSTRUCT, Best – Distribution, Asevi Romania.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii