Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Unitatea şcolară funcţionează în 9 clădiri, spaţiu suficient pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului de învăţământ.

ObiectiveIe scolii:imbunătăţirea calităţii actului de predare-învăţare-evaluare, asigurarea şanselor egale tuturor elevilor, atingerea standardelor curriculare de performanţă, pregătirea elevilor pentru o societate în schimbare. Adaptarea curriculumului şcolar la nevoile de dezvoltare personală ale elevilor.

Utilizarea de soft educaţional adecvat curriculumului şcolar.

Promovarea activităților instructiv-educative bazate pe metode activ-participative, pe demersuri educaționale inter- și transdisciplinare, pe competenţele-cheie, Obținerea performanțelor la olimpiade și concursuri școlare.

Dascalii sfintesc scolile. Iar unii dintre ei, de drag, se intorc in locurile de bastina sa faca bine comunitatii. Ce onoare sa intalnesti astfel de oameni!

Asociatia #BookLand​ sustine egalitatea in drepturi pentru copii asumandu-si renovarea a cat mai multor scoli din mediul rural. Astfel ca demersul nostru aduce elevilor de la sat bucuria de a invata intr-un mediu prietenos, dotarile moderne motivandu-i sa fie ambitiosi si sa isi construiasca un viitor stabil.

Suntem incantati de transformarile aduse Scolii Gimnaziale nr. 3″ din 𝘤𝘰𝘮𝘶𝘯𝘢 𝘉𝘢𝘪𝘢, 𝘴𝘢𝘵 𝘉𝘰𝘨𝘢𝘵𝘢, 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘚𝘶𝘤𝘦𝘢𝘷𝘢, pe care am renovat-o/dotat-o cu:

 • 2 centrale termice 𝗥𝗢𝗠𝗦𝗧𝗔𝗟 𝗜𝗠𝗘𝗫
 • reparatie 2 usi acces scoala 𝗧𝗜𝗠 𝗚𝗥𝗢𝗨𝗣
 • 4 table scolare triptice 𝗗𝗢𝗧𝗔𝗥𝗜 𝗦𝗖𝗢𝗟𝗔𝗥𝗘
 • 40 seturi banci scolare 𝗗𝗢𝗧𝗔𝗥𝗜 𝗦𝗖𝗢𝗟𝗔𝗥𝗘
 • 4 videoproiectoare cu suport 𝗠𝗚𝗧
 • 3 ecrane proiectie 𝗔𝗪 𝗠𝗔𝗟𝗟
 • 3 calculatoare 𝗔𝗗𝗔𝗠𝗔𝗥𝗜𝗦
 • 2 imprimante 𝗕𝗥𝗢𝗧𝗛𝗘𝗥 𝗚𝗠𝗕𝗛
 • transport materiale asigurat de 𝗠𝗔𝗥𝗩𝗜𝗖𝗢𝗡
 • set produse de curatenie 𝗕𝗘𝗦𝗧 𝗗𝗜𝗦𝗧𝗥𝗜𝗕𝗨𝗧𝗜𝗢𝗡
 • pachet produse curatenie profesionale 𝗔𝗦𝗘𝗩𝗜

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

"Începuturile colaborării noastre au fost dintr-o pură întâmplare dealtfel neașteptată – primesc un email prin care mi se prezintă de catre Asociatia BookLand, proiectul de renovare scoli din mediul rural 'Impreuna construim oameni!'. Încrezătoare din fire am privit cu optimism ocazia de a aduce îmbunătățiri în școala pe care o conduc. Mi-am dorit mereu ca elevii să beneficieze de conditii tot mai bune pentru studiu, activități școlare și extrașcolare, pentru a le stimula creativitatea și dorința de cunoaștere. Școala, în ansamblul său, așa cum am gândit-o eu, trebuie să fie cel mai bun și nobil prieten al copiilor. Am căutat soluții și idei în acest sens și, ori de câte ori s-a ivit șansa, am luptat pentru realizarea ei. Dumneavoastră mi-ați oferit bucuria împlinirii unui vis prin anunțul '𝘐𝘯𝘴𝘵𝘪𝘵𝘶𝘵𝘪𝘢 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘷𝘢𝘵𝘢𝘮𝘢𝘯𝘵 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘰 𝘳𝘦𝘱𝘳𝘦𝘻𝘦𝘯𝘵𝘢𝘵𝘪 𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘴𝘦𝘭𝘦𝘤𝘵𝘢𝘵𝘢 𝘴𝘪 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘧𝘪𝘤𝘢𝘵𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘳𝘦𝘯𝘰𝘷𝘢𝘳𝘦&𝘥𝘰𝘵𝘢𝘳𝘦', făcut de reprezentanta Asociatiei BookLand. Acum, la final de proiect, cu strîngere de inimă îmi amintesc prin oglinda minții acelei bănci și săli de clasă, unde, cu sfială, îmi spuneam lecția, dreaptă ca un soldat dinaintea învățătoarei, astăzi, eu primind cu brațele deschise copiii satului meu. Clădirea e cea de acum 53 de ani, dar modernizată și dotată așa cum ne-am dorit! Vă mulțumesc în numele elevilor, colegilor care se vor bucura de ceea ce am realizat aici, în școala de pe tărâmul primei capitale a Moldovei – BAIA. Sunt ferm convinsă că fără 𝗽𝗮𝘀𝗶𝘂𝗻𝗲 nu poți face nimic în niciun domeniu. Iar BookLand are cât cuprinde!"
Elena Miron
Prof. Director

Fara ajutorul partenerilor care ne-au sustinut nu am fi putut indeplini visul copiilor de la scoala din 𝘤𝘰𝘮𝘶𝘯𝘢 𝘉𝘢𝘪𝘢, 𝘴𝘢𝘵 𝘉𝘰𝘨𝘢𝘵𝘢, 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘚𝘶𝘤𝘦𝘢𝘷𝘢! Le multumim din suflet celor care ne sustin: Wipro Romania – Digital Operations and Platforms Careers, NEPI Rockcastle, HIRSCH Porozell Romania, Romstal Romania, Trutzi, Policolor Romania, Marvicon, Köber România, Rikora, Mobila Scolara, MGT, AV Sound Company, Tim Group – ferestre si usi, Brother România, Canon Romania, Dinamic 92 Distribution, Rogelya, MIDARCHIM VOPSELE, Onvira Prest, GIROM IMPEX, NIGI COCO, AMBIENTAL IDEAL CONSTRUCT, Best – Distribution, Asevi Romania.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii