Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Prima scoala din Livezile a fost cladirea scolii evanghelice-lutherane ,ridicata in anul 1856 si expropriata in anul 1948 de autoritatile comuniste.

Scoala Gimnaziala Livezile functioneaza in doua corpuri de cladire: – I-IV construita in anul 2002 cu urmatoarea alcatuire: o sala profesorala, 6 sali de clasa, o sala material didactic , grup sanitar cu 2 bai (baieti si fete).

V-VIII construita in 1980: o sala profesorala, un birou director, un birou secretariat- contabilitate, o arhiva, o biblioteca cu 6600 volume, un laborator de informatica, 11 sali de clasa, grup sanitar cu 3 bai ( baieti, fete, cadre didactice), centrala termica care deserveste cele trei corpuri de cladire, o sala de sport. – Gradinita cu program normal Livezile functioneaza in aceleasi corpuri de cladire ( 1 grupa mare in localul cu cls. I-IV, 1 grupa mare si doua grupe mici in localul cu cls. V-VIII). Se afla in constructie un local de gradinta care va fi dat in functiune in anul urmator.

Cea de-a 10a scoala renovata in 2020 – 𝗦𝗰𝗼𝗮𝗹𝗮 𝗚𝗶𝗺𝗻𝗮𝘇𝗶𝗮𝗹𝗮 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗮 𝗟𝗶𝘃𝗲𝘇𝗶𝗹𝗲 (𝗷𝘂𝗱. 𝗠𝗲𝗵𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗶) – a insemnat pentru noi si inlocuirea completa a acoperisului.

Echipa BILKA Steel a contribuit cu absolut tot necesarul: materiale destinate refacerii acoperisului, servicii manopera, achizitie cherestea, cutie transport materiale pe santier, mijoace financiare pentru cazarea firmei prestatoare de servicii reparatie&montaj!

In plus, scoala a mai fost dotata cu usi, corpuri de iluminat, vopsea lavabila, parchet, obiecte sanitare pentru bai, inclusiv cu produse de papetarie-birorica si de curatenie:

* 2 usi PVC plin MAR&PET GROUP

* 20 corpuri de iluminat GRUP ORIZONT

* 232 kg vopsea lavabila alba POLICOLOR

* 128 kg adeziv pentru parchet HECSI MARKET

* lac pentru 120mp parchet LEROY MERLIN

* 10 obiecte sanitare toaleta CERAMICA BIANCA

* 18 suporturi sanitare (6 dozatoare hartie, 4 dozatoare sapun, 4 dozatoare prosoape) LEROY MERLIN

* servicii manopera parchetare 110 mp ASOCIATIA BOOKLAND

* set produse curatenie MISAVAN (210 geluri igienizante Lara, 5 bidoane detergent igienizant, 5 bidoane sapun lichid, prosoape hartie)

* set papetarie DACRIS IMPEX (750 pixuri, lipici, caiete de desen, acuarele, markere)

* 3 transe transport materiale MARVICON

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

"Daca un profesor isi doreste sa fie depasit de elevii sai, aspiratiile unui director de scoala romaneasca din mediul rural se rezuma la a face tot posibilul sa mentina numarul de elevi pentru ca scoala sa nu se desfiinteze si sa “carpeasca’’ pe ici pe colo ca sa nu primeasca amenda de la DSP, Pompieri, Politie etc. Prin urmare, atunci cand primesti un e-mail de la o asociatie in care esti rugat sa faci o lista de necesitati pentru scoala devii entuziast si, inainte de a stabili de ce ai nevoie, iti formezi imaginea cu ce vei putea face si cum se va schimba totul. Dupa toate emotiile create, Asociatia BookLand te trezeste la realitate si te pune la treaba, adica a si trimis vopseaua lavabila pentru interior. Dar nici nu ne-am organizat bine pentru a incepe reparatiile curente ca s-a declarat stare de urgenta si s-au intrerupt toate activitatile. Nu cred ca suntem atat de ghinionisti. Nu, nu suntem. In vara a sunat Mihaela Ianole: vin materialele, sa ne apucam de treaba! Odata cu sosirea anotimpului rece si ploios am simtit din plin ajutorul neconditionat al Asociatiei BookLand si al firmei Bilka. Acum poate sa ploua, am dat jos din pod toate galetile care colectau apa ce se infiltra prin acoperis, verific cu atentie si nu gasesc nicio pata de umezeala pe tavan, sunt linistita, deci ploaia nu strica zugraveala proaspat efectuata. Si continuam, zice Mihaela Ianole, sa schimbam doua usi care se mai tin intr-o balama si nu se mai inchid, sa punem si parchet, sa inlocuim si toalete si chiuvete si lampi de iluminat. Adica sa cream conditii decente, sa venim cu placere la scoala atat noi, cat si copiii. Si stim ca nu se termina totul aici, stim ca avem o usa deschisa la Asociatia BookLand si stim ca daca le sta in putere ne vor ajuta in continuare. Multumesc, BookLand, multumesc Mihaela Ianole, mi-ati dat puterea de a merge mai departe, de a-mi recapata increderea ca scoala romaneasca nu este definitiv pierduta, ca mai sunt oameni carora le pasa!"
Sîrbulescu Viorica
Prof. Director

Le multumim din suflet tuturor sponsorilor care au contribuit: TURBOMECANICA, NEPI Rockcastle, UNICREDIT CONSUMER FINANCING, BILKA Steel, Policolor Romania, LEROY MERLIN Romania, MGT, Mar&Pet, Grup Romania, Grup Orizont, HECSI MARKET, Ceramica Bianca, Misavan, Dacris, Marvicon si Asevi Romania.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii