Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Prima școală din Livezile a fost clădirea şcolii evanghelice-lutherane ,ridicată în anul 1856 și expropriată în anul 1948 de autoritățile comuniste.

Şcoala Gimnaziala Livezile funcţioneaza in doua corpuri de cladire: – I-IV construita in anul 2002 cu urmatoarea alcatuire: o sala profesoralã, 6 sali de clasa, o sala material didactic , grup sanitar cu 2 bãi (baieti şi fete).

V-VIII construita in 1980: o sala profesoralã, un birou director, un birou secretariat- contabilitate, o arhivã, o biblioteca cu 6600 volume, un laborator de informatica, 11 sãli de clasa, grup sanitar cu 3 bai ( baieţi, fete, cadre didactice), centralã termicã care deserveste cele trei corpuri de cladire, o sala de sport. – Gradinita cu program normal Livezile funcţioneaza in aceleasi corpuri de cladire ( 1 grupa mare in localul cu cls. I-IV, 1 grupa mare si doua grupe mici in localul cu cls. V-VIII). Se afla in construcţie un local de grãdinţa care va fi dat in funcţiune in anul urmator.

Cea de-a 10a scoala renovata in 2020 – 𝗦𝗰𝗼𝗮𝗹𝗮 𝗚𝗶𝗺𝗻𝗮𝘇𝗶𝗮𝗹𝗮 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗮 𝗟𝗶𝘃𝗲𝘇𝗶𝗹𝗲 (𝗷𝘂𝗱. 𝗠𝗲𝗵𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗶) – a insemnat pentru noi si inlocuirea completa a acoperisului.

Echipa BILKA Steel a contribuit cu absolut tot necesarul: materiale destinate refacerii acoperisului, servicii manopera, achizitie cherestea, cutie transport materiale pe santier, mijoace financiare pentru cazarea firmei prestatoare de servicii reparatie&montaj!

In plus, scoala a mai fost dotata cu usi, corpuri de iluminat, vopsea lavabila, parchet, obiecte sanitare pentru bai, inclusiv cu produse de papetarie-birorica si de curatenie:

* 2 usi PVC plin MAR&PET GROUP

* 20 corpuri de iluminat GRUP ORIZONT

* 232 kg vopsea lavabila alba POLICOLOR

* 128 kg adeziv pentru parchet HECSI MARKET

* lac pentru 120mp parchet LEROY MERLIN

* 10 obiecte sanitare toaleta CERAMICA BIANCA

* 18 suporturi sanitare (6 dozatoare hartie, 4 dozatoare sapun, 4 dozatoare prosoape) LEROY MERLIN

* servicii manopera parchetare 110 mp ASOCIATIA BOOKLAND

* set produse curatenie MISAVAN (210 geluri igienizante Lara, 5 bidoane detergent igienizant, 5 bidoane sapun lichid, prosoape hartie)

* set papetarie DACRIS IMPEX (750 pixuri, lipici, caiete de desen, acuarele, markere)

* 3 transe transport materiale MARVICON

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

"Dacă un profesor își dorește să fie depășit de elevii săi, aspirațiile unui director de școală românească din mediul rural se rezumă la a face tot posibilul să mențină numărul de elevi pentru ca școala să nu se desființeze și să “cârpească’’ pe ici pe colo ca să nu primească amendă de la DSP, Pompieri, Politie, etc. Prin urmare, atunci când primești un e-mail de la o asociație în care ești rugat să faci o listă de necesități pentru școală devii entuziast și, înainte de a stabili de ce ai nevoie, îți formezi imaginea cu ce vei putea face și cum se va schimba totul. După toate emoțiile create Asociația BookLand te trezește la realitate și te pune la treabă, adică a și trimis vopseaua lavabilă pentru interior. Dar nici nu ne-am organizat bine pentru a începe reparațiile curente că s-a declarat stare de urgență și s-au întrerupt toate activitățile. Nu cred că suntem atât de ghinioniști. Nu, nu suntem. În vară a sunat Mihaela Ianole: Vin materialele, să ne apucăm de treabă! Odată cu venirea anotimpului rece și ploios am simțit din plin ajutorul necondiționat al Asociației BookLand și al firmei Bilka. Acum poate să plouă, am dat jos din pod toate gălețile care colectau apa ce se infiltra prin acoperiș, verific cu atenție și nu găsesc nicio pată de umezeală pe tavan, sunt liniștită, deci ploaia nu strică zugrăveala proaspăt efectuată. Și continuăm, zice Mihaela Ianole, să schimbăm 2 uși care se mai țin într-o balama și nu se mai închid, să punem și parchet, să înlocuim și toalete și chiuvete și lămpi de iluminat. Adică să creem condiții decente, să venim cu plăcere la școală atât noi cât și copiii. Și știm că nu se termină totul aici, știm că avem o ușă deschisă la Asociația BookLand și știm că dacă le stă în putere ne vor ajuta în continuare. Mulțumesc, BookLand, mulțumesc Mihaela Ianole, mi-ați dat puterea de a merge mai departe, de a-mi recăpăta încrederea că școala românească nu este definitiv pierdută, că mai sunt oameni cărora le pasă!"
Sîrbulescu Viorica
Prof. Director

Le multumim din suflet tuturor sponsorilor care au contribuit: TURBOMECANICA, NEPI Rockcastle, UNICREDIT CONSUMER FINANCING, BILKA Steel, Policolor Romania, LEROY MERLIN Romania, MGT, Mar&Pet, Grup Romania, Grup Orizont, HECSI MARKET, Ceramica Bianca, Misavan, Dacris, Marvicon si Asevi Romania.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii