Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Are in componenta un numar de trei structuri: – SCOALA GIMNAZIALA NR. 2 CODRENI – SCOALA PRIMARA NR. 3 SCUTARI – SCOALA PRIMARA NR. 4 SELISTEA Toate cadrele didactice care predau in anul scolar 2019-2020 la Scoala Gimnaziala Nr.1 Mileanca sunt calificate.

Din cele 25 de cadre didactice, 13 dintre ele detinand gradul didactic I, trei detin gradul didactic II, sase au obtinut definitivatul in invatamant, iar trei sunt debutante.

De asemenea, din cele 25 de cadre didactice 14 sunt titulare, doua sunt detasate, iar noua sunt cadre suplinitoare calificate. Situatia economica a localitatilor nu se desprinde de specificul zonelor rurale ale judetului, existand posibilitati modeste de trai, dar se remarca puterea agricola a zonei, foarte multi locuitori ocupandu-se cu cresterea animalelor si cultivarea pamantului.

Populatia scade surprinzator de repede, remarcandu-se un proces accentuat de imbatranire a comunei.

In prezent, prin legatura stransa cu Primaria, Biserica, Postul de Politie, Cabinetul medical, prin activitatea in randul parintilor, se incearca ca scoala sa se impuna ca principal factor de cultura si civilizatie in viata comunitatii.

Credem in puterea celor mici de a deveni oameni mari, educati frumos.

Asociatia #BookLand​ sustine egalitatea in drepturi pentru copii asumandu-si renovarea scolilor din mediul rural.

Astfel ca demersul nostru aduce elevilor bucuria de a invata intr-un mediu prietenos, dotarile moderne motivandu-i sa fie ambitiosi si sa isi construiasca un viitor stabil.

Suntem incantati de transformarile aduse Scolii Gimnaziale din 𝘔𝘪𝘭𝘦𝘢𝘯𝘤𝘢, 𝘫𝘶𝘥 𝘉𝘰𝘵𝘰𝘴𝘢𝘯𝘪, pe care am dotat-o cu:

  • materiale de constructii & obiecte sanitare 𝗟𝗘𝗥𝗢𝗬 𝗠𝗘𝗥𝗟𝗜𝗡
  • 3 videoproiectoare 𝗠𝗚𝗧
  • 1 usa dubla de acces in scoala 𝗧𝗥𝗜𝗢𝗡𝗘𝗖
  • 1 usa dubla de acces in scoala 𝗜𝗧𝗔𝗖𝗢𝗡
  • 11 jaluzele verticale si accesorii 𝗟𝗔𝗥𝗘𝗫 𝗜𝗥
  • 40 kg vopsea lavabila 𝗣𝗢𝗟𝗜𝗖𝗢𝗟𝗢𝗥
  • 20 kg vopsea lavabila 𝗞𝗢𝗕𝗘𝗥
  • 3 unitati centrale 𝗔𝗕𝗗 𝗖𝗢𝗠𝗣𝗨𝗧𝗘𝗥
  • 3 aviziere 𝗗𝗢𝗧𝗔𝗥𝗜 𝗦𝗖𝗢𝗟𝗔𝗥𝗘
  • transport materiale asigurat de 𝗠𝗔𝗥𝗩𝗜𝗖𝗢𝗡
  • set produse de curatenie 𝗔𝗦𝗘𝗩𝗜

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

“Trebuie sa recunosc ca, experienta mea in derularea acestui proiect a fost diferita fata de alte experiente traite in abordarea unor proiecte. Reprezentantii Asociatiei BOOKLAND au fost extrem de clari in conturarea proiectului asa ca, nu a fost niciodata vreo confuzie sau asteptari nesatisfacute. Asociatia a urmarit intreaga activitate, ne-am sincronizat usor, rezultatele fiind pe masura asteptarilor. Reprezentantii Asociatiei BOOKLAND, cu care am tinut permanent legatura, m-au impresionat prin vointa lor puternica, seriozitate, prin entuziasmul cu care isi urmeaza aspiratiile. Apreciez contagioasa lor energie pozitiva, capacitatea de a identifica mereu solutii, deschiderea spre afectivitate si empatie. Transformarea vizibila de care a beneficiat Corpul B al Scolii Gimnaziale Nr. 1 Mileanca, jud. Botosani in urma derularii acestui proiect ramane dovada unei echipe deosebite, eficiente si dornice sa ofere ceva mai bun celor din jur.”
Daniela Azamfirei
Prof. Director

Fara ajutorul partenerilor care ne-au sustinut nu am fi putut indeplini visul copiilor de la scoala din 𝘔𝘪𝘭𝘦𝘢𝘯𝘤𝘢, 𝘫𝘶𝘥 𝘉𝘰𝘵𝘰𝘴𝘢𝘯𝘪! Le multumim din suflet celor care ne sustin: Wipro Romania, Unicredit Consumer Financing, Leroy Merlin Romania, TrioNec, Policolor, Köber, Itacon, LAREX-IR, MGT, Marvicon, Dotari Scolare, ABD Computer, Asevi Romania.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii