Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Are in componenta un numar de trei structuri: – SCOALA GIMNAZIALA NR. 2 CODRENI – SCOALA PRIMARA NR. 3 SCUTARI – SCOALA PRIMARA NR. 4 SELISTEA Toate cadrele didactice care predau în anul școlar 2019-2020 la Școala Gimnazială Nr.1 Mileanca sunt calificate.

Din cele 25 de cadre didactice, 13 dintre ele deținând gradul didactic I, trei dețin gradul didactic II, șase au obținut definitivatul în învățământ, iar trei sunt debutante.

De asemenea, din cele 25 de cadre didactice 14 sunt titulare, două sunt detașate, iar nouă sunt cadre suplinitoare calificate. Situația economică a localităților nu se desprinde de specificul zonelor rurale ale județului, existând posibilități modeste de trai, dar se remarcă puterea agricolă a zonei, foarte mulți locuitori ocupându-se cu creșterea animalelor și cultivarea pământului.

Populația scade surprinzător de repede, remarcându-se un proces accentuat de îmbătrânire a comunei.

În prezent, prin legătura strânsă cu Primăria, Biserica, Postul de Poliție, Cabinetul medical, prin activitatea în rândul părinţilor, se încearcă ca şcoala să se impună ca principal factor de cultură şi civilizaţie în viaţa comunităţii.

Credem in puterea celor mici de a deveni oameni mari, educati frumos.

Asociatia #BookLand​ sustine egalitatea in drepturi pentru copii asumandu-si renovarea scolilor din mediul rural.

Astfel ca demersul nostru aduce elevilor bucuria de a invata intr-un mediu prietenos, dotarile moderne motivandu-i sa fie ambitiosi si sa isi construiasca un viitor stabil.

Suntem incantati de transformarile aduse Scolii Gimnaziale din 𝘔𝘪𝘭𝘦𝘢𝘯𝘤𝘢, 𝘫𝘶𝘥 𝘉𝘰𝘵𝘰𝘴𝘢𝘯𝘪, pe care am dotat-o cu:

  • materiale de constructii & obiecte sanitare 𝗟𝗘𝗥𝗢𝗬 𝗠𝗘𝗥𝗟𝗜𝗡
  • 3 videoproiectoare 𝗠𝗚𝗧
  • 1 usa dubla de acces in scoala 𝗧𝗥𝗜𝗢𝗡𝗘𝗖
  • 1 usa dubla de acces in scoala 𝗜𝗧𝗔𝗖𝗢𝗡
  • 11 jaluzele verticale si accesorii 𝗟𝗔𝗥𝗘𝗫 𝗜𝗥
  • 40 kg vopsea lavabila 𝗣𝗢𝗟𝗜𝗖𝗢𝗟𝗢𝗥
  • 20 kg vopsea lavabila 𝗞𝗢𝗕𝗘𝗥
  • 3 unitati centrale 𝗔𝗕𝗗 𝗖𝗢𝗠𝗣𝗨𝗧𝗘𝗥
  • 3 aviziere 𝗗𝗢𝗧𝗔𝗥𝗜 𝗦𝗖𝗢𝗟𝗔𝗥𝗘
  • transport materiale asigurat de 𝗠𝗔𝗥𝗩𝗜𝗖𝗢𝗡
  • set produse de curatenie 𝗔𝗦𝗘𝗩𝗜

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

“Trebuie să recunosc că, experiența mea în derularea acestui proiect a fost diferită față de alte experiențe trăite în abordarea unor proiecte. Reprezentanții Asociației BOOKLAND au fost extrem de clari în conturarea proiectului așa că, nu a fost niciodată vreo confuzie sau așteptări nesatisfăcute. Asociația a urmărit întreaga activitate, ne-am sincronizat ușor, rezultatele fiind pe măsura așteptărilor. Reprezentantii Asociației BOOKLAND, cu care am ținut permanent legătura, m-au impresionat prin voința lor puternică, seriozitate, prin entuziasmul cu care își urmează aspirațiile. Apreciez contagioasa lor energie pozitivă, capacitatea de a identifica mereu soluții, deschiderea spre afectivitate și empatie. Transformarea vizibilă de care a beneficiat Corpul B al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Mileanca, jud. Botoșani în urma derulării acestui proiect rămâne dovada unei echipe deosebite, eficiente și dornice să ofere ceva mai bun celor din jur.”
Daniela Azamfirei
Prof. Director

Fara ajutorul partenerilor care ne-au sustinut nu am fi putut indeplini visul copiilor de la scoala din 𝘔𝘪𝘭𝘦𝘢𝘯𝘤𝘢, 𝘫𝘶𝘥 𝘉𝘰𝘵𝘰𝘴𝘢𝘯𝘪! Le multumim din suflet celor care ne sustin: Wipro Romania, Unicredit Consumer Financing, Leroy Merlin Romania, TrioNec, Policolor, Köber, Itacon, LAREX-IR, MGT, Marvicon, Dotari Scolare, ABD Computer, Asevi Romania.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii