Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Pe actualele meleaguri pitoresti din Danes mergea la vanatoare tatal lui Vlad Tepes. Atestat documentar sub numele de Danus inca din 1348, in secolul al XVII-lea tatarii au pustiit satul si au rapit taranii de pe camp. Ulterior, pentru a repopula localitatea afectata de razboaie si ciuma, sasii au permis stabilirea romanilor in zona, inclusiv a unui preot ortodox. Astfel, comunitatea romaneasca s-a dezvoltat in secolele urmatoare, in timp ce numarul sasilor a scazut tot mai mult.

Astazi intalnim o comunitate cu gospodarii frumoase si oameni harnici. Cornel Regman, cel caruia 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 din 𝐃𝐚𝐧𝐞𝐬, renovata recent de Asociatia BookLand, ii poarta numele, a fost un riguros istoric literar, emblematic pentru exemplul de moralitate si conduita inflexibila pe care le-a etalat de-a lungul carierei sale critice. Colegii spuneau despre el ca “avea o precizie nemiloasa in materie de gramatica si semantica.” / “un fel de cumpatare taraneasca (…)  si un tip de inteligenta exprimat cu agerime si cu umor.”

Asociatia BookLand, partenerii sai dar si autoritatile locale au schimbat in bine fata scolii si odata cu ea destinele a mii de copii care-i vor trece pragul de acum incolo.

Am reparat si tencuit soclul scolii, apoi am trecut la raschetat si lacuit 9 sali de clasa caci nu puteam sa nu-i dam o sansa parchetului din lemn masiv… Iar la final, am trecut la holul si toaleta scolii, unde am migalit treaba pana de curand. Intrebarea nu e ce am facut aici… ci ce nu am facut? Se vad la suprafata gresie si faianta noua, obiecte & accesorii sanitare noi, insa s-a intervenit si asupra instalatiei (tevi, coturi, mufe, robineti etc) si peretilor.

Multumim PRIMARIEI DANES pentru achitarea integrala a costului de manopera! Precum si companiilor care s-au implicat cu drag in renovarea uneia dintre cele mai frumoase scoli din tara:

 • Faianta & Gresie Cesarom
 • Obiecte sanitare Sanotechnik Romania
 • Materiale instalatie termica Instal Impex
 • Usi lemn Porta Doors România
 • Vopsea metal / lemn / lavabila, tencuiala decorativa, spuma etansare, glet finisaj, ciment, adeziv polistiren 𝐋𝐨𝐭𝐮𝐬 𝐈𝐦𝐩𝐞𝐱
 • Articole sportive Decathlon România
 • Lac parchet Policolor Romania
 • Pigment Sipex Company
 • Adeziv & Chit gresie Materiale de constructii Turbo-Trans
 • Coltare cu plasa Masterplast Romania
 • Placute gravate usi ATIP Design
 • Produse curatenie Misavan
 • Transport materiale constructii Marvicon

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

45000
Valoare totală investiţii
”Sunt directorul acestei scoli din anul 2013 si am incercat mereu sa aduc in scoala starea de bine pentru elevii nostri. Daca elevii se simt bine la scoala si vin cu placere, munca noastra este mai usoara. Scoala este pentru copil a doua casa, este locul unde isi petrece o mare parte a zilei si asa cum acasa ne dorim sa avem cele mai bune conditii si la scoala ne dorim pentru elevii nostri conditii cat mai bune! Uneori visele devin realitate, iar la noi in scoala au devenit realitate datorita Asociatiei BookLand. Acum elevii nostri stiu ca la scoala se pot bucura de un loc primitor, curat si calduros. Daca pentru fiecare vis ar exista cineva ca BookLand nu ar mai fi vise neindeplinite, scoli fara conditii, copii nemultumiti si scoala ar putea fi numita .”
MINODORA RAILEANU
Director Scoala Gimnaziala Cornel Regman, Danes (jud Mures)

Multumim SYKES Romania – 𝑃𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑐𝑖𝑝𝑎𝑙 𝑖𝑛 𝑟𝑒𝑛𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑠𝑐𝑜𝑙𝑖! (𝘢 𝘥𝘢𝘳𝘶𝘪𝘵 𝘴𝘪 𝘮𝘰𝘣𝘪𝘭𝘪𝘦𝘳𝘶𝘭 𝘴𝘤𝘰𝘭𝘢𝘳)

Intreaga noastra recunostinta PARTENERILOR extraordinari care au sustinut financiar achizitia a 25% dintre materialele de constructii: 𝐔𝐧𝐢𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐞𝐫 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐧𝐠, Leroy Merlin Romania, Titan Machinery România, Turbomecanica SA, Arkema, Profi, Viva Credit, REHAU Romania, Arco Media

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii